Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zákazníci vracejí GeForce GTX 970, AMD je láká na 4GB Radeon

Stupidni marketing od obou... 970 jsem vratil, ale uplne z jineho duvodu. Lhat se sice nema, nicmene papirove parametry jsou mi uplne ukradene. Je mi jedno jestli ma 512 nebo 256bit sbernici, dulezity udaj pro me je kolik ma FPS pri rozliseni na kterem ji planuji pouzivat. To, ze vyrobci poddimenzovali napajeci kaskadu kvuli lziVidii a ta piska samozrejme odradi nejednoho zakaznika.

Nevim jak vy, ja si pro zatim necham starou grafiku, protoze pri pohledu na tyhle ceny a marketingove praktiky nebudu podporovat ani jednu firmu.

BTW pokud budu chtit primotop, zajdu si do Hornbachu misto toho abych kupoval ATInu. To ze jejich karta ma 4GB z proklamovanych 4GB je jako nejaka vyhoda? wtf?

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

počkej, 970ku jsi vrátil, Radeon nechceš, ehm co tedy doporučuješ Intel? :-D

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i další možnosti - mohl si připlatit na GTX 980 nebo sehnat Titan Black?

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se bude nekomu chtit znovu podporit stejnou firmu, ktera se klamave reklamy dopustila, coz by ale nedavalo moc smysl.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

AMD zasa robí reklamy kde sa rozbja produkty konkurencie. Prípadne ich niekto z PR rozbije aj na javisku naživo. Dobre vieš, že ty by si NVIDIu nekúpil tak či tak. Prečo ale tie tanečky okolo a toto pokrytecké moralizovanie?

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Reklama jako forma nadsazky a chybne specifikace dodane webum / magazinum pri vydani je snad ale nesrovnatelny rozdil?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je. NVIDIA urobila blbosť. Na to teraz dopláca. Ani som to nemal v úmysle zrovnávať. Len je zaujímavé, že sa ozývaš len v prípade, že je treba kopať do NV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A zase bijeme černochy... :-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ale nie. Mne nevadí, že sa NVIDIA kritizuje ak urobí prešlapy ako tento. Išlo mi čiste iba o Rodney-ho. Všade kde sa objaví len napáda čokoľvek čo víde od NV a ešte pomaly tvrdí ako škodí táto firma hernému priemyslu. Ja to proste nechápem. Ani mi nenapadne chodiť pod každý článok o grafických kartách či hrách na ktorých s podieľa AMD a písať hovadiny okolo tejto firmy (téma na prvoplánovité napádanie sa dá vždy ľahko vymyslieť). On si snáď myslí, že bojuje na strane dobra proti nejakému zlu.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ja zadny doporučení nedávám, ať si kdo chce koupí co chce. Já si nechal starší grafiku. Na 970 se mi nezobrazovali korektne nektere textury a navíc jednoventilátorová mini varianta byla hlučná jak vysavač :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

co to slyším? Božská nvidia má vadné ovladače?! :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Alebo vadný kus. Neviem o tom, že by sa majitelia GTX 970 hromadne sťažovali na vypadávanie textúr. Tým nechcem samozrejme pobedať, že NVIDIA nemá chyby v ovládačoch. :-) So mnou napríklad pár mesiacov dozadu pekne vypiekli:

"The driver Release Note's have stated since 340 Set that physx is not supported by legacy with Driver 344 up, so only way to go forward is to use a dedicated physx card with same architecture of the main card Or a 600,700,900 series gpu like a 650GT ETC."

Čo je problém pri mojej konfigurácii s GTX780 + GTX460 (na PhysX). Od spomínanej verzie ovládačov pri zapnutí ShadowPlay končím na BSOD. Pred týmto ovládačom išlo všetko bez problémov. ShadowPlay som vcelku využíval takže ma celkom naštvali týmto rozhodnutím.

Každopádne neuznávam v tomto prípade to, že sa zhodí celý systém do BSOD. Prečo jednoducho nevypíšu nejakú chybovú správu?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Kazda firma ma chyby v ovladacich, staci se podivat na fora obou vyrobcu, chyb a bugu je pozehnane na obou stranach. Ano je pravda, ze nvidia jich ma vic, ale ma take vic funkci ve svych ovladacich (min. funkcich pro 3D, AMD ma zase vetsi moznosti u nastaveni videa)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam napsáno. Nechal si starou kartu a v současné situaci, za současné nabídky karet nedoporučuje a nechce nic. Prostě si počká jak se situace vyvine.
P.S. nemáš zač

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

> To ze jejich karta ma 4GB z proklamovanych 4GB je jako nejaka vyhoda? wtf?

Tebe by som predal 4 valcové auto, ale nechal ti tam iba 3 piesty. No a čo že jedna ojnica mláti naprázdno, však máš 4 valce..??..mááš

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

Heh? OK, zkusim to napsat jinak.... Postavit marketingovou kampaň na tom, že nelžeme a ostatní lžou?

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Áno. Problém? Nvidia si za to môže sama...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ano, za starých časů bylo normální nelhat i v reklamě. Ale dneska je nová doba, takže když vám PR Nvidie lže do očí (mám vlastní zkušenost), je to OK, zatímco když konkurence mluví pravdu, je to špatně.

Nemáte nějaký zvrácený hodnoty člověče?

+1
+52
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco dát do papírových specifikací core clock up to 947, do recenzí poslat karty, které po minutě zátěže spadnou na ~900 MHz, a v reálu v obchodech prodávat karty, u kterých takty lítají i mezi 625–800 MHz, vymluvit se na tolerance u výrobce větráků a v reálu je přes ovladače u produkčních karet v tichosti víc oroštovat, to už sraní na hlavu není... To je prostě cajk. :)

http://www.cnews.cz/recenze/amd-radeon-r9-290-highendovy-trhak-za-devet-...

A ještě pak budou R9 290/X dávat jako příklad čestného marketingu... jojo.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

O podělaném chladiči referenčních R9 290/290X se toho napsalo dost a dost - přiznejme si ale, marketing AMD o něm nikdy netvrdil, že je super skvělý ;).

