Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 2 jádra Excavator, 192 GCN jader, to bude nástupce Kabini a Beemy

Omlouvám se za OT, ale kdy vlastně teda má být Fury k dispozici, včetně recenzí a dostupnosti v shopech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fury X vyjde odpoledne, další modely viz tabulku: http://diit.cz/clanek/radeony-r9-v-kostce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Super, díky. Já jsem si právě říkal, že jsem někde viděl datum 24., ale nebyl jsem si jistej, jestli ne až třeba července. Takže dneska padne odpoledne NDA na výkon Fury X. Už se těším.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Závěrem mi dovolte menší povzdech: Pokud se potvrdí, že jde o 28nm čip postavený na stávající verzi procesorové architektury (Excavator) a stávající verzi GCN architektury (1.2), pak si nemůžu odpustit otázku....."

V tabulkách je ale uváděno, že se jedná o Excavátor Gen 2 . viz: http://www.cnews.cz/cely-plan-procesoru-amd-do-roku-2017-raven-ridge-sto...

není to tedy totožný produkt , u GCN nevím jestlli přibudou nějaká vylepšení ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Gen 2 je uvedené i u Bristol Ridge, ale popravdě mi nepřijde zas tak pravděpodobné, že by tam byly reálné změny. AMD by se vyplatilo prostě použít stejný čip (žádné nové masky a příprava) a jenom změnit pouzdro. Jinak Bristol Ridge a tenhle Stoney RIdge mi přijdou motivované prostě tím, že tou dobou se stane DDR4 mainstreamem (i když nevím, jestli už bude cena stejná nebo nižší než pro DDR3) a bude tím pádem třeba mít platformu s pamětí DDR4. Což Carrizo splňuje, akorát se bude muset změnit pouzdro a socket na desktopu.

Ono "generace 2" může znamenat cokoliv, i refresh typu Godavari.

Na druhou stranu je tu ten údaj o 4GHz taktu, což se říká, že s Carrizem moc nejde - ale čert ví.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Gen 2 je uvedené i u Bristol Ridge..."

No vždyť ano, obojí jsou to produkty které přijdou až za rok po Carrizo, takže změny tam nějaké budou, minimálně ty takty to naznačují, že tam budou nějaké úpravy. (verze bez HDL ? ) jinak moc nevidím důvod udávat v roadmapách 2 gen XV jader. Spíš by to mohlo být něco podobného jako Bulldozer to Piledriver refresh....

Godavari je jen Kaveri s letovaným IHS (možná trochu jinej stepping), rozhodně ale nejde o druhou generaci Steamroller jader jako v tomto případě. Stejně tak u Richlandu AMD neudávalo další generaci Piledriver jader oproti Trinity.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že by produkt proti Intelovským tabletovým Atomům ? .... U čeho jiného mi smysl existence tohoto pohrobka nedává

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.