Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Desktopová Trinity zpoždění nabere, ale jen částečně

Gigabyte Up Series GA-F2A85X-UP4 Trinity 03
Mobilní Trinity (platforma Comal) je na světě od května, ale jejímu desktopovému sourozenci se do světa příliš nechce. Socket FM2 zeje prázdnotou a kdo si nekoupí Trinity v sestavě, tomu bude zít dál…

Zkrátka a dobře, došlo na situaci, která dokázala logicky skloubit oficiální odhalení parametrů na webu výrobce s odkladem vydání v řádu měsíců. APU existuje, funguje, samo o sobě žádný problém nemá, jen si jej AMD nemůže dovolit vydat i na retail trzích, takže prozatím zůstane doménou OEM partnerů - výrobců sestav.

I když se to může zdát neuvěřitelné, zájem je zkrátka takový, že ani při starém zaběhlém 32nm SOI procesu nestačí výrobní kapacita na to, aby AMD zvládla pokrýt poptávku v mobilním segmentu, u OEM partnerů i na retail trzích. Trinity si tedy koupíte, ale patrně jen jako komponent zamontovaný v sestavě.

Gigabyte Up Series GA-F2A85X-UP4 Trinity 06
základní desky se socketem FM2 zatím v obchodech rovněž nekoupíte

Uživatelé, kteří si nedokážou odpustit proces osobního přimlasknutí napastovaného chladiče na čerstvě vybalený procesor, musíme zklamat: Několik výrobců desek nezávisle na sobě potvrdilo, že se dostupnost pro retail trhy posouvá minimálně na září.

Právě na přelomu léta a podzimu měl být podle původních plánů vydaný i samostatný procesor Piledriver. Zda ho odklad postihne taktéž (nebo právě desktopová Trinity musela ustoupit Piledriveru), zatím není známo.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Desktopová Trinity zpoždění nabere, ale jen částečně

Neděle, 17 Červen 2012 - 16:23 | ptipi | Taky jsem se v pátek díval a opravdu mě potěšily...
Pátek, 15 Červen 2012 - 09:24 | Tralalák | Na tomshardware.com máte zo včera rozsiahlu...

Zobrazit diskusi