Takty byly uváděny !až! 947MHz, ne že jsou furt 947 ... fakt že těch stabilních 947 vyžaduje vysoké otáčky chladiče a tedy hlučnost jsme jistili při recenzích ... každopádně v případě R9 290/290X Marketing AMD nelhal o parametrech, jak tu naznačuješ .... tam selhal jednoznačně někdo, kdo navrhoval referenční chladič. Jak jsme ale rychle zjistili u nereferenčních verzích, R9 290 může běhat tiše i na 1000MHz (jak jsou některé OC edice) a zcela stabilně a dokonce s nižší spotřebou než reference :), takže problém určitě nebyl marketingový a parametrový.

Bohužel ty jsi tak zabedněný a neuvěřitelně hloupý, že si myslíš, že je to stejná situace. Jinak je zajímavý, že u AMD ti vadí to "až 947MHz", ale u NV, která fakticky správné takty neuvádí nikdy a skoro každá GTX s TURBO technologií tak aby podávala prezentovaný výkon, tak běhá na podstatně vyšším taktu, než je oficiálně udáván, ti to nevadí! A po čase/zahřátí ty takty teprve mohou padat a s nimi i výkon. To ti nevadí ... že AMD alespoň ty maximální skutečné takty uvádí a NV nikoliv?! Zajímavý přístup ...

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

Nikde ani nenaznačuju, že specifikace lžou. Ty jsou už záměrně udělané tak, aby se to říct nedalo. Kdyby Nvidia uvedla "až 4 GB paměti", tak to bude cajk? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vážně chceš dávat do roviny dynamické taktování a množství paměti? Takových let jsi v IT a tohle z tebe padá ...

Pořád si nevysvětlil, jaktože ti vadí uvedení "až 947MHz" a nevadí ti že NV ty skutečné maximální takty potřebné na ten prezentovaný výkon neuvádí u GTX grafik vůbec.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

chápu to dobře, že tady argumentuješ tím, že Nvidia je sprostá, protože ty karty často běhají rychleji, než je udávaný typický boost, zatímco u AMD je to v pořádku, protože tam běží pomaleji, než je udávaná frekvence "up to", a tedy jsou specifikace pravdivé? To už je geniální konstrukce!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

?!?!?! si děláš srandu ne?

AMD uvádí maximální možný ref. takt, kterému odpovídá udávaný maximální výkon. (to že vinnou referenčního chladič výkon kolísá v závislosti na prostředí je věc druhá, ale u nereferencí to problém není a maximální takty a tedy i maximální výkon je uváděn jasně a zřetelně v parametrech i testech).

NVIDIA uvádí výkon karty, kterému ale neodpovídají ty referenční maximální uváděné takty (base/boost). Neodpovídají, protože karta na ten udávaný výkon musí běhat rychleji, což běhá a o dost, jenže to už je u každého kusu v každé situaci různé ... může běhat a nemusí, dokonce může běhat jen na base taktu a to už dává o 10-15% nižší výkon než je uváděný.

A ty tvrdíš, že je to to samé a obě firmy se chovají po stránce marketingu stejně?! Hele nespadlo ti to zlaté ocenění pro GTX 960 na hlavu? Já prostě očekávám, že obě firmy budou uvádět správné parametry a to se neděje ovšem ty tu argumentuješ naprosto neadekvátní záležitostí. Jsou takty referenční R9 290 až 947MHz? Jsou! Dosahuje jich karta? Dosahuje! Je výkon GTX 970/980 udávaný marketingem odpovídající udávanému base/boost taktu? Není! Proč? Protože karta musí běhat rychleji, ale ten přírůstek už hodně záleží na kusu, situaci atd. Ale ten takt "až" potřebný na ten skutečně udávaný výkon, prezentovaný i v recenzích, oficiálně není v parametrech uveden. A ty to pořád považuješ za stejný případ?!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

tady je trosku skoda ze hodne recenzi R9 290(X) je s referencnim chladicem kterej je hroznej a realny vysledky tech karet s nereferencnim chladicem jsou treba o 10% vyssi :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

A řekneš nám konečně taky vysvětlení, proč je 290X s 8GB pamětí výkonější než 4GB verze?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Stachuuuuuuuu, tak už vyleeeeez.
Ale ne, já zapomněl, že když ti dojdou argumenty (teda ty stejně nikdy žádné nemáš) tak se z diskuze vypaříš a když se v tom dál někdo hrabe, tak to promažeš a dotyčného podřízneš. Jenže tady to nejde co? Tady nejsi v garáži, že? Tak pak raději zmizíš jak smrad z prdu, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrdzujem, mne dal naposledy ban práve preto lebo som od neho stále žiadal tú jeho super zostavu v cene PS4 ktorou sa oháňal - 340€ v tej dobe. Komentár sa stretol s komentárom a ja som dostal po chvíli bana a zostava nikde :D

DD, ja stále čakám lebo tá zostava ktorú si odporúčil naposledy "RiMr-ovi", citujem: "na to ti stačí sestava typu AMD 860K+FM2+ desky+8GB RAM+R9 270 grafika" má jeden drobný háčik, a síce že je o 130€ drahšia než PS4 :D (465€ - gigastore vs, PS4 335 € - Ingram)...

A tých 465€ je to za použitia najlacnejšieho 400W Fortrona, s najlacnejšou verziou R9 270 (GIGABYTE), najlacnejšou FM2 doskou (ASUS A88XM-A) , najlacnejšou 8GB RAM (TEAM elite), 5€ myškou a klávesnicou, 20€ skrinkou, bez CPU chladiča takže len na sériovej turbíne + DVD a 1TB HDD (vštko gigastore.sk)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Obě zmíněné společnosti praktikují sviňský marketing, AMD jej pak mnohem víc staví na hanění konkurence a srovnávání s konkurencí.
To, jaké praktiky zavádění zákazníků jsou čestnější a jaké méně, je už na filozofickou debatu bez smysluplného rozuzlení.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Drahý DD, na svojom blogu si mi zato dal výstrahu, potom Ban a zaklincoval vetou "ale teraz k veci" :D, tu to ale spraviť nemožeš preto ti to napíšem znova.

