Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD podle Synapse pracuje na největším GPU ve své historii

ja si proste nemuzu pomoci
"...oficiální cestou, se vydraly na povrch informace...Tahiti, zřejmě bude…"

Jak jde dohromady "oficiální cestou" a "zřejmě bude"?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dohromady to jde velmi dobre. Papir snese vsechno a jista neduvera k informacim, ktere rika nekdo jiny nez (v tomto pripade) AMD je na miste. A dokonce ani vyrobci se neda verit uplne - zejmena kdyz zminuje data a ceny produktu, ktere teprve budou uvedeny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Informace se dostaly ven oficiální cestou - prezentací partnerské společnosti AMD. Že prezentace neobsahuje detailní specifikace produktu může být někomu třeba líto, ale nic to nemění na faktu, že jde o oficiální dokument, nikoli spekulaci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže oficiální dokument doplněný tvými spekulacemi... Opět.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Takhle přeci fungují zpravodajské služby...sbírají střípky zdánlivě nesouvisejících informací a skládají je dohromady. A kupodivu to funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá moc dobře... ale... uchladíme to? :) Žravé to bude jistě extrémně a to teplo se musí někam odvést pryč z čipu, jinak ho zničíme, takže... jaké bude asi tak chlazení té záležitosti? :)))

Zejména při zkušenosti s tím, jak mizerné bylo chlazení R9 290X na jejich tepelný výkon, když čip se dokonce zpomaloval, aby se nepřehříval...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vodnik? Nebo bude nad chipem tryska, ze ktere na nej bude kapat dusik.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

AMD je s tim referencnim chlazenim vubec takove podivne a vzdycky me tim stvali. Obcas tiche, obcas hlucne, obcas s rezernou, obcas skoro nestaci. Naposledy jsem mel referecni chlazeni an X1950GT a uz ne. Navic ma rad axialni vetraky, protoze zadrejnej radial rok po zaruce je problem.

U chlazeni straveneho na axialy je vzdycky mozne ho castecne rozebrat a misto zadrenych vetrak tak dat jeden nebo dva 9/12cm vetraky na CPU. Vyjdou na par korun a u vetsiny karet se i normalne ureguluji z jejiho napajeni. Jedine co si clovek musi pohlidat je startovaci napeti a tlak/prutok.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč by to mělo a priori žrát více nebo méně. TDP si určí a našteluje výrobce frekvencí a napětím. Asi bych se nebál, že vydá uplně nefunkční produkt.
Také předpokládám, protože se zvětšuje plocha chipu, že hustota zdrojů tepla bude +- stejná, takže s odvodem tepla nebude odlišný problém než u starších GPU.
Jedinou neznámou z tohoto hlediska je tedy pro mě výrobní proces.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"R420 alias Radeon HD 2900 XT dosahoval 420 mm²" - tohle neni spravne jelikoz graficky procesor R420 jinak kodove Loki byl osazovan na model ATI Radeon X800 XT Platinum Edition. ATI Radeon HD 2900 nesla 512-bitovy graficky procesor R600 ve variante XT, Pro a GT. Co se tyce toho velikeho pripravovaneho GPU zeby skutecne stale na 28nm a ne 20 nebo dokonce 16? ktovi, mozna to ponese i PCI-Epress 4 generace.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vyrábět takhle mamutí jádro by na neodladěném 20nm procesu byla ekonomická sebevražda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, co je zaujimavejsie - podla poctu +80 blocks to bude 80*64 = 5120 stream procesosrs?????
Ved R9 290X ma "len" 44 blocks a 2816 SPs. Alebo nebude jeden SIMD blok obsahovat 64 SP....

Vyroba 500-550 mm^2 GPU s 5120 SP na 28 nm mi pripada znacne odvazna - nielen kvoli spotrebe. Hustota tranzitorov musi byt uzasna ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty bloky bych bral s rezervou, počet „bloků“ je uváděný i u těch TV čipů, takže není zřejmé, co tím autor prezentace mínil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.