Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Fusion: shrnutí, modely a výhled do budoucna

Vynikající shrnutí, autorovi článku děkuji, jen tak dál!

Jinak osobně jsem na další generaci Fusion dosti zvědavý, ta současná by mi nepřinesla (krom spotřeby) nějaké výraznější novinky do HTPC namísto Athlonu X2 5050e a HD5570. Jediným důvodem nákupu soucasné generace Fusion platformy by byla zaručená kompatibilita socketu FM1 s nastávající generací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do desktopu Fusion nic moc nepřináší (kromě rozumné konkurence Atomu - konečně), ale u notebooků se hodně těším na malé levné herně - schopné stroje s dlouhou výdrží, například HP 6465b s A8 se mi hodně líbí (i když ten nebude levný ve smyslu 10 000 s DPH), ale určitě se toho vyrojí víc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už sa teším na testy. Zaujíma ma grafický výkon A8 (obzvlášť A8-3800) modelov, či dokážu rozchodiť staršie hry na max. napr. v 1680x1050.

DX11 ma v tomto prípade až tak netankuje, lebo hrať nové hry na low nemá zmysel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

preco by nemalo zmysel ak budu zabavne ? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD má velmi dobře nakročeno, jen doufám, že tuhle platformu nepohřbí nevhodnou cenou. Diky za pěkné shrnutí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vim, ze D. Kanter operoval s myslenkou pridani teplotnich senzoru v dalsi generaci, ale vypada to, ze AMD se do toho moc nechce.

Viz sekce 'Digital APM Module' na http://blogs.amd.com/fusion/2010/02/08/amd-talks-llano-x86-innovation-is...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož je tahle informace rok a půl stará (únor 2010), tak bych řekl, že se vztahuje k tomu, co je právě na trhu, nikoli k produktům, které jsou další generací ze současného pohledu. Možné je ale samozřejmě všechno :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedna cerstvejsi 'oficialni' zminka. Tentokrat u BD:

AMD Turbo CORE is deterministic, governed by power draw, not temperature as other competing products are. This means that even in warmer climates you’ll be able to take advantage of that extra headroom if you choose. This helps ensure a max frequency is workload dependent, making it more consistent and repeatable.

Ale samozrejme, ze vse se muze v budoucich produktech zmenit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona je hlavně použitelnost TC u Sabine dost omezená, protože je z důvodu priority spotřeby TDP nastaveno tak agresivně, že pro TC nezbývá prakticky prostor. Z toho důvodu ho zřejmě top modely pro desktop (lynx) nepodporují vůbec. Každopádně AMD je na začátku a ač to není špatný začátek, těším se spíš na to, co předvede Trinity a hlavně jeho nástupce s GCN GPU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.