Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple má zaplatit 625 miliónů dolarů za porušování patentů v iMessage a FaceTime

Som zvedavy do kedy bude ludstvo trpiet patenty a obmedzenia, ktore z toho plynu.
Aspon, ze pravnici maju z coho zit.

p.s. Nebyt Applu, tak technologie VirnetX-u by nikdy nemali takuto hodnotu ale ja sa na to pozeram asi prilis jednoducho.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proti patentům je jen komunista. Toto jsou sice extrémní případy, ale kdyby nebylo patentu, tak tady jses na planete opic. Patent je ochrana tvé investice. Staci ze Cína porušuje patenty a zlikvidovalo tim spoustu firem (i českých). Ono něco jeden den vymyslet a druhy den na tom nevydělat zadny přínos nepřinese nic, naopak - lide ztrato energii něco vymyslet, každý si řekne, proc bych to mé dělat ja, kdyz to mužů zkopírovat. Od vzniku patentu sel svet obrovským způsobem kupředu - během 200 let toho vzniklo tolik, co za předchozích několik tisíc let ne. A to i blbi Egyptane takový pokrok neudelali.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To chce teda velkou odvahu spojovat pokrok s patenty. Dovedl bych si představit i jiné - pravděpodobnější - vzdělání, volná pracovní síla, rozvoj komunikace. A ochrana investice? Není to naopak tak, že ten patent zmaří investice všech ostatních firem, které se tím zabývaly? (Teď tu byl ... ). Taky, pokud si pamatuji, některé postupy naopak patentovány nebyly, aby ten patent nedal konkurenci návod.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Když to, co si někdo nechá patentovat využívala jiná společnost dřív, tak ten patent platný není. To, že v USA je teď takový patentový bordel (trolling), tak neznamená, že to bylo i dřív.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to není jenom o tom, jestli náhodou někdo daný "nápad" využíval dřív.
Je to i tom, jestli náhodou nemůže na daný nápad přijít několik lidí nezávisle na sobě!!

Díky bohu Evropská Unie neuznává softwarové patenty, protože jinak by to byla i u nás katastrofa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosté bláboly. Ideálním opakem komunismu je anarchokapitalismus, a tam žádné patenty nejsou možné. Největší rozvoj průmyslu a techniky došlo s pádem obchodních barier, cechů apod., což jsou také ekvivalenty patentů.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velke firmy muzou fungovat jen diky rozsahlym smlouvam na sdileni patentu. Ale jako ano, patenty jako ochrana investice by mohli mit smysl ... jenze v soucasnosti se patenty udeluji na kazdou kokotinu a plati priserne dlouho. Uz nekolikrat nejake odvetvi proslo obrovskym pokrokem pri prilezitosti toho, ze nejaky patent PRESTAL platit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cilem Applu je snad sesbirat veskere volne penize lidstva :) Je to chore mit tolik penez... v tech sumach to celkem postrada smysl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je dobré si neplést obrat firmy (co prodá ročně cca 100 000 000 ks výrobků) a zisk. Na těch účtech to létá po neuvěřitelných částkách, při takovém množství výrobků. I když jako zisk jim zůstane nepochybně pořád dost. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. patenty platia len pre beznych obcanov
2. jablko si jednoducho necha zaplatit od jeho pouzivatelov

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Think different - like a sheep. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Think different = pay more for less features, compatibility, openness

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mi připadá, že tam není vůbec nic jedinečného, co by nemohlo napadnou kohokoliv jiného.
http://goo.gl/660SnX

US patents jsou fakticky nemocný systém ovládnutý právnickou svoločí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dívají se muž se ženou do výlohy luxusního obchodu s botami. Ona říká: To jsou hrozné ceny. To je tak nespravedlivé, že si takové boty mohou koupit jen velice bohatí. Já bych to zakázala. A on odpoví: Já bych nic nezakazoval. Vždyť to z těch bohatých dělá méně bohaté...
:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.