Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple ani nepotřebuje nový iPhone, aby dosáhl dalšího rekordu v prodejích

ked bude konecne ohybny displej vyroby Apple prevratny iV telefon? no predsa zatvaracie vecko.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je náboženství, jak prase :D Můj názor je, že si to kupuje většina lidí proto, aby byla IN, takže po pár letech, až bude mít Apple skoro každý krom chytrých lidí, se propadnou dotyční do hluboké deprese, že nejsou originální a rychle pojdou, ať psychicky, anebo kalašnikovem :D

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Apple se jako jediná firma zaměřila právě na ty lidi, co chcou být "in" a na penězích jim nezáleží, proto taky tolik rýžují.

Neměli by jsme soudit ostatní lidi, dle našich osobních priorit.
Někomu prostě ke štěstí stačí říkat "mám novej iPhone" a někomu jinému zase stačí to, že má praktický mobil, v kterém mu baterka vydrží několik dní a tudíž mu nehrozí, že by se už po jednom dni intenzivního užívání mobil vypnul a nechal na holičkách.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Není to jediná firma, takových firem je na světě mnoho, a jsou také úspěšné. Podle vašeho pohledu je hloupost koupit si BMW, když Dacia vás z bodu A do bodu B doveze také a levněji. Prostě lidé mají různé potřeby a cíle, a proto existuje více firem, s různými produkty a obchodními modely.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BMW bylo auto, které poskytovalo nadprůměrnou techniku, kvalitu a jízdní vlastnosti,. tím si vybudovalo Image a získalo pověst. Dnes prodávají průměr za nadprůměrné ceny a to je pohřbí.
Dacia vás nikdy nedovezla z bodu A do bodu B stejně nebo lépe než BMW.
Apple vždy byla Dacia, která prodává čínské výrobky za ceny BMW, s kvalitou a možnostmi Dacie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto miliony lidí ročně utrácí své těžce vydělané peníze za šunt, co je už několikrát zklamal. :))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Problém s pochopením psaného textu?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Apple vždy byla Dacia, která prodává čínské výrobky za ceny BMW, s kvalitou a možnostmi Dacie."

Tudíž Apple je předražený šunt, který lze snadno nahradit levným šuntem. Nebo jsem váš text pochopil špatně? jen jsem doplnil info, že to zákazníci dělají svobodně a opakovaně. Apple má totiž věrné a spokojené zákazníky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se bavíme o BMW přelomu tisíciletí tak nabízelo technicky výjimečná auta, od unikátního podvozku , přes řadové šestiválce až po unikátní nadstandartní kvalitu zpracování. Byl to zkrátka výrobek který měl s Dacii společné jediné a to obojí bylo auto, ale u Dacie jste nenašel model s ručně šitými koženými sedačkami, řadovým šestiválcem a interiérem obloženým dřevem. Ano BMW bylo drahé, ale člověk za své peníze dostal adekvátní výrobek, on je zkrátka 6 válec vyrobený v Mnichově dražší než nadopovaný tříválec vyráběný Rumunem. Část ceny jistě dělala i exkluzivita značky, BMW v té době dělala jen auta střední a vyšší třídy.a BMW šlo na silnici poznat.
Dnes BMW šlo do kopru jak co do kvality, tak do prestiže , BMW vyrábí nákupní tašky typu BMW1, spousta BMW není z Německa a i designem je z BMW tuctovka. zkrátka není důvod utrácet nadstandartní peníze za značku bez odpovídající kvality.
Apple, tak jak jí známe dnes , nikdy BMW nebylo, v ceně Apple nenajdete žádný řadový šestiválec, nenajdete v ní ani kvalitu německých či amerických dělníků, exkluzivitu ručně zpracovávané kůže či složitost poskládaný interiér z kořenů ořešáků.
Naopak Apple, je Číňany vyráběný průměr v kterém najdete nějaký ten dvouválec a k němu přiložená bible v které vám rugu vysvětlí, že dvouválec je to jediné pravé. Nenajdete tam ani exklusivitu výrobku pro úzkou skupinu, je to prostě předražená masovka, kde většina ceny je reklama a zisk americké reklamní agentury prodávající čínské výrobky.Pokud by si BMW v rumusnku u dacie nechalo rumunskými dělníky složit z daciackých součástek auto na které by pak nalepili BMW a prodávali ho za x násobek ceny Dacie, bylo by to přesně to co dělá Apple.
Od Samsungu a dalších korejců či čínanů nakoupí součástky a u jiného Číňana si z toho nechá složit telefon, který pak prodávají ovcím, ve své sektě.
Ano Apple prodává čínsky šunt , který se tváří jako německá kvalita a to ještě za exkluzivní cenu, které by nebyla adekvátní ani u skutečné německé kvality.
To zda to lidé kupují nebo nekupují je zcela irelevantní. Miliony by utratilo neskutečné prachy za mlety roh nosorožce.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Dacii bych neurazel, vyrabi sice starsi, ale lety vyroby proverene typy aut (zejmena francouzskych).

