Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple prodal 1 miliardu iPhonů

Já to vidím na jeden nikdy , respektive firma zkrachuje dříve než toho čísla dosáhne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vela ludi meni ajfouny az vtedy, ked su uplne death, co je nezriedka i 4 roky. Hw/sw na to maju. Zaroven pouzite a nie zas tak stare founy sa s vysokou hodnotou predavaju a pouzivaju dalej. Teda, vacsinou. Miliardty ifoun je tak za 2-3 mld androidov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ty miliardy Android telefonu jsou od stovek firem, ze.

Iphone je jen od jedne, takze veskery zisk pripada Apple.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže Android je jeden, takže úspěšnější je firma Google dá se říci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom zajímavého? Samsung prodal miliardu chytrých telefonu za 3 roky(Q1 2013 - Q1 2016) a taky se s tím nechlubí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Radio Jerevan opravuje predchozi zpravu. Ona miliarda neni pocet prodanych kusu, ale ztrata v USD.

97% zisku ze vsech prodanych smartphonu pripada Apple, takze i kdyz prodaji mene kusu, vydelaji mnohonasobne vice, protoze maji nejvetsi marzi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Ona miliarda neni pocet prodanych kusu, ale ztrata v USD"

Odkud beres tyhle demagogicky kecy ? Samsung i Apple jsou v zisku, zbytek ma 0 nebo ztraty... takze laskave nelzi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale samsung vydelava na lednickach a SSDckach, ne na telefonech:o) Je to kolik mesicu, ze sla zprava, ze mobilni divize samsungu prodelava snad vic procent nez u microsoftu ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no samsung donedavna delal hw pro iPhone, takze rict ze nevydelal na te 1mld iphonu je nepravdive trvzeni... ale je fakt ze musi clovek trosku premyslet ono vyroba cipu bude jina divize ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenze ty jejich telefony co dostanes k cornflakum nikoho nezajimaj :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez Applu a iPhonu by trh dnes byl uplne stejny jako je, akorat by chybel iPhone, v podstate lidi co jsou na Androidu by nepoznali rozdil.
Na druhou stranu to nelze brat jako nejakou poklonu ostatnim, protoze Apple a iPhone odvadi uzasnou praci a iOS je spickovy system. Apple ma proste iOS a iPhone presne tam, kde by mel byt a miliarda prodanych iPhonu presne odpovida tomu ceho dosahli.
---
Spis bych se zastavil u toho co ostatni:
Microsoft, ktery v podstate stoji za rozvojem mobilniho segmentu je v mobilech odepsanej, nakup Nokie vedl k ukonceni vyroby Lumii a cele to proste totalne zpackali, pritom to byl prave Microsoft, ktery diky Windows Mobile 2002/2003 a pozdeji Windows Mobile 6.5 mohl mobilni systemy opanovat misto Applu.
Spoluzakladatel odvetvi Palm byl odkoupen HP, cela firma je totalne v prdeli, v podstate uz snad ziji jen z tiskaren, na co jinak sahnou to poserou a celou mobilni divizi odepsali. Zoufalci jeste vetsi nez Microsoft.
---
Google totalne opanoval mobilni systemy na jejich tragickej Android se nechyta ani ten Apple, je to paradox, ale takto nekdy byva, ze i tragedi mohou uspet.
Samsung jede na vlne Googlu (Androidu), sam udelal lepsi system Bada, ten pak zariznul a dalsi vlastni system Tizen uz nekolik let slibuje a stale nic, v podstate mobilnimu svetu nic neprinesli, ale mohli by, jen kdyby trochu chteli.
Ostatni vyrobci take jedou na vlne Android a sami si na OS netroufaji, ono je to pochopitelne, protoze prosadit vlastni OS muze jen nekdo opravdu silny jako je Apple nebo Google, ale zase kdyby chteli, mohli by pomoct Canonicalu nebo Jolle nebo se treba spojit a vymyslet neco lepsiho nez Android, ale proste nic.
---
Proste vysledek vseho snazeni po nejakych 15 letech vyvoje mobilnich technologii je kretenskej Android a iOS (iPhone), takze v podstate ano, da se Applu aplaudovat, protoze bez nich by tu byl jen jedinej system vyrobenej spis pro potreby NSA nez uzivatelu. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"ale takto nekdy byva, ze i tragedi mohou uspet."

Nekdy ? na jake planete si zil dotedka ? samozrejme ze levny sr*cky vyhravaji, vzdy to tak bylo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, zeby bez Applu tu bol len Android. Bol by tu niekto iny s inym systemom.

