Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD čelí hromadné žalobě za nadhodnocování svých x86 APU

>Žaloba je podána u okresního soudu v Severní Kalifornii vůči AMD a jejím
>čelním představitelům. Ve svém textu se opírá o období od 27. října
>2011 do 18. října 2012

Tak to je priekak pre Roryho, ved to klamanie musel byt jeden z jeho prvych krokov. Vynutit si rezignaciu niekoho cestneho Meyera (pre nezhody s vedenim ohladom strategie), aby sme tam mohli nasadit klamara s ktorym si predstavenstvo roumie. to je ¨pekny fail¨. Jedcen sposob obhajoby AMD moze byt to, ze akop navy CEO z externeho prostredia nemohol mat 100% informacie a tak sa na ne nemali investori spolahnut.

AMD Names Rory P. Read President and CEO
28-year industry veteran brings extensive track record of growth through transformation and strong customer perspective

SUNNYVALE, Calif. —8/25/2011
http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/amd-names-rory-read-ceo-2011a...

What a Day: AMD's CEO Dirk Meyer Resigns
January 10, 2011
http://www.anandtech.com/show/4123/what-a-day-amds-ceo-dirk-meyer-resigns

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem .. ved aj keby vyhrali, tak celu AMD mozu potopit, to je divny sposob, nieco na sposob ked pse pohryzie ruku ktora ho krmi. Ale tak v tejto dobe je to uz asi normalny sposob. Vytlct peniaze kde sa da, hocjakym sposobom, stylom ako cigani oberaju ceresne a sipky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Investoři to nedělají pro dobro AMD, ale kvůli výdělku. A zbytek je +- to samé, jako když si koupíš bundu, prodavačka ti nakuká, že je nepromokavá a po prvním dešti na tobě není nic suchého. Nejspíš tu bundu půjdeš vrátit a bude ti ukradeno, že to třeba může ten obchod položit, když to udělají všichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hodne blbej primer. To jestli je nebo neni bunda promokava se da snadno overit pred zahajenim prodeje a nema to na prodejnost zadny vliv. Tady se soudi kvuli tomu, ze dopredu neodhadli spravne, kolik tech bund se proda. Nikdo nikomu netvrdil, ze ta bunda je nepromokava i kdyz nebyla. A zalovat nekoho kvuli tomu, ze spatne odhadl prodejnost nejakyho zbozi ... to by mohli akcionari MS zalovat MS kvuli nenaplneni ocekavani v prodejnosti tabletu Surface. A tam by to bylo imho vyrazne smysluplnejsi. Krom toho firmu jako MS by to neslozilo. Ale je fakt, ze AMD je dlouhodobe ztratovy a pokud vyhrajou, muzou polozit AMD. A proc bych proboha likvidoval firmu, z jejiz cinnosti chcu mit zisk? Proste ti akcionari jsou hovada a je jim zjevne uplne u prdele ze si zabijou potencialni zdroj prijmu a pripravy nekolik tisic lidi o praci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jde o poruseni zakona. V USA to funguje trochu jinak, jakmile ma nekdo dojem ze dochazi k poruseni zakona, oznami to.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Porušenie akého zákona prosím pekne? Vari majú v USA zákon, že odhad predajnosti nejakého výrobku sa nesmie od reality odlišovať o viac ako +-5%?
Súhlasím s ostatnými diskutérmi, že toto je znova príklad vymáhania "práva" ad-absurdum. Podstata celého akciového trhu je predsa obchod s rizikom. Nič viac a nič menej. Tipol si akcionár dobre t.j. nakúpil lacno a hodnota akcií danej firmy stúpa? Výborne, tak teda zariskoval a zarobil (ak predá drahšie ako nakúpil). Tipol si zle? Tak má smolu, koho chce preboha žalovať za to, že mu nevyšiel tip? To už môžu rovno začať stávkujúci zažalovať športový klub, pretože nevyhrali zápas hoci v prípravnom stretnutí hrali vynikajúco a všetko vyzeralo tak nádejne...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"... dle advokátní kanceláře společnost AMD v uvedeném časovém období podávala falešné a zavádějící informace a svých obchodech a vyhlídkách do budoucna". Na postupu akcionářů nevidím nic špatného, pokud mají pocit, že cena jejich akcií byla tímto negativně ovlivněna. Ať o tom rozhodne soud.
"To už môžu rovno začať stávkujúci zažalovať športový klub, pretože nevyhrali zápas hoci v prípravnom stretnutí hrali vynikajúco a všetko vyzeralo tak nádejne ..." A jak vy víte, že někdo třeba nepodmáznul hráče? Tak ať sázkaři klub zažalují, věc se vyšetří a rozhodne soud. Analogicky nikdo z nás teď nevidí, co je v pozadí. Spekulace - ono by stačilo, kdyby se vyšetřovatelům podařilo ve firmě vyštrachat nějakou interní zprávu (ekonomický výhled, atd.), která bude podstatně méně optimistická než oficiální vyhlášení představitelů firmy. Na to už se dá pohlížet jako na podvod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono záleží na těch vyhlášeních. Pokud např. tehdy tvrdili, že mají závazné objednávky např. na 1 milión kusů, ale ve skutečnosti v té době by měli např. jen na 100 000, tak je to jasné porušení zákona a těžký zločin. Stejný podvod, jako v ENRONu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neco jako kdyz MS tvrdil ze tablety Surface jdou na dracku a pri tom jich udajne mel plny sklady a tim prohlasenim chtel jen podporit prodejnost? :-D Zajimavy, ze za to nikdo MS nezaloval. :-D Kazdopadne tak ci tak, v pripade AMD slo pouze o odhady. A odhady nemusi mit zadny extra relevantni zaklad. Taky bych odhadoval, ze kdyz pustim na trh kvalitni produkt za prijatelnou cenu tak mi zakaznici urvou ruce. I kdyz nejakej analytik mi bude tvrdit ze trh chce produkt horsi kvality a za polovicni cenu. A kdyz se pak ukaze, ze trh muj produkt fakt nechce, i kdyz moje odhady meli logicky zaklad i kdyz byly v rozporu s odhadem analytiku tak budu za to pravne odpovednej? To je pekna hovadina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uplne sem se lek ze jsem vytuhnul na cca 2 a pul mesice a ze je jiz 1 dubna :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opatrne s tim hulenim :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Někdy si fakt říkám, že míra debility v komunismu, kapitalismu, fašismu a monarchii se nijak zásadně neliší, takže je vlastně jedno jaký režim je u moci. Americká justice - raději no comment.

