Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Antec VPF450 - zaměřeno na výkon

Načo pre boha zakrývajú niektorí polovicu ventilátora takým plastovým nezmyslom? Však to musí spomaľovať ten ventilátor, spôsobovať hluk, turbulencie...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš aby vzduch v zadní části nestál, ale proudil.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ano, laik toho ví víc jak odborník :-) pokud to není úmyslné kurvítko, tak to vždy má svoje opodstatnění (to napsal Dan). K tomu hluku a turbulencím - víš v jaké ryhclosti se točí ty lopatky? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nějak nerozumím tomuto: Bod 2. - Antec VPF450 nabízí dvě +12V větve po 25 A......
Bod 5. - Zdroj má jednu jedinou větev +12 V, výkon je přenášen transformátorem
Nejsem expert na zdroje, ale v tomto vidím protimluv.

PS: V tabulce měření přetížení je konečný příkon 8kW, chybí desetinná čárka podle všeho :o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Není to dobře rozlišené, trochu jsem to opravil, ale jde o to, že to má na výstupu dvě separátní „větve“ z hlediska ochrany proti přetížení, jsou tam vlastní bočníky a zpětná vazba. Na transformátoru je ale jedno vinutí, pro +12 V (a ještě tedy jedno malinké na -12 V), ze které se to pak dělí a krmí se z ní DC-DC měniče, zde jde tedy v podstatě o 12V hlavní zdroj a další věci jsou navěšené až na to.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

V popise primarnej strany sa pise o kondenzatore 188uF/450V 105 °C ale na obrazku vidim len 85 °C.
Na 450W zdroj je ta kapacita dost nizka, cakal by som 270-300uF. 350W zdroje maju bezne 220uF.

Tento zdroj dostal vysoke hodnotenie. Ako som cital clanok, tak som cakal o dost menej percent.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, díky, opraveno.

Von původně před změnou metodiky spadal do high-endu, jelikož ovšem všechno zdražilo tak, že 80 % ne-úplně-katastrofálních zdrojů na trhu by bylo v high-endu, jinými slovy, všechno za dva roky zdražilo o 30 %, metodiku jsem posunul a nyní spadá do mainstremu, kde je mezi srovnatelnými modely na tom ještě slušně. Protože např. skoro nic s podobnou cenou nemá aspoň půlku kvalitních kondenzátorů a tolik (funkčních) ochran jako tohle.

Rozmýšlím trochu adekvátnější metodiku, kde by cena nebyla přímo součástí bodového hodnocení, ale byla by ve jmenovateli zlomku. Ale to už v každém případě nebude tady.

Z moderních zdrojů s novějšími řídicími obvody pro PFC (tedy novější jak CM6800, u číny se šetří i s tím) už 350W nemají dávno 220 uF, zpravidla těch 180 a méně. V horizontu pár týdnů dostanu sepárátní přerušovač síťového napětí a začnu měřit hold-up time, tam se ukáže, jak to prořídne. Ale to už taky nebude tady.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Spíš do této metodiky neměla být vůbec zahrnutá cena,respektive klidně, ale uvádět to ve 2 sloupcích (výkon a poměr cena/výkon).

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som tu cenu tam tiez nemiesal, lebo to potom cele zneprehladnuje (hlavne na rozhrani cenovych pasiem).

U Seasonicu som zvyknuty na 220uF(momentalne pouzivam SSP-350GT) a ine znacky sa mi do ruk prilis nedostavaju.

p.s.
Inac Seasonic sa v poslednych seriach nejako polepsil. U SSP-350GT vymenil tie 3 male Teapa za Rubycony a hlavne SS-300TFX vylepsil. Tam pred casom boli vsetky nekvalitne kondiky a uz som bol z toho rozladeny(kupil som kvoli tomu na test jeden kus 350W gold verziu). V poslednej serii, cuduj sa svete, boli vsetky kondiky kvalitne!!! a za u istu cenu. To som nechapal. Nekupoval teraz niekto klasiku SS-350ET-F3? Zaujimalo by ma ake su tam teraz kondenzatory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom SSP-350GT co jsem měl někdy loni nebo kdy bylo osazení kvalitní komplet.

U SFX a TFX zdrojů se chystají nějaké novinky, např. SS-250TGW s 80 PLUS Gold.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neboli - boli tam asi 3 Teapo kondiky (pozri si recenziu). Takto to bolo odzaciatku vyroby az tak mesiac dozadu. Teraz su tam namiesto nichRubycony.
Vzdy ked mi pride nova varka zdrojov, tak ich rozoberam a pozeram,co sa v nich zmenilo.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak pár malejch šuntů na napájení řídicích obvodů…pokud tam není něco pos* v návrhu, většinou to není moc zatěžované a vydrží tam deset let bez problémů, to je spíš kosmetické. Samozřejmě je lepší dávat kvalitní, protože ty vydrží i když zatěžované jsou…

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jo jinak ty tvoje testy beru docela dost v potaz při výběru, jsou oproti konkurenci kvalitnější a to že tam dáváš svoje subjektivní dojmy, většinou na tom něco je... :-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To hej, behemot je k zdrojom a ich vyrobcom nemilosrdný :D mne osobne troska jeho štýl recenzie vadi ale vyzna sa a to je dolezite...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kondik ma nejaku ulohu a jeho kapacita ma byt taka, aby zdroj mal predpisane, dobre parametre, ak tomu tak je, zbytocne sa zamyslat ci je kapacita taka alebo onaka, test potvrdil, ze je dostatocna....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hold-up time testován nebyl. Přerušovač síťového napětí budu mít konečně k dispozici nejdříve v příštích týdnech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a? to je naprd.... pomerame, poteoretizuje, prakticky k nicomu....

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Vy bijete černochy!

(plk asi tak se stejnou relevancí)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne si nejsem jistej, jestli pretizeni o 50% se rovna fungujici ochrany. Cekal bych ochranu proti celkovemu pretizeni nastavenou tak na 110%. Pro nekoho to je plus, to je jasny.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Citlive ochrany su zradna vec..... a ked ten zdroj vpohode zvlada "pretazenie" tak nevidim dovod ich mat nastavene inak, je to kvalitny zdroj a dokaze pekne behat nad stitkovy vykon...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.