Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple je schopen sledovat vypnuté iPhony

Telefonu bez vyndavaci baterie neverit!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

on už vidět slova "bezpečnost" a "Apple" v jedné větě je vtip roku:

"The operating system with the highest number of vulnerabilities in 2014 was Apple's Mac OS X followed in second place by it's own iOS."

kdo vlastní produkt od Applu, nabízí své soukromé údaje, kreditní karty, otisk prstu hackerům začátečníkům

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Soukrome udaje nikam zadavat nemusis, cisla karet taky ne, otisky prstu by si ten hacker musel sam prijit udelat z klavesnice.

Apple o tobe vi pouze to, co mu sam reknes.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

na Apple produkty, jako jediný mobilní systém, existuje už i virus (přes usb), takže si to nemaluj ;)
u Applu máš jistotu, že s ti tam kdokoliv dostane, pokud bude opravdu chtít

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je prosím, značná dezinterpretace daných statistik. Například mezi zranitelnosti OSX letos patřil problém Heartbleed, tedy Open SSL, což sice není standardní součástí Windows, ale většiny uživatelů Windows se týká. Naopak nejděravější prohlížeš je IE . Takže je zřejmé, že prosté číslo zranitelností přímo v OS je jen součástí většího celku. Koneckoců aplikace se na zranitelnostech podílejí většinovým podílem. navíc se hovoří o reportovaných zranitelnostech, kolik bylo opraveno a kolik zůstalo zřejmé není.

Takže o tom kdo komu potenciálně dává své údaje rozhoduje uživatel tím, co na holý OS nainstaluje. Prostě firewal, vyhýbat se Javě, Flashi, nespouštět nic co neznám je zásadou na každém OS. Osobně mám jak OS X tak Windows, oboje zdravé po dlouhá léta i bez antiviru. Více útoků určitě dorazilo do Windows, nicméně neusínám na vavřínech.

Já bych osobně jako nejvážnější věc poslední doby považoval "Bad USB". To je hodně podlá věcička a pokud to někdo zneužije, bude veselo.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

lepší ověřená statistka než hloupé názory v diskusích :)
USB je obrovský problém, to je pravda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak známo statistika je jen taková, jak si jí sestavíme a interpretujeme. :-)

Ověřovat možno zde. http://www.cvedetails.com/

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

no už jsem viděl víc statistiky o katastrofálním stavu Apple produktů
už je to druhá zpráva od jiných bezpečnostních expertů, kde Apple měl 2x více chyb než druhý OS.
Apple byl, je a bude vždy katastrofa, co se týče bezpečností a soukromí, to už ví každý

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Není to souhrnná zpráva od bezpečnostních expertů, je to prostě komentovaný výčet REPORTOVANÝCH zranitelností v americké národní databázi zranitelností - US National Vulnerability Database (NVD). Určitě je to varování pro Applisty co bezmezně věří v bezpečnost jejich systému, nic jiného. Bezpečný není žádný systém ani aplikace, ani router, ani modem, ani mobil, ani... prostě nic.

The report adds that out of the 7,038 vulnerabilities, 80 percent were said to come via third-party applications, 13 percent from operating systems and 4 percent via hardware devices.

OS X was found to have the lion's share of vulnerabilities in 2014, with 147 total, while iOS had 127, Linux had 119, and the first Windows version on the list, Windows Server 2008, had 38, and Windows 7 had 36. Notably, NVD is counting all the versions of OS X together.

Prohlížeče:
Microsoft's Internet Explorer is on top when it comes to application vulnerability in NVD's list, as noted by GFI blog. Microsoft Internet explorer is followed by Google Chrome, Mozilla Firefox, Adobe Flash Player, Oracle Java, Mozilla Thunderbird, Firefox ESR, Adobe Air, Apple TV, Adobe Reader, Adobe Acrobat, and Mozilla SeaMonkey.

