Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejvýkonnější Ryzen bude R7 1800X, nabízíme názvy i dalších šestnácti

no, uz sa siri informacia po webe, ze ide o fake tabulku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no asi tak, prečo Pro a prečo X a prečo sú v 5-kovej rade 4 aj 6 jadrové procesory?
nejaký vtipálek vysúkal z nosa tabulečku a teraz sa smeje na všetkých tých weboch, kde mu to žerú aj s navijákom.
dúfam, že čoskoro dá AMD údaje na pravú mieru a konečne vysúka procesory!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"prečo sú v 5-kovej rade 4 aj 6 jadrové procesory?"

že by proto, že 4jádrové AMD stačí na i5 s nízkým taktem, ale na 4GHz i5 již nestačí a je tedy třeba proti nim nasadit 6jader?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nezmysel. ai v AMD nie sú takí blbí, aby označovali svoje procesory podľa výkonu inteláckych. tá tabuľka bude na 99% fake

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fake to bude asi tezko.. uz i vidcrdz potvrdili r7 1800x a1700x..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom trapná hnidopišská poznámka, 1700 není sudé číslo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenom trapná hnidopišská odpověď, záleží na číselné soustavě. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, která je ta správná soustava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v které číselné soustavě to není sudé číslo, například?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nazval bych ji barevná setinová, asi si to patentuju. První dva řády určují barvu číslic vlevo a do výpočtu nevstupují )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A safra, máte pravdu. (1700)ᵣ = 1⋅r³ + 7⋅r² + 0⋅r¹ + 0⋅r⁰ = 1⋅r³ + 7⋅r² = r²⋅(r+7) bude zřejmě vždy sudé. Musel jsem někde udělat chybu, když jsem to počítal prvně. Ale třeba (2700)ᵣ =r²⋅(2⋅r+7) bude liché pro lichá r⩾9.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajímavej problém, když se nad tím zamyslíš. Soustava je minimálně 8ičková, kvůli přitomnosti 7mičky. A pro ty nejnižší možný soustavy to zkusmo tak je.

Možná by šlo dokázat, že při použití lichejch cifer vynásobenejch nějakým dostatečně velkých sudým číslem /zde 100/ je i v lichých soustavách výsledek vždy sudý číslo (a v sudých taky - to by se event. dokázalo jako první nebo jako lemma). Asi na to sesmolím program.

EDIT: for (int i = 1; i <= 500; i++)
{
Console.WriteLine("V soustave {0} je číslo 1700 převedené do desítkové {1}",i, i*i*i+7*i*i);
System.Console.ReadKey();
}
je to sudý až kam vidím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este vyborna cenova politika a casy PIII vs. Duron/Athlon su spat :)))) Akurat s tym rozdielom ze AMD nebude s IPC o 10 % nad Intelom (jak v 1999/2000), ale opacne. Ale furt lespie byt o 10% pod jako byt o 50% pod IPC Intelu. To musi vyriesit cenova politika, aby bol pomer cena/vykom AMD vyrazne lepsi (vyrazne = hraniciaci s 2-nasobne lepsim). Toz aj ked najvykonnejsi 8C16T Ryzen bude stat 500-550 $ a bude mat 80% vykonu intelovskeho 8C16T hovada v sc. 2011v3 za vyse tisic $, stale bude pomer cena/vykon vyrazne na strane AMD, az pokial by Intel-dementel nezlacnil svoje 8C16T hovado na takych 650 €. Ale aj potom bude Intel-dementel v prdeli, lebo to jeho hovado nema TDP 95W, ale 140W :))))))))))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

hej, ale ked nizsie modely 8/16 maju konkurovat 4/8 intelom, tak to zase bude kriku v ceskych lukoch a hajoch(uz som zachytil, ze to zacalo)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych dostal 8/16 Ryzen s vykonem ne moc vzdalenym jiz znamym hodnotam a cenou podobnou i7-7700k, tak budu opravdu spokojeny.
Co kde zvatlaji zrejme odpurci multithreadingu je jejich problem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

