Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple nestíhá vyrábět (i)Watch, je to vysokým zájmem, nebo nízkými objednávkami?

Kdo trosku sleduje tyhle firmy jako apple samsung a podobne, tak vi, ze uz technologicky nemaji absolutne co nabidnout, tak to nahaneji marketingem ..... ze startu rekli, ze pocet prodanych hodinek nezverejni, tecka ... fiasko si nepripusti a kdyby to nahodou nekdo chtel, tak to s velkou slavou reknou:o)
Fakt me bavi tihle ANALytici a jejich strileni od boku bez jakekoliv soudnosti .... nevime nic, nemame zadne informace, ale tady mate nejake cislo ... nekdo z nich se jiste trefi:o)

Je to jenom o psychologii a na tom stoji cely business applu, bez ni by okamzite zkrachovali a upadli do zapomneni, jak tomu bylo v 90tych letech. Proste nejdriv reknou, ze je kazdy chce, pak ze jich vyrobi desitky milionu, pak ze vyroba nejde jak na dratkach, coz ovsem neni chyba applu a hrozi (POZOR!), ze "N-E-B-U-D-O-U", pak udelaji objednavku a okamzite prodlouzi dodani, takze lidi fakt nabydou dojmu, ze je to neco extra, co kazdy chce a ze uz je "V-Y-P-R-O-D-A-N-O", tak tychle musi nakoupit, aby nebylo pozde:o) Navic diky obrovske poptavce by jeste mohly hodinky pry zdrazit:o) Tak nakupujou jak zjednani a idealne jeste do zasoby ....... ja osobne tohle povazuju za klamani spotrebitele, jsou to typicke znaky cenove psychologickeho teroru, ktery se snazily provozovat i nase obchodni retezce, ale nastesti uz na tuhle formu zmrdstvi mame zakony ..... typicky kupujici tech hodinek za 15 litru, by si nikdy nekoupil spickove mechanicke hodinky za 5 litru, protoze by mu prisly drahe .... ale koupi si neco, co ma hodinky jen v nazvu, jako hodinky se to prakticky neda pouzit a bude to nosit, 2x denne nabijet a usmivat se jak slunicko na hnoji jenom proto, aby nedal najevo, jaky je debil, ze za to uvalil tolik penez a je to vlastne uplne k hovnu ...... a s dalsi generaci si koupi ze stejneho duvodu dalsi, aby tem kritikum "ukazal":o)

Navic je vtipne, ze se odhadujou rocni prodeje na 40 milionu .... to by znamenalo, ze kazdy 4ty uzivatel nejnovejsiho iphonu si to koupi, protoze s jinym telefonem to samozrejme nepojede a bez nej uz vubec ne .... takovy pomer blbcu proste neni mozny, tomu neverim ....

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Roční prodej 40 milionů? Že tomu nevěříte? Tak u APPLE fandů si tím jistý nejsem :-)) Někdy si říkám že ti lidé musí mít závity na mozku točené obráceně než běžný smrtelník:-)), protože jejich myšlenkovým pochodům často vůbec nerozumím.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Normální sekta a jako u každé víry s tím rozum nemá nic společného.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak:) Jinak u tech "hodinek" (chtelo by to nejaky vhodnejsi nazev u neceho, co dokaze svitit/bezet a ukazovat hodiny na jedno nabiti jenom 13 minut .....) to udelali prave kulantne, kdyz rekli, ze nebudou sverejnovat vysledky prodeju a zisku a zaradi to pod iphone ..... pak nemuzou byt obvineni z klamani akcionaru, ale zas si netrhnou tolik ostudy:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Výrobky Apple - jednodušší obsluha?