Oháňaš sa slušným správaním a tým žeby sme sa mali vyhýbať osobným útokom a haneniu druhých, dokonca máš roky rokúce na svojom webe múdrosť: "Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora" ale teraz aj tu zase (ako obvykle) padajú tvoje urážky a hodnotenenia na druhých, tentokrát na Adams-a, citujem: "ty jsi tak zabedněný a neuvěřitelně hloupý".

DD, zamysli sa niekedy nad tým, nad svojím dvojitým metrom, nad svojím vlastným "krédom" ktoré máš na webe, keď budeš zase niekedy v blízkej budúcnosti označovať diskutujúceho za hlupáka, blbca či človeka chabého duševného zdravia....

PS: ja som ti hovoril že do vydania GTA V sa ma nezbavíš... :D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Bohužel ty jsi tak zabedněný a neuvěřitelně hloupý,"

Ty sa ako dlho pohybuješ v IT a o vývoji SW nemáš ani tucha. Hlavne že všetko bohorovne odsudzuješ ako keby si vedel o čom rozprávaš. Teda poopravím sa. Odsudzuješ iba to čo sa týka NVIDIi. U AMD je každý SW zázrak, ktorý sa má podľa teba stať štandardom.

Chcel by som vidieť tvoje články keby mala NVIDIA o AMD podobné videá ako Fixer. Či by ti nevadilo rozbíjanie konkurenčného produktu. To by bolo vyplakávania aká je tá NVIDIA zlá.

Mal by si upustiť od svojho ega a trochu sa zamyslieť. Sám oprávnene vyžaduješ od iných, aby ťa nenapádali aby si zároveň predviedol to čo od iných nechceš. Pekné.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavý, že moje GTX980 po chvilce také spadne pod specifikovaný boost, ba co víc, dokonce i pod base clock. Podle tebe tedy další fake ve specifikaci Nvidia? Nic ve zlém, jen se ptám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod base clock? To bych chtěl vidět, to by měla udělat snad až při 95 °C. Jaká to je?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je to referenční GTX980, tedy chladič je podobný shit, jako byly referenční chladiče u Hawaii :(

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

A to se dostane na těch 95 °C, při kterých by měla nastoupit "protipožární" ochrana, nebo za jakých okolností k tomu dochází?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem vše přeměřil a musím se omluvit. Ta referenční GTX980 při 80°C spadne na těch 1126MHz, ale pak ho už drží i když mi teplota stoupne na 85°C (ano, někdy dosahuji i těchto teplot).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jo, já taky, ten treshold, na kterém to coby ochrana proti shoření u GTX 970 a 980 jde pod base clock, je u GTX 970 a 980 zřejmě 98 °C. :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ktorý magor si kúpi referenčnú kartu?! o_O

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

@webwalker: ...teda :o) ...no tohle :o)) ...ehm ... chci říct, .. jak to ?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel nam (nekterym) dneska prijde normalni se nechat okradat a nechat si lhat a bereme to jako samozrejmost, a mozna jsme radi, ze nas neokradli vic. Dekadence sama.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No řekl bych že jak nvidia tak amd by potřebovali konkurenci jak prase drbání....... A dnes to není jen u gpu, je to vlastně všude a hezky to bylo vidět u recenze toho 4 roky starého notebooku co dnes vyšla. Ale zpátky k desktopům, stagnující je situace u CPU, kde si všechny intel vodí za nos a dávkuje výkon po kouskách, HDD jsou stejně drahé ne-li dražší než před roky (akorát jsem se díval, že mi skončila záruka na dva disky, dnes se prodávají stále a za vyšší cenu). U RAM podobně - výrobci si omezili kapacitu výroby, takže DDR3 jsou za dvojnásobek co bývaly. Ještě se analytici diví proč stagnují prodeje PC? Proč bych měl kupovat jen mírně zlepšenou verzi něčeho, co bez problémů funguje, notabene za příplatek?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Osobně tedy nesouhlasím s tím popisem Intelu. Jistě, výkon se nijak zásadně nezvyšuje, ale pokrok v úspoře energie je markantní. Stejně tak u NV, při minimálně stejném výkonu jako u minulé generace razantní pokles spotřeby. Pro mě jednoznačně +. O marketingu všech firem si myslím své, jsou na tom všechny stejně, a na AMD mám také svůj názor, ale nemá cenu jej ventilovat, ještě by to někdo mohl považovat za rozpoutávání flame diskuze. :-)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom není sporu, ale opravdu by jsi vyměnil v desktopu třeba sandybridge za haswell i s deskou? Nebo třeba gtx760 za gtx960 (r9 280 za 285)? V noteboocích je to jasné plus, pokud tuhle výhodu výrobce nezazdí akumulátorem s nižší kapacitou, ale u desktopu?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Bohudiky to neni ukradene vsem ostatnim, kteri vyuzivaji spotrebitelskeho zakona a nechteji kupovat zajice v pytli. Tim nechci snizovat Vas nazor ale nazor jednotlivce je v tomhle pripade zcela irelevantni. Taky mi moc nedochazi jake nekale obchodni (marketingove) praktiky se dopustila AMD?!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O obchodných neviem, ale marketingoých pár je. AMD sa bohužiaľ namiesto presadzovania svojich produktov sústredí doť často na ohovíáranie alebo zosmiešňovanie konkurenčných. Mali by sa sústrediť hlavne na seba. Vždy keď NVIDIA s niečím príde, objaví sa reakcia od AMD v ktorej sa sťažujú aká zlá vec to je a ako im niekto ubližuje. Prípadne robia reklamy typu fixer čo je dosť trápne. Ale nevšimol som si že by ti to vadilo čo vlastne aj chápem. Je to od AMD takže je to v asi pohode. Tým samozrejme neobhajujem to čo teraz urobila NVIDIA aby si to zle nepochopil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mam zname z velkoskladu a ty karty jim vraceji jak samotni zakaznici tak firmy ktere sestavuji hotove stroje protoze si je zakaznici odmitaji prevzat. Bud to si priplati i kdyz s odrenyma usima na GTX 980 nebo voli Radeon R9 285/290. Tohle vypada na pekny pruser, inu od NVIDIE co jineho i cekat?

