Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD má vzorky 20nm APU, do sériové výroby spíše nepůjdou

no, snad nejake testy sa von dostanu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo kolik milionu dolaru na zisku z trzeb a nakladech na vyvoj stal AMD a nVidii zpackany 20nm a zpozdeny 16nm proces od TSMC. U AMD to podle me bude pres 100 mega, nVidia si to mozna odskace s dalsi generaci GPU.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nVidia si to odskáče možná už teď, když nebude mít co postavit proti R9 390X s HBM ramkami... ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna, ale majitele Geforce zase nemusi stat ve frontach na reklamacnim ve snaze vratit supervykonne, ale prehrivajici se Radeony s artefakty v obraze.

Nvidia mozna neni tak vykonna, ale zase z pocitace nejde proud horkeho vzduchu od grafiky.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Po delší době jsem zase jednou navštívil anandtech, kde právě na titulní straně mají recenzi AMD A8-7650K. A nevěřil jsem vlastním očím, když jsem viděl, že 35W i3 4130T je zhruba stejně rychlý jako nejvýkonnější 100W procesory AMD. Takže už tedy neplatí, že procesory AMD mají 2x horší poměr výkon/spotřeba, už je ten ten poměr horší 3x.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jaký má ta tvá i3 grafický výkon:)Ta i3 4130T je po grafické stránce chcípáček k ničemu. A přitom je dražší než testovaná 7650K...A spotřeba? Kde v testu je? Spotřeba na desktopu? Nudaaa:)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tenhle model i3 4130T sem uvedl pouze proto, že byl použitý v testu. Grafický výkon v testu taky najdete, odpovídá tomu, že procesor patří do lowendu. i3 4130T obsahuje poměrně pomalou HD 4400. Nejrychlejší integrované grafiky - v současnosti HD Graphics 6000 - natrhne konkurenci však vy víte co :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já v tom testu tedy žádný z nejvýkonnějších 100W procesorů AMD nevidím, jsou tam jen APU. Nejvýkonnějším <100W procesorem AMD je v současnosti 95W osmijádrový FX-8370E. Ani ten, ani žádné jiné osmijádro či šestijádro tam zastoupené nejsou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, nejsou to absolutně nejvýkonnější CPU, ať už od AMD nebo od Intelu, nýbrž procesory s integrovanou grafikou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten test jsem prolistoval a nevím, co si o tom mám myslet. Nemám prostředky na to ty čísla nějak zevrubně ověřovat, ale třeba výsledky v sekci video jsou dost divné. Pominu že mají všechno zcela nezdokumentované a tedy nereprodukovatelné (ale třeba ty testy v Handbrake low resolution mají divné výsledky). Ale určitě tam mají prokazatelně špatné výsledky v sekci x265. Zrovna to i3-4130T jim vyšlo o hodně rychlejší než i3-4330, což je samozřejmě nesmysl, páč je striktně pomalejší a ani jeden nemá turbo. Čili i některé další výsledky můžou být chybné.

Jestli jsou ty testy špatně vybrané říkat nebudu, to zas tak dobře posoudit nemůžu. Nicméně poslední dobou používají čím dál menší počet jednotlivých benchmarků (což je špatně) a podle čeho ty konkrétní programy vybírají, to taky moc nechápu. Třeba ve videu by měly mít FX proti čtyřjádrům Intelu a čtyřjádrová APU proti Core i3 relativně dobré výsledky, ale v těch na míru udělaných testech, co si udělal Anandtech, to vychází nějak podezřele blbě, kdy třeba čtyřjádrové APU dostane klepačku od pentia (mám pocit, že jim to moc neškáluje, ačkoliv x264 a x265 by měly škálovat dobře). Byl bych raději, kdyby používali standardní benchmarky pro x264, které mají ostatní rozumné weby a dá se to nějak srovnávat...

TL;DR:
Takže jsem se rozhodl že je asi lepší ten test ignorovat. Když se chci podívat, jak se ST/PD pasuje s Haswellem a tak podobně, tak se kouknu k nám na web, té sadě testů věřím víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.