Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD potvrdila nový vlajkový Radeon, ukázala UE4 demo s Oculus Rift

prvotne info nebolo o 2.polovici marca? posunuli to?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To vypada, jako by se predzasobeni a pak tezky prodej (zbaveni se) netykalo pouze APU AMD, ale i dedikovanych GPU.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl, ty cca 2 měsíce navíc IMHO nic podstatného nezmění. Tedy pokud je to celé pravda a ne dezinformace.

Četl jsem diskusi na Kitguru, psali tam o dvou potenciálních důvodech - ten první byl vyprázdnění skladů v channelu a ten druhý snaha uvést kompletní novou řadu.

Přiznám se, že ani jeden z důvodů mi nepřipadne úplně logický a zřejmý. Na výprodej skladů u CPU se čekalo téměř rok (a i tak to nedopadlo moc dobře), takže výprodej za 2 měsíce, když je už známo, že nová řada grafik je na spadnutí, mi nedává smysl. Za 2 měsíce se sklady (pokud jsou opravdu plné) vyprodat nedají bez toho, že dojde na zlevnění (tedy to nedává smysl, když tak jako tak dojde ke "stěhování" starších produktů směrem do nižších pater.)

Snaha uvést novou řadu komplet taky nedává smysl, nové čipy trvá vyrobit a otestovat daleko déle a o slabších verzích zatím nebylo vidu ani slechu, tedy nelze předpokládat, že jsou na pořadu dne, spíše, a to mi přijde jako pravděpodobnější, potřebují něco málo času k přebrandování stávajících grafik (BIOSy, ovladače).

Jako poslední varianta mě napadá k možnosti č. 1 ještě to, že ona "390X" bude výkonově tak moc vzdálená řadě 2xx, že pád cen bude enormní a AMD se tak snaží vytvořit 2-měsíční "okno" pro vendory v channelu aby měli možnost mocně slevit a utržit tak alespoň něco. To se prokáže v následujících týdnech.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V tom clanku na kitguru je to vyslovene napsano, ze jde o cas k vyprodani zasob stavajicich GPU. Tak ci tak, pokud je ten cerven pravda, tak to situaci AMD na trhu urcite nezlepsi. Navic oni nepisi, ze jsou sklady plne, jen to, ze neni doprodano v takovem mnozstvi, aby se to vyplatilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

četl jsem to už včera a nějak to moc nebral na zřetel, takže jsem si to možná už informačně posunul. Ale stálo tam IMHO, že se jedná o požadavek supply chain a že čekají na výprodej. Pokud by toho nebyly plné sklady, tak to pak nedává smysl už vůbec, při jakémkoli launchi zůstane "v kanále" určitý objem starých produktů, které se pak vyprodávají pod cenou - není totiž možné nemít skladem vůbec nic, na skladě vždy něco mají.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na tuto kartu sa velmi tesim, kedze 290 uz straca dych, tak dufam, ze to neprestrelia s cenou..

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Druhá nejvýkonnější karta od AMD ztrácí dech... Zase tak bych to nehrotil :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

priznam sa, ze mam celkom stastny kusok, ktory zvlada 1220/6800mhz, v unigine valley to dava 3000b (nejakych 71fps) co je vykon gtx980 v zaklade. Karta paradna, ale v 2560x1440 je bezne, ze musim uberat/vypinat AA v niektorych hrach a to sa deje teraz, tak co bude o rok? :) Taktiez karta s tymto OC a spotrebou zerie jak svina a rovnako tak aj huci. Upgrade v podobe noveho cipu teda mile rad privitam, ak nebude vysledna cenovka ustrelena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase pri tomto rozliseni az take vysoke AA nepotrebujes.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A tak jasně, pokud vohulim MSAA na 8x, tak se zakucká kde co.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Novy AC: Unity sa prepadaval pod 30fps aj u MSAA 2x, s MSAA 8x som mal slideshow miestami k 5fps. ;) Rovnako tak nove Metro neslo hrat na plno, ak to dnes nezvlada niektore tituly ani po extremnom OC, za rok tomu naozaj dojde dych. Par neznalych blbeckov, co mi ominuskovali prispevok vyssie, zrejme v zivote nehrali na vyssom rozliseni nez FullHD a nechapu, ze v 2560 vs 1920 je pokles 40-60% FPS. Taky "maly" detail. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná by nebylo na škodu sehnat Video z daného dema které renderovala údajná R9 390. Otázkou je jestli Bude mít plnou podporu DX12,1 nebo jen DX 12 pokud bude DX kartu podporovat. A také by bylo dobré vědět jak obstojí v UHD, ne jen v přehrávání videa ale samotné hry, dnešní grafiky by neměli mít výkon aby samostatně na UHD a Ultra nastavení detajlů zvládli poslední novinky (nepočítám Assassin's Creed Rogue, který má asi nižší nároky než AC3).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.