To keep systems secure, it is critical that they are fully patched. IT admins should focus on (patch them first):
Operating systems (Windows, Linux, OS X)
Web browsers
Java
Adobe free products (Flash Player, Reader, Shockwave Player, AIR)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Trosku paranoia ne?
Jinak pobavilo "do nějaké kovové či olověné" .... uz vidim, jak nekdo v zastavarne prodava telefon v tunove zelezne pixli:o) Prijede s jerabem a kam vam to mam dat? Myslim, ze tak masivni kovova krabice, ktera by dokazala odstinit mobilni signal, by stala vic nez ten mobil:o)

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že mobil stačí zabalit do alobalu.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Uzemněného, jinak to bude naopak sloužit jako anténa.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No, podle mne se takový alobal bude chovat jako celkem solidní faradayova klec. Nemám sice žádný superchytrý telefon, ale se signálem nikdy problém neměl (na rozdíl od itelefonu). Nicméně stačilo ho zabalit do alobalu a v té chvíli přestal na síti existovat. Právě jsem si to ověřil. Takže něco na tom bude.
Ovšem na druhou stranu pořídit si telefon a následně jej zabezpečit balením do alobalu mi připadá z principu poněkud zvláštní. A to pomíjím vůbec ten fakt, že mi připadá zvláštní, že si vůbec někdo dovolí někoho jen tak odposlouchávat (ať si to zdůvodní jakkoliv)…

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Spíš čmajznout telefon a následně jej zabalit do alobalu :) a PIN zkoušet v zavřeném výtahu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A já myslel, že to bude jako Faradayova klec. Např. zde to zkoušeli http://mobil.idnes.cz/pokusy-s-mobilem-ve-fyzice-d01-/mob_tech.aspx?c=A0...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ta musí být uzemněná aby to fungovalo na 100 %. Auto je taky kovové a uzemněné (sice špatně, ale pneumatiky jsou vodivé aby se vybíjela elektrostatika) a přesto tam telefony vysílačky atd. fungují.

U alobalu podle mě jde spíš o to, že má nějaou setrvačnost a funguje jako anténa, ale kvůli tomu dochází ke vzniku signálových duchů a následně přeslechů a telefon ani BTSka nejsou schopny z toho dát dohromady informaci. Kdyby se alobal spojil drátkem na vysílací čip, tak funguje jako anténa přímo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jo, ale jak jsem říkal — zabalil jsem mobil do alobalu a okamžitě zmizel ze sítě. Takže ano, funguje to. Doporučuji vyzkoušet, uzemění faradayovy klece není podmínkou k tomu, aby fungovala.
Samozřejmě — pokud bych alobal propojil s anténou (či vysílacím čipem), pak skutečně funguje jako anténa, o tom není sporu.

Auto funguje jako faradayova klec jen do určité míry (interakce mezi otvory ve F. kleci a vlnovou délkou elmag. záření). Myslím si, že to je jasné a že si to vzájemně vysvětlovat fyzikálně nemusíme… ;-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Auto má dost velká okna. Už v Pendolinu byl problém s příjmem mnohem větší, viz tato zprávička: http://mobilmania.azet.sk/clanok/80986/vo-vlakoch-pendolino-bude-interne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Auto má jako klec velké oka, to funguje možná proti blesku, ale vlnová délka vysílaček/mobilů je menší, takže proleze.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. Dokonce kapota auta funguje jako solidní odrazová plocha. Třeba offline GPS mi funguje vevnitř auta líp, jak venku, když je za oknem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A taky viz můj příspěvek o něco níže, auta se vyrábějí záměrně tak, aby v nich mobily atd. fungovaly.