-i v pripade GTX 960 to dle meho nazoru nebude nejaky hype prodej, ta karta je uz ted odepsana kuli prilisnemu orezani.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Ja to vitam. Kdyz budou vsichni 970 vracet protoze se citi podvedeni a dalsi ji nechteji, tak by cena mohla jit razantne dolu a stat se z ni jeste vyhodnejsi karta.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

tohle taky ocekavam

jinak pokud sleva na 290X bude, jiste bude sleva i na nizsi modely 290 a 280x, protoze ta proklamovana sleva okolo $100 by 290x srazila do cen kde se pohybuji 290 a OC edice 280X (opravdu si AMD muze dovolit takto slevnit?) a v takovem pripade bych se nedivil i slev u Nvidie, a narovinu maj k tomu asi mnohem vetsi prostor nez prave AMD, pro nas zakazniky by takova cenova valka asi byla super, ale pro AMD bych rekl ze by to byl z dlouhodobeho hlediska dalsi hrebik

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Každý výrobek má bezpochyby svou cenu a GTX970 je bezesporu dobrá karta - na dnešní hry. Jak to s ní bude za rok či dva, to je už trochu větší problém.

Ale je docela zajímavé sledovat, jak se z triumfálního tažení nVidie s řadou 900 stává fraška. Další ekvivalent Jen-Jsem-Lhalovy Geforcky zhackované několika vruty do dřeva a pilkou na železo - člověk by si řekl, že se z jedné blamáže už dokázali poučit, ale asi ne.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Pruser to neni, je to naprosto v poradku. To, ze zakaznici si nenechaji lhat je velmi pozitivni! Nvidia se holt mozna v budoucnu (a ze tech kauz u tenhle firmy bylo vic) da vetsi pozor a priste uz zataji pouze informace, ktere se nedaji tak lehce zjistit.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

No ja ti vam nevim, ale nvidia snad ani zadne graficke karty nevydava, tak si mohli rict, co chteli. Smerodatny bude udaj na krabicce konkretni karty od konkretniho vyrobce. Tezko rict, jestli jsou udaje jako nejaka mala cache nebo nejake ROP (at uz je to cokoliv) primo uvedeny nekde na krabicce ve specifikacich. Pokud ne, tak nemaji duvod to vracet. To same u hotovych sestav, tam jiste v objednavce nebylo nic receno o ROPech:o)
Realne to dopadne tak, ze si to opravi na webu, pokud je to nekde na krabicce, tak se to prelepi nebo da do novych krabicek, karta se vyfoukne, znova zabali a proda. Obchody mohou pochopitelne snizit cenu za poskozenou kartu ....... ale i tak, realne maji vyrobci marze na tech kartach za 10k aspon 300%, takze tem je to vcelku jedno, vydelaji o trosku min, existencni to pro ne nebude:) Maximalne muzou chtit po nvidii slevu na cipy. A tech vracecu taky nebudou nejake zavratne kvanta ..... jestli kazdy 20ty se o tom nekde dozvedel, ze by to melo mit nejaky virtualni problem a vrati to, tak zadna katastrofa .......

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"No ja ti vam nevim, ale nvidia snad ani zadne graficke karty nevydava, tak si mohli rict, co chteli."

Mno už vidím, jak bys něco takového řekl, pokud by se kauza týkala AMD ;-)

Ona to není jen krabice, ale stejně tak návod k použití, specifikace na webu výrobce, specifikace uvedené prodejcem. To je základ. S webem Nvidie je to složitější, ale pokud by došlo na soud, nevěřím, že by údaje uváděné Nvidií ignoroval. Pokud je ve specifikacích uvedeno, že má karta GPU Nvidia GeForce GTX 970, což je produkt Nvidie, pak bys něco takového obhájil těžko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"realne maji vyrobci marze na tech kartach za 10k aspon 300%, "

Tohle me zarazilo.... ale jen na chvili, nez sem se podival od koho je ten komentar.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro ilustraci: na GTX 570 měli výrobci kolem 100 %, takže mi taky není jasné, proč by to najednou měl být trojnásobek :-) Pokud počítám dobře, 300 % by (minimálně v případě té GTX 570) dosáhli pouze pokud by jim Nvidia nechávala GPU zcela zdarma.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A kolik myslis, ze to vyrobce stoji? Nemluvim o obchodech, ti maji taky asi pekne marze, ale primo o vyrobci, kde rozdil mezi 4GB 960 a 4G 980 bude jenom v cene cipu a dost pochybuju, ze ta cena by byla tak vysoka .....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

U předchozích generací (GTX 670/680, 780/780Ti apod.) nebyl rozdíl v ceně dvou nejvyšších modelů tak extrémní jako v případě GTX 970/980, takže se dá jen těžko odhadovat. Vzhledem k tomu, že náklady na paměť jsou stejné, musí být dost výrazný rozdíl v ceně GPU. V době GTX 570/580 měl být rozdíl v ceně GPU $35, tzn. 41 %, přičemž cena výsledné karty se taky lišila o ~40 %. Teď je rozdíl v ceně karet 60 %+, takže by se dalo očekávat, že i GPU pro GTX 980 bude Nvidia prodávat za cenu o min. 60 % vyšší než si účtuje za GPU pro GTX 970.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vyroba oboch chipov 970/980 stoji nvidiu uplne presne rovnako, kedze 970 su pokazene 980. To za kolko ich predavaju je uz nieco uplne ine...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"kde rozdil mezi 4GB 960 a 4G 980 bude jenom v cene cipu a dost pochybuju, ze ta cena by byla tak vysoka"

Ano, pochybujes, protoze vubec netusis jak veci funguji. Nvidia/AMD plati TSMC za wafer pevnou (dohodnutou) castku. Rychly google rika ze GM206 z GTX 960 ma 230mm2, kdezto GM204 z GTX980 ma 398mm2. To znamena ze u 980 za tu stejnou cenu waferu dostane vyrobce zhruba 2x min cipu (ktere jsou zhruba 2x vetsi). To mas okamzite dvounasobnou cenu.

