Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mac s vlastním ARM procesorem Applu? Nepravděpodobné…

>Mac s vlastním ARM procesorem Applu? Nepravděpodobné…

ale nie vylucene. Otazkou je, ci sa za rok nieco zmenilo v programovani,

1) ak nie, ma pravdu Intel a nebude nahradzany
2) ak ano, Intel nema pravdu a bude nahradzany ARM-ami

Otazka je, co sa stalo za rok, ze sa by podarilo vyriesit problem, ktory sa riesil najmenej 6 rokov noveber (listopad)2007-februar(unor)2014 a nevyriesili sme ho....

6 Feb 2014 at 06:34, Simon Sharwood

Intel has offered another reason it doesn't think ARM processors pose an enormous threat to its high-end chip business: software isn't written to run across multiple CPUs.

That's the opinion Gordon Graylish, Chipzilla's general manager for enterprise solution sales,

“The world has a big issue around vectorisation and parallelisation of code,” Graylish said. “99% of code isn't written that way.” Graylish also feels “defining a workload that can run in 1000 cores is hard.”
http://www.theregister.co.uk/2014/02/26/software_needs_meaty_cores_not_t...

Parallel programmers not prepared for the glorious revolution

Tue Nov 27 2007, 12:28

INTEL RECKONS barely one per cent of software programmers are prepared to face the challenge of parallel programming, which the hardware giant (unsurprisingly) reckons is the future of development.
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1026585/programmers-prepared-gl...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Mac s vlastním ARM procesorem Applu? " kdy ted je to nepravdepodobne, nebo to je nepravdepodobne dobudoucna? budoucnost je za 1 rok, za 10 let, za 50 let, a tim ze neni specifikovana, tak ja rikam ano, je to pravdepodobne :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se mi to článkem nepodařilo dát dostatečně najevo, tak tedy: Je to nepravděpodobné, dokud budou mít továrny Intelu o celý výrobní proces náskok oproti TSMC (či GF, Samsungu etc.) a dokud procesory Intelu budou výkonnostní špičkou. Jak dlouho si náskok Intel dokáže udržet, je otázkou, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo v blízkých letech měnit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vždy není potřeba monstrózního výkonu. Třeba takový MBA v nové reinkarnaci by klidně na ARM běžet mohl.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Určitě by to fungovalo, ale problém vidím jinde. Nemyslím si, že by Apple měl zájem vydat jakýkoli nový model (ARM), který by byl méně výkonný než předchozí (x86). Reálně nejsou ARM čipy, které by byly rychlejší než aktuálně používané Intely. Dokud se to nezmění a zároveň tyto ARM čipy nebudou pocházet od vlastního týmu Applu, bude výhodnější zůstat u Core.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.