Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple investuje 47 miliard Kč do evropských datacenter

Predpokladam, ze napajeni obnovitelnymi zdroji je v ucetnictvi vedeno v kolonce "reklama".
.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže nejmenší dopad a tyhlety bláboly, a dají to někam na pustý ostrov a pustý poloostrov? To dává smysl, fakt.

Obnovitelné zdroje jsou konkrétně co, biomasa? Jestli to bude mít odběr jen pár set kilowatt, což bude asi horší, tak budou muset sklízet pár tisíc tun ročně, to znamená obrovské oseté plochy umělých rostlin. Jak globální kontrola fotosyntetických procesů na planetě čemu prospěje?

To jsou jen marketingové bláboly, celé to je o něčem jiném: nahrabat si obrovské granty z ESSR a nechat si z půlky zaplatit centrum všemi daňovými poplatníky. Proto je to uprostřed pustiny kde nic není (v nynějších pětiletkách frčí a bude ještě víc frčet zaměstnanost v „regionech“, takže aktuálně se stále ve velkém přenáší funkční firmy z Prahy za hranice do Středočeského kraje atd. i se zaměstnanci, případně se staví datová centra na zelené louce, a to tady doslova, a Uhnije pak zatahuje i výdaje na benzín že ti lidi musej z toho blízkýho města jezdit tam) a proto ty kecy o obnovitelném čemsi, protože tam ještě nějaké granty dojíždí z minulých pětiletek.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Navíc Apple je jedna z firem, která neplatí daně :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Obnovitelné zdroje jsou konkrétně co, biomasa?"

Jestli to nebude oj*b, tak bych predpokladal solar a/nebo vodu, i kdyz to by davalo spis smysl Spanelsko a Norsko... takze asi oj*b. Moc malo informaci v clanku o tomhle, google taky moc nepomaha..

"zaplatit centrum všemi daňovými poplatníky"
Nejspis jo. Nicmene... posledni dobou jste nejak moc negativni, Behemote :-) Co tak zajit do hospody, dat si desetipivo a pak nahodnemu kolemjdoucimu do drzky ;-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Solární a přílivové/vodní elektrárny jsou kategoricky nevyčerpatelný, nikoli obnovitelný zdroj energie. Obnovitelná lidským přičiněním je v podstatě ta biomasa, co se spálí, sklidí, spálí sklidí a tak neustále obnovuje. Z hlediska našeho vnímání času, svit slunce, foukání větru a pohyb vody je nevyčerpatelný zdroj energie, bude to tady pořád i bez nás.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No dobra, priznavam ze mi unikl ten rozdil v tech slovech. Otazkou je, jestli to neni prekladem - v originalnim press release Applu vidim slovo "renewable", a rychly google rika ze se to slovo pouziva jak pro obnovitelne, tak pro nevycerpatelne zdroje... typickej press release, milion slov a 3 bity informace..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, vono v literatuře z 80. let to bylo ještě poměrně rozumně jednoznačné, pak se toho chytil kdejakej odporník co má do análu díru, Uhnije kolem toho vyrobila 30 pavědních oborů a dneska už nikdo netuší, co je vlastně třeba taková ta ekologie a že to byla docela rozumná věda, než z toho udělali tenhle bordel a nadává se tak kdejaké téměř zcela nesouvisející věci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Cital som niekde, ze to bude fotovolt..... ale inak suhlasim s tym co pises, nahrabu si eurofondy a ine vymozenosti dnesnej socialistickej doby....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze ty to nejak kategorizujes nezmeni nic natom, ze slunce, vitr a voda jsou brane celosbvetove take jako obnovitelne zdroje energie, nazivaj to tak vsichni, ... ne vlastne ne vsichni, ty to nazivas nevycerpatelne zdroje :)

a ano biomasa tam patri take http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_energy

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pritom je to pitomost oboji. Slunce neni ani obnovitelne, ani nevycerpatelne, je to normalni jaderny (presneji fuzni) zdroj. A vitr a voda jsou pohanene sluncem, s vyjimkou prilivovych elektraren, ktere jsou pohaneny rotaci zeme a vycerpaji se tak, ze se rotace zeme zpomali na rychlost obehu mesice.

Ale holt se to bere jako nevycerpatelne pod pruhlednou zamikou, ze se to nevycerpa driv, nez se dnesni ekologove nakapsuji a umrou starim (a dobre, jeste par miliard let potom taky ne).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

kuprikladu Google ma takova centra pod solarem, vetrem a vodou, predpokladal bych ze Apple to bude mit podobne

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak jelikoz ziju nahodou v Galway tak vam dam mistni platek k dispozici
http://www.irishtimes.com/business/technology/apple-to-invest-850m-in-ne...

Jinak v Irsko neni pusty ostrov, je zde mnoho IT fa , at uz Intel, HP, EA sport ,Apple ,oracle a mnoho mnoho dalsich fa. I z toho duvodu je zde velke zamereni vsech stupnu skol pro vsechny segmenty IT at uz SW nebo HW, od podpory, servicu az po ja nevim co vsechno .

Dalsi veci je ze apple prispiva (podporuje ) http://www.gmit.ie/ a castecne, nevim konkretne jak ale dava i podporum vybranym studentum.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.