Android je kretensky(s tym suhlasim) a nieje paradox, ze uspel. Google rovnako ako Apple(podla mna aj iOS je kretensky system, presnejsie cela uzatvorena platfroma Applu) si system usili sebe na mieru a nie zakaznikom. Postavili tak podmienky, ze to bolo aj tak zaujimave pre vyrobcov a zakaznikov.
K tomu celemu sa prisal este aj MS s jeho patentmi a je vymalovane. Skoro vsetci su spokojny,len urcita skupina je nepokojna(ratam sa tam aj ja), lebo jej vadi ta kretenskot jedneho alebo druheho systemu. Ty vzhliadaju k alternativnym projektom ako zachrane z tohto smart sveta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne iOS prijde neco jako Windows na PC, je tam nejaka filozofie, ktera nekomu nemusi sedet, ale v zasade to funguje, navic Apple to ma docela dobre navazane na vlastni sluzby a dohromady to nejak tak dava smysl. Osobne kdybych zil v USA, tak bych si ten iPhone taky asi poridil, u nas to az zase takovy smysl kvuli obmezenosti navaznych sluzeb nedava.
Takze jsem na Androidu, ale je to zoufalost, jedinne pozitivum, ikdyz se ho vyrobci hardwaru i Googlu snazi omezit, je moznost si ten system upravit aspon do trochu funkcni podoby, takze v podstate administratorskej pristup a uprava polozek jako jsou spoustene ci predinstalovane aplikace je nutnost, dal xposed framework, busybox, ....
Spousta lidi vyuziva smartphone jako telefon, maximalne + pristup na facebook, na to Android staci, kdo to chce pouzivat jako maly mobilni pocitac - dost casto lide, kteri zacinali kdysi z Palmem nebo WM2002/3 jsou ti nespokojenci, protoze zadna alternativa neni, takze vzhlizime k tomu co obcas probubla, ale vyvoj jde opravdu pomalu, nikdo do toho moc nechce dat penize. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mne iOS prijde neco jako Windows"

Ja by som povedal že Windows je niečo ako iOS...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a mel jsi v ruce nekdy nejakej opravdovej android nebo jen ty zprzneny pribuzny od samsungu, lg, sony a jinejch vyrobcu kteri za kazdou cenu chteli system vylepsit a totalne ho doku*vili ?

on totiz ten opravdovej google android funguje tak jak pises, je to hodne podobne applu, vpodstate je to takova nevinna kopie ;) ale prvenstvi ma apple samozrejme a za to mu patri dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je diky poplatkum Microsoftu vlastne drazsi nez iOS, a HW android telefonu je mnohdy lepsi nez co mabizi iPhone, proste se pouze prodava s mnohem mensi marzi.
Otazka pro kazdeho pak uz jenom je kolik za krabicku na volani je schopen zaplatit (a jakou z te ceny bude platit marzi). A vetsina se rozhodla neplatit za HW v hodnote 150USD 500USD. Proto neni Apple nejvetsim prodejcem. Paradox se naopak muze zdat marze apple, ktera je obrovska a bezproblemu by napriklad stacila nasobne pokryt presunuti vyroby do US.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaké ospravedlování? Nový iPhone vždy přináší nové revoluční technologie a featury, které chabě napodobuje konkurence, obměna je tedy nutnost, jelikož tím získáte aktuální systém a Apple featury.

