Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD zveřejnila plány: Q2: Vega, Q3: Ryzen 3, Q4: Ryzen Mobile

Ke clanku se slusi dodat, ze mezi vydanim Polarisu a dobou, kdy jste proste prisli do obchodu a zakoupili RX480, uplynuly dva mesice.
Takze stale plati, ze pokud bude Vega vydana 30.6, muze byt realna dostupnost na Alze a CZC klidne onoho 1.9, o ktery se tu preme.

Ale spatne to vypada s RyZen Mobile, pokud ho AMD oznami na Silvestra, tak protoze to pujde do notasu, tak muze vyroba prvnich notebooku trvat dele a realne muze byt na trhu nekdy na konci prvniho ctvrtleti pristiho roku a mne tak vyvstava neprijemne rozhodovani, zda radeji nekoupit i5-HQ + GTX1050, ktere na trhu normalne jsou uz davno.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nevravis nahodou o nereferenckach? referencky boli dostupne velmi skoro

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Proc bych si mel koupit kartu s horsim chladicem? Nechce se mi podporovat vyrobce, kteri nechteji uvest na trh kartu s lepsim chladicem jen proto, ze dost lidi kupuje karty s referencnim ktery je levnejsi na vyrobu.

U konkurence byly nereferencni karty na trhu podstatne drive.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

je pravda, ze chladic sam o sebe nebol terno, ale navrhnute chladenie karty (vrm kaskad)minimalne pol roka ked nie dlhsie bolo to najlepsie, co na trhu bolo(v porovnani s nereferenckami A radeon kartami)
dalej, referencky boli dostupne - teda redmarx klamal
dalej, co ma founders edition spolocne s diskusiou ?
dalej, referencky su(radeonske) lacnejsie - lepsi pomer cena/vykon

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ryzen mobile - do našich končin navíc notebooky s AMD většinou probublávají velmi pomalu (pokud vůbec), takže bych se nedivil, kdyby první produkty dorazily zhruba tak za rok. Bohužel - osobně by se mi to APU moc a moc líbilo a to pokud možno co nejdřív.:)
Jinak co se týče i5+GTX1050, rád bych poukázal na to, že AMD u notebooků už hodně dlouho nepřešvihlo TDP 35W (Intelácká čtyřjádra mají zhruba 45W) a co se týče výkonnějších herních mobilních grafik, tak tam je u AMD docela ticho po pěšině, neboli kdo ví, zda se vůbec plánuje nějaký ekvivalent zmíněné konfigurace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s tim APU uz me pekne serou ... nejdriv apu v lete, pak apu mobile v lete, a ted az ke konci roku ... kdy kurva bude apu v desktopu?? 2019??
asi si fakt nekde splasim a12-9800 do am4 htpc ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to hodne stesti s tim A12-9800. Ja ho shanim uz od vydani Ryzen procesoru vsude kde se da. Chci APU a ta A12 by mi uplne libove stacila. Nechapu proc je to jen OEM.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No diky za info, tim spis holt pujdu do toho Intel+Nvidia notasu. Mne je jedno, ze to ma spotrebu, protoze jsem s tim na elektrice, ale notas prevazim na chatu vlakem, tudiz nejde to resit jinak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě je to dáno tím že o laptopy se starými AMD CPU není zájem, taky proč by měl když jsou výrazně pomalejší než Intel a podobně je to s grafikama, když srovnám předchozí generaci AMD a NV, tak výkon měly podobný, ale spotřebou bylo AMD zcela jinde. Když se srovná spotřeba s NV, ztratí na NV výkon, proč by pak chtěl někdo vysokou spotřebu a malý výkon v notebooku

a GPU není tak velký zájem a výrobci nemají důvod takové ležáky vůbec připravovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jeste zapomneli na Lou Vega Mambo #5.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, jestli se mi chce pořád čekat, moje trpělivost není nekonečná... Kdybych aspoň znal cenu, protože 20 tyček za to fakt nedám, ať by byl výkon jakýkoliv a jestli ty slabší Vegy budou až koncem roku, tak se na to vyseru rovnou a koupím 1070 od zelenáčů. Ono provozovat R5 1600 z ATI X300 je poněkud nepohodlné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kam spěcháš? Přece přes léto nepaříš hry, když je venku pěkně. Do října nevydžíš? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1070 si člověk může užívat už téměř rok, pokud někomu stačí její výkon, neměl už před rokem na co čekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1500-1600Mhz na jádro? S pořád GCN? To chci vidět, když s tím mají problémy i malé mainstream čipy Polaris...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Polaris 20 s tím už takový problem nemají, plus Polaris bylo hlavně ověření a vyladěni 14nm výroby původně určené pro mobilní varianty armu. A hlavně VEGA není GCN 1.x .ale něco co se dá označit jako
GCN 2 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

malé Polaris končí cca 1400-1450Mhz, pak už je to boj o každý Mhz při strmě stoupající spotřebě. Nepopíram že mohou překvapit, ale zas takový skok by si žádal opravdu výraznou změnu architektury, nejlépe ořezání zbytečně zbytnělé výpočetní části.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta "zbytnělá" výpočetní část je jedinej důvod, proč se AMD Radeon ještě prodává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže to máme téměř 2 měsíce do vydání a pořád není známo datum uvedení? To je normálka? (bez ironie...).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kupte si už konečně nvidii a poznejte život bez stresu, pádů a nastavováni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.