PS: A já blbec zrovna dneska zhlédl Erin Brockowich a měl ten příjemný pocit, že se svět ještě úplně nezbláznil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je treba brat v potaz ze kazdy system tvori lide, "stejni lide" ... a ti lide se za system vzdycky schovavaji a je jedno jaky system to zrovna je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Blbost lidská je nekonečná, praví klasik. A neurčuje, kde - takže to asi je obecné tvrzení...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo. Clovek musi byt opatrny a nenechat se unest naivitou. Lidstvo je stupidni a zjevne to bude jen horsi. Smula, ze uz je pryc doma vzdelanosti a inteligence. Absurdistan prichazi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napada ... copak ti akcionari neprodali vsechny akcie hned po ohlaseni prvnich problemu bez ohledu na situaci na burze? Snad kdyz nakoupim akcie IT firmy, kde je vyvoj cen vetsinou jak na horske draze, tak sleduju veskery informace a prohlaseni firmy a v pripade ohlaseni spatnych prodeju nebo nejake chyby okamzite prodavam a necekam az spadne cena akcii na polovinu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi to tak nutne byt. Cenu akcii ovlivnuje hromada veci, napriklad taky poptavka, ne jen nejake zpravy co ta spolecnost sama vydava. Takze jsou situace, kdy i kdyz akcie padaji, je vyhodny je zacit nakupovat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene v takove situaci jsme zase u toho zakladniho pravidla obchodu na burze. Obchodovani na burze je na vlastni riziko akcionare, nebo maximalne jeste jeho financniho poradce. Pokud s nim sepise nejakou dohodu ve ktere to je. Firma za pripadnou ztratu vlivem spatnyho odhadu trhu nemuze nest odpovednost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že se tak ptám. Co může AMD dnes nabídnout? APU v jejím podání je spíše zoufalství. GPU spíše záležitost pro ty, kteří chtějí vysoký herní výkon a neustálé problémy.
Dělá AMD něco použitelně perspektivního?
P.S. Měl jsem postupně 3 grafiky ATI, protože jsem pořád slýchával, jak jsou úžasné (nejsem hráč). Od doby, co jsem přešel na nVidii jsem přestal mít problémy s různými přihlouplými fičurami grafik AMD (Drag & Drop Transcoder) a celkově je zobrazování stabilnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

napriklad mining karty maju super :) je to dokonca perpektivne profitujuco pouzitelne :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že si lempl a patláš se v něčem co neumíš je čistě tvoje věc. Tvrdit že AMD karty jsou problémové je čistokrevná pomluva, která se nezakládá na pravdě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč se potrefená husa ozvala? Milý aktivisto, srovnej si v mozkovně, jaké mají AMD karty problémy s výstupním hardwarem a featurami v ovladačích. AMD je pro zoufalé hráče.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si že by se dave ozýval, s tím že mu něco nefunguje...
Osobně nemám s kartami ati/amd žádné problémy, vše funguje jak má. A to používám jak ati/tak nvidia již 15 let...
A co se týká APU tak nedávno jsem jeden takový levný desktop dával do kupy a funguje nádherně, za málo peněz hodně muziky...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.