Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD uvede R7 SSD se čtyřletou zárukou

Ad zaruka - Intel nabizi pro sve modely 60-mesicni zaruku. Nicmene Intel SSD ve srovnavaci tabulce nejsou, asi vi proc. :-)

OCZ SSD nejsou moc oblibenou znackou z duvodu poruchovosti, ikdyz Toshiba urcitou zarukou kvality je. Osobne mam s OCZ zkusenost vicemene dobrou, nicmene i me jeden disk odesel velmi kratce po uvedeni do provozu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobně taky nevím, čím by mě AMD SSD přesvědčilo (a stejně tak Kingston, A-data, Transcend, Verbatim... a další přeprodávači), když je tu osvědčený Micron/Crucial nebo Samsung. A od té doby, co intel cpe taky Sandforce řadiče, tak mě taky přestal zajímat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna SP900 od A-DATA jsou docela solidní…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Intel pouzivam pouze v Mac zarizenich, konkretne mam ted "podomacku" udelany Fusion drive v Mac Mini prave s Intel 530 SSD. Jinak v PC mam Crucial SSD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S tou zarukou pokial viem tak samsung 840 pro ma zaruku 5 rokov a novy 850 ma mat az 10 rokov.
Pricom pri 840 pro je udavane 5 rokov pri zapise 40GB/day.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

IOps to ma tedy mizerny, hodi se to mozna tak na strih videa, kde se pracuje s velkymi soubory, pro server zrejme k nicemu, lepsi je udelat si RAID z vice normalnich, kvalitnich disku, napr. samsung 840/850 ; predevsim IOps budou nekde uplne jinde nez teto hracky

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

TLC do serveru? To jako vazne? :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Moc sa do diskov nevyznam ale nemal by mat nova 850 MLC a 840 pro taktiez MLC?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, samozřejmě. To jenom Bob Novák v tom má guláš. 840 PRO je s MLC, 840 EVO má TLC. 850 existuje zatím pouze ve verzi PRO s MLC V-NAND.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Gulas? On nejak kolega nejake dal specifikoval ten model 840?

Ono MLC mezi nami taky neni zadna vyhra, kazdy normalni vendor pouziva v serverech eMLC nebo SLC SSD disky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

najdete si prosim realnou zivostnost MLC v podani samsungu, konkretne mluvim o 840PRO a pak se tady omluvte za neznalost, dekujeme

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Uvedte mi prosim jedineho velkeho vyrobce serveru, ktery osazuje svoje produkty MLC SSD Samsung 840 nebo 850. :-)

Servery prodavam vic nez 15 let a zatim jsem tam zadny Samsung 840 nevidel, dokonce zadny MLC, ale pouze eMLC a SLC.

P.S. Abych vam pomohl pri hledani, zkuste treba servery IBM (a poradne se podivejte v tabulce 4 na sloupecek Technology used):
http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips0792.html?Open

Takze zadost o omluvu beru jako nepovedeny vtip a doplnit znalosti byste mel vy sam... :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To jste toho za těch 15 let viděl hodně málo. Samsung se do značkových serverů asi montovat nebude. Ono se vůbec do značkových serverů moc "neznačkových" SSD nemontuje. Všechno bývá brandované pod vlastní značkou a to i RAM. Jenom občas a jenom u něčeho nabízí oficiální distribuce i cizí SSD, takže lze zahlédnou v oficiálních konfigurátorech SSD Toshiba, Micron nebo SanDisk.

U Supermicro jsou výhradně SSD cizích značek a většinou není problém se domluvit na plné záruce na celý server, i když si kupujete neznačkové SSD.

A mimo jiné, provozovatelé velkých datacenter s vámi nesouhlasí. Například zde používají consumers SSD jak vyšité, X25-M s cMLC.

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-reliability-failure-rate,2923-6....

Pokud se mi podaří najít ještě jeden článek, tak zjistíte, že v datacentrech se používají i Intely 320 a 520.

Rovněž Toshiba a Intel s vámi nesouhlasí. Enterprise DC S3500 má cMLC NAND, Toshiba také nesouhlasí, jelikož vyrábí i enterprise cMLC SSD.

A v neposlední řadě s vámi nesouhlasí ani výrobci serverů.
http://h18004.www1.hp.com/products/servers/proliantstorage/serial/sata/s...

Ono především záleží na použití toho disku. Na horká data opravdu jenom SLC, na vlažná eMLC nebo cMLC, na studená HDD.