Z auta, které úplně odstíní elmag záření včetně mobilů, vysílaček, mýtných jednotek, čteček čipů, dálkového ovládání vrat nebo centrálního zamykání, by asi většina majitelů nadšená nebyla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, domnívám se, že auta se primárně vyrábějí především tak, aby z nich měl řidič co nejlepší výhled a funkčnost mobilu je v té chvíli zcela nepodstatná. Nehledě na to, že mobil je napojen na HF sadu, jenž pak může disponovat samostatnou GSM anténou a tak dále…

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Coze? Co to tu je zas za prispevky? To jako staci uzemnit alobal a uz je to 100%?:o) Proto se delaji "bezpecne" budovy za stovky milionu s zeleznyma sitema ve stenach a aktivnim rusenim na nejbeznejsi frekvence, aby to aspon s nejakou ucinnosti fungovalo .... pritom by to stacilo uzemnit, jo? To jiste nikoho jeste nenapadlo:o))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: ty holt nemas znalost zakladu a pak svoje "znalosti" aplikujes napric ruznymi problemy. Jedna vec je odstinit mobil od site (mobil neni delan na to, aby podobne pokusy obchazel) a druha zabranit aktivne se snazicim zarizenim dostat ven, pripadne aktivni "odposlech" etc. nekde z vnejsku.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem zkusil lumiu 720 zabalit do alobalu a signal GSM stejny, ale WIFI o neco slezla, zajimave .....

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Já svou nokii zabalil do alobalu a zkusil jsem se na ni dovolat. Nedovolal jsem se, nebyla v síti. Po rozbalení jsem se podíval a ukazovala plný signál. Takže to chce testovat prozváněním, ten signál se totiž obnoví rychle. Měl jsem ji jen položenou na stole, žádné uzemnění. Možná ještě můžete zkusit zabalit napřed do papíru, aby se mobil přímo nedotýkal alobalu. A zabalit důkladně, bez dírek.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem to pres "project my screen" pres USB a cele jsem to zabalil.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Takže tam byla díra na usb kabel :)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

A nebo je potáhnete alobalem :-). Jenže železné sítě mají tu výhodu, že se i blbě ničí, zatímco alobal je docela křehký.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Stačí nějaký slušný kapacitor. Když držím telefon zabalený v alobalu pomocí zpocené ruky, tak tělo má dostatečnou kapacitu, aby signál vyrušilo, ne? Zem není až tolik potřeba...

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Zem není vůbec potřeba.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

„Auto je taky kovové a uzemněné (sice špatně, ale pneumatiky jsou vodivé aby se vybíjela elektrostatika) a přesto tam telefony vysílačky atd. fungují.“

U mého auta je v návodu napsáno, že elmag zařízení se mají dávat k čelnímu sklu, protože právě kvůli jejich fungování je tam ve Faradayově kleci „díra“.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A na to jste přišel jak? Pro vaší informaci, Faradayova klec je o šíření náboje po povrchu vodiče a nešíření v celém objemu vodiče a s uzemněním to nemá co dělat.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Asi jako na všechna moudra co zde šíří :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jasne:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No některé iPhony stačí jen špatně držet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně je zábavné jak lidé kteří vše o sobě vystaví na internetu, nebo jejich život nezajímá ani jejich širší okolí řeší, zda je někdo nebude šmírovat. Asi mají nudný život a potřebují si zvednou sebevědomí že po nic jde minimálně NSA, CIA a Kačer Donald. Takže je bomba že se firma stará o snížení krádeží a větší bezpečí, ale běda, co kdyby měla ještě jiné úmysly. Stejně až někdy bude nějaké očko stát o jejich informace, tak mu je vysypou včetně příběhu o jejich babičce a dědečkovi.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

http://www.dx.com/s/shielding+phone
konkrétně
http://www.dx.com/p/cell-phone-signal-shield-block-soft-pu-leather-pouch...

Uvnitř je pytlík hustě protkaný tenkými kovovými drátky (resp. z drátků).

Zkoušel jsem a funguje to. Přinejmenším to spolehlivě omezí úroveň signálu pod hranici, kdy je telefon schopen navázat spojení s BTS (a naopak) ... zkoušeli jsme s kolegou několik různých telefonů (různé plasťáky).