To jsem nezapocital takovou drobnost, jmenem chyby vyrobniho procesu. Kdyz ma nejaky proces prumerne rekneme 20 chyb na wafer, tak kdyz se ti na wafer zmesti 1000 pidicipu, mas vyteznost prinejhorsim 98% a ty zbytky proste vyhodis. Kdyz se ti na wafer vejde 100 tech velkych, pak mas nejhorsi moznou vyteznost 80%, a ty chybne cipy (= vyhozene prachy) jsou velke a *drahe*. Neco z toho jde recyklovat nebo prodat jako vyrobek s deaktivovanymi jednotkami, ale dalsi cenovy skok tam je furt, a neni to malo. A ta vyteznost klesa mnohem rychleji nez linearne k velikosti cipu.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

s temi procenty vytezosti jsi byl hodne mirny... jsem rad ze jsi na konci uvedl, ze vyteznost vs velikost cipu neni linearni - ono je to totiz z logiky veci exponencialni.

Pokud mam na waferu dejme tomu 100 jader, nebo 20 jader je rozdil... pokud tam totiz bude dejme tomu 8 chyb, tak to klidne muze vyjit v prvnim pripade na vyteznost 92% a v druhem pripade 60%...
(hodne zjednoduseno)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

marze nemuze byt nikdy nad 100%

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

koupim za 100 prodam za 200 prosim o procentni doplneni marze
koupim za 100 prodam za 300 prosim o procentni doplneni marze
koupim za 100 prodam za 500 prosim o procentni doplneni marze
koupim za 100 prodam za 1000 prosim o procentni doplneni marze
koupim za 1 prodam za 1000 prosim o procentni doplneni marze

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

koupim za 100 prodam za 200 prosim o procentni doplneni marze = 50%
koupim za 100 prodam za 300 prosim o procentni doplneni marze = 66.67%
koupim za 100 prodam za 500 prosim o procentni doplneni marze = 80%
koupim za 100 prodam za 1000 prosim o procentni doplneni marze = 90%
koupim za 1 prodam za 1000 prosim o procentni doplneni marze = 99.9%

dalsi financni negramota?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

busted! :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

50 %, 67 %, 80 %, 90 %, 99,9 %; při výpočtu marže je základem prodejní cena

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Záporná nákupní cena, neznáte? Velmi neobvyklé, ale může se stát, že je někdo ochoten zaplatit za vyklizení skladu od naprostého ležáku, a obchodník přesto dokáže najít kupce.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to psal jednou, marže může být větší než 100 %.

Dostanu kartu darem zdarma a prodám za 1000 kč, jaká je marže?

Dostanu kartu zdarma a dodavatel mi přidá ještě 50 Kč, abych si jí vzal. Prodám za 300 Kč, jaká je marže?

Už přestaňe s těmi nesmysly, že maže nemůže být nad 100 %.

Miloslav Ponkrác

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia vyrabi svoje referenci modely a prodava je mnohem dele nez treba AMD (casto po celou dobu zivotnosti karty), ktera take vydava svoje modely ale pouze z duvodu neprozrazeni specifikaci/vykonu a kratce pro vydani se uz prakticky nedaji sehnat. U AMD je to take duvod proc si moc nelamou hlavu s chlazenim, protoze realne vetsina prodanych karet stejne bude mit chlazeni ruznych vyrobcu. U nvidia se daji grafiky sehnat mnohem dele a chlazeni tomu odpovida!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nvidia nic nevyraba, ani len tie chcipy nevyraba, lebo ich vyraba TSMC :) Nvidia navrhuje chipy, necha si ich vyrobit v TSMC a dodava vyrobcom kariet, ktori to vsetko zmontuju a predavaju. Tak isto to robi AMD, s tym, ze od buduceho roka prejde od TSMC ku GF abo samsungu.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Sakra tak teď mám dilema. Mám Gainward GTX 970 Phantom. Karta je to vcelku dobrá, ale ve světle fakt je to prostě od NV sprosťárna. Jenže pro Linux nechci nic jiného než NV, protože vše ostatní stojí za totální prd (a tím mám na mysli jak AMD tak Intel). A protože se mi Gainward Phantom velmi líbí, tak přichází v úvahu jenom jejich 980 varianta... Ale zase podporovat tu lžinýdii? Sakra... prostě dilema.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych ten curkes vratil, se klidne muze stat ze to zacne piskat nebo odejde napajeci kaskada a potom babo cekej na reklamaci mesic, takhle dostanes hotove penize na ruku a muzes si koupit novy produkt a kdyz chces nutne NVIDII kup si radsi GTX 770.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nechapu tu silenou hysterii. Dobra, NVIDIA nepokryte lhala a rozumim, pokud se lide citi podvedeni a chteji kartu reklamovat nebo byt nejak kompenzovani. Ja tak ale cinit rozhodne nehodlam, protoze poridit si misto ni v prumeru stejne drahy nebo i drazsi a pritom mene vykonny R9 290X mi prijde jako iracionalni hloupost. Vykon karty se s odhalenim skutecnych hodnot nijak nezmenil! Recenze a vsechny namerene hodnoty (a to i pro vysoka rozliseni) stale plati, jako kdyz jeste karta "mela" 64 ROP, 4GB a 256 bit sbernice. Trochu mi to pripomina honeni se za pixely ci papirovou svetelnosti apod. v oblasti fotoaparatu a prehlizeni skutecne kvality snimku. Zajimave, ze tomu se pritom kazdy na tomto serveru vysmiva...

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

O pixely nejde, jde o lhani, jak si psal v druhe vete.