Prozradíte mi, kde už 15 let prodáváte servery?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Brandovani pod vlastni znackou je opravdu velka novinka...nicmene i pod tim rebrandovanym kouskem lze podle dalsich PN zjistit skutecneho vyrobce (a konkretni model). Co si tak pamatuji, tak Samsung pouzival Sun Microsystems ve svem poli F5100, ale tam neslo o klasicke SSD disky, nybrz o specialni flash moduly, vyvinute a vyrabene pro toto pole.

"A mimo jiné, provozovatelé velkých datacenter s vámi nesouhlasí. Například zde používají consumers SSD jak vyšité, X25-M s cMLC.

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-reliability-failure-rate,2923-6....

Tech 11 ks s cMLC vuci 3586 ks, resp. 1340 ks SLC je vskutku vyznamne mnozstvi. :-)))

"Enterprise DC S3500 má cMLC NAND, Toshiba také nesouhlasí, jelikož vyrábí i enterprise cMLC SSD." - to ze je vyrabi nezanamena, ze je nekdo velky montuje do svych serveru...

Ohledne toho HP, sami ve svych materialech uvadeji, ze doporucuji pouzivat cMLC disky jen pro bootovani a hlavne read workload - na zbytek (podle me vetsina) take pouzivaji eMLC a SLC - navic pan nade mnou zduvodnoval pouziti Samsungu v serverech kvuli vysokym IOPSum - a prave pro pouziti s velkymi IOPSy se cMLC nedoporucuje pouzivat - viz tento odkaz HP:
http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.BINARYPORTLET/public...

V neposledni rade, eMLC ma zivotnost az 30k zapisovych cyklu, kdezto cMLC pouze 5k, a v serverech jde hlavne o spolehlivost. Aspon v tech, ktere dodavame my...

Takze podtrzeno-secteno, at si kazdy dava do sveho (napr. skladaneho) serveru co chce, treba i ten Samsung TLC, kdyz ma pevne nervy a rad provozuje adrenalinove sporty. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No výborně, už se dostáváme od "nikdo nedává cMLC do serverů" až k "občas se používají". Ještě chvíli a dobereme se k pravdě. Ale děláte pokroky.

Mimochodem, nějak jsem nenašel jméno té společnosti, kde už 15 let prodáváte servery.

Těch 11 kusů X25-M je tam proto, že je teprve začali nasazovat. Teď už jich mají více. Stačí jenom číst a hledat.

"Brandovani pod vlastni znackou je opravdu velka novinka..."
No pro vás asi ano, když jste se tak divil, proč se do značkových serverů nedávají Samsung SSD.

"to ze je vyrabi nezanamena, ze je nekdo velky montuje do svych serveru..."
Zajímavé, že jsou v nabídce v konfigurátorech třetích stran... No nic...

"a prave pro pouziti s velkymi IOPSy se cMLC nedoporucuje pouzivat - viz tento odkaz HP:"
Všude nebude potřeba diskové pole s vysokým IOPS, že? Nebo je každý server/diskové pole, co prodáte určené pro databáze Googlu?

"V neposledni rade, eMLC ma zivotnost az 30k zapisovych cyklu, kdezto cMLC pouze 5k, a v serverech jde hlavne o spolehlivost. Aspon v tech, ktere dodavame my..."

Hm... Máte snad nějaké statistiky o poruchovosti cMLC disků? Myslíte si, že servery s cMLC SSD jsou nespolehlivé? Proč tedy ten hloupý Intel dělá S3500 s cMLC?

A jenom tak mimochodem, zmiňovaný SSD 850 má V-NAND, který má oproti obyčejným cMLC vyšší trvanlivost. A podle Samsungu míří V-NAND také do enterprise segmentu. Takže myslím, že se co nevidět dočkáme enterprise obdoby SSD 850.

"Takze podtrzeno-secteno, at si kazdy dava do sveho (napr. skladaneho) serveru co chce, treba i ten Samsung TLC, kdyz ma pevne nervy a rad provozuje adrenalinove sporty. :-)"

Krucinál, chlape, běžte už s tím TLC do zádele. O tom nikdo nemluvil, tak nechápu, co to sem furt cpete.

