Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple myslí na uživatele s krátkými palci, chystá nový 4” iPhone

Nepřekvapující. Po pražských lumpenkavárnách jsem slyšel už nejeden stesk "Co já budu dělat, až to čtyřiesko půjde do kytek?" Tak tady je odpověď.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimavy sledovat vlny applu.
Ze zacatku nabizel maly pocet verzi. applu se darilo
Vyhodili jobse
Zacali nabizet velke mnozstvi verzi. apple sel do sracek
Vzali jobse zpet, ten vsechno seskrtal
Apple nabizi maly pocet verzi, applu se dari
Jobs zemrel
Apple zacina nabizet kazdy rok vice a vice verzi. Applu se bude ....?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec půjde do sraček i kdyby nabízel málo verzí, protože se už i mainstreamovej trh nasytil, high-end vůbec a ovce co žerou půl roku špagety s kečupem a pak stanují před obchodem aby si to mohly koupit už taky nemaj na to, aby pořád kupovaly nový, rozhodně ne teda tady u nás, kde už nikdo pořádně nemá na nic.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale statistiky mluví jinak ;) Applu osobně nefandím, ale rozhodně šířit, jak jde Apple do sraček a přitom to je naopak je docela hloupost.

Kdyby tu nebyl Apple, tak by mobilní trh v dnešní době vypadal jinak.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím statistice, kterou si sám nezfalšuju…krom toho zatím rostli proto, že penetrovali i nový trhy (Asie mimo tradiční Japonsko/Korea/Taiwan), tam už taky za chvíli bude každej mít tři a další nebude kupovat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, každý trh se nasytí, ale to neznamená, že ta společnost půjde do sraček. A furt dokola omývání, že penetroval na nové trhy, na které přesně? Na kterých se prodával už i předtím, například Čína? ;) nebo myslíš Indii, kde si tam 95% lidí nemá jak koupit iphone, bo je to jejich roční plat? :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Cela spolecnost do sracek nepujde, ale mobilni divize pokud neco nevymysli urcite jo. Jinej by uz davno krachnul, jenze apple ma tech iKrabicek tolik, ze jednu ktere se zrovna nedari muze ostatnima dotovat treba dva roky.
A pokud bude jablko drzet strategii predrazenych smejdu horsich nez Cinan za dvaapul klacku tak krachne jistojiste. On ten rust nejde donekonecna, lidi a to i ta stredni trida jsou uz dost vyzdimani.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

nemusis verit nejakej statistike, staci sa pozriet kto este ma 700$ za akciu...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nepřeceňujete nás? Myslíte že těch pár zákazníků v ČR nějak Apple vytrhne? Tady je pro většinu populace drahé naprosto vše, takže šetří, hledají slevy, aby pak kupovali párky z hoblin a pak zase nadávali jaký šunt jim prodávají. Tím si nevysvětlujte, že tvrdím, že je Apple něco super, není. Ale je zatracený rozdíl, když si lidé u nás mají koupit telefon za skoro celý jejich měsíční příjem, nebo o pár km dál, si lidé ten samý telefon kupují za cenu dvou večeří v restauraci za 5% svého měsíčního příjmu. Navíc skoro všechny "lepší" telefony tam stojí stejně 199 Euro/ USD. Běžte pracovat a žít do Londýna, zjistíte, že naše debaty o tom jak je ten iPhone přehnaně drahý jsou pro ně naprosto nepochopitelné bláboly. Navíc nevěřícně sleduji na tomto serveru výroky "tady u nás, kde už nikdo pořádně nemá na nic", chcete mi říci, že na technologickém serveru, kde očekávám technicky vzdělané návštěvníky, lidi z IT, je někdo, kdo je ochoten ráno vstávat za český průměrný příjem? Vážně máte problém ufinancovat svůj život, a co pak koníčky? To nemluvím o výhledu na důchod.

Místní IT komunitě naprosto uniká jaký obchodní model má Apple (a spousta jiných firem), že prostě je zcestné to porovnávat třeba s Google, nebo MS. Apple není zázračná firma, neprodává žádné super, hyper zboží, jejich počítače nebo iPhone opravdu nemají tu cenu, za kterou se prodávají. Ale oni neprodávají zboží, oni prodávají ekosystém, řešení, službu, pohodlný a efektivní život. Proto jsou tak úspěšní a mají tolik spokojených zákazníků, které místní mylně považují za ovce. Ano blbec totiž opakovaně nevyhazuje z okna velké prachy za šunt, co by byl jen pěkný a drahý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proto, abych zil spokojeny, pohodlny, efektivni, no other services needed ECOLIFE.... je nutne byti klientem Apple? ROFL...
BTW: what about sex, virtual solution possible too? any or all requests?
toz nastesti nejsem ovce, ale beran ve znameni ryb....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Apple a že jde do sraček? Tak to je více než úsměvný názor

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

S kvalitou ano, ale s počtem příznivců kupodivu ne.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nechci se tu dohadovat o historii Applu, ale nevyhodili Jobse prave protoze se Macitoshi moc nedarilo?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam, ze se prida "mini" na konec nazvu, takze iPhone 6/6s mini.
Vidim to jako rozumnou volbu mangmentu snad ji budou nasledovat dalsi vyrobci, dnes koupit maly mobil aby to nebyl uplny lowend a nebo "zbytecne" drahy jak S5 mini neni vubec snadne. Osobne +- 4" vidim jako idelani velikost pro mobil. Sam mam 4,5" a uz je to pro me lehce neergonomicke.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

To chce klávesnici, zkuste Blackberry.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jeden rok: Apple zvětšuje ajfouny, senzace! Další rok: Apple zmenšuje ajfouny, senzace! :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.