Zato o kvalite novejsich BMW a Mercedesu se da hodne dlouho diskutovat, clovek by cekal ze za ty penize dostane kvalitu na kterou byl zvykly az do konce devadesatych let.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

BMW jsem kdysi koupil a nelituji, o dnešní BMW "kvalitu" již nestojím ,
Apple nemám a nevidím důvod proč bych ho měl chtít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ten hřebíček na hlavičku, nepotřebujete to, tak proč by jste to kupoval. V naší zemi je málo profesí, kde se vyplatí mít něco od Apple. Tudíž je rozumné kupovat něco jiného. Naopak ti co to potřebují, si to koupí, a tak to funguje všude na světě. Apple není žádný zázrak, nebo božská mana, má své problémy, tak jako to mají jiné výrobky. Jako u všeho, rozhodují přání a potřeby zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, co říkáte, ale porovnání s auty se mi nelíbí. Určitě to vystihuje to, že každý máme jiné potřeby, ale už vůbec to nejde srovnávat s applem. BMW mi poskytne něco navíc, zatímco Apple, který je 1-2 roky pozadu, nikoli.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně je to o těch potřebách. Vám to nemá co nabídnout, já již leta kupuji "drahé" počítače Apple, protože se mi to sakra vyplatí a je to přesně to co mi pomáhá vydělávat velmi slušné peníze. Bohužel jiné platformy mi tyto služby neposkytnou. Důvod je jejich operační systém, který nejede na ničem jiném, jen na jejich "drahých" počítačích s velmi omezenou šíří sortimentu. Mám iPad, používal jsem iPhone. Kromě toho mám i Win počítače, Android telefony/ tablety, jako a různé ty elektronické hračky. A platím to ze svých osobních peněz, tudíž moc dobře vím, proč to dělám. Stejně tak dobře znám všechny mouchy co mají produkty Apple, jen je na rozdíl od nadávajících frajerů, znám z vlastní praxe. Tak jako znám mouchy jiných systémů a výrobců. Jsem ten poslední, co někomu bude tvrdit, kup si Apple, je to nejlepší. Protože je to nejlepší jen na něco a pro někoho. Pro ostatní je lepší něco jiného. Ale jsou to jen stroje co nám mají sloužit, nechápu ty osobní útoky nebo fotbalové fandovství, proti všem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ciste technicky OS X funguje na jakemkoliv PC ktere splnuje hw pozadavky - nektere desky Gigabyte navic temer dokonale odpovidaji referencnimu hw od Apple, takze na nich pod OS X funguji vsechny funkce.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano, když se chce tak jde spousta věcí. Ale bastlení a hobby je určené pro zábavu, ne pro profesionální práci. To hlavní na OSX je, že to funguje jak má, a já se soustředím jen a pouze na práci, ne experimentuji, nebo při každé aktualizaci řeším, jak to dát do pořádku. Ovšem i toto jádro Apple kultury dostává v poslední době na frak. Když firma vydává na trh betaverzi a tu teprve řeší, dle stížností