EDIT: Ono to není jenom o použité technologii, ale velkou roli hraje i výrobní proces. Schválně se podívejte, jaký výrobní proces se používá na SLC.
MLC na 45 nm procesu měly také velké množství možných přepisů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

""nikdo nedává cMLC do serverů" - to jsem prece nenapsal, ja napsal "kazdy normalni vendor pouziva eMLC nebo SLC"...samozrejme ze je spousta radobydodavatelu serveru...teda spis "serveru"...ale na prekrucovani jsem si uz zvykl, nejen v teto diskusi... :-)

""Brandovani pod vlastni znackou je opravdu velka novinka..."
No pro vás asi ano, když jste se tak divil, proč se do značkových serverů nedávají Samsung SSD." - tak jeste jednou extra pro vas, kdyz napisu ze jsem nevidel Samsung disky, tak jsem mel samozrejme na mysli ty rebrandovane, protoze zadny vyrobce nedava do serveru cizi komponenty s "original cizimi identifikatory"...ikdyz dnes uz je mozne vse, zvlast v pripade "serveru"... :-)

Reknete mi jediny duvod, proc bych v ramci teto naprosto stupidni diskuse o nicem mel udavat sveho zamestnavatele. :-)

"Zajímavé, že jsou v nabídce v konfigurátorech třetích stran... No nic..." - poslouchate se? Psal jsem od zacatku v serverech velkych vyrobcu, co tady motate konfiguratory tretich stran???

""a prave pro pouziti s velkymi IOPSy se cMLC nedoporucuje pouzivat - viz tento odkaz HP:"
Všude nebude potřeba diskové pole s vysokým IOPS, že? Nebo je každý server/diskové pole, co prodáte určené pro databáze Googlu?" - opravdu ma smysl na tento blabol reagovat???

"Hm... Máte snad nějaké statistiky o poruchovosti cMLC disků? Myslíte si, že servery s cMLC SSD jsou nespolehlivé? Proč tedy ten hloupý Intel dělá S3500 s cMLC?" - muzete mi rict, proc bych mel mit takovou statistiku? Taky jsem nic nepsal o tom, ze Intel je hloupy...kdo si sklada "servery", at si tam ty disky klidne strci... Uvedl jste HP jako priklad, ja vam dal odkaz, ze i HP doporucuje cMLC pouze do nenarocnych reseni...ale porad si melete to svoje...ikdyz chapu proc... :-)

"Krome toho, do bezneho serveru, kde se nebude nejak extra zapisovat (tedy ne databaze a pod) bych se nebal ani toho 840 EVO, realnou zivostnost to ma velmi slusnou (radove stovky TB zapsanych dat)" - tohle napsal kolega...ktery ve svem prvnim prispevku neuvedl, ze nema na mysli EVO, ale PRO verzi, proto moje reakce na TLC. Takze do zadele bezte vy, kdyz si to neumite dohledat.

Nicmene, jak jsem uz psal, dejte si do serveru treba flash disk jako klicenku, je mi to ukradeny... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, samo HP je pochybný vendor, jelikož také nabízí cMLC.

To vy jste se divil, že v serverech nejsou Samsung SSD. Já vám vysvětli, velcí výrobci serverů si brandují SSD svou značkou. Další diskuze není třeba.
Chtěl jste vysvětlení, dostal jste ho.

Mě to zajímalo, když jste se tím tak chlubil. Slušnost je odpovědět, když už jste s něčím takovým začal.

No jistě, každý kupuje pouze servery velkých výrobců. Prozraďte mi, v čem jsou ty neznačkové servery horší. To jako mají horší podporu? Nebo jsou poruchové? Máte nějaké statistiky?

"opravdu ma smysl na tento blabol reagovat???"
Ano, má to smysl. Pokud nesouhlasíte, vyvraťte můj názor argumenty. Ale spíš bych řekl, že na to nemáte co odpovědět.

"muzete mi rict, proc bych mel mit takovou statistiku?"
Měl byste, jelikož to tvrdíte. Čím tedy podpíráte své tvrzení?

"Uvedl jste HP jako priklad, ja vam dal odkaz, ze i HP doporucuje cMLC pouze do nenarocnych reseni"
Zajímavé. Před chvílí to ještě bylo tak, že velcí výrobci nedávali cMLC disky do serverů vůbec.

Povězte, co je podle vás to nenáročné řešení. To si každý váš zákazník objednává jen náročné řešení.
Nikdo nepotřebuje stavět databáze pro několik desítek až stovek uživatelů?
Nikdo nepotřebuje stavět Exchange server s SSD uložištěm? A věřte mi, že pro Exchange se ta SSD zatraceně hodí. HDD by se při tom všem indexování, hledání a podobně useekovaly.

"...ale porad si melete to svoje...ikdyz chapu proc... :-)"

Prosím, poučte mě proč. Asi to víte lépe než já.

A také je třeba říci, že něco jiného jsou whitelisty výrobců a něco jiného jsou zkušenosti a názory jejich odborníků.

Mě ale nezajímá, co si píšete s ostatními. O TLC pořád žvaníte, když reagujete na mně.