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

//nechceny duplikat

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ono - myslis, pricom vies hovno

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak to bude sledovat, když bez PINu nebude SIM karta spolupracovat?

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy potřebuje telefon k funkčnosti sim kartu? Zkus si na jekémkoli mobilu bez simky vytočit 112 ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je ale vlastnost sítě operátora, že dovolí spojení na některá čísla i bez aktivní SIM. Leda že by si Apple sjednalo výjimku s operátorem. Nebo si nechalo přeposílat sms od policie.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Důležité je, že síť umí komunikovat s telefonem, který jde identifikovat i bez SIM.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

OK, ale furt to znamená nutnost uzavírat smlouvu s každým jednotlivým operátorem, aby dovolil Applu přístup k těmto datům. Místo aby se telefon normálně přihlásil a poslal nějaká data skrz tarif.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To je hodne zajimava otazka, jak ten telefon bez aktivni SIM doda udaje o poloze etc. Applu.
Dalsi vec je, ze clovek telefon vypne, aby mu vydzelo poslednich par procent baterky (treba nekde v prirode) a pak uz ho nezapne, protoze se mezitim vybil kvuli sledovani.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

GPS modul, pripadne GSM signal - nudzove volanie je predsa mozne uskutocnit aj bez aktivnej SIM.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) Nic noveho, tudle "feature" - radoby "vyple" zarizeni a moznost ovladat ho na dalku - mel uz i Intel v dobach Core2duo - konkretne Intel AMT technologie. Prastara vec..

2) Velmi bych se divil, kdyby todle bylo jenom u Applu; jestli to neni ted, max za pul roku to budou mit vsichni vyrobci mobilu..

3) Ze si to dali patentovat je mooc hezka tresnicka :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

„3) Ze si to dali patentovat je mooc hezka tresnicka :-)“

Tohle může být dobrá věc, zejména když budou žalovat všechny ostatní, kdo by to chtěli používat :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu je to v tom šíleném americkém systému nutnost. Nepatentuji si to sám, patentuje si to někdo jiný a bude mě odírat. Zvrácený systém softwarových patentů.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě je otázka, jestli to bude fungovat, když se telefon ohne...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

no a ? aj google na dialku blokoval uniknute prototypy. robíte z toho haló. každý telefón sa dá sledovať, len neviem či si myslíte, že ste stredom vesmíru a niekoho zaujímajú vaše SMSky ? nepoužívajte telefóny a von chodte len s hlavou obalenou v alobale.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen se zeptam, jak to tedy je? Apple JE schopnen, tedy uz i ty stavajici, a nebo BUDE schopen, a to v nejakych novych, co se ještě neprodavaji?
Nechci extra stourat, ale titulek se mi zda nepresny, imho se v clanku hovoriu o tom, ze to budou delat a ze si to patentovali, nikoliv ze by to snad pouzivali uz ted

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Co dělá ten bubák na úvodní fotce? :D

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě zda má autor článku malý penis anebo už velkou vaginu...
Jen idiot může napsat něco k "aktuálnímu přístroji" jako funkční "sw" věc v rámci něčeho u čeho jim před 5ti minutami schválil onen patent...anebo že byl apple tak důsledně rychlý o onu sledovačku do přístroje nahráli tajným OTA updatem(majitelem jablka jsem a tak vím jak necestovní výdrž má)...že si tu někteří musí do applu kopnout za každou cenu jsem si zvykl, ale tohle už je trochu na hlavu ne...?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Na fotce by měl být stávající ředitel. Vsadím se, že kdyby Jobsovi připojili k rakvi dynamo, tak můžou napájet ty nový evropský datacentra zdarma.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A timhle muzeme odepsat Flight mode :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stačí odpojit baterii. 2xpentalobe a šroub držící konektor baterie - tak minuta času. Asi složitější než alobal, ale 100% spolehlivé. Hůře se to bude dělat u iPadů...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.