Co se tyce toho zbytku, prilis rychle si skoncil u zaveru, ze si lide chteji kupovat R9 290X. Nekteri si mozna koupi neosalenou 980, nekteri mozna pocitaji s nejakym "bonusem" zdarma, a nekteri mozna jen troluji vyrobce :-)

Uprimne receno, duvod k reklamaci je jasny, a smysl to ma - vyrobce ti bud vrati prachy takze si koupis stejnou kartu o tyden za bazarovou cenu, nebo ti vyrobce "namaze med" nejakou hrou zdarma nebo co. Proste na tom prodelat nejde ;-)

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Vsak proti tomu take nic nemam, jen at NVIDII zakaznici nejak "vytrestaji", zaslouzi si to. Ja jen poukazuji na to, ze utek k AMD je v tomto pripade zbytecne emocionalni hloupost a vubec bych se nedivil, kdyby toho casem lide litovali (hlavne uzivatele Linuxu). A treba v nasich koncinach spekulovat s bazarovou cenou take nebude jednoduche, protoze napr. ja koupil MSI GTX970 jeste pred oslabenim koruny a mnoho levnejsi dnes nebude ani "rozbalena" verze.

Pisu predevsim o R9 290X, protoze ten je tu zminovan nejcasteji a jina alternativa k GTX970 ani neexistuje. Rad bych pripomnel, ze ona neorezana GTX980 je uplne jina trida a je o 60% (=6000 Kc) drazsi, takze nejake "trochu-si-priplaceni", jak tu nekteri psali, je uplne mimo misu. U GTX960 je situace podobna, jen opacnym smerem.

Muj "hnev" se zkratka projevi jen mnohem vetsi obezretnosti a skepticismem pri pristim nakupu GPU a dukladnejsim procitanim recenzi. Kdyz takto bude postupovat vice lidi, ucinnost NV marketingu se tim snizi a lide zodpovedni za tuto blamaz vytrestani budou :-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych s obsahem příspěvku z nemalé části nesouhlasil, jen bych rád upozornil na fakt, že např. přítomnost 56 ROP žádná recenze neodhalila, protože to s ohledem na konfiguraci karty (pixel fillrate byl limitvaný z jiných důvodů) téměř nebylo možné. Navíc detekce přes registry poukazovala na 64 ROP. Takže podrobnější procházejí recenzí nemusí být spolehlivým řešením.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja jen rikal, ze neni treba hned skakat k zaveru, ze vsichni ti lide se hrnou koupit AMD.

Jo a mas asi pravdu ze je to (alespon scasti) emocionalni, ale zas na druhe strane, jen ekonom muze tvrdit ze lidi jednaji racionalne ;-) Kdyz si videl nejake fora, kolik tam je rantu lidi ze "<neco spatneho se stalo>... I will never buy <nvidia/ati/intel/amd> ever again !!!"

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tady jde prostě o to nenechat si PR oddělením firem srát na hlavu. Už proto bych tu kartu vrátil.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No ona je trosku hloupost poslouchat PR. Uz hromadu let nemuzes verit ani slovo co vyleze z PR. Nejlepe je kompletne ignorovat.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak at vyrobce zrusi PR oddeleni, tim usetri a muze prodavat levneji.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To by byl ideal. Vubec neuvadet provozni parametry, brat GK jako black box bez znalosti co je vevnitr a udavat pouze jeho vykon. Jak by hned ubylo nesmyslnych karet napr low end se 4 GB pameti jen aby to vypadalo ve specifikacich dobre a diky tomu se to prodavalo neznalym uzivatelum.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak těch, co místo toho koupí R9 290X, je mi celkem upřímně líto.

+1
-47
-1
Je komentář přínosný?

Proč?

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to horší karta, proto. :)

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

V čem?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

spotřeba, hlučnost (a to výrazně), diskutabilní to bude u supportu (já mám s catalysty mnohem horší zkušenosti), ale to mi jako argument nikdo neuzná, protože "majitelé AMD žádné problémy s catalysty nikdy neměli a všechno jim chodí, jak má". U výkonu spíš záleží na tom, co se porovnává.
Dá se říct, že nejhorší GTX 970, co jsem měl v rukou, zatím po těchto stránkách nebyla horší než nejlepší R9 290/290X, kterou jsem měl. :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tohle je už čiročirá demagogie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to demagogie, protože jsem nejspíš neměl v rukou nejlepší R9 290X a nejhorší GTX 970. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Ano, Nvidia má drivery výkonnější a pro šťourali v driverech i lépe vybavené
2. Na support bych právě v téhle chvíli moc neupozorňoval :)

Mohu porovnávat pouze Hawaii v provedení Tri-x proti referenční GTX980 a tam je to následovně:
1. Nižší spotřeba je na straně GTX980
2. Nižší teplota v zátěži je na straně Tri-x
3. Nižší hlučnost v zátěži je na straně Tri-x
4. Výkon je na straně GTX980, ale u GTX970 to bude porovnatelné.
GTX970 vítězí výraznějším výkonem hlavně ve hrách, které jsou pod TWIMTBP a GameWorks, což je také docela zajímavé pravidlo, nebo ne? :)

Po technické stránce ale musím říct, že ačkoliv je Maxwell opravdu povedená uarch, tak technické zpracování (hlavně použité součástky) je v čínském stylu, ale za cenu Apple. Ani nevím, proč se všichni diví, že jim to píská.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

kdyz je nejaka hra podporova AMDckem tak to beha stejne pod DX11 jak na nvidii tak na AMD (s tim ze pod mantle beha hra o trosku lip nez pod DX11 na nvidii)

ale jakmile je vydana v ramci TWIMTBP tak je to na AMD des
posledni priklad takhle krasny prace je dying light nebo tvorba ubisoftu

oproti tomu treba takovej dragon age: inqusition beha stejne dobre pro oba vyrobce

jinak osazenim soucastek je na tom o dost lip radeon staci se podivat na cipy pouzity pro VRM coz jsou server grade soucastky oproti tem nesmyslum co dava NVIDIE

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K tomu mám jen dvě drobné připomínky...
DiRT s "7970 GHz ed." patchem
Tomb Raider + TressFX

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dirt nevím, ten jsem netestoval, ale Tomb Raider jede na té GTX980 znatelně rychleji (i přes TressFX a GE).