Když někdo napíše SSD 840, tak automaticky předpokládáte, že je to EVO a hned začnete cosi útočně žblebtat o TLC.
Když nevíte, co měl dotyčný na mysli, tak se zeptejte a ne že hned začnete útočit s tím, co se vám hodí. To také svědčí o vaší povaze.

Jelikož jste nenapsal vašeho zaměstnavatele, a vaše "15leté zkušenosti", tak myslím, že jste lhal. Takových vejtahů tu už bylo...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad statistiky - staci porovnat moznosti zapisu cMLC, eMLC a SLC, vice netreba...nebo vy si vedete statistiky u vseho, co kupujete? :-)

"Jelikož jste nenapsal vašeho zaměstnavatele, a vaše "15leté zkušenosti", tak myslím, že jste lhal. Takových vejtahů tu už bylo..." - klidne si to myslete, je mi to ukradene...toho zamestnavatele vam stejne nenapisu (klidne vam ho reknu face-to-face, ale ne na serveru, plnem pubescentu, vydavajicich se za velke odborniky)...navic jsem se tim nechlubil, pouze konstatoval fakt... :-)

Sam se evidentne pasujete rad do role vseznalka - kdyz vam napisu, ze nami prodavane servery cMLC disky nemaji, tak je to samozrejme spatne, protoze kdejaka "skladacka ala server" je ma...opravdu vyzivna diskuse... :-)

Zacal jste nesmyslne napadat jako prvni, kdyz jste napsal, ze v tom mam gulas...prestoze ze dotycny neuvedl, zda mel na mysli PRO nebo EVO...a EVO jako jedine je uvedeno i v tomto clanku...gulas v hlave mate evidetnte vy sam...

"To vy jste se divil, že v serverech nejsou Samsung SSD. Já vám vysvětli, velcí výrobci serverů si brandují SSD svou značkou. Další diskuze není třeba.
Chtěl jste vysvětlení, dostal jste ho."
- opravdu uz naposledy, ja tady opravdu nebyl ten , kdo se divil ze Samsungy nejsou v serverech (at uz jako Samsung nebo jako rebrand - a jako rebrand jsem jej mel na mysli...tedy pokud si dotycny odbornik nejde do CZC pro SSD, ktery nasledne strci do serveru); me je jasne, proc nejsou...to jen mistni odbornici by je tam klidne dali...uvedli to i ve svych prispevcich... :-)
Nebo si fakt myslite, ze kdyz je na disku napsano Sun Microsystems, ze je tezke podle dalsich informaci na etikete disku dohledat skutecneho vyrobce? A opravdu si myslite, ze nevim, ze pod temi rebrandy jsou disky "klasickych" vyrobcu disku? Nekdy s jinym firmware, jindy ne...ale nikdy jsem neidentifikoval Samsung jako dodavatele rebrandovaneho disku v nasich serverech - a uz po ste dodavam, ze se nedivim... :-) Takze to vase "vysvetlil jsem vam to" je fakt k popukani... :-)))

"No jistě, každý kupuje pouze servery velkých výrobců. Prozraďte mi, v čem jsou ty neznačkové servery horší. To jako mají horší podporu? Nebo jsou poruchové? Máte nějaké statistiky?!
- klidne si neznackovy server kupte, klidne si jej postavte, me je to prece uplne jedno...ja neposuzoval kvalitu znackovych a neznackovych serveru, tak proc mi to stale podstrkujete... :-)
My ty neznackove proste nedelame a na zaklade vasich radoby argumentu s tim urcite nezacneme... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou statistiky, ale pouhá čísla ze specifikací. Někdy na ně lze brát ohled, někdy ne. Kromě toho, jsou i databáze, kde se hlavně čte a maže se jen občas. To máte stejné například s hodnotou MTBF. Běžné consumers SSD mají MTBF na stejné hodnotě jako některé enterprise kousky a také vám o o poruchovosti moc neřekne.

Já jsem se především neptal na výdrž, ale na spolehlivost. Máte nějaké statistiky, co je spolehlivé a co je poruchové? Je snad kromě výkonu a výdrže jiný důvod, proč koupit SLC za několikanásobnou cenu oproti MLC? A prosím pouze praktické důvody, ne že toto SSD snad může umřít.
Věřte mi to a nebo ne, já ještě neviděl SSD, které by umřelo, protože by se vyčerpala životnost buněk. Vy jste takové viděl?

Mimochodem, nejste to vy a vašich 15 let zkušeností?
http://cz.linkedin.com/pub/robert-novak/4/388/906

Vy se zase pasujete do role odborníka, který tvrdí, že servery se staví jenom na značkových SSD. A já prostě vím, že to není pravda. Zeptejte se třeba uživatele kvolaa, který se stavbou rozsáhlých diskových polí živí. Také dávají pro některé činnosti consumers SSD od Intelu. On si to každý rozmyslí, jestli se mu vyplatí o něco lepší parametry za několikanásobnou cenu.

