Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple představil 12,9palcový iPad Pro s čipem A9X a rozlišením 2732×2048

Pero, klavesnice .... kdyz uz apple kopiruje MS surface, tak to znamena, ze uz jsou fakt s napady na dne ...... osobne mi prijde klavesnice u tabletu pro deti, jako naprosta kravina ..... apple pencil na baterky pobavil v dobe pasivnich wacomu ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wacom pouziva Samsung, takze je mozny ze maji za tezky prachy koupenou exkluzivitu pro telefony a tablety. Apple by musel tu baterku obhajit vazne snovejma parametrama hrotu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze nemusi obhajovat nic ... kdyz to ma jabko, budou to blbci kupovat nehledne na parametry ...... se podivej, tech jeho hodinek se prodalo skoro sto tisic a i podprumerne inteligentni clovek by rekl, ze je to ultrapicovina za litr, natoz za 15 v socka verzi .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dle logiky veci by se velky tablet mohl jmenovat treba: tabook

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Případně DeskPad :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chýba Vám tam hmotnosť: cca 700g

Na tomto obrázku chudé (po česky hubené) prsty držia 700g. Niečo mi hovorí, že to tie prsty dlho nevydržia.
http://mobilenet.cz/obrazek/apple-ipad-pro-208611

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://youtu.be/4YY3MSaUqMg

steve jobs o styluse

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Odvolávať sa na 8 ročné video na ktorom to aj tak povedal len preto, že vtedy boli bežnejšie rezistívne obrazovky kde bol stylus nutnosťou, a stylus-less využil ako výhodu iphonov ktoré mali kapacitný displej...

Navyše predávajú ho ako príslušenstvo k mobilom alebo tabletom?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

na tomto portáli je to nezvyčajné, ale uznám, že máte pravdu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Dovedu si představit, že pokud na to Adobe udělá Lightroom (něco lepšího než Lightroom Mobile) tak to bude super zařízení na fotografické workflow. Na procházení, flagování, editace, drobné retuše, atd. Podle mě by to bylo super.

Ale hodně záleží na softwaru. Mobilní aplikace jsou zatím spíš baby verze desktopových. Ale tohle zařízení by to mohlo změnit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.adobe.com/sk/products/ink-and-slide.html
adobe už má pero pre ipad a je lacnejšie než toto novouvedené od applu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lacnejšie možná. Ale úhlopříčka, 5mpx a tu legraci co to udelá s tou tužkou (nejen tlak, ale i úhel, atd.) je trochu jiné kafe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pero co predstavil apple neni vpodstate asi zadnej genialni zazrak i kdyz treba jo to se dozvime az ho rozeberou ale hlavne diky tomu peru je prodleva mezi dotekem a vytvorenou carou skutecne minimalni, koukni na nejaky videa, tohle me treba strasne stvalo u note, zvladl si napsat pul pismene a cara jeste nebyla ani na svete, u ipadu je ta prodleva temer neznatelna

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Musím nesouhlasit. Nevím tedy, jak to chodí u Note 2014, ale ještě používám starší, podle mého názoru lepší Note 2012 (N8010). Používám ho asi už 3 roky a prodlevu, kterou popisujete, zažívám pouze při velmi tučné čáře (cca 4cm tloušťka) - to pak je zpoždění trochu znatelné.Velmi malou prodlevu můžete zpozorovat, když čáráte velmi velmi rychle, ale přišel jsem na to, že je to nedokonalost stock ROM od Samsungu. Vyzkoušel jsem mnoho dalších custom ROM a musím říci, že nejpovedenější je z nich Gnabo, kde prodlevu vůbec nevidíte. Teď, když se navíc dívám na videa, tak tam kreslí velmi pomalu a na Note při takové rychlosti se prodleva též neprojeví, jak říkám, jenom když jste zběsilý a čáráte velmi tlustým stylem pera. Jinak se mi docela líbí to, jak Apple kopíruje, co se dá. Už opravdu nemá žádné nápady. Například ten multi-windows je dobrá kopie jak windows tak android.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakož to vlastník Note 2014 "toho horšího" :-D problémy s prodlevami taktéž neregistruji, každopádně jedu už delší dobu na Androidu 5.1.1, takže už mi paměť neslouží, jestli něco nezlobí na stock 4.4.2, která je oficiálně pro tento model venku.
Sám používám SPen a Wacom Bamboo Carbon.

PS: Je opravdu škoda, že na videu kreslí co nejpomaleji, jak to jen jde :(
+ Nemělo multiwindow v předváděčkách původně life náhled při změně velikosti okna? Tzv. teď se jen objeví spojnice a programy jsou reprezentovány jen ikonami.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak na to koukám, tak tam při rychlejších tazích vidím zpoždění:

https://www.youtube.com/watch?v=iicnVez5U7M - například 1:40 při kreslení červenou je znatelné mírné zpoždění - a to ještě není nejrychlejší tah.

Dále opravdu nechápu to nabíjení. Proč to neudělali tak, aby se do zařízení strčila ta kratší část a ne celý stylus? To je fakt na hlavu, ale možná to chápu, protože takhle se to rychleji ulomí a vy si budete muset kupovat nový stylus nebo rovnou nový iPad :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iBoard :-)
Vývoj nabral trochu zpoždění, ale blížíme se:
http://www.trapple.nl/content/2014-imat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak byste nazývali velký tablet?

All-in-one touchscreen pc.

Ukradli MS Surface dali nato jablcko, ukradli Wacom pera, dali nato jablcko. = Profit, miliardy zarobene.

http://www.wacom.com/en-us/products/pen-displays

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.