8C16T Ryzen v multithread bude velmi tazko super pre akekolvek 4C8T Intel APU. Troska rozumu. Skor tak pre buduce 6C12T APU CoffeeLake.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je pravda ze Zen ma mit IPC ~sandy bridge, tak v multithreadu 8C Zen/sandy bude dost jinde nez i7-7700k (nebo jakykoliv 4jadro intelu). Takze hadam ze i cena bude jinde, spis tak kolem 500-600$ ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I takova by se mi jeste libila. Nekde kolem tech 650$ se mi to ale uz bude lamat do koupit/nekoupit.
Ja puvodne vychazel z toho srovnani nizsiho modelu s 4/8 i7, v cene. Sam tomu neverim, ale AMD by to zajistilo krasne prodeje a to je to, co ted nejvice potrebuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

650 USD to seš u nás na 750 EUR a to je brachu 20 000 Kč... To je jaksi mimo dávat za procesor... "na hry", moje čísilko půl roku starý 500 USD je stále ve hře, uvidíme jestli za second top nebo za uplnej top

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc kazdy automaticky predpoklada, ze si lide novy procesor kupuji jen kvuli hram? o.O 16 vlaknovy procak, to by byla docela skoda ne? Ja tedy vyzaduji univerzalni pouziti a primarni je pro mne prace, hru si sice obcas taky zapnu, ale jen jako obcasna kratochvile.

Cenu 650 usd sem strelil od boku, jako finalni vcetne dani. Neznam danovou politiku ve statech a nehodlam si ji studovat. Takze shrnuto - moc rad bych si poridil 8/16 Ryzen, ale pokud cena preskoci tech 15-16k Kc, tak at si ten procak prodaji nekomu jinemu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

První procesory Intelu s integrovanými grafikami AMD prý zamíří na trh během letošního roku
http://www.zive.cz/bleskovky/prvni-procesory-intelu-s-integrovanymi-graf...

https://pokde.net/news/intels-cpu-amds-igpu-2017/

Myslim si, ze toto zmeni pomer na trhu a aj optimalizaciu hier na grafiky od AMD
http://jonpeddie.com/publications/market_watch/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomínáte na 6800K, 6C/12T, 4 memory channels, za pouhých $440? Snad bude mít najvykonnejsi 8C16T Ryzen přinejmenším stejný výkon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

On ho ma, jenze v Direct X 11 hrach 8C/16T Ryzen jentaktak prekonal I5-6500.

Takze se opakuje situace s FX, kdyz pulka tech jader je tam na okrasu.

Intel 4 jadra budou v Direct X 11 hrach zase vykonnejsi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

On si někdo s IQ 50+ kupuje 8C CPU primárně pro DX11 hry?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"Kdo nemá inteligenci vlastní, tomu koupíme umělou." ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Intel 4 jadra budou v Direct X 11 hrach zase vykonnejsi.

To je 1) vseobecne zname, 2) mi u p*dele.

Na 99.999% her staci jakekoliv smejdove ctyrjadro uz ted.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ak cakas na Ryzen iba koli hram, tak rovno prestan cakat, jednak na hranie je vykon grafiky alfa a omega, druha vec je vyuzitelnost 16T v hrach a tretia je ze fakt do toho prd vidiš, keď napišeš taku hluposť. Vykon ryzenu vpodstate pozname, na hry vysoko taktovane 4jadro je dnes ideal, to ryzen neponukne, no ponukne toho dost v inych oblastiach, istotne to nebude ak s bulldozerom, na hry to nebude zle, no kludne mozes prestat cakat, prekvapenie nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Niekedy mam pocit, ze niektori ludia boli posledne dve dekady v kome.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1) Taky to tak vidím. Našel bys někde odkaz na měření ?
2) Stejný to nebude IPC bude vyšší. Hry prozatím nejsou správnej scénář pro množství CPU jader. Ačkoli jsem viděl video, kde i v DX11 hrách 4c/8t mělo mnohem menší propady ve FPS než 4c/4t CPU
(tak při snaze dát sem link na to video jsem našel video, kde je vidět, že rozdíl je jen minimální...
https://www.youtube.com/watch?v=KzpYOHuSfaM - tak si vyberte.)
3) souhlas

Moc se mi nelíbí, jak tu z tebe hned dělaj dementa, že multivlákňák není dobrej pro hry, ale na jiné věci. Však ano, je to tak, taky to nikde netvrdíš ;) Celý to ovšem vychází z jedné jediné věci, dobře ze dvou: 1) IPC 2) spotřeba, která logicky bude vyšší u vícejádrových čipů, které tak nemohou být vysoko taktované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze se opakuje situace s FX, kdyz pulka tech jader je tam na okrasu. Intel 4 jadra budou v Direct X 11 hrach zase vykonnejsi."