To vy jste začal s nesmyslem. Dotyčný mluvil o SSD 840 a 850. V tu dobu jste nemohl tušit, jakou verzi má na mysli, ale stejně jste do něj začal rýt, že jde o TLC disky. Navíc SSD 850 existuje jen v MLC verzi, takže minimálně jeden z těch disků, co měl na mysli musel být MLC. Tím spíš je vaše zmínka o TLC totálně mimo.
Také jste mohl vydedukovat, že když dává někdo vedle sebe 850 a 840 tak bude mít na mysli porovnatelné verze a ne tu nejlepší 850 a levnou 840 EVO.

Ohledně rebrandovaných disků už asi není co říci. Já nemluvím jazykem vašeho kmene, takže nevím, co přesmě mají ty vaše zmaty znamenat a o čem se to vůbec hádáte. Buď pište srozumitelně a nebo vůbec.

"My ty neznackove proste nedelame a na zaklade vasich radoby argumentu s tim urcite nezacneme... :-)"
Žádost o statistiky je "rádobyargument"? Vy jste upadl na hlavu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mnoho textu, uzitna hodnota nula... :-)

Podle vasi pseudologiky je vlastne fuk, jestli disk je cMLC, eMLC nebo SLC...OK, ja vam tu vasi "pravdu" neberu, me je to jedno...

Jako vy se nejmenujete JP01, tak ja se nejmenuji Robert Novak - to uz je opravdu zoufalstvi, co tady predvadite... :-)

Proc bych se mel ptat nejakeho uzivatele, ktery se zivi stavbou diskovych poli? My prodavame hotova reseni, za kterymi stoji mnoho penez do vyvoje a hlavne mnohaleta zkusenost vyrobce, ne neco staveneho na kolene... :-) Vy me fakt bavite cim dal vic... :-))

Ja vam nevnucuji znackove servery, tak v cem je problem? Opravdu musite mit za kazdou cenu "pravdu"? Opakuji vam po x-te, je mi uplne sumak, jak vy si predstavujete server a z ceho by se mel skladat... :-)

HP - mluvime o te same firme, ktera v podstate nevi kam smeruje? Meli diky akvizici skvele Alphy od Digitalu, ktere totalne pohrbili...meli skvely PA-RISC, ktery sel do kytek diky "super sazce" na Itanium/Super Domy, ktere jdou do kytek ted...takze v serverech uz jim zbyla jen platforma x86...mluvime o firme, ktera meni svoji strategii kazdy rok? Nicmene i HP mluvi jasne o tom, kam se maji davat cMLC disky - naprosto nenarocny a nekriticky provoz... :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně. Celá tato diskuze je zbytečná. Nebýt toho, že hned útočíte, i když přesně nevíte, co myslel, tak se tu nemusíme vůbec bavit.

Fuk to v žádném případě není. A kdo jste vy, že rozhodujete, co je logika a co je pseudologika? Vy jste začal dogmaticky tvrdit, že cMLC do serveru nepatří a do značkových sestav se nedávají. Jak jsme ale zjistili, do značkových serverů se dává, samo HP, Fujitsu a Dell a IBM nabízí cMLC SSD.
Najednou jste otočil. Už jste konečně uznal, že se do serverů dává. A já říkám OK, je to podle použití.

To jste měl zohlednit při argumentaci a nejen paušalizovat, že každý server potřebuje SLC.

Uživatele kvolaa byste se měl zeptat, protože má mnohem větší zkušenosti než vy a dokonce ještě větší než mám já.
Nevyjádřil jsem se dost jasně, on nestaví jenom disková pole, on staví celé systémy a to i ze značkových serverů.

"Nicmene i HP mluvi jasne o tom, kam se maji davat cMLC disky - naprosto nenarocny a nekriticky provoz... :-)"

No vidíte, konečně jste to uznal. To je kontrast oproti tvrzení, že do serveru patří jenom SLC a eMLC. Definujte "naprosto nenáročný nekritický" provoz. Abychom nakonec nezjistili, že na ten nenáročný a nekritický provoz se staví 80% systémů. :-)

Výšplechty o HP nehodnotím. Nejspíš měli smůlu, že jste nebyl v jejich vrcholném managementu, jinak byste ovládl 99% trhu a do všeho dával SLC SSD.

