Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k IGZO na iPad Air ušetřilo Applu 48 LED a 25 % hmotnosti

Zas tak bych to nehrotil, jen Epson třeba dodá kolem 10 milionů polykrystalických LCD pro projektory ročně. Dělá to hromada výrobců, produkuje se dost displejů pro malá zařízení a už před víc jak deseti lety se vyráběly větší panely (10,1"+). Má to menší spotřebu a potenciál vyššího rozlišení.

BTW, není na tom OLED ještě líp? Používá to Samsung, třeba Galaxy S2, už jsem dva měnil :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velikost panelu v projektoru je jedna věc, velikost panelu pro tablet druhá. V současné době není výrobce, který by dokázal vyrábět větší panely v kvantitách, které by dostačovaly pro výrobce, kteří tablety produkují opravdu ve velkém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je hezke, ze autor nejdrive zkritizoval apple a v nasledujici vete vysvetlil, proc to tak musel apple udelat :)

apple tezko muze nasadit sice nejlepsi, ale technologii ktera zatim neumozuje levnou a hlavne masovou vyrobu. to si muze dovolit kindle, ktrych se proda zlomek ve srovnani s ipadem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To není kritika Applu, ale konstatování faktu. IGZO už není nejlepší, to je zkrátka fakt a důvody, proč jej Apple používá či nepoužívá na podstatě a kvalitě dané technologie nic nemění.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protože není podstatné co je technicky lepší nebo horší, ale co zákazníci budou masově kupovat. Těch skvělých a lepších technologií skončilo na smetišti dějin velmi mnoho. Takže co je zrovna nejlepší je pouze akademická debata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy ještě jednodušeji: Co je špatného na konstatování, že konkrétní technologie byla překonaná jinou? Pokud by jediné relevantní informace měla souviset s prodejností, pak by se celé IT zpravodajství mohlo zredukovat na statistiky prodejů. Vzhledem k tomu, že prodeje jsou oblast, která zajímá čtenáře nejméně, pak celá situace bude asi trošku komplikovanější, než předkládáš :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jen to, ze LTPS je dosti stara technologie.. telefonni displeje ji davno pouzivaji :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.