Přiznejte si to, Apple je prostě špička, nikdo neumí dělat funkční HW a SW jako oni, vše ostatní jsou nepoužitelné bazmeky. Na Apple nejsou viry, nemá to bezpečností díry a tak, takže se fakt divím, jaktože nedominuje trhu, viděl bych v tom nějakou konspiraci Microsoftu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, iphone je mozna dobry, az na to, ze stoji 10x tolik nez lumia 550, ktera udela stejne muziky, navic nema tolik bezpecnostnich der. Navic obri a stale se prohlubujici problem applu je vendor lock na jejich sluzby a HW ... to aby sis pak koupil jeste macbook, cloud, novou nabijecku .... a pak se strelil do hlavy ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, kazdy kdo byste snad na chvili zapochybovali nad komentarem od BTJ a zapremysleli nad 10x levnejsi Lumii 550, nekupujte ji online a opravdu si dojdete nekam do obchodu, kde maji predvadeci modely, tu Lumii 550 vyzkouset, pak se teprv rozhodnete!
---
U nas dostavaji nize postaveni zamestnanci Lumii 550 jako pracovni foun, hruza des, to se neda slovy popsat, totalne neintujitivni, pomale, ty lidi s tim neumej, furt me otravujou, at jim s tim neco udelam, to je telefon tak pro chudeho geeka, to neni na normalni pouzivani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smutne, ze sis ten pribeh vymyslel ....... asi dalsi "revolucionar"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten proprietarni iPhone se rozhodne taky neda nazvat telefonem pro geeka, vlastne je to telefon pro anti-geeka!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no divne na tom je to ze velke procento az bych rekl nadpolovicni procento geeku maji apple :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono pokud se ti neprici vyhodit tri petky za telefon pro firmu, kde to vyrabi detsti otroci a jeste kvuli par kackam to bouchaji nekde v asii misto v USA a jeste odrbavaji stat na danich a hlavne pak se smiris, ze ti vse nepojede, protoze bud by sis musel od applu koupit vse a to je na odstrel .... tak pokud chces mit vsechny aplikace, tak ti nic jineho nez iphone nezbyde. Jedina konkurence v "normalnim svete" je pouze windows. Kdyz jsi geek a neco malicko vis o IT, tak prvni, co na openwrt routeru nastavis, je aby se ti tam android ani nemohl pripojit:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple je snobství stejné jako u motorek Harley Davidson s jejich zfanatizovanými jezdci. Motorkáři jistě ví, že Harley Davidson je pouze značka, motorka není nikterak super, je dražší a přitom méně vybavená. Taková Honda je pokrokovější a levnější, ale když vidíte sraz motorkářů a chcete se zapojit, tak nemůžete, protože nad celým areálem visí cedulky Harley Davidson Only :D. Já když jedu, tak se s motorkáři zdravím, ale když potkám Harley Davidsoňáka, tak ten mě nepozdraví. Stejná situace je u Applu. Snobství jak prase, dražší a horší věc, ale značka je značka. A nějaký keci, že Harley je o srdci, to si můžou dotyční strčit někam :D Vždycky je to snobství.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně jezdíte na baběte a Hárlej jste viděl možná tak na fotce v deníku Blesk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neumite cist. Jezdi na Honde a Harleje vidi kdyz ho predjizdi a ani nepozdravi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jezdim na Hondě, Harleyisty zdravím a vždycky je polituju, na jakym hroznym bazmeku to jezděj, vždyť to ani nebrzdí !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na hondě a jsem rád, že mi alespoň nechčije olej, jako u HD :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano tak apple byl vzdycky snobska a predrazena vec. "a horší věc" to bych zas tak netvrdil (predevcirem jsem si v obchode hral s SE verzi a nebyt toho vendorlocku na "vse musis koupit od applu", tak bych to za lumiu i vymenil). Navic je samozrejme potreba konkurence k windows. Navic na windows phone nejsou zatim zcela krucialni pokemon go (ironie:o). Kdyby nebylo applu, tak je tu do smartphonu dnes uz jen windows. BB umrelo, symbian dikybohu taky ..... a nebudem impertinentni, aby jsme na IT webu vubec zminovali deravou tragedijni prvotinu od guglu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdit co by bylo kdyby...
No, urcite by vsichni nezbankrotovali, naopak by trh byl mozna bez apple mnohem pestrejsi. Prvotina od apple taky nebyl zadny zazrak, neumelo to prakticky nic, cimz vubec netvrdim ze iOS je spatny system, pro nekoho kdo chce byt dobrovolne zavren v jejich svete je to vinikajici system, pro nekoho kdo o to ovsem nestoji, uz to neni az tak skvely system.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První Iphone byl rozhodně revoluční. Dobře si pamatuju jak jsem dvěma prsty zvětšoval a zmenšoval fotku a listoval dopředu a zpět. Rovněž jsem do té doby neviděl použitý kapacitní displej, všechno fungovalo jak z nějakého sci-fi filmu, jednoduchý a použitelný s velikým displejem a sklem na něm. Jednalo se o první 2G model který se tu oficiálně neprodával. Postupně mi však přišlo, že ho Androidy úplně pohltili a dnes už v postatě nevyčnívá a jestli se ještě nekdy podaří Applu s něčím podobným přijít tak budou mít znovu můj obdiv. Bohužel šance na něco podobného hodně klesá... Dnes již IPhone dávno nepoužívám, protože to co od telefonu požaduji velice dobře nahradí telefon ani ne za poloviční cenu a mnohdy i lépe.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš reprodukční než revoluční, řekl bych. Revoluční byly ty koncepty, které se vám nedostaly do ruky, a tak o nich nevíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.