To se dá říct i o *Intelích* osmijádrech, nebo snad ne? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je argument jak noha :)
co s tim DX 11 porad vsichni mate vime ze ma problem MT vime ze kdyz se SW dobre napise tak dokaze skalovat vykon i na 6/8 jadrech vime ze na drtivou vetsinu her pod DX 11 bohate staci i low end 2/4 jadro :)
opravdu mi bude u zadele ze u nejake spatne napsane DX 11 hry budu mit o par maximalnich FPS mene co resim ze moderni SW vc. low lvl API uz skaluji v MT velmi pekne = pro BUDOUCI vyuziti jsou takove CPU ideal :)

urcite si vsichni pobezi koupit vykonny 6/8 jadrovy CPU aby mohl hrat stare DX 11 hry bez poradne implementace MT ....to by udelal jen blazen :)

osobne se velmi tesim ted mam doma 4c/8t a obcas si rad zahraju ale s virtualem a nekolika projekty uz je to citit (nic hrozneho kdyz ma clovek slusnou grafiku) takze rozsireni 6/8 jadrovych CPU za rozumnou cenu vitam s otevrenou naruci ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, viz. výše

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Intelu staci jedina vec a to je pohnut s cenou. Takze vsetko tieto teorie su len reci starej matere :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud je ta tabulka pravdivá, tak mě osobně celkem mrzí, že tam nejsou verze 6C/6T a 8C/8T. Tím by se mohla nasadit lepší cena a ještě víc zvýšit konkurenceschopnost. Ale je možnost, že budou časem doplněny, až budou mít dost zmetků v té části CPU, která by tím neumožňovala zapnutí HT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> budou mít dost zmetků v té části CPU, která by tím neumožňovala zapnutí HT.

Dost naivni pohled... myslet si ze ty cpu, co Intel prodava bez HT, maji nejake chyby v HT.

HT "cast CPU" zabira tak 0.00001% jadra, ktere samo o sobe zabira tak 10% celkove plochy kremiku. Prakticky 100% jsou umyslne vyple HT.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

trocha si to prehnal, cast cipu co sa stara o HT moze mat aj par jednotiek % plochy jadra a vsetky jadra (bez L3 cache) zaberaju aj 20-30% v pripade APU a cca 60% v pripade CPU

procak musi tak byt proste navrhnuty, aby mal HT a musi tak spolupracovat velmi vela sucasti a faz spracovavania instrukcii, takze pokazit sa to moze hocikde, ze to nebude spolupracovat

aj tak sa ale jedna o zlomok % plochy celeho cipu (zvlast v pripade APU), takze pravdu mas: sanca na zmetkovito pokazene HT je prakticky miziva

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to tak bylo, tak bych chválil, že za HT nechtějí (s výjimkou nejnižší řady) na rozdíl od Intelu příplatek.

Jinak bych autora chtěl upozornit, že všechna ta čísla jsou sudá ;-) Sice je zřejmé, co měl na mysli (chtěl asi napsat dělitelná 200)... ale i tak bych čekal na technickém webu pregnantní vyjadřování.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pak by ale nikdo nekupoval nonHT verze. Pokud chtějí prodávat, je logické, že verze s funkčním HT budou trochu dražší než nonHT.

Vy by jste toho moc neprodal :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen bez HT (resp vypnutym HT) ma stejne vyrobni naklady jako Ryzen s HT a pravdepodobnost ze defekt se projevi zrovna na casti umoznujici HT je velice mala.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě nedává smysl za stejné peníze prodávat 8C/8T a 8C/16T, přičemž ten s HT bude v multithreadu lepší, chápeme se?

To je jako kdyby Intel nabízel třeba i7-7700 co je 4C/4T a i7-7800 co by bylo 4C/8T, za ty prachy stejné by lidi kupovali i7-7800, protože vyšší výkon.(toto berte jako příklad hypotetických CPU, co mají stejné parametry, jedno je bez HT a druhé s HT, vím že neexistují)

Už si rozumíme? To je ekonomický nesmysl. Je logické, že ta plně aktivní varianta bude dražší, o kolik to těžko říct, ale nedává smysl provávat obojí za stejnou cenu.

Nebo ještě jinak.

