Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový mainstream od AMD má dorazit na jaře

hlasujem za moznost c.1
:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Není příliš logické, aby AMD vyvíjela nový 256bit čip, který bude rychlý pouze jako pomalejší varianta již existujícího 256bit čipu."
No kdyby měl HBM paměti, tak by to možná mohlo dávat smysl. Tam se ty náklady na sběrnici asi budou počítat jinak. Ale to jen spekuluju.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

HBM a obecně vrstvené paměti mají smysl pouze v těch případech, kdy není možné levnějším řešením (=GDDR5) dosáhnout stejné paměťové propustnosti, nebo kdy se i za cenu výrazně vyšších výrobních nákladů vyplatí snížit spotřebu o pár wattů (luxusní ultramobilní produkty). Ani jeden z těchto případů nesedí na mainstreamové GPU pro desktop.

Dokonce se vracejí spekulace na téma dvou high-end čipů od AMD s tím, že GPU vybavené HBM postaví AMD až proti GM200 a proti současné GM204 nabídne klasiku s GDDR5. V desktopu budou každopádně HBM jen záležitostí nejvyššího high-endu - pro nižší cenové segmenty to nemá smysl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já se přiznám, že dokud to autor článku nezačal rozebírat, tak jsem článek chápal tak, že nová karta je "pozičně" náhradou za.., nikoli "výkonově". Ku příkladu mainstream za mainstream - ale ani slovo o výkonu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem článek připravoval, uvažoval o možnosti poziční náhrady, výkonnostní náhrady i cenové náhrady. Ale ani v jednom případě mi nedává smysl, proč by nové GPU mělo být náhradou konkrétně pomalejší varianty svého předchůdce. Proč by mělo existovat 256bit GPU pro nejnižší mainstream, když by na tento segment výkonnostně více než stačilo 128bit? Víc jsem to rozebírat nechtěl, ono to stejně brzy samo vyplyne...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ani jeden. Hladaj nieco od Intelu v tvojej cenovej hladine. 120GB uz dnes len ked si chudobny, 256ky maju dobre ceny.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ssd od Crucial jsou minimalne stejne kvalitni jako od Intelu(mam takovy pocit, ze oboum firmam dodava pametove cipy MICRON), a navic neplatis tolik za intelackou nalepku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono intel se doporučoval kvůli puncu kvality a hlavně, řadiče... jenže jsou to rebrandované LSI. Takže kvalita stejná, jako kterékoli SSD s písečnousílou.

Několik let používám jen krucinály s marwell řadiči a bez problému :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samsung 850 EVO.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak díky za odpovedi k nicemu :) Ja samozrejme o intelu,samsungu,crucialu vim,ale diky rustu koruny a pevne danem rozpoctu na tuhle sestavu,musim sahnout niz. Puvodne tam byl Cr. mx 100.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.