Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AOC představila LCD s 500µs odezvou pro Freesync i G-sync

0,5 ms je 500 us (mikrosekund). Ne 500 ns. To by byla tisíckrát rychlejší změna obrazu řádově srovnatelná s rychlostí přístupu do DRAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky me to uhodilo do oci, ale verim, ze tentokrat Jezek jen malinko predbehl, doba kdy vyrobci opet zmeni metodiku pro vypocet odezvy jiste neni daleko a pak daj klidne i tech 500ns. :-D

Mimochodem, proc se pod slovy hracsky ci gaming casto skryvaji produkty pro idioty, kteri to stejne koupi uplne nechapu. Nejen tento monitor je urazka vsech pocitacovych hracu!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hlavně urážka barev

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak i tahle veta je blud protoze 0,5 ms je v realu proste blbost :)
"Jde samozřejmě o modely s TN panelem, na tohle si žádná VA / IPS technologie, ani jejich evoluční následníci, netroufne."

a jezura ani neumi opisovat kdyz uz vykrada tak by si mel vsimnout ze monitor s G-SYNC je VA panel taktez s 0,5ms

obzvlast kdyz vime jak se to meri a jeke jsou realne casy (u TN dost nevyvazene) ...ale jestli dokazali stlacit vsechny casy v celem spektru barev pod 0,5ms bez prepalu tak jsou borci :D a ted jeste jaky ma in/out lag

ale TN panel za 20k no neber to

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Udajne Progameri vyzaduji TN, aneb na svete je stale blbcu pozehnane. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj ale v podstate nevime v jakem stadiu tu dobu odezvy merili(kdyz jsou shodne i pro VA panel a neuvadi typicky G2G ale jen 0,5 ms bez niceho) :) protoze je "na ceste" vice clanku ktere brzdi konecny vystup pro lidske oko ...a ano u tekutych krystalu budeme vytahovat 2000 Hz ???? tak ono by to slo i ted ale moc by jsme se nepokoukali uz soucasne maxima co vyrabi vyrobci jsou hodne pres limit ten krystal neni Barry Allen:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že W2W je dneska i níž než 0,5ms. Chápej bíla na bílou...tedy LCD ani maska vůbec nic neudělá a bude záležet jen na rychlosti podsvícení. Snad si to žádnej marketing nepřečte. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Gaming segment, to je podobné jako audiophile v HiFi. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netušíte někdo proč vlastně všichni výrobci dělají dva oddělené typy monitorů pro AMD Freesync a Nvidia G-sync? Proč nevyrábí pouze jeden univerzální typ, který by dle svého aktuálního nastavení nastavení dokázal pracovat s technologií jednoho nebo druhého výrobce?
Brání tomu snad nějaké technologické důvody, nebo spíš jsou překážky na straně právní?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Důvody jsou technologické a ekonomické. NVidia by mohla v modulu pro Gsync podporovat i Freesync, ale zřejmě se rozhodli, že nebudou podporovat konkurenci. Stejně by o monitor s FreeSync a Gsync nebyl ze strany majitelů grafických karet AMD moc velký zájem, protože proč by měli platit za něco co vlastně nepotřebují?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Těch důvodů je více, jedním z nich je že freesync si dělají výrobci monitorů sami (a neplatí za něj poplatky), pro G-sync musí do monitoru koupit a zabudovat modul od nvidie

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Freesync stoji presne tolik, kolik si nauctuje vyrobce monitoru, G-sync stoji tolik kolik si za nej rekne NVidia, bylo by teda nelogicke, aby majitele grafik AMD platili zvysenou cenu za G-Sync modul, ktery nepotrebuji. V podstate by nic nebranilo tomu, aby drazsi model s G-Sync obsahoval i FreeSync, ale zase proc by to vyrobce delal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

nechápu honění se za odezvou, když input lag monitorů je od 10ms vejš. A sehnat informaci o input lagu není snadné, jde to většinou jen u starších modelů, co jsou na trhu nějaký ten čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz se sectou vsechny odezvy po ceste tak uz se dostavame k uplne jinym cislu a casy odezvy jdou urcite stlacit pod 10ms ( pokud maji slusna streva dokonce uz i dost TV se k teto hranici blizi driv to byla domena jen vyssich modelu a hlavne SONY a zbytek mel klidne 30-50ms a vic ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Scitat to ale neni spravne, Malokdy jsou jednotlive odezvy na sebe 100% zavisle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://displaylag.com/display-database/ Jak píšu, 10ms mají ty nejrychlejší monitory (9-10). 0.5ms odezva je k ničemu, když neznáme input lag, který vadí daleko víc, i na 9ms monitoru je to 1/20 lidské reakce a to je poměrně hodně milisekund jen na samotný monitor (dalších 30-50 udělá zbytek HW, z čehož zase dalších 8ms je monitor díky obnovovací frekvenci, pak grafika to samé - rendering snímku, atd atd). Proto hráči na tom tak bazírují, ani nemohou jinak. 144+Hz je rovněž nutnost a ve finále vyjde bohužel TNko nebo ultradrahé VA/IPS a i tam ty parametry jsou spíš kompromis kvalita obrazu / vliv na výkon hráče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

600€ za zakrivenu kktinu... lel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Starý dobrý CRT monitor... Jaké by měl čísla ve srovnání s těmito LCD "mládežníky"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.