Applisti jsou také prostě a jednoduše, jednodušší lidé s velkým egem a peněženkou.
Kdo jiný by také chtěl kupovat výrobky této značky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celkem souhlas až na cituji "apple samsung a podobne, tak vi, ze uz technologicky nemaji absolutne co nabidnout"
U Apple to je jasné, Apple není technologická firma, ale reklamní společnost prodávající čínský šunt.
Samsung je přeci jenom něco jiného, ti skutečně vyrábí od písku pro CPU či paměť, od špendlíku po lokomotivu.
Pokud tím bylo myšleno nemají co nabídnout v hotových mobilech.. Asi bych i souhlasil z aplovitění je u Samsungu zřetelné. Ubereme slot, vyměnitelnou baterku, celé to bude skleněné a zešílenou cenu, to je koncept Apple.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenze prave samsung neni apple, ale jenom wannabe, proto jim klesaji zisky, kdezto applu rostou .... apple si vychoval (s prominutim) blbeckovskou generaci, ktera jim to proste zere .... podle me ale pouzivaji dost nemoralni PR taktiky, ale to je vec kazdeho ...... osobne me ale ta firma odpuzuje tim, krom jineho, ze vyrabi tak drahe veci s az nemoralnim ziskem, ale pouziva na to detske otroky v cinskych tovarnach za dva dolary na den .... na rovinu, to je proste tak neuveritelna a zmrdska nenazranost, ze to neomluvi nic ... navic jejich typicke skandaly s odvody do danovych raju .... to proste do sveta nepatri ... pouziju danovy raj, kdyz budu vydelavat miliony, max desitky milionu a chcu si nasetrit na letadlo .... ale kdyz firma vydelava stovky miliard a jeste pouziva de-facto otroky v polodiktaturach, tak to neco vypovida o necim (bez)charakteru .... mohli by mit nejlepsi cokoliv (coz uz delsi dobu nemaji) a nekoupil bych si od nich nic jenom z obycejneho principu .....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Krome toho, ze apple vyrabi dobre (nicmene hodne predrazene) telefony, je to taky kult. Minimalne chovani komunity, ktera je schopna si prakticky kazdy rok koupit ten samy telefon (vemme si jenom design, ktery se obmenuje co cca 4 roky), kde nejdulezitejsim faktorem je nakousle jabko na obalu, takove chovani splnuje.
U rozhodovani jejich uzivatelu se musime zamerit na uplne jine vzorce chovani nez racionalni.
Apple pochopil, ze clovek je predevsim emocionalni bytost, a prave to je jejich nejvetsi vyvozni artikl.
Racionalitu v tom nehledejme a u hodinek je to naprosto jedno a to same.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako souhlasim ...... ted se divam na nejake prednasky a keynote applu a microsoftu (pripadne jinych) ..... abych to shrnul: Steve Jobs budoval kult osobnosti a cirkev ....... Bill Gates budoval imperium a technologickou spolecnost .... z kratkodobejsiho hlediska to vychytal Gates, spickove technologie, ale mizerne PR (no mizerne, proste rekneme, ze jsou jeste aspon trosku soudni) ..... ale za 50 let se mozna uz nikdo nepodivi, kdyz na oknech novodobych kostelu bude podobizna Jobse a na bibli misto krize bude nakousnute jablko .....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

První rozumný komentář od BTJ

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nechcete ten článek napsat, až budete vědět, čím to je? :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A proc? Ten clanek nevznikl, aby informoval, ale aby vznikla tahle diskuze, kde se bude nadavat na tu naprostou picovinu, co apple vymyslel:o))))

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby aspon apple neco vymyslel. Pokud je apple v necem skvely, tak to neni vymysleni novych, ale naopak zaclenovani stavajicich, jinde funkcnich veci, ktere ovsem apple umi casto (nez vzdy) zaclenit jeste lip nez vsichni ostatni. A umi to samozrejme prodat, tedy vyuzit marketing jako nastroj na ovladani mas.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

- keby apple predavalo hovno v taske, s apple logom, predalo by
- umele navodenie "nedostupnosti" aby navodili dojem velkeho zaujimu a "exkluzivity produktu" je bezna praktika, microsoft to tiez robil so svojim surface nedavno, pritom potom nestekne ani pes