Opravdu to nejste vy, na tom LinkedIn? Já mám pocit, že ano a teď se jenom vymlouváte. Taky jsem odhalil jednoho, co tvrdil, že pracuje ve velké nadnárodní společnosti. Nakonec se z něho vyklubalaa obsluha ve fastfoodu. To všechno díky tomu, že po sobě zanechal stopy.
Vy se za tu práci, co máte uvedenou v profilu nemusíte stydět. Ovšem není to ta 15letá praxe prodeje serverů.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

IBM pouziva cMLC disky v serverech? Ze by v tom vasem cMLC vesmiru :-))) Je videt, ze strasne rad vydavate sve prihlouple domnenky jako fakta.

Je legracni, ze prestoze o me vubec nic nevite, tak uz mate jasno v tom, ktery uzivatel ma vic zkusenosti nez ja. :-)

Co se tyka LinkenInu, odhalujte dal, jde vam to moc dobre... :-))) Ale urcite se to da lecit, neztracejte hlavu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, IBM má v nabídce MLC disky. To je ale překvapení!

Vy jste se zdiskreditoval sám. Ze začátku jste tvrdil, že do značkových serverů se vůbec cMLC nedává. Já jsem vám to vyvrátil. Nyní jste začal žblblebtat o tom, že to je jen na nenáročné použití a kdesi cosi.
To jenom abyste zamaskoval, že jste se původně pletl.
Já se s vámi dále nemíním hádat o tom, co je náročné a co je nenáročné nasazení.

Mě stačí, že jsem vás dostal na tom, jak jste se pletl, že cMLC se do značkových serverů vůbec nedává.

Mýlíte se, sice o vás nevím všechno, ale podle vašich domněnek a omylů vím zcela jistě, jaké znalosti máte a jaké nemáte.

Jo, klidně si tvrďte, že to nejste vy. To by asi udělal každý, kdo si chce ochránit identitu. Na to jste měl myslet při výběru vašeho jména na DIIT. Teď je pozdě.

"Ale urcite se to da lecit, neztracejte hlavu."

Co se dá léčit? To, že hledám informace na Googlu? Chápu, jak jste to myslel, že jste mě chtěl urazit, ale když si to rozeberete, tak to vyznělo úplně divně.

Když už chcete urážet, dělejte to alespoň na úrovni, ať nejste sám za hlupáka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste velky LHAR, ja si to myslel hned, ze znate jen to, co si vygooglite...a jeste si to ani nejste schopen vyhledat poradne...IBM nepouziva cMLC disky ani omylem, to jen vase nemocna hlava si to mysli:

http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips1188.html

Zbytek vzhledem k vyse uvedenemu nema cenu komentovat, jen naivka by vam to tu zral...

"Mýlíte se, sice o vás nevím všechno, ale podle vašich domněnek a omylů vím zcela jistě, jaké znalosti máte a jaké nemáte.

Jo, klidně si tvrďte, že to nejste vy. To by asi udělal každý, kdo si chce ochránit identitu. Na to jste měl myslet při výběru vašeho jména na DIIT. Teď je pozdě."

Nebo jeste tohle bych mohl byt ja... :-)))
http://cz.linkedin.com/pub/robert-novak/21/214/399

Vy jste opravdu legracni panacek, a neuveritelne samoliby...sice toho moc neumite (ani obycejne vyhledavani na googlu), ale evidentne jste sam se sebou velmi spokojen... :-)))

Prave kvuli takovym MIMONUM, jako jste vy, bych si tady sve skutecne jmeno a prijemni nikdy nedal...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klídek, nemusíte být hned tak útočný. To Googlení patřilo k hledání informací o vás. Byla to rekce na vaši nepovedenou urážku. Ptal jsem se, cože se to vlastně dá léčit.

A jen tak na okraj, i kdyby to byla pravda a já skutečně všechno hledal, proč bych měl být lhář. To nějak nechápu, to každý, kdo hledá na Googlu je lhář nebo co?
Nebudu vás napínat, reálné zkušenosti mám. Zrovna nedávno stavba databázového serveru s obyčejnými cMLC SSD. Bylo podobný projekt jako databázový server s Intel 520 před několika lety. Na těch SSD jsou 2 databáze. První pro cca 200 uživatelů, 2. pro cca 300 uživatelů. A světe div se, pořád funguje a diagnostika hlásí, že je SSD v dobré kondici.
Ale přiznám se, že si občas zagooglím. Já nenosím celý cení a všechny whitelisty všech výrobců serverů v hlavě jako vy.

"IBM nepouziva cMLC disky ani omylem, to jen vase nemocna hlava si to mysli:"

Proč mě urážíte? Já s vámi přece jednám slušně. Nikde jsem nenapsal, že máte chorou hlavu.
Když má někdo odlišný názor, tak má hned nemocnou hlavu? Tak se chováte pořád a nebo jenom v bezpečí internetových diskuzí?

