Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD Never Settle Forever: Vyberte si hry zdarma sami!

Já jen varuju případné zájemce o upgrade: Kdybyste chtěli kupovat nějakou z těchhle novějších grafik na upgrade staršího PC, počítejte i s výměnou procesoru. Koupil jsem si 7870 XT (tahiti LE) k phenomu II na 3.0GHz a ten procesor to těžce nestíhá. Grafika se v CPU náročnějších hrách fláká na 30% (skoro ve všech pak jede pod 60) a občas tam jsou dropy tak na 28FPS (testováno Crysis 3, Tomb raider, Stalker COP, Witcher 2 a pár dalších)... Prostě už je tam poznat, že by to chtělo něco výkonnějšího...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Phenom II na 3GHz je docela málo. Já mám Phenoma 955 @3,7Ghz bez toho aby zvyšoval napájení a tak doufám, že tam nějaká rezerva do budoucna bude. Ale na novou grafiku začínám mít zálusk, protože moje 5770 i když trochu přetočená už má občas co dělat. Takže díky za info a jdu pohledat co by ještě Phenomovi svědčilo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakože já čekal že tu grafiku bude brzdit, jen jsem myslel že třeba o 20-30%, a ono je to trošku jinak :D už je to asi fakt starej šrot :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale nie je. S dobrou doskou (mám nejakú s AMD 990X/SB950) a dobrým chladičom sa dá slušne pretaktovať. Ak máš novšiu verziu, tak má turbo už v základe. Ja mám nejaký 6 jadrový Phenom II a tuším má 3,9 GHz a turbo ide na 4,2 ak sú v záťaži len dve jadrá a s vymeneným chladičom mi v plnej záťaži všetkých jadier dávalen 65°C. myslím, že by sa dal pretaktovať aj na 4,5 GHz. Ale ja mám zatiaľ len obstarožnú HD6580, takže mi to zatiaľ netreba.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak som kecal. Mám Phenom II X6 1090T Black Edition, ktorý má iba 3,2 GHz a Turbo 3,6 GHz.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno som inštaloval "GIGABYTE R795WF3". Bol tam starší procesor a chodilo to úplne v pohode. Akurát že to bol CPU od Intelu v tom to asi bude :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ono to chodí v pohodě, hry jsou krásně hratelný, v každé napálím max detaily a jede to plynule... Jen v náročnějších situacích to klesá pod 30fps, což hratelnosti moc nepřidá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

než upgrade, tak raději nejprve zkusit ten OC. Řekl bych, že by to na HD78xx ještě mohlo stačit, tím spíš, že problémy máš jen v náročnějších místech her.

Samozřejmě faktem je, že Phenomy jsou už těžce za svým zenitem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zkoušel jsem, 3.6 nepomohlo, ale systém už byl nestabilní. Navíc to hrozně řvalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Phenomy áno. Ale Phenomy II podľa mňa nie. Možno trochu architektúrou, ale výkon majú slušný.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Být vámi, tak bych ještě nad Phenomem hůl nelámal. (Tedy jestli máte X4 a ne jen X2.)

Nové konzole mají mnohojádrové procesory (8C) s relativně nízkým výkonem na jedno jádro, takže herní enginy se budou lépe optimalizovat pro běh ve více vláknech. Čtyřjádrový Phenom může chytit druhý dech.

viz třeba CryEngine 3, který už nyní dokáže profitovat i z 8 programových vláken:

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to ano, zas tak tragické to není, ale někde pomůže větší oc, zvlášť u HD remaků kde výkon na jádro je alfou a omegou. Třeba u P2 965 na základních taktech byly ve vypjatých situacích v Serious Sam HD SE znát cukání - ne že by to úplně znemožnilo hru ale bylo to citelné a vymizelo až po přetaktu na 4,1Ghz (grafika byla HD7850 1050/5500).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A taky potřebujete víc než 640K RAM!
A taky monitor s rozlišením vyšším než 320x240!
... používat hlavu při stavění PC by stačilo.

Testů na toto téma jsou na internetu tuny.
Extrémním případem z aktuální doby je "herní" notebook od MSIčka - AMD procesor + AMD grafika -> grafika bržděna o 60% :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V životě jsem neviděl solidní notebook od MSI, jsou to podřadné bakeliťáky, AMD CPU + GPU je opravdu nešťastný, dohromady už je to spíš jakási forma sebemrskačství ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

preco od tial zmizol bioshock infinite ? :(

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S Bishockem má AMD trochu problémy, kupoval sem 7790 před týdnem a na klíč k Bioshocku ještě čekám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.