Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

AMD Phenom II X4 960T prý nebude v běžném prodeji

Jedna paní povídala

Na fóru LegitReviews se objevila poměrně zajímavá informace, které však momentálně dáváme „příznak Jedna paní povídala“, protože to tak opravdu vypadá i přes skutečnost, že zdroj tvrdí, že ta „paní“ je přímo z AMD. Podle této informace chystaný Phenom II X4 960T, což mělo být šestijádro se dvěma zamčenými jádry a technologií AMD Turbo Core, nebude v běžném prodeji a pokud se vůbec do prodeje dostane, pak to štěstí postavit na něm PC budou mít jen OEM partneři, tedy výrobci hotových PC. Není přitom bez zajímavosti, že „předfinální“ vzorky již po světě kolují a testují se.

Pokud se tak stane, výrobci desek mají drobný problém, neboť s tímto procesorem počítali ve svých marketingových materiálech ohledně desek s čipsety AMD 8. řady, když proklamovali schopnost odemknout čtyřjádrový procesor na šestijádrový (my jsme se o této vlastnosti u desek nezmiňovali, protože to tvrdí snad úplně všichni a tudíž se u nikoho nejedná o výjimečnou vlastnost, i když se tak každý výrobce tváří). S tímto procesorem by to skutečně šlo (pochopitelně by to byla sázka do loterie, někdy nemusí být vypnutá jádra v pořádku, ale s tím se už i mezi koncovými uživateli tak nějak počítá), jenže pokud nebude v prodeji pro koncové uživatele, pak tato „vábnička“ ztrácí na půvabu, neboť na dosavadních čtyřjádrech jaksi není co odemykat, žádná dvě zamčená jádra navíc v nich nejsou.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku AMD Phenom II X4 960T prý nebude v běžném prodeji

Čtvrtek, 13 Květen 2010 - 21:03 | Radim Horácek | Stačilo by kdyby ty 2 jádra u toho 960T byly fakt...
Čtvrtek, 13 Květen 2010 - 20:18 | Kert | Tobě nestačí 4jádro na 2,9GHz za 2500Kč s daní?
Čtvrtek, 13 Květen 2010 - 12:35 | LC | Tak prave na tento procesor som cakal ... tak nic...
Čtvrtek, 13 Květen 2010 - 11:22 | bans | Proslycha se, ze u Thubanu je velmi nizka...

Zobrazit diskusi