Máte Škodu Superb s 1.9 TDi a s 2.4 TDi, budete je prodávat za stejné peníze?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle pripade porovnani sedi spise oba modely s 2.4TDI ale jeden softwareove nastaveny tak aby mel o 30% nizsi vykon.
Problem je ze vyrobit obe varianty stoji uplne stejne akorat na te umele omezene mate nizsi zisk.

Mozna to melo smysl drive ale podle meho dnes prodavat modely bez HT je nesmysl pokud mezi jednotlivymi modely neni vyrazny cenovy rozdil.
AMD narozdil od Intelu ma jen 2 cipy ve vyrobe kterymi chce pokryt celou nabidku pro desktopy kdezto Intel si klidne muze dovolit vyrobit extra cip bez HT s prece jen trosicku nizsimi vyrobnimi naklady.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mě tak Intel donutil koupit Pentium s HT jménem i3, i když po necelém roce '"mám" - je z toho opravdu Pentium )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel u Pentia s HT by mi vadila absence AES-NI instrukcí, dále lepší virtualizace a AVX/AVX2. Ale pokud to nepotřebujete, tak asi OK.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, to je ojeb, proto díky za ty dary, že jsem šel do i3. Ale co "sere" je, že ted má i3 +200MHz, což s mírným OC v mezích zákona 102,7 FSB dá onu psychologickou hranici 4 GHz. Ale je teda dražší o 10 % (nová i3), těžko říct jestli kvůli nenažranosti nebo USD. Takže za příplatek stejnej 10 % výkon nahoru, a jsem tam kde jsem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to ojeb, je to prostě levné CPU pro socky, co čekáte? Chleba namazaný na obou stranách?

Myslím, že by se vám více vyplatilo vzít bazarovou i5-2500K či novější a nějaké OC na 5GHz, získáte lepší instrukční set i výkon. Nehledě nato, že i3 je prostě dvoujádro z HT, tj. low-end.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale já j s e m spokojenej... ojeb je to AVX pro lidi, co to neví. Ten sám ojeb je bazar, kde cesta vpřed neexistuje a AVX256 taky ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vycházím z předpokladu, že koncept značení je podobný jako u grafik: První dvojčíslí značí model, zbytek revizi / refresh. (Aby bylo ještě zjevnější, jak je to míněno, doplnil jsem uvozovky.)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všichni jsou připraveni. Jen AMD jaksi ne.
K tabulce. Dávat 1700X které je o 200MHz pomalejší než 1800X k i7 a 1800X srovnávat s HEDT? To je nějaké podivné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I HEDT je i7 :-). Teď vážně: Pro AMD bude daleko těžší konkurovat čtyřjádrům než šesti- a osmijádrům. Čtyřjádra Intelu běží na mnohem vyšších taktech a mají vyšší IPC (novější architekturu) než stávající HEDT, takže klidně může nastat situace, kdy proti HEDT Ryzen obstojí, ale se čtyřjádry bude mít potíže.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

O tom bude asi ta cenová politika, řekl bych...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ony ty takty nebudou zas o tolik vyšší aby vyrušily vliv několika jader. Kdyby to bylo 3Ghz vs 5 tak už je to problém ale pár set Mhz by zas velké potíže rozhodně dělat nemělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V aplikacích, které dokážou využít více než čtyři vlákna, to počet jader vykompenzuje, ale kde ne, bude mít Intel náskok v přinejmenším o 12,5 % vyšším taktu (4,5 vs. 4 GHz) a o 10-20 % vyšším IPC. Dohromady to v takových situacích může dát o čtvrtinu i třetinu vyšší výkon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To ber jako technologické maximum: Zen max OC 4200 vs. Kaby Lake 5200 = Intel má 25% náskok + 10 % IPC náskok == potřebuješ o 1/3 víc AMD jader nebo výkonu (podle optimalizace hry), abys dal Intel. A jsme u 8 core vs. 6 core. A ano, u her to může začít stropovat trochu dřív, ale moc se toho teda nebojím. 120 fps to na 3,4 GHz dá tak co. V podstatě jak píšeš, ale čísla bych házel po cestě k výsledku spíš moje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