zákazníků. Nějak mi uniká ta aktuální móda, že každý rok musí být nový telefón, nový iPad, nový iOS, nový OSX. Ať to nechají žít třeba 3 roky, a další dají k dispozici, až to stojí za to. Ovšem i u Win nechápu, proč MS vydává tolik variant systému a řeší nějaké 32bit, 64bit. Proč to není jako u OSX, prostě jedna verze a basta. Proč Win vyžaduje nějaký autorizační klíč, proč není zdarma, nebo za pár USD, proč to neudělají jako na OSX, kdy nainstaluji čistý systém na nový hadr, zeptá se mě to, zda chci předchozí nastavení. restartu je se to a všechny softy jsou jak jsem je měl nastavené a přihlášené předtím. žádné, kurňa jaké jsem měl zde heslo, co zde bylo zadané. kde mám ty majly. Všichni ti výrobci mají co dohánět.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je právě to, s čím Apple uspěl. Počítač pro lidi, který nechtějí nic řešit a jenom používat. Mohou se sice pohybovat jen ve vymezených kolejích a za pohodlí zaplatí, ale to prostě určíté skupině lidí vyhovuje. Podobně jako herní konzole. Na hry bez problému, nic se nemusí řešit, přetaktovávat, žádný warez. IBM PC bylo naopak navrženo jako poměrně volný systém a díky tomu se taky prosadila mezi těmi různými Atari, Commodory apod, a z toho pak trochu vyplývá ta složitost OS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:) věřte že co se týká elektroniky, tak mám velmi vysoké teoretické i praktické znalosti, počítač používám velmi všestraně a velmi mnoho. Počítače od Apple a jejich systém rozhodně není nijak uzavřený, omezený nebo určený pro vyjeté koleje. To je pouze neznalost OSX. Protože když něco potřebujete, a nenajdete něco na internetu či jinde, tak si to sám můžete vytvořit, naprogramovat. Přímo s operačním systémem dostává každý uživatel 3 druhy vývojových/ programovacích prostředků, aby se mohl realizovat. To že OSX používám kvůli potřebě vysoké produktivity práce, a tomu, že vyžaduji aby vše fungovala jak má, že nemám čas se tím patlat. Tak neznamená, že se patlat nemůžu, nebo že nemám naprosto otevřené možnosti, jako na jiných platformách. K té historii, např. Commodore Amiga používala OS odvozený z předchozí generace Apple systému, jak graficky, tak formou knihoven. Na tom jsem také programoval, kdo se naučil na Amize, lehce přešel na OS 7,8,9. Tehdejší DOS pro IBM PC kompat. se nedá vůbec srovnávat s windows systémy, to určitě nebyl důvod pro úspěch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak OSX Apple nechává žít minimálně po 3 generace. Třeba stále vycházejí opravy na Mavericks, což je aktuálně 4 generace stará verze systému. Na pracovních kompech jedeme vždycky pozadu, s novými verzemi OSX se nespěchá, ničemu to nevadí, pozvánka na upgrade na El Capitan se vyignoruje a je klid :-) a není třeba riskovat, že nějaká aplikace třetí strany na to nebude připravena a bude zlobit.