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

tomb raider beha podobne na R9 290x i GTX 970

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Teď už ano. Mně to připadá, že u těch "exkluzivních" titulů jde především o to, aby konkurence zvládla optimalizovat ovladače až poté, co s launchem hry vyjdou testy se srovnáním výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TressFX je distribuovan pres Radeon SDK a je dodavan ve zdrojaku, vcetne samplu, dokumentace atd. Tudiz, pokud by pouzival jakekoliv optimalizace specialne pro Radeony, tak by se na to prislo (coz u GameWorks ne). Nedivme se tedy, ze TressFx chodi dobre na vsem (pomineme-li tedy verzi 1.0 v TR, ktera je minimalne dvakrat pomalejsi nez dalsi verze 2.0+/3.0+) a, ze NVidia pro ne muze, ako pro vsechny Radeon efekty skvele optimalizovat ovladace. Takova je proste politika AMD!

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Vsechny AMD hry behaji srovnatelne na vsem! Ja si nevybavuju hru, ktera by po vydani patchu (obcas byl problem pri vydani kvuli nedoladenym ovladacum / bugu ve hre) chodila na nVidia hur. Obracene je to presne naopak a GameWorks prinasi problemy spousta hracum (dokonce i uzivatelum starsich Geforce). Je otazka kdo chce tohle podporovat, podle me max. kratkozraky hlupak.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

A čo sú to za problémy prosím, ťa? Som zvedavý čo si zasa povymýšľaš. Funkcionalita Gameworks sa dá vypnúť. Ak budeš chcieť tvrdiť, že Gameworks moduly spôsobujú problémy aj keď sú vypnuté, ta radšej ani nič nepíš. Hovorím to hlavne kvôli tomu, že pár ľudí obviňuje Gameworks z problémov, ktoré sa vyskytujú bez ohľadu na to či sú jeho moduly zapnuté a teda sa používajú alebo nie. Zaujíma ma či budeš jeden z nich.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

referenčku u GTX 970 jsem v ruce neměl (a asi ani jen tak mít nebudu) (a asi málokdo bude).
Teplota u GTX 980 je vyšší hlavně proto, že je GPU Boost nastavený, aby byla vyšší. Referenční chladič stojí za starou belu (ale to je dáno koncepcí, po konstrukční stránce není nijak odrbaný a má na rozdíl od radeonů i kvalitní ventilátor). Tri-x není žádný zázrak, vapor-x je v tomhle provedení podstatně lepší.

GTX 970 umí vítězit i ve hrách pod gaming evolved (a radeony pod gameworks), takže tohle naznačování je na palici :)

Ano, PCB je vykradené, po konstrukční stránce mi to (snad až na velikost GPU) pasuje tak někam na střední třídu (tak to je už keplerů).

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

jenze tam vyhraje jen proto ze ho amd umele neomezuje pridavanim "NVIDIA bottlenecku"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale ani NVIDIA nepridáva žiadnz AMD bottleneck. Gameworks sú prípavné grafické features primárne optimalizované pre ich grafiky samozrejme. Niektoré moduly idú horšie na AMD grafikách a niektoré sú porovnateľné. Ale nemôžete od NV očakávať, že bude optimalizovať svoj SW na konkurenčné grafiky. To nerobí ani AMD. Snáď si nemyslíte, že nejakí SW vývojári u AMD strácajú časť optimaliyáciou Radeon SDK na GeForce karty.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty nepochopeni problemu, GameWorks ma uzavreny kod a je distribuovan v DLL forme, navic zasiforvany, takze dostat se ke zdrojovemu kodu je nemozne. Tudiz optimalizace ovladacu, ale i treba doporuceni na pozitivni zmeny jsou nemozne.
Radeon SDK stejne jako DX, OpenGL, a ruzne dalsi (middleware) API jsou temer vzdy dodavany ve zdrojovem kodu. Nvidia trvdi, ze nechce, aby se jeji technologie dostali do rukou jinym coz je ale trapne, zkopirovani by tak jak tak skoncilo u soudu.
O optimalizace vubec nejde! Vubec v tomhle sporu neslo, jde o pruhledne jednani o to vic, kdyz vime jak spatne GameWorks efekty chodi nejenom na Radeon grafikach ale i na starsich GeForce! GameWorks tak vice nez co jineho pripomina PR nastroj jak povzbudit prodej vzdy architektonicky nejnovejsich grafik (tedy kazdy rok novych). To jestli jsou tam pouzite nejake specialni optimalizace pouze napr. pro novy Maxwell nikdo nemuze rict (krome nvidia) a to je prave ten nejvetsi problem. Tedy pouziti black boxoveho API na jinak otevrene platforme. Ja moc nevidim jiny benefit nez pro nvidia, rozhodne ne pro konecneho uzivatele, developry atd.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Minimálně většina z těch efektů, co se běžně používají, jde vypnout a nikdo je zákazníkům nenutí (speciálně když to teda "pro ty koncové uživatele nemá žádný benefit").