IBM samozřejmě používá cMLC disky.
http://www.redbooks.ibm.com/Redbooks.nsf/RedbookAbstracts/tips1067.html

IBM je dokonce označuje jako "Enterprise Value SSDs", i když mají vámi opovrhované cMLC.

Takže už je to nejméně 2:0 pro mě v dokazování faktů a 3:0 pro mě v logice.

Co na to řeknete, že IBM používá cMLC?

"Nebo jeste tohle bych mohl byt ja... :-)))
http://cz.linkedin.com/pub/robert-novak/21/214/399"

To je nepravděpodobné, vy nepíšete slovensky.

"Vy jste opravdu legracni panacek, a neuveritelne samoliby...sice toho moc neumite (ani obycejne vyhledavani na googlu), ale evidentne jste sam se sebou velmi spokojen... :-)))"

Kde jste přišel k tomu, že toho moc neumím? To je vaše další nedomyšlená urážka. Prosím upustě od takového jednání a chovejte se civilizovaně.
Působí to dost směšně, když říkáte, že nic neumím a zatímco jsem vás už podruhé usvědčil z toho, že nemáte pravdu. Poprvé, když jste říkal, že se cMLC do serverů nedává a podruhé z toho, že IBM cMLC do serverů nedává.

Máte pravdu, jsem se sebou sám spokojen.

"Prave kvuli takovym MIMONUM, jako jste vy, bych si tady sve skutecne jmeno a prijemni nikdy nedal..."

Pozdě bycha honiti. Já jsem přesvědčen o tom, že to jste vy. Už jen kvůli tomu, jak vehementně se to snažíte popírat.
Nejde vám ani tak o identitu, jako o to, že že vás to usvědčuje z lhaní o vaší 15leté praxi.

Dále už je zbytečné to rozebírat. Já nemám nic dalšího, čím bych to dokázal a vy budete zarytě tvrdit, že to nejste vy.

Když to shrnu, je jasné, že jsem tuto diskuzi vyhrál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Pozdě bycha honiti. Já jsem přesvědčen o tom, že to jste vy. Už jen kvůli tomu, jak vehementně se to snažíte popírat.
Nejde vám ani tak o identitu, jako o to, že že vás to usvědčuje z lhaní o vaší 15leté praxi.

Dále už je zbytečné to rozebírat. Já nemám nic dalšího, čím bych to dokázal a vy budete zarytě tvrdit, že to nejste vy."

OK, kdyz jste tak skalopevne presvedcen, ze jsem to ja, tak me prosim pres ten LinkedIn kontaktujte.....a hlavne mi pak dejte vedet vysledek toho trapasu... :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bobe Nováku, elegantně se snažíte odvést pozornost od toho podstatného.

"IBM nepouziva cMLC disky ani omylem, to jen vase nemocna hlava si to mysli:

http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips1188.html"

Jenomže IBM cMLC disky osazuje. Takže čekal bych od vás něco jako "Ano, mýlil jsem se, když jsem říkal, že IBM cMLS disky nepoužívá. Omlouvám se vám za svůj výrok 'to jen vase nemocna hlava si to mysli'".

O vaší identitě se odmítám dále bavit. Já vím své. Nikoho kontaktovat nebudu, protože to stejně nic nedokáže. Když vám napíšu na ma mail z LinkedIN, tak vy budete jakoby hrát překvapeného...

To nechme stranou. Bavme se raději o IBM a cMLC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebojte, svoji odpoved dostanete, prave jsem kontaktoval naseho IBM produktaka.

Co se tyka toho druheho, jen se zesmesnujete...klidne si budte presvedcen o cem chcete, je mi to jedno, jen je mi lito toho cloveka, se kterym me spojujete, protoze je v tom chudak nevinne, nemuze za to, ze nejste normalni... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdržovací taktika? Já se zase připomenu.

Co ještě víc chcete, máte to černé na bílém. IBM na svých stránkách prezentuje S3500. S3500 má cMLC NAND, to je prostě fakt, který nezapřete.

Pravděpodobně vyrukujete s tvrzením, že produkťák říkal, že DC S3500 tam mají jenom tak, ale stejně ho do ničeho nemontují.
Stejně takové tvrzení bude ostře kontrastovat s tím, co jste řekl.

Mimochodem, pořád čekám na tu omluvu.

O dalších tématech není potřeba se bavit. Jenom snad dodám - "nemuze za to, ze nejste normalni..." - na to jste přišel jak? Je nenormální mít jiný názor než vy?

