Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD má nové embedded grafiky, zajímavá je 95W Tonga s podporou 4k videa

Půjde to u nás koupit? Některé ty single-slot potvory mi přijdou celkem zajímavé. Taky by mě zajímaly doporučované ceny (:

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně by ta tonga byla dobrou alternativou k mobilním 970/980 geforcům, protože pokud by se náhodou potvrdila neschopnost maxwellu fungovat s AS, tak by byly všechny současné herní notebooky (gf 970/980m) s novými API v podstatě nepoužitelné. Naproti tomu má Tonga poslední GCN architekturu, takže nemá problém s delta kompresí nebo adaptivesyncem. A pokud si pamatuji, tak mobilní AMD hiendy vždy stály polovinu toho co ty od nvidie, stačí vzpomenout na souboje mobilního pitcairnu 7970m proti tehdejšímu gf 780m, kdy podávali srovnatelný výkon za ehm dvojnásobnou cenu MXM modulu v případě karty od Nvidie. Přesto Nvidia v mobilních strojích dominovala

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nechce se mi věřit tomu, že by to Nvidie neměla nějak ošéfovaný, ať už bude nějak "nutit" vývojáře nevyužívat to a tvrdit, že je to k ničemu, teda jen do chvíle do kdy to nebudou zvládat jejich GPU nebo tu už nějakym způsobem dokážou využít i s jejich současnýma GPU.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

On je to trochu off-topick, ale lze vůbec někde v EU sehnat grafické karty v podobě MXM modulu do notebooku? Třeba i nějaký eshop s náhradními díly - já na něco takového zatím nikde nenarazil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, např. na zbozi.cz stačí zadat "mxm radeon" nebo "mxm geforce" a vypadne jeden obchod, který je nabízí - jde ale spíš o postarší a low-end modely.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je hezké, že "autor" článku přepsal cizí článek do češtiny, ale jaksi zapomněl přeložit některá slova, kterým nerozumí. Například "embedded" a "low-profile".

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

nevedel som, že výraz "low-profile" je až taký neskutočne zahraničný výraz. Keď sa pozriem do obchodu, pravidelne nachádzam tento výraz v popise výrobkov, ako sú grafické karty v nižšom cenovom segmente a tiež pamätiach.
A že ste to vy, dal som si tú námahu použiť google a preložil to za Vás:
embedded = vestavěné -> a teraz, keď na to pozerám v preklade, znie to veľmi zaujímavo:
vestavěná grafická karta ....uuuu...to je ten správny výraz
No a pre úplnosť:
využívanie slova "embedded" na tomto webe: http://diit.cz/vyhledavani?r=embedded
využívanie slovného spojenia "low profile" : http://diit.cz/vyhledavani?r=low+profile
P.S: dúfam,že som nepoužil veľa cudzích výrazov, ktorým ste neporozumeli a nedokázali si ich preložiť...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je takový folkor - Trashman i přes svůj anglofonní nick bezmezně trvá na doslovném překládání všech anglických termínů a to i v případě, kdy to nedává smysl. Tentokrát se dokonce rozohnil tak, že ani nepostřehl, že článek čerpá z čínsky psaného textu ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi asi pěkný srandista. Snad nechceš tvrdit, že "autor" přeložil čínský text. Viděl bych to na plagiát anglické stránky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Patrně úraz hlavičky, že? Low profile, nízkoprofilové zboží. Embendded, karta vestavěná v počítači. A podobně. Jsou tam také synonyma a to jsi přehlédl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak to vážne netuším,čo všetko sa ti stalo, že si napísal komentár vo forme, ako si ho napísal...nízkoprofilové zboží?? hmm...skvelý preklad...takže teba môžem oslovovať teda popelář(u nás smetiar), áno? ....všimol si si,že sa bavíme o zboží v IT a nie potravinách? embedded=karta vestavěná v počítači by potom bola každá PCIe, PCI a AGP karta, M2. a neviem,aká tam ešte môže byť...ale embedded znamená niečo iné...embedded by si mohol použiť len v notebooku, ak niečo takéto podporuje a existujú špeciálne karty, do ktorých sa tieto embedded cards dajú vložiť, nie je to hocijaká karta, na akú si zmyslíš..
...aké synonymá?
http://www.pc-erfahrung.de/fileadmin/Grafikchips/geforce_7400_go_01.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zavedene vyrazy. Stejne jako "firewall" take se nepreklada :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Firewal ano, ale u popisu zařízení se vždy vše překládá pokud má český jazyk vhodná slova. Nebo bude lepší přebírat celé anglická články? Dnes již u většiny televizních zpráv musíte mít po ruce anglický a technický slovník.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý večer, také se přidám s kritikou článku. Hemží se to tam samými názvy, kterým nerozumím.
Hlavně by mě zajímalo k čemu je to dobré, jestli to je na hry nebo na práci, jak stabilní obraz to má, jak se to hřeje a nakonec by mě zajímalo jestli se jedná opravdu o full 4K nebo nějaký reklamní podvod alá UHD s 3440x2400... Popřípadně proč mi někdo vnucuje 4K rozlišení, když jsem ještě nepřešel ani na 1K rozlišení.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Držhubu.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Kolik to ma vykonu v GFlops pro FP16 / FP32 ? Existuje nekde nejaka tabulka, kde by to bylo klidne prepocteno na W, zajima me co nejuspornejsi reseni..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.