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Nechápeš to hlavne ty. Na jednej strane tvrdíš, že kvôli uzatvorenosti nevieš niečo povedať a na druhej si vyfabuluješ hocičo negatívne čo ťa napadne aj keď si to vlastne nemáš ako overiť. Ale tvrdíš to ako fakt. Keď už ide o marketing tak Gameworks je rovnaký nástroj ako GPU PhysX či Mantle. O nič lepší a o nič horší. Opýtam sa ešte otázku. Keďže je Radeon SDK otvorený SW balíček, študovakl si jeho zdrojové kódy a zisťoval si ako je čo implementovamé a či je to implementované efektívne a pre koho? Okrem toho ako píše Adam, nadstavba v podobe Gameworks sa dá vypnúť. Nikto ťa Gameworks nsnúti používať. Ak chceš protestovať tak ho nepužívaj. Ale prestaň nanucovať ostatným názor o tom aký je to zlý SW. Hlavne keď to nevieš posúdiť. Ja to samozrejme neviem tiež a hlavne nechápem, že ťa baví bojovať za AMD na každom fóre tým, že napádaš všetko čo vzíde od jeho konkurencie. Ja kupujem NVIDIu pretože mám na to dôvody a som s ich grafikami spokojný. To ale neznamená, že budem teraz všade útočiť na AMD a chodiť ich okydávať kde sa dá.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

radeon sdk je volne stazitelny muzes si ho prelozit a ladit dokola i na nvidii
gameworks si muzes stahnout a spustit a to je vsechno co s nim muzes delat protoze nvidie do nej nenecha nikoho sahnout

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ viem majp developery voľbu. Môžu si Gameworks licencovať iba ako knižnice alebo môžu dostať aj zdrojáky, ktoré môžu ladiť, ale nemôžu ich poskytnúť ďalej. Takže je to na developeroch či poladia zdrojaký Gameworks aj pre Radeony alebo nie. NVIDIA to robiť nebude a nie je na tom nič zlé. AMD to tak isto nerobí.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

ale jiste ze je to spatne... kolik tech studii si zaplati extra penize aby mohli pridat opravy pro radeon ktery se do puvodniho kodu nedostanou?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

plne souhlasim. Chudaci co prejdou z nvidie na radeon.
Catalyst control center, kterej potrebuje .Net fw 4.5 a po nainstalovani to umi hovno. A u 230tis vysledku hledani jim to zpusobuje bsod.
Ja amd zkousim kazde dva roky, ale za celou dobu se nic nezlepsilo.

Ale co ja vim, asi jsem hovado, ktery neumi naintalovat ovladace a ma v systemu bordel.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Presne jak pises, neda se nesouhlasit. Teda...jen s poslední větou!:) Nikdy jsem s grafikou nemel problem, s catalystama taky ne. Zatim vzdy radeon: HD2600XT, HD4830, HD6950@HD6970, HD7950.
A k tomu vyhledávání:
"nvidia bsod" : 2 020 výsledků
"AMD bsod" : 1 290 výsledků
A ted bez uvozovek:
nvidia bsod: 6 940 000 výsledků
amd bsod: 640 000

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ale ale ale me to vraci jiny poctyyyy

nvidia bsod: 936 000
amd bsod: 847 000
ati bsod: 518 000

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ati +- stejne jak tobe, zbytek viz výše. I kdyby to bylo jakkoliv, tak to nic nemění na tom, ze jsem s catalystama problém nemel nikdy.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Máš pocit, že nVidia CP je fantastický kus softvéru? Je to zastaralý a spomalený bazmek. Lepšie je používať nVInspector.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

...protoze neni zelena a jeji vyrobce neposkytuje jistym "redaktorum" pochybne vyhody..

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Buď to doložte, nebo si takové cancy nechte od cesty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

--- obsah příspěvku odstraněn redakcí (příště to zkuste slušně) ---

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

amd je zufale ked musi takto trollovat.
debilina ako 3-4 gb ram
na svojich troch titanoch tiez mam volnych vo win len 4 gb zo 6 gb a staci to
kazdy stary a skuseny tu dostane nakladacku od mladych cenzorov.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je v 9 letech někdo "stary a skuseny"?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Kde a ako sa da zapojit do tej sutaze?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

https://twitter.com/amdradeon
Stačí přes svůj twitter účet twittnout #IWant4GB

Jinak tady je už komplet to video- The Fixer 3 - https://www.youtube.com/watch?v=IztvE7KYNfI#t=107

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

GTX970 je typický příklad technicky povedeného produktu s katastrofickým marketingovým potenciálem. V tomto průšvihu jedou tak manažeři, tak i PR.

Situace je taková, že opravdu může velké procento lidí postupovat v prvotním výběru podle parametrů typu paměť, šířka sběrnice TDP, propustnost a pod. Takže, pokud by uvedla menší paměť, užší sběrnici a nižší propustnost v porovnání s konkurenci ať už od vlastních karet, tak i od konkurence, zřejmě část lidí tuto kartu odepíše hned, koupí vyšší model, půjde ke konkurenci a nebo prostě zváží, zda novou kartu vůbec potřebuje. Lidi v PR nejsou idioti a vědí, že takto uvažuje značná část lidí. Tak se vedení rozhodlo tomuto předvýběru pomoci a s techniky udělali tohoto hybrida a zariskovali. Oni malinko vyšší potenciál takto koncipované karty považovali za benefit pro zákazníka, ale ti to prostě vzali jako slabší verzi GTX980 a nikoliv, jako ořezanou GTX980 kartu. Takto mají pocit, že nedostali to, co očekávali a jako bonus, že z nich udělali blbce potom, co se ořezanost karty provalila pomalu detektivním pátráním a dohady.

Akčnější část lidi jim to vrátí a další část si to nějak v sobě omluví a ventilují to i tady a zbytek to neřeší, protože výkon znali. Otázka zní, zda ovšem nepřišli o potenciál do budoucna, neboť nejde o slabší, ale ořezanou kartu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

No co, hosi z marketingu se pouci a priste misto ja nevim, 256bit, bude 256bit * a kdesi uplne dole hvezdicka a necitelnym pismem vysvetleni ;-) To prvni je lhani, to druhe marketing, asi na to chvili zapomneli

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

dalsi clanek s upalovanim carodejnic.
Se jeste objevi nejaky vylhany udaje (treba chybna hmotnost, plocha chladice, hlucnost vetraku) a redaktorovi praskne zilka.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

spis to vypada ze zilka praskne nekomu jinymu :))

http://abload.de/img/gtx97090p3c.jpg

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?
+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Když už, tak, prosím, objektivněji a nezobecňovat!, a psát, že jen: někteří!!! zákazníci vracejí ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.