Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AOC uvedla 165Hz G-Sync a 144Hz FreeSync monitory s rozlišením 2560×1440

To jsou mantáci, FreeSync s TN panelem :o( Čekám jak na smilování na nějakou konkurenci k ASUSu MG279Q s IPS a 2k rozlišením a pořád nic :o(

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ved prave, ten ASUS stoji kus menej ako tieto monitory a je IPS ...
ja som nevydrzal a kupil si ho ...lebo tak by som cakal dalsie 2 roky asi

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já právě čekám, že příjde nějaká konkurence, ale už čekám docela dlouho. Je to jeden z mála rozumných monitorů s Freesync a jak to tak vypadá, tak u něj taky skončím...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono technologie nepustí, TN je proti ostatním technologiím holt o něco rychlejší (prostě IPS/PLS a xVA má proti TN složitější geometrii krystalů, což sice umožňuje udělat lepší obraz, ale ty krystaly se pak pomaleji hýbou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krystaly se hýbou ? No ok dobrý vědět, novinka pro mě :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

MG279Q s IPS a 2k mám doma a čekám na něco v tom samém ale 4K a 32" :D a taky se pořád nemůžu dočkat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omluvte prosím moji neznalost, ale můj selský rozum nějak nedovede pochopit, proč nedělají G-Sync/FreeSync monitory ve velikosti 24" a FullHD rozlišením. Já samozřejmě chápu výhody většího monitoru a rozlišení, ale pokud se budeme bavit o nějaké náročné hře, tak bych čekal, že nároky na grafickou kartu budou u 2k proti FullHD výrazně vyšší. A to ještě netuším, jestli tam hraje roli ta vysoká obnovovací frekvence.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tipnem si ze 1080p uz proste len dopredavaju sklady. Kto taky chcel tak uz to ma doma A asi nebude vela uzivatelov co by menili 24"1080p za dalsi 24" 1080p len kvoli G-Sync/FreeSync .
Lebo ked uz upgrade tak poriadne aj s graf kartou a vacsim rozlisenim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, já mám doma stařičký NEC MultiSync 20WGX2 Pro, který nemá ani Full HD, ale prostě je mi líto ho vyhodit a nahradit, když funguje pořád skvěle. Rozumný G-Sync monitor by mě možná přesvědčil, teď když jsem si pořídil PC, které se dá považovat za herní. Ale všehovšudy jsem našel jen jeden takový monitor a nejsem si jistý, jestli je to dobrá volba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dělají se stále. Stačí sledovat. Například zrovna představený ASUS ROG Swift PG248Q (24-inch 180Hz Full HD G-SYNC) na Computexu. Je taky TN ale G-Sync rozsah 30 – 180Hz je třeba hodně super.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.