Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AnyDVD se vrací pod názvem RedFox

mám doma kolekciu asi 150 originálnych DVD/Bluray - dokumentárne filmy od BBC. z nich je asi 30 neotvorených, ešte vo fólii. počas ripovania do počítača som si všimol, že verzia z infernetu VŽDY buď vyzerá lepšie, alebo zaberá menej miesta. vys*al som sa na ripovanie a radšej si ich stiahol.

s originál diskom si v telefóne, tablete, aute neškrtnem. ich sprosté kotúčiky s filmom sú ako na reťazi, treba ísť s dobou. teraz kupujem filmy cez google, ale tá kvalita je dosť podpriemerná, zase to majú piráti lepšie. google film v 720p x264 má kvalitu zhruba ako "RF23, medium encoding speed" v handbrake pri priemernej veľkosti 1300MB. obyčajné DVB-T vysielanie má často vyššiu kvalitu, YIFY ripy na internete majú cca 800MB a superostrý obraz. :(

kde ľudia nakupujete filmy v dobrej kvalite?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Na jednom známém bittorrent trackeru. Vyhazovat za to peníze mě omrzelo už dávno.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Distributoři dávají na prodávaná média úmyslně poškozené verze filmů proto, abyste si je negraboval.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Z ceho myslis ze jsou delane ty superkvalitni ripy?

Z tech samych "poskozenych" verzi filmu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Patrně jste nečetl zde na Diitu článek o tom, že audio skladby jsou na CD úmyslně poškozeny. Totéž se děje i s filmy. To co je na internetu, je grabované z nepoškozeného záznamu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to se ale tyka prebuzenych vysek a snizeni dynamickeho rozsahu v audio albech. je to postupny trend, nerekl bych ze je to neco zamerneho, jen obhuzel za tech x let postupneho. neco jako megapixel war. u clanku kterym clovek tolik nerorzumi by bud mel clovek venovat zvysene usili rozklicovat o cem se tam bavi anebo to vzit jako fakt ale nevyvozovat svoje vlastni domenky, protoze vetsinou jsou uplne mimo.
filmy na nosicich jsou samozrejme ve 100% kvalite. sam mam neco naripovano a remuxovano, a rozhodne me nemusi nikdo presvedcovat o tom, ze treba filmy z televitniho streamu nebo dvbt filmy jsou kvalitnejsi. filmy jsou primarne masterovany na opticke nosice. vsechno ostatni prochazi dalsi kompresi/encodingem tak aby vyhovoval parametrum pro prenos. je doufam i uplnemu BFU jasny ze cim vice encodingem/kompresi projde film, tim vice se ztraci informace/detaily. proste zas neprehanet ty spiklenecky teorie

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nechápete jednu zásadní věc: film co koupíte na DVD máte jednak ve studiové kvalitě a hlavně, a to je to podstatné, máte ho na archivním médiu bez nutnosti jej kamkoliv ukládat. Pouhým stažením kdovíčeho od kdovíkoho tuhle válku určitě nevyhrajete. Dobrou noc.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"máte ho na archivním médiu bez nutnosti jej kamkoliv ukládat"

Ale iste, originálne BD média máme doma ako zálohu a z nich spravené BD ISO ktoré používame sú nahrané na domácom NASku. Hádam by si nechcel aby sme zakaždým keď si chceme prehrať nejaký film žonglovali s originál diskom chúlostivým na prach a poškrábanie. Nie sme v 90´ rokoch 20 storočia !

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Moje originalni DVD "Priserky s.r.o." zacalo kolem stredu praskat po radove jednotkach prehrani. Nastesti jsem si toho vsiml vcas, udelal DVD zalohu (dostatecne kapacitni domaci servery tehdy nebyly) a tim jsem svuj film zachranil. Samozrejme, ze jsem pri te prilezitosti opravil mastering - zrusil potupna policejni hlaseni a opravil nastaveni jazyka (default CZ misto nejake madarstiny, nebo ceho).
Od te doby jsme to prehravali mnohokrat z te DVD-R "zalohy". Nedavno jsem zjistil, ze tento film ve filmotece na NASu chybi - inu - stahnul jsem. Pirat jeden zla, oskliva.
A tak je to se vsim - co si neudelam sam, to nemam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná možnosť ako spolahlivo zlikvidovať ripovací soft je ukončiť distribúciu hudby a filmov cez CD, DVD alebo BD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A bude se psát soft na ukládání streamu :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jedina moznost jak spolehlive zlikvidovat ripovaci soft je nabidnout distribuci takovou, jakou lide potrebuji. Tzn. bez regionu, v dobre kvalite a vybave, spolehlive dostupne i pro offline ulozeni a za rozumnou cenu.
Presne to, co ted nabizi.ten rip.
Rip ma ovsem jeste bonus v tom, ze je to zadarmo.
Ale mne by opravdu nevadilo si zaplatit za ten pocit, ze to mam vse koser a nemusim to resit - hledat dostatecne kvalitni rip, spravny server, pripadne zaplatit za uloziste (rychlejsi download).
Hry nakupuji pro deti na steamu a nevidim v tom zadny problem. Mam pro sebe nakoupene desitky orginalek na CD za ceny 150-1000Kc, stovky audio CD, DVD a BD, prestoze jsem pred X lety sam mel spoustu her "zadarmo" (=za cenu diskety/CD-R/DVD-R).
Ale doba pokrocila, dneska chci mit vsechno elektronicky na domaci siti - prodejte mi to, a ja vam to rad zaplatim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V létě, když byly výprodeje v Tesco jsem koupil několik filmů na DVD.
Kvalita je oproti většině ripů o velikosti 700MB až 1.3GB děsná.

Rozlišení mají některé ripy lepší.

Nicméně ripovat vlastní DVD je blbost, protože jsem si ty filmy chtěl pustit a DVD disk jsem už neměl v ruce přes pět let, našel jsem doma starý notebook (poslední dvd mechanika kterou v domácnosti máme) stáhnul VIDEO_TS folder a překopíroval do telefonu. Telefon jsem pak připojil na Macbook a přehrával film DVD playerem předinstalovaným od Apple na retina displeji.

Stáhnout ten film by bylo asi desetinásobně rychlejší...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

filmy v DVD kvalite jsou uz dnes podprumer. za takovy dnesni etalon nebo chceteli prumer, bych povazoval 720p ripy. s tim se dvd nemuze rovnat i kdyz ma dvd dvoj/troj nasobnou velikost. v teto dobe, kdy zacina uz distribuce 4k filmu (zatim me teda pripada ze je to spis upscale a ne pravy 4k mastering) tak se brzo standardni kvalita bude povazovat fullhd. a pokud budete chtit neco mensiho, tak sahnete po tom 720p. cokoliv horsiho uz snad jen na mobilu. holt doba pokrocila a kdyz je clovek navykly na hd ripy/remuxy tak kdyz pusti dvd, tak si rika jak se na to mohl vubec driv divat

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.