25% IPC naskok ???
Dost pochybuju ze rozdil IPC bude treba i jen polovicni, spise bych to videl tak mozna na 5, v nejhorsim pripade 10% a to jeste v zavislosti na konretni aplikcai a jeji optimalizaci pro intel CPU..
Kazdopadne vsechno je to stale jen spekulace a radsi si pockam na skutecne benchmarky a predne v necem jinem nez jen cinebench ktery tradicne jede lepe na Intel CPUs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

píše 25% frekvence, 10% ipc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to sem se prehlidl, asi kvuli tomu ze no-x predtim take mluvi o 20% IPC.
Kazdopadne 5.2GHz Kabylake je nesmysl, nejen ze to zvladne malo jaky kousek za velmi vysokeho napeti pri ktere neni stavene na trvalou zatez a velice rychle to CPU odkraci do kremikoveho nebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o 10-20% ipc mají nižší dnešní carizo, poslední verze stavebních strojů. Pokud by měl mít Ryzen stejnou úroveň tak ho nemusí ani vydávat. 5% pro konkurenceschopnost je ještě reálné ale rozhodně ne pětina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buď v klidu, já to bral jako spodní scénář. Pokud budeš počítat 5100 (to dá 80 % Kabin) a u Ryzenu 4500... zme zase jinde, že. Ale radši se snažím vychladnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle nějak to taky vidím. Co se týče her, tak pod DX11 v kombinaci s highend grafikou zůstane téměř jistě absolutním králem i7-7700K, i když ne o moc. Ryzen ale může bodovat u většiny hráčů, kteří nekupují highend grafiky. Za cenu Intelu získají cpu, který díky solidnímu ipc a slušným taktům nebude hry brzdit jako FX a jako bonus využijí víc jader/threadů v MT aplikacích a DX12 hrách. Rychlé rozšíření DX12 potřebuje AMD jako sůl, jak pro Vegu, tak pro Zen.

Škoda, že většina benchmarků po vydání Zenu bude jako vždy dělána na highendu (1080/TitanX), což může v laikovi vyvolat pocit, že Ryzen je obecně ve hrách o něco slabší než Kaby Lake. V průměrné sestavě ten rozdíl bude prakticky nulový.

Jak škáluje FPS s frekvencí a HT pod DX11 je vidět pěkně třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=EhaB1dqYv_I

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už jsem psal i u FX. Ono to FX-8300 nebo 8350 nedá někde 60FPS kvuli bottlenecku na CPU? Tak to musí být dobře sprasený engine. A kolik lidí potřebuje víc jak 60 nebo 75Hz? Víceméně profihráči nebo entuziasti a ti půjdou do procesoru podle toho co hrajou/co dalšího dělají na pc či na co mají kačky.
Třeba osobně hraju dost často jednu spraseninu, kde i7 na 4,4GHz jede na půl plynu, grafika taky, ale FPS lítají mezi 65-135.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u toho polskýho Witchera s jejich PL enginem bych to moc nebral jako bernou minci, ale princip je nám jasnej. Pokud nemáš Titana je ti to jedno. Ale jsou větší záhady, jako např. Battlefield 1, Battlefront Star Wars 4 nebo Resident Evil 7. Na to bych se soustředil. U něčeho FX těžce nedává už a studia jsou to největší nejlepší.

Každopádně Ryzen projektor utáhne. ;)

Jen ještě shrnu, už víme, že Ryzen je RYCHLEJŠÍ než Broadwell 8/16 6900K, pokud teda nejezdíš na koni s mečem a lidi si od tebe po potlachu v tramvaji neodsedávají, v renderingu a vsadím se, že i v kompresi šifrování, fotkách a streamování. To je přece SKVĚLEJ výsledek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... už jsi dodělal tu mapu, cos sliboval?