Stále se chováte jako hulvát. Ale mě to je jedno, to především vypovídá o vás.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja v tom odkazu zadne cMLC nevidim, ikdyz to hosi popisuji dost zamlzene, to je fakt a ta vydrz tomu taky moc neodpovida.

Omlouvat se vam? A za co? Za to, ze jeste arogantni vseznalek? :-)

Hulvat - zrovna od vas to opravdu sedi, staci si projit vase prispevky...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nevidíte cMLC v odkazované stránce a je problém si to dohledat. IBM montuje i Intel DC S3500, který má cMLC NAND.

Hoši to mohou popisovat zamlženě jak chtějí, ale s realitou nic nenadělají. DC S 3500 - cMLC. Tomu také odpovídá cena.

Pokud si moje příspěvky projdete, zjistíte, že se držím dost zpátky a jednám slušně. Osočil jsem vás snad z toho, že to v hlavě nemáte v pořádku?
Vy mě ano a já omluvu žádám právě za to.

A když už jsme u těch vašich věčných urážek - najděte mi pasáž a odcitujte mi ji, kde se projevuje moje arogance a kde se projevuje moje všeználkovství.
Pokud někdo říká fakta a má jiný názor než vy, je to arogantní všeználek?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja jsem s zadnym "gulasem" nezacal, prestoze chlapik nade mnou nespecifikoval model 840 a v clanku je pouze a jen EVO...mozna trpite utkvelou predstavou, ze co muzete vy, nemohou jini...

Lidi vaseho razeni je lepe ignorovat, coz jsem neudelal a to byla chyba...kterou timto napravuji...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně, že jsem měl pravdu s tím IBM a cMLC disky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz myslite...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, já vím a nezkoušejte se vymlouvat. Je to tam černá na bílém. S nějakým když myslíte na mě nechoďte. Všechno tam je jasné. Jelikož jste svou chybu neuznal ani nyní, pod tíhou všech důkazů, končím naši diskuzi a odcházím nad míru spokojený s pocitem, že jsem zase jednou vyhrál.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz myslite...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Bobe Nováku, vy jste opravdu srab. To neumíte otevřeně přiznat, že jste se prostě spletl? Ego vám to nedovolí? Hlavně, že jste se vychloubal 15 lety praxe.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jake TLC? mam na mysli 840/850 PRO, to je MLC. Krome toho, do bezneho serveru, kde se nebude nejak extra zapisovat (tedy ne databaze a pod) bych se nebal ani toho 840 EVO, realnou zivostnost to ma velmi slusnou (radove stovky TB zapsanych dat)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co mate na mysli je vec jedna a co pisete do prispevku je vec druha, ja tam zadne PRO nevidim.

Navic davat do serveru klasicke MLC (cMLC) nebo nedej boze TLC je temer zlocin. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Možná do vrstvené storage v nějaké chytré knihovně, která se dokáže vypořádat se zmetky? Ale to by bylo na hodně velká nazasení...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je docela vtipné, jaký výběr SSD si AMD zvolilo pro porovnaní se "svým" modelem. Samsung 840 EVO a Crucial M500.
AMD si samo ublížilo tím, že porovnává konkurenční cca 1 TB disky se svým 480 GB diskem. Konkurenční disky o stejné kapacitě podávají horší výkony než jejich 1 TB verze.

Na druhou stranu se asi AMD bojí srovnání s konkurenčními disky, co mají stejnou cenu za 1 GB. Radeon SSD je OCZ Vector 150 s nálepkou AMD. To znamená, že se budou prodávat za stejnou a nebo mírně vyšší cenu.
480 GB Vector 150 se prodává za 10 000. Crucial M550 s kapacitou 512 GB, co má jenom o trochu horší parametry a o rok kratší záruku stojí 7 000. Srovnatelný Samsung SSD 840 PRO s kapacitou 512 GB a o rok delší zárukou než AMD SSD se dá pořídit za 9 500. Nový Samsung SSD 850 Pro se stejnou kapacitou a 10letou zárukou stojí také 9 500. Nemusím mluvit o tom, že výkonem je na tom o něco lépe než Radeon SSD a hlavně má o hodně lepší výdrž.
No a potom tu máme highendový Intel 730, který stojí 10 000 za 480 GB verzi a potom profesionální DC S3500, který stojí 11 000 (480 GB).

SSD 840 EVO a M500 jsou mají sice horší parametry, ale také stojí 6 000 (0,5 TB verze).

Vector 150 a nové SSD od AMD nebudou vyloženě špatné, ale za tu cenu nebudou ve srovnání s konkurencí žádný zázrak.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.