Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple žaluje Samsung kvůli napodobování produktů

Mám dojem že Apple leží Samsung v žaludku hlavně z důvodu že je to nejúspěšnější výrobce telefonů s Androidem.Apple to samozřejmě nikdy nepřizná ale nástup Modelů Galaxy S blížící se Galaxy 2 se ukazuje jaku zdatný konkurent čímž nechci snižovat zásluhu na úspěchu Androidu i HTC.Galaxy S mám a tak vím jaký je to přístroj.Neříkám že je bez chyb.Co ale dnes je že?Určitě však patří k tomu nejlepšímu co se dnes prodává.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle věčné bitvy právníků jsou novodobý mor. :-(((
Už před uvedením iPadů a iPhonů se objevily první dotykáče. Dvakrát moc vzhledově odlišné nebyly. Pokud jde o dotykové ovládání, tak pokud to má být trochu použitelné, tak moc možností, které by se navzájem výrazně odlišovaly není.
Tak vám nevím, asi bych si měl rychle patentovat s prominutím "ho.no", než mne někdo předběhne. Až to na vás přijde, tak mohu chtít poplatky, jinak vám to zatrhnu! Vždyť to vaše jako kdyby tomu mému z oka (no spíš z pr...e) vypadlo. A já si to patentoval první! Uznávám, že je to bejkárna, ale to co se děje ve světě patentů a spol se moc neliší. Užitek z toho mají především právníci a pár firem na tom má také založený výnosný byznys. Patenty mají svůj smysl a opodstatnění, ale rozhodně ne v současné nesmyslné podobě a šíři.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle taskarice vymysleji lidi co neumi ani zasroubovat zarovku do lustru, zkratka kravataci kterych je stale vic a vic. A tak se porad vymejsli kde by se tito "nemakacenka" uplatnili, dalsi a dalsi urady. Kde to jen skonci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt otázkou, jestli vůbec ty patenty něčemu globálně skutečně prospívají. Chápu, že když někdo obětoval prostředky na vývoj, tak by nebylo správné, aby to ostatní jen tak sebrali a použili a původní autor z toho tak třeba skoro nic neměl. Ale současná podoba je zlo - obzvlášť při dnešním tempu vývoje technologií bych viděl jako adekvátní omezit dobu platnosti patentů na řádově max. roky. Takhle to akorát omezuje další rozvoj a naproti tomu je třeba "krásné", jak si z nějakých patentů třeba soudruzi v Číně vůbec nic nedělají (takže na to akorát doplatí výrobci v zemích, kde se patenty uznávají).

A jinak pokud jde o design iPhonu, tak tam asi skutečně je nějaký vzor, ke kterému budou telefony konvergovat, pokud si řeknu, že mají mít dotykové ovládání a další takové vlastnosti, nezávisle na tom, jestli to vymyslí Apple nebo někdo úplně jiný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Good artists copy, great artists steal. And we have always been shameless about stealing great ideas."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi budou muset kvůli tomu začít vyrábět trojúhelníkové displeje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se nepletu, tak Samsung dodává Apple displeje na ty jejich iVěci, ne? Takže úder směrem Samsung -> Apple by byl možný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...údajně i procesor je dílo Samsungu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není dílo Samsung, ale Samsung ho pro Apple vyrábí. A v čem by si Samsung pomohl? Na světě je dalších minimálně 5 firem které by se mohly přetrhnout aby A4 a A5 mohly vyrábět

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo těch minimálně pět firem, který by byly schopný pro Apple aktuálně vyrábět dvoujádrovou A5 - nVidia/Tegra2, Qualcomm/Snapdragon, (Samsung/Exynos).... A4 je osekanej (jestli se nepletu) Orion a A5 je Exynos, čili je to dílo Samsungu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No není. Samotný velký Intel považuje Samsung za jedinou kokurenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslis uder do zakaznika jo? No to by byl ze strany Samsungu uplne super tah, zlikvidovat si 2. nejvetsiho zakaznika, to by byl mozna i prislusny manazer nesouci zodpovednost za takove rozhodnuti do budoucna povysen :)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co myslis, kolko percent prijmov pre Samsung je z predajov procesorov Apllu? S ohadom na zaber firmy neverim, ze to moze byt viac ako 1-2% A kolko percent prijmov ma Apple z predaja iHraciek?
Je mi jasne, ze do tychto krajnosti to nikdy nezajde. Ale keby Samsung zrazu prestal dodavat pre Apple, tak by mozno pol roka nemali co predavat, lebo prepracovat cele zariadenie nie je praca na 5minut. To by boli mnoho miliardove straty u Applu, u Samsungu by tam boli tiez straty, ale nepomerne nizsie(porovnaj zisk z jednej iHracky a zisk z jedneho procaku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.