S Win je řada potíží. Za prvé mají registr. To poměrně zabíjí možnost prostého přenosu nainstalovaných aplikací při migraci na jiný komp. Migrace user účtu je lepší. Určitě je také problém v tom, že struktura systému a user složek se několikrát měnila, aplikce často nepoužívají relativní cesty a adresují přímo a pak to a ono jinde nebo v jiné jazykové verzi nefunguje. S Metro UI to asi mělo nabrat nový směr, ale víme jaké (ne)oblibě se na desktopu těší, takže smolík. Nicméně Windows to zase kompenzují tím, že podporují neskutečnou škálu železa a naopak výrobci železa podporují zejména Windows, takže z hlediska univerzality je to asi top systém. Linux zase podporuje kopec platforem, holt každé má něco.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozna v CR, tady v Anglii ho vlastni kde kdo a za "in" statusovou vec se nepovazuje.
Ma ho i mnoho "proletaru", pac ho ziskali "lacine" k nejakemu tarifu od operatora.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Tady bych to radsi moc nezminoval, Cesko je totiz se svoji kupni silou a poctem obyvatel pupek sveta, dle ktereho se hodnoti co je 'in' a uspesnost firem...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To si jen mylně myslíte, že naše země je středobodem vesmíru. Tady si to možná pár jedinců koupí, aby ukázali že na to má. Ale ve vyspělejších, bohatších zemích je zakoupení iPhone jen drobný výdaj, kterých máte za měsíc několik. Stejně tak představa, že ti lidé jsou obětí reklamy a marketingu, je zcela lichá. Zblbnete jednu várku zákazníků, ti když reálně poznají, že koupili zboží, které za ty peníze nemá cenu, další nekoupí. Jenže Apple má sakra věrné zákazníky a noví přibývají a přibývají. Je spíš na zamyšlenou, zda místní myšlenkový model, že uspět je možné jen skrze nízkou cenu, není chybný. Pak se lidé spokojí s nízkým příjmem a řeší co vše je tak hrozně předražené.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<i>„To si jen mylně myslíte, že naše země je středobodem vesmíru. Tady si to možná pár jedinců koupí, aby ukázali že na to má.“</i>

Myslím, že je to hodně různé. Třeba v Japonsku vlastnictví produktu od Applu jako symbol určitého společenského postavení chápou a je to podobné, jako když tam před 10 lety musel mít každý na krku digitální zrcadlovku (Canon).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kulturní věci v tom také budou, drobní asijci běhají zásadně s plackama, co je snad i převáží. Naopak v Korei nebo Turecku moc Apple produktů neuvidíte. Ale jinak je to jen obyčejný spotřební produkt, věc jako vysavač, auto, sportovní boty. Venku je to naskládané regálech vedle sebe a nijak zvlášť se to cenou neliší. Opravdu v tom není žádné Apple ovce nebo Samsung ovce a podobně. To je místní mánie. Lidé si to kupují z prostého důvodu, spolehlivě to funguje, dělá to co má, a má to perfektní ekosystém. V něm Apple nemá konkurenci. Ale jiné mobily si ti lidé kupují, protože jim také vyhovují. Symbol postavení v tom nehledejte, nemá kde být, to by musela ta cena a význam mobilu být úplně někde jinde. Když si koupím iPhone, tak za tu cenu se veselím týden na Oktobrfestu (nepočítám ubytování a jiné výdaje), nebo přihodím nějakou tisícovku a týden se budu potápět v Egyptě. Kdežto ten mobil budu používat 4-5 let. Kolem Apple se u nás dělá zbytečná hysterie. Jen aby ze mě někdo nedělal reklamní tabulku na jablko, tak aktuálně iPhone nemám, používám Huawei.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V Koreji vyrabi Samsung skoro vse vcetne lokomotiv a osobnich aut, takze Korejci kupuji domaci znacku. Je otazka casu kdy se Jizni Korea prejmenuje na Samsungstan.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě jen překvapuje, že jsou lidi schopný na nový model stát frontu. To snad přeci není normální, když nějaký telefon mám, tak ho používám, dokud slouží, ale to přeci nekončí dnem, kdy vyšel nový model. Podobný hype jen snad jen u herních konzolí, a tam bych to ještě pochopil, protože na novou konzoli jsou nové hry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Shopaholici. Lidi co musí mít pořád nové věci, neustále nakupovat. iPhony jsou mediálně nejviditelnější, nicméně se to týká i jiné elektroniky, oblečení, fotoaparátů! atd. Jsou lidi co musí mít stále aktuální grafickou kartu, protože ta nová dá o 5 fps více, někdo má s novým CPU na trhu pocit, že je nechutně pozadu. Někdo instaluje nová Windows hned jak jsou publikována. Někdo kupuje kameru, protože má o 2 MPx více než současná, najednou hrozně zastaralá. Léčitelná porucha určitého procenta populace.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Japonsko a Japonců znám dost a iPhone určitě není to co by dělalo společenské postavení (kromě určité skupiny "tupálů" stejně jako na západě). Apple je určitě značka s doboru pověstí, to ano, stejně tak jako japonské značky, kterých se prodává ještě opravdu hodně. Problém je spíše japonský rasismus vůči Korei a Číně, takže i kdyby byl Samsung 10x lepší než iPhone, Korea moc dobrý zvuk nemá a takové telefony nepotáhnou. Poobně Čína. Holt pochroumaná společná historie.

