Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD rozdává hry k procesorům, APU i grafickým kartám

tak to jo

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

smutné, patrně už neví, čím zvýšit prodeje...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

jj, presne tak, AMD jde opravdu do kopru, pritom rada Radeon Fury je vyborna, ale to je trochu malo. Ja stale verim, ze v lete prijde pro AMD boom v podobe konecne opravdu nove generace grafickych karet a na zacatku pristiho roku prijdou nove Zen procesory. Jenomze v obou pripadech ani konkurence nespi a tak se muze stat, ze z ocekavaneho haloo efektu nic nebude, jestli stihne konkurence vydat podobne nebo lepsi produkty v te same dobe nebo i driv. AMD jednoduse melo mit grafiky prichystane uz na zacatku Q2 2016 a o procesorech radeji ani nemluvit, ty mely vyjit soubezne se Skylakem uz v minulem roce, pokud chtelo AMD ustedrit Intelu ranu (dobre mirny pohlavek). :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

AMD klidně mohla mít a pravděpodobně i měla GPU i CPU připravené dříve, ale dokud nejsou připravené výrobní procesy a výtěžnost není ve stavu, při které lze vyrábět za konkurenceschopné ceny, může mít produkty připravené sebedřív a stejně nakonec musí čekat na GlobalFoundries nebo TSMC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konkurence spi uz posledni 4 roky - Skylake je drazsi nez Ivy Bridge, ale vykon zustava stejny.

Tak nejak ocekavam, ze i ten Ivy Bridge z roku 2012 bude vykonnejsi nez ten Zen v roce 2017.

Stavajici prezentace slibujici pouze 40% navyseni vykonu tomu odpovidaji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to "pouze 40% navýšení výkonu" by znamenalo, že nástupce FX-8350 (v ceně nějakých 5 kKč) by výkonově dotáhnul i7-5820K za více než dvojnásobnou cenu. A nástupce budgetového X4 860K za dva tisíce by zase dorovnal i5-4690K za nějakých sedm tisíc. Copak to by s trhem nehlo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, zda by pak chtěli prodávat ten výkon stejně levně jako ten současný. Dnes musí tlačit cenu dolů, jen v tom případě prodají, s ekvivalentním výkonem už rozhodně tak lidové ceny držet nemusí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neslibují o 40 % více výkonu, ale o až o 40 % vyšší IPC oproti Excavatoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Coz, jak vime, muze znamenat ledacos. Ja se jen modlim, ze budou aspon nejak konkurenceschopni. Intel v posledni dobe do x86 procesoru prodava same uzavrene hnusarny jako je vPro a celkove to kvuli chybejici konkurenci neni 2x zdravy kus trhu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Smím vědět odkud berete ceny? Myslíte české ovlivněné poklesem koruny vuči dolaru nebo dolarové ceny? Mám pocit že v dolarových cenách se nic nestalo. Že to u nás díky kurzu stojí více není problém Intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.