Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První Tonga ponese název Radeon R9 285

no-x fakt je to nutné? A to uz jsem si rikal, ze to nebudu otvirat a cist. Tohle bylo fakt naposled.
Ctyri odstavce spekulaci. To je proto, aby ctenari nenadavali, ze spekulujes jen o Maxwellu a o AMD spekulujes malo?

"se pravděpodobně; přímo i nepřímo potvrzena; starších zpráv má sloužit; Oproti nim má zákazníkům přinést; Předpokládá se, že; pravděpodobně také 32 ROP; na nedávno uniklé informace o APU; je pravděpodobné, že zúžení; by se na trhu mohla objevit; generaci (Rx 300) zřejmě AMD; za druhé z toho vyplývá"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nechceš, tak to nečti, nikdo tě nenutí. Mám ale dojem, že ti uniká skutečný význam slova spekulace, takže jen odkážu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Spekulace

Onen souhrn slov vytržených z kontextu má znamenat co? :-)

IT zpravodajství bylo, je a bude z velké části tvořeno výhledy. To je dané charakterem produktů, kterých se týká, jejichž morální životnost je velice krátká. Proto je poměrně podstatnou součástí zpravodajství informovat, jak daleko je nadcházející generace produktů, v čem se liší a co přinese nového, aby bylo zřejmé, v jaké fázi životnosti je ta stávající a zda do ní má smysl investovat. Projdi si libovolné zahraniční weby informující o dění v IT světě a ukaž mi tři známé a čtené, které informují pouze o hardwaru a softwaru, který je již dostupný. Možná ti ušetřím hledání - žádné nenajdeš. I ty, které dříve informovaly pouze o proběhlých událostech totiž - jak říkáš - „spekulují“.

Překvapuje mě, že tě iritujou zprávy o nadcházejících modelech grafických karet, ale nemáš problém s nadcházejícími verzemi Windows, připravovanými ARM nebo x86 procesory, plánovanými novinkami Applu, chystanými technologiemi... o tom všem se mluví v budoucím čase a v podmiňovacím způsobu, protože jde o události, které se teprve stanou, nebo jen stát mohou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budu se snazit nepodlehnout ) Ano, az nyni jsem zjistil, co je to spekulace. Mas naprostou pravdu, stydim se.

Ten souhrn slov je z tveho kratkeho textu. Je to jen ukazka, kolik domenek v tam je.

Uznavam, trosku to prehanim. Prijde mi, ze uz je od tebe tech clanku "jedna pani povidala" moc. Ctenost clanku znas ty a vzhledem k tomu, ze je stale pises, tak je lide ctou. Jsem vyjimka, ze mi to vadi - promin.
Chapu, ze musis psat o novinkach, informovat o tom, co se deje. Jak jsem psal, prijde mi toho uz ale moc. Nechci jen dalsi "the inquirer".
Je to nahoda, irituji me podobne. Ale graficke karty se snazim sledovat vice, priznavam. Po clanku se zmenou data u Maxwellu me dost prekvapilo, ze jsi napsal dost podobny (informacne prazdny). Budu psat min a nebudu brat texty upne vazne, kdyz je to bohuzel standard. A o gk si budu cist jen clanky, ktere budou nadepsany "oficialne", nebo po skonceni NDA.
Dost prudivym komentarum (z me strany).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musím se No-xe zastat, ve většině jeho článků je docela velká přidaná hodnota, není to jen přeložení a opsání cizích zpráv, ale i osobní názory a výsledky logických úvah plus rešerší z netu. Mně se to líbí a tyhle novinky čtu většinou právě zde, protože mi přijdou nejhodnověrnější. Přesto mám na vědomí, že to nejsou informace na 100%, a tak je i beru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Není mi jasné, jak by ze slovních spojení „přímo i nepřímo potvrzena“ nebo „podle starších zpráv“ mělo vyplývat, že jde o domněnky. Pokud i informaci, která je potvrzená a jako potvrzená i naservírovaná považuješ za spekulaci a na základě toho zprávu strháš, pak je opravdu těžké se nějak zavděčit :-)

Stejně jako zpráva o Maxwellu přinesla několik nových informací (např. aktuálnější datum vydání, harmonogram vydání a existenci třetího modelu, o kterém se dosud nikde neobjevila ani čárka), tak tato zpráva přinesla sdělení, jak se produkt bude jmenovat, do jaké generace bude spadat i to, že nebude vydaný v nejvýkonnější možné konfiguraci, jakou čip umožňuje.

Pokud je v některých větách uvedeno slovo „pravděpodobně“ nebo „podle“, je to proto, aby bylo čtenářům jasné, že nejde o informace pocházející od AMD nebo Nvidie. Ty totiž nevydané produkty zásadně nekomentují. I kdyby tyto informace pocházely od AMD nebo Nvidie, nic by to neměnilo na použití slova „pravděpodobně“, protože samotní výrobci mohou datum vydání nebo parametry produktu na poslední chvíli upravit.

Pokud se neoficiální zprávy o grafikách objevují v poslední době častěji, je to právě tím, že po téměř třech letech přijdou na trh dvě nové generace / architektury a zajímá to víc čtenářů než například co se děje u IBM, jaké plány má Apple nebo jaké Atomy připravil Intel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.