Edit: Tu CS mapu, kterou jsi na foru nadnesl... :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CSko nehraju, hrdinů bude asi dost po hrách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím přesně co chceš říct. FX-8350 bottleneckuje ve spoustě AAA her, proto to u něj neplatí. Jestli je nebo není u těch her sprasený engine nějak moc nehraje roli, protože s tím toho moc nenaděláme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano bottleneckuje, ale je treba taky rict B.. tudiz pro kterou tridu grafik. Nekde do 470, je to v pohode snad s vyjimkou 2-3 her, ktere opravdu podavaji slabsi vykon. U 480 a vys, pak zalezi. Nekdo, kdo samzrejme cuci na kzde FPS, tak to neni procesor pro nej. Ten kdo chce mit solidni hlavne multi vykon za par supu, tak je to porad ideal za tu cenu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak jsem to myslel. Ano, bottleneckuje, ale na jakých FPS. :) A taky jsou to CPU v rozmezí 3-4,2 tisíc s DPH.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak FX neni spatny jen je uz moc zastaraly a zaroven nadcasovy takze zprasene je spis DX 11 ktere proste neumi dobre MT (s extremnim overheadem na jedno jadro) a proto intel predvadi vetsinou tak dobre vysledky ale s dobrou implementaci MT diky nekterym vyvojarum i ty zastarala suntova FX CPU od AMD dokazou ukazat zoubky ...zaplat panbuh ze DX11 pomalu konci jako jedna z brzd vyvoje .... :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Celkove to bude ale spise zaviset i na tom, jake modely proti kteremu Intelu postavi. Vysokotaktovane i5 modely, ktere jdou v turbu pres 4Ghz jsou jen dva, v i7 rade take jen 2. AMD, pokud se mu podari vydat 4C/4T a 4C/8T modely na urovni 3.8-4 Ghz, tak v principu pojedou pomaleji jen o to IPC..rekneme do 15%, coz je zanedbatelne. Proti i7 vysokotaktum muze postavit 6C/12C. Pak uz jen zalezi na jedincove preferenci. Hodne lidi sahne po vice jadrech, vyjma extremnich gameru, ci priznuvcu modre.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> kdy proti HEDT Ryzen obstojí, ale se čtyřjádry bude mít potíže.

Presne tak. Hadam ze popohnat takty / turbo se bude AMD snazit spis u Zen APU...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak je toto pravda tak je to marketingova katastrofa.
To co za idiota vymyslalo te nazvy. To co za magora navrhlo taky pocet procesorov. Hnus.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Buď rád, že se to nejmenuje třeba 210507 jak žigulik ))) ale jo, tos zabil, je to fail. Kdyby odmazali nuly, tak mohli mít 17X atd. To tu ještě nikdy nebylo a bylo by to jak stíhačky a docela šok... (jsem creativec jak kkt) )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim necht jde o pouhou Fake tabulku, jako nazvy R7, R5 a R3 a cisla 1xxx k tomu to se absolutne nehodi pro oznaceni procesoru!!!, skutecne doufam ze jde jenom o zert, necht to pomenujou primo a jednoduse, k prikladu:

AMD RyZen X8 180X, nebo X6 150 - X3 110 ale ne ze budu cist AMD R7 1600X, co to jako bude/je...? vzdyt takovehle o-znaceni nesou na sobe graficke karty, ja kdyz sem procet nazev clanku sem si myslel ze prichazi nove oznaceni pro graficke karty zalozene na GPU Vega, ale procesory to ne.

Necht je vsechno jinak, jinak budu blejt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> to se absolutne nehodi pro oznaceni procesoru

No posledni relativne inteligentni oznaceni mely FXka, prvni cislice pocet jader, druha cislice generace, treti+ctvrta relativni vykon. APUcka uz pak moc systematicky znaceny nebyli, a tohle vypada jako brutalni kopie yntelygentniho znaceni Intelu, tj marketaci vytahli neco z prdeli a placli to na krabicku.

Pocet tech modelu si umim vysvetlit jen dvema zpusoby, 1) nekdo desive lze, 2) zahrnuje to TDP od 15 do 95 wattu (tj vsechny modely vcetne mobilnich). Nic jineho mi nenapada.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak Intel prý už chystá rychlý prtiúder v podobě 100W i7-7740K a i5-7640K.
https://www.cpchardware.com/intel-prepare-la-riposte-a-ryzen/

Že by tovární OC a lepší pasta pod heatspreaderem? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepsi pasta urcite ne, tu maji vyhradenou jenom -E modely bez graficke karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty jsou pájený indiem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ze by umyslne vydali kripl CPU aby pak vytahli jako protiuder to same v lepsim ? :) dvojite zdimani zakazniku v jedne generaci ? :)

no prestaneme resit spekulace pockame si na realne produkty :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Fakt si myslis, ze Intel doteraz len tak sedel a cakal na AMD ?
Ten musi mat v sufliku X veci a ked to nepostaci, znizi ceny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak necht Intel ma/uvede 8-jadro pro socket LGA1151, nasadi pron cenu 550€ a zakaznici budou spokojeny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bodejť, Intel do teď kupovali jen nespokojení zákazníci, masochista kam se podíváš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spokojenost je velice relativní věc. Na to aby byl zákazník nespokojen stačí třenba i taková "maličkost" jako cena. Takže ano v podstatě monopolu a tím vyšší ceně je to tu vlastně hromada masochistů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.