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

- hov-o by mělo určitě nějaký patentovaný tvar, ostatní by museli s-át jinak :-)
- poté, co zjistili, že to vydrží třetinovou dobu oproti konkurenci ... divite se?
Btw. líbí se mi přístup američanů, když viděli (konečně) opravdové parametry Apple Watch, stouply na pětinásobek objednávky hodinek Pebble :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tim surfacem je to asi takhle http://img0.joyreactor.com/pics/post/comics-apple-microsoft-ipad-214699....
Navic ja surface povazuju za absolutni spicku ve svete 2v1, dokonce i ve svete klasickych ultrabooku (v tomhle svete dokonce nevychazi ani tak draze) ...... sak ne nadarmo novy macbook je snad ve vsech parametrech horsi nez rok stary surface, ale opet to applu lidi sezerou i s navijakem:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem si vsiml docela zajimave veci na tom obrazku ...... a ono to vlastne plati o vsech prezentacich applu .... Steve Jobs je tam v cernem, je mu videt vlastne jenom hlava a pusobi tak dojmem jako spasitel, proste jasnu kult osobnosti. Ma vyslovene ten typicky kajici se vyraz, kdy se snazi vypadat dojmem, ze prinasi lidem neco vyjimecneho, skoro jako obet, lidsky pot (v tomhle pripade doslova v cinskych gulazich:), k tomu cerny hav, aby byl zahalen do jeste vetsiho tajemstvi jak nejaky myticky lecitel ...... proste agresivni a nesoudne PR ..... ale proste mu to vyslo, vyrobil vlastni cirkev, ted je dokonce neco jako mucednik ... na kazde prednasce ukazat jeho zadumanou fotku v "kimove" velikosti na 20m platnu a uz se lidem otviraji penezenky .....
Je treba vtipne, jak jsou tu wannabes jako ten prtavy legracni cinan v kozene bunde z nvidie, ten je fakt vtipny jak si hraje na Jobse:o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Surface mozna je naprostou HW spickou, to je vzdy otazka nazoru. Co ale rozhodne neni naprostou spickou je OS. Ja nemam nic proti jednomu systemu, ktery by vladl vsem zarizenim, nicmene podobny pristup potrebuje cas, respektive HODNE casu! Rozhodne nestaci pridat METRO do mnoho let formovaneho desktopoveho systemu, protoze pak dostaneme misto celistveho systemu, system s "rozdvojenou osobnosti".
Apple tohle pochopil, pouziva uplne jiny OS pro svoje mobilni dotykova zarizeni a postupne je provazuje.
Apple pochopil uz pred mnoha lety neco co PC (a jeho uzivatele) neni schopne pochopit zda se do dnes. A to jednoduchy fakt, ze 1.HW vykon je stejne dulezity jako SW optimalizace; 2. Vykon by nikdy nemel byt staven pred ostatnimi uzitkovymi parametry (to znamena musime u mobilniho zarizeni najit rovnovahu mezi vykonem a vahou, teplotou, vydrzi baterie atd.).
A to uz vubec nemluvim o tom, ze na bezne ulohy uz nekolik let nepotrebujeme vyssi vykon, nebo bez dodatecnych optimalizaci zvysi rychlost jen minimalne. Koneckoncu nejvetsi zpomalovac systemu je cekani na vstup uzivatele.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel asi patříš mezi menšiny, protože volby peněženkou dopadly nevalně. Osobně se nedivím že Surface propadl - MS vůbec nepochopil koncept tabletu, jako lehkého a poměrně levného (ano i v případě Apple) prohlížedla na cesty a do gauče. Místo toho se pokusil výkonný NTB a v jádru desktopový OS bucharem přeformovat na tabletoid. Takže je to těžké, drahé, výdrž horší, funí to horký vzduch, OS sežere značnou část úložiště. A na co? Zkreslená představa, že všichi stále potřebují těžkotonážní OS na kterém jde dělat vše. Opak je pravdou a "těžké" OS se prostě hodí jen na desktop na pracovní NTB.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopili to uzivatele a MS jim to spatne vysvetlil ....... surface NENI tablet ... da se pouzit jako tablet, ale v prve rade je to spickovy ultrabook a ultraspickovy notebook.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Lhát jako Apple nikdo ani Microsoft nedokáže!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když ono to má být notebook, ale notebook to není. Není to ani tablet. To bude ten kámen úrazu. :-) To že to má špičková střeva nikoho neohromí v tomto segmentu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V pranostikach akosi chybaju traja zmrznuti (Pankrac, Servac, Bonifac). Ludova slovesnost asi nema na nich ziadnu rymovacku, iba zahradkari vedia, ze pred polovicou maja sa este mozu rano o 4-5tej objavit prizemne mraziky, ktore samozrejme za 2-3 hodinky prejdu do (vysokych) plusovych hodnot. Preto sa pred polovicou maja pod hole nebo nevysadzaju niektore teplomilne/neodolne planty: rajciny, paprika .......