Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anatomie Apple Mighty Mouse

To vede například k zamyšlení, proč Apple nějak neoddělil testování sepnutí tlačítek, třeba osazením mikrospínače i pro testování pravého tlačítka, težko v tuto chvíli říci. Ideální by však pro PC uživatele bylo oddělit více vyhodnocování levého a pravého tlačítka, příznivce nakousnutého jablka to však příliš trápit nemusí.

Me to ani neprekvapuje, na Apple se stale pouziva jedno tlacitko. Hlavne slo o to aby se to dalo pouzivat jako jedno tlacitko a s pouzitim vice spinacu by se asi mohli objevit hlecha mista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nom. problemy ako pre koho... ja pri kliku na pravy knoflik lavy finger dvihnem... a to som si to do dneska ani neuvedomoval...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste rekni, ze ho mackas ukazovackem:-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

miguel: hmm, zajimava uchylka. Davej bacha, aby se to nezhorsilo, bylo by fakt hloupy, kdybys casem treba nemohl stat na obou nohach, protoze jedna by se ti pri doslapnuti druhe automaticky zvedla. Celej zivot podupavat, to by byl fakt desnej vopruz :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza: tomu se rika chuze, kdyz jednu nohu zdvihnes kdyz druhou das na zem;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hYpn0: Apple uz MacOS X podporuje i prave tlacitko, ale nevim, proc by se firma mela otravovat s driverama pro Win - proste prejdi na Mac a budes mit par tlacitek a skrolovani vsemi smery...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam mys stridave levou a pravou rukou. podle potreby a momentalni zavady te ktere ruky (slachy me obcas berou no). levou rukou mackam obe tlacitka vetsinou ukazovakem (podle situace). nevidim v tom zadny problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taxemsi všim, že taky při stisku pravého tlačítka zdvihám prst nad levým - a dokonce i naopak! (teda většinou) Doteďka jsem to nevěděl a i při četbě článku jsem si myslel, že mi oba prsty při akci leží na myši. Možná to tak má většina lidí a není náhoda, že na to přišli právě soudruzi z Applu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já se musím přiznat, že nadzdvihávání, dělám taky docela často...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukazovackem leve tlacitko a scroll, prostrednickem prave tlacitko. Kdyz klikam levym tak klikam, ale jak jste rekli, po precteni, kdyz klikam pravym tlacitkem, zvedam ukazovacek nad levym. No mozna je to proto ze mam mys `z kopce` tedy chtel jsem rici ergomys, ale zvedam. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, tak se to applu končně podařilo - udělal beztlačítkovou myš. Ty senzory stlačení jsou tam jenom jako dočasné řešení, od nové verze MacOS už se tlačítka nebudou používat vůbec. Bude potřeba jenom najet na požadovanou funkci a počkat. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze je spatne udalano vyhodnocovani stisku tlacitek. Podle me filosofie teto mysi takova, ze pokud chcete zmackout levy cudlik bud pouzijete prislusne tlacitko nebo nechate prst na levem tlacitku a poklepate na jine. Kdyz si to clovek predstavi, je to docela prijemne. Prst mate na levem a jen kliknete na prave. Je to podle me dano tim, ze operacni system na apple byl vzdy delan na 1 tlacitkovou mys. Myslim, ze s applem se bude s touto mysi pracovat perfektne. Na ovladani PC se asi moc nehodi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsou věci, v klidu mám prsty na obou tlačítkách a když klikám, tak druhý před tím zvednu - je vidět, že se vývojáři při okusování jabka koukali na myš a toto jim neušlo 8-).
Tak to už máme myš domácí, myš bezocasou, myš bezkuličkovou, myš beztlačítkovou, .... příště snad myš beztělá - tedy telepatická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moc se mi libi ten trackball, kterym se da scrollovat i do stran. Neexistuji i jine mysi s touto ficurkou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.