Navíc Apple má v Japonsku dlouhou historii, podpora znaků a kany v jejich OS vzdycky byla skvělá, takže jeho OS jsou dlouhodobě vnímány jako lokalizačně bezproblémové.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

<i>„Japonsko a Japonců znám dost a iPhone určitě není to co by dělalo společenské postavení (kromě určité skupiny "tupálů" stejně jako na západě)“</i>

To je informace, kterou před časem zveřejnil japonský analytik. Ale možná že nemá tak přesná data a zná svůj národ méně než jej znají čeští diskutéři :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Analytici, známe ty pohádkáře. :-) Nechci se hádat a netrvdím, že mám patent na rozum, popisuji co vidím, polovina mé rodiny jsou totiž Japonci (ne že bych se kvůli tomu cítil být odborníkem ;-). Druhé je asi kulturní nedorozumění - status si v Japonsku spotřební cetkou prostě koupit nejde. Proč je teda Apple tak populární, když často skončí v růžovoučkém futrálu nebo pouzdru s kraličíma ušima?

(názor nikoliv fakta)
- úpadek japonských značek telefonů (Sony atd. a proti Korei a Číně zase mají rasové předsudky)
- skvělá podpora národních specifik hned od začátku iOS
- vypadá dobře (na kakkoí - dobře vypadající, věcičky japonci dají, prostě to mají rádi, kdo viděl z blízka japonské město a dům/byt asi pochopí)
- hodně svou koncepcí oslovuje japonky a to je vydatná kupní síla

Důvody jsou různé a někdy určitě divné, ale ani cenově to není statusová záležitost, anóbrž konzum. Třeba učitel si za svůj měsíční plat může dovolit +-4 ajfouny 6S, letuška dokonce 5. Nejvíc bych za tím viděl úpadek japonských značek na telefonním trhu, které drsnou konkurenci v mobilech nezvládají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navic, jak zminuje kolega vyse, iPhony jsou treba tady v UK k tarifum za hubicku, kazdy ma co dva roky novy model a ten stary proda online nebo ho posle do rodiny...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nie nabozenstvo, ale priam sekta.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Toto je "dream business plan" v praxi :)

PS: nemam nic od Apple

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

čekám kdy začnou prodávat lejna s vytlačeným logem Apple a jaký budou mít komerční úspěch. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nečekejte. Už začali a je tam hrozný nával.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není se co divit. Ska (nová střeva, starý design) jsou obvykle podstatně lepší a odladěnější telefony než ne-Ska (stará nebo lehce inovovaná střeva, nový design).

Většina lidí co znám inovuje telefony po dvou letech, což jse tak nějak kryje s obvyklou délkou kontraktu a ti na skovém cyklu jsou na tom obvykle líp.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Po dvou letech? Takže už mám vyměnit svoji Nokia 5110 za něco novějšího a spolehlivějšího? ☺

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě za mě, klidně si 5110 používej, když ti to nevadí.

Jen jsem uváděl, že lidé obvykle mění telefony po dvou letech, operátoři na to reagují délkou kontraktu, atd.. Někteří častěji, někteří méně často, někdo vůbec. Podobně jako si lidi obvykle čistí zuby dvakrát denně, někdo častěji, někdo vůbec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když se dívám na tu druhou fotografii, tak je jasné, že je to telefon hlavně pro migranty, takže buďte tak laskaví a již o něm nepište.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Těm lidem jeblo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.