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Apple nieje spasitel a celkovo koncept smartwatch je podla mna dost popredu z hladiska vyroby ale akosi chyba tomu samotna idea. Vlastne mimo roznych fit funkcii (co zvladaju uz aj fitbandy) nemaju az tak moc co dnesne smartwatch ponuknut. Mozno nejake vzidialene ovladane a notifikacie. Bude este potrebne prist na ich vyuzitie a realny prinos (nehovoriac o zakladnom probleme a to spotrebe/vydrzi). Ale na druhu stranu dokaze Apple aj zariskovat a prisniet nieco nove. Novy MacBook je nic moc co sa tyka vykonu a tiez na moj vkus az moc ultra thin ale paci sa mi myslienka jedneho konektoru na vsetko (ale nie iba jedineho namontovaneho). Fakt by som prijal ultrabook, aj od ineho vyrobcu kde budem mat iba usbc konektory a nebudem musiet viac riesit rozne kable (este by to chcelo trochu zrychlit usbc koli pouzitiu na prenos obrazu ale na zaklad to staci). Preco nieco podobne neprinieslo Lenovo, HP, Dell alebo niekto iny skor ako Apple ? Lebo su cely priposrany. A tak je to s dalsimi , aj ked drobnostami, ale vychytavkami (magsafe, obojstranny lighting port atd.)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Když vezmu v potaz, že jabkaři jsou nepřemýšlející, jednoduchá a obdivuchtivá stvoření věřící všemu, co Tim Cook sdělí jako by to bylo náboženství, tak se přikláním spíše k té první možnosti :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné číst některých chudáků příspěvky snad jen ze závisti nebo nevím...
Jen to shrnu, copak první jablko bylo něco extra bo co...
Ne jen lidi nebavilo mit mobil na něm ořezaná win95 nebo co to tehdá bylo, nicméně byolo to šílené navíc to byla doba kdy elektroniku způsobující mobilitu chtěl kde kdo...
Za druhé ukažte mi do té doby tel s tak vychytanou čtečkou otisků prstů která prostě funguje na 99%
Dobře si pamatuji ta lenova a spol jak tam někteří šílenci přejeli 10x prstem a nic...
Apple si koupil firmu a hle jak krásně to funguje a naprvní pohled netušíte že tam nějaká čtečka je...
Ano souhlasím apple toho moc nevymyslel(tedy co se hw týče) ale již funkční věci dal do hezkého kanátku a upachtil tak aby je s radostí uměl použít i laik.Takových věci kupa, včetně unibody macbook šasi etc...
Ale co se týče hodinek také jsem skeptik, ale asi nejsem cílovka...moc tomu nerozumím hlavně z toho pohledu nabíjení wtf?
Na rádoby diskuzní mudrce si vzpomenu vždy když někde windows nahodí svou aktualizační hlášku a poté i když potřebujete praccovat se komp kiksne a poté půl hodiny chroustá aktualizace...
To samé u iphone...ten telefon jako takový nic moc..ale ten SW...společně se sw disribucí aplikací...to je ten jejich úspěch i když je už pravda ostatní rychle dohání...
Nakonec při pohledu na ty hodinky mi připadá že ve výrobě jsou z důvodů, říkal to kdejaký analytik, čekalo se na něco nového, konkurence alá pebble chtě chtě stále narůstá...
Jak se říká a ted do mně...soráč za chyby...
JInak ocením reakce lidí kteří si pročly všechny neprovázaně provázané platformy, v 90% mají jejich příspěvky smysl, umi u každého systému něco ocenit i očernit...
NIkdy se neřadí mezi eplácké ofce anebo fanatickou lůzu...
Nakonec, jedny blbé hodinky, nedostupné na svět, neprodováné u nás s 0 majiteli v čr ale v diskuzích vidím povětšinou názory od lidí s několika roky těchto chytrých hodinek na ruce...
Naakonec si myslím že v případě přechodu apple na USB napájení všech jejich ntb budou ještě děkovat téměř všichni uživatelé...
Co se konektorů týče měl si svět z apple brát příklad, mají defakto druhý konektor na mobilních přístrojích a je jen a pouze vychytaný...to pak vidím USB a USB b USBa-b USBb-a a USB a-b a je mi zle nehledě na to že po tmě anebo starší lidi ty konektory nedokáží vůbec zapojit...
Soráč za slohovku, nějak jsme se po koňaku potřeboval vypsat ať jsem správná ovce, hipster, pozér, egoistcký debil, mastná peněženka a já nevím co všechno jsou lidé kupujíc apple device...
PS:Koukejte se sčuchnout pastafariánské církve a máte klid...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.