Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD: Propouštění se netýká vývoje a výzkumu

Propouštění darmožoutů z marketingu se vůbec nedivím...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Třeba těch, co „vymysleli“ toto? ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=af7Q0puT17g

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně právě taková marketingová kampaň připadne úplně mimo. Zajímavý nápad to je, ale kromě vizuální prezentace pár krasožvástů na ní není nic pozitivního, nic, co by vypíchlo (více či méně) reálné kvality daného produktu, které ocení sami spotřebitelé.

V tomto se můžou inspirovat u marketingu nvidie, který z blbosti udělá tahák, který chtějí koncoví spotřebitelé. Typický příklad je xx-sync mánie, PhysX (myslím ten zdegenerovaný na nereálné a přehnané vizuální efekty) apod. Proč už třeba dávno u AMD nebundlují "zdarma" k CPU a GPU nějaký sexy převodní prográmek s pěkným GUI, který využije VCE? Málokdo ví, že ta funcionalita je schována v CCC, jednoduše marketing spinká a místo toho dělá videa s ovcema.. :-( Běžný Franta User je klikač, který když nemá na ploše barevnou ikonku spouštějící průvodcovského černokněžníka, tak nefunguje...

edit: ad "videa s ovcema" - myšleno prosím zcela a výlučně ve smyslu videa odlinkovaného No-xem :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Proč už třeba dávno u AMD nebundlují "zdarma" k CPU a GPU nějaký sexy převodní prográmek s pěkným GUI, který využije VCE?"

Pretože by ho asi museli zafinancovať, vytvoriť a potom sa o neho starať? Ak si všimneš tak tam, kde je NVIDIA aktívna a rieši veci sama, sa AMD v drvivej väčšine spolieha na SW tretích strán a tak to potom aj vyzerá. Tým to túto firmu nič nestojí a ešte si na tom robí image, že ponúka riešenia pre všetkých. Viď kvázi podpora 3D, či priživovanie sa najskôr na Havoku, potom na Bulete a teraz Raptr. Len aby mali akože protiváhu k SW produktom konkurencie bez toho aby niečo z toho sami zimplementovali alebo udržiavali. NVIDIA si toto rieši sama, má vlastný SW, takže má na čom svoj marketing stavať. Čomu sa ale čudujem je, že teraz má po dlhej dobe AMD niečo podobné v Mantle a nejak to nevedia využiť. Ja viem, že DD si na Mantle spomenie v každom článku, ale on nie je oficiálne zamestnanec PR oddelenia AMD. A tiež je zaujímavé aj to, že Mantle odrazu nie je pre všetkých. Uvidíme ako to bude s verziou 1.0, ale osobne neverím, že toto API ako celok sprístupnia pre konkurenciu. Časť zrejme áno a časť si nechajú ako konkurenčnú výhodu (viď CPU a GPU PhysX). Ale nechcem zbytočne prorokovať, takže uvidíme ako to nakoniec bude.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Celý fór je v tom, že ten SW už mají, jen se ukrývá v CCC. Stačí na to nechat naprgrat nějaké barevné GUIčko ve firemních barvách.. To je práce pro 2 studenty, to není o tom, že by to AMD nedělalo. A to je taky o tom, že ten marketing dělá nesmyslná videa a to podstatné nepropaguje.

Mantle, pokud vím, je stále "beta" a jeho standardizace má přijít koncem tohoto roku, AFAIK. Nijak jsem po tom nepátral, protože jediná hra, kterou dlouhodobě hraju (když mám čas) a která je resource-hungry, je BF4 - a tam mi to funguje, ergo jsem spokojen. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam te rad, ale slovo funkcionalita nesnasim....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja radsej spominam na legendarnu reklamu na Athlon s vlakom

http://www.youtube.com/watch?v=MK0hU0OYvCI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně rozumné propouštění. Zachovat invenci a tvořivost se vyplatí každé firmě, jen to příliš mnoho jejich reprezentantů (včetně VŠ) za celou historii ještě nepochopilo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.