Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nová APU Kabini rozšiřují portfolio na 14 modelů

Kdy už se tomu konečně přestane říkat dvou a čtyřjádra ;( Vím že to tak AMD prezentuje, ale ono to tak prostě není a "výkon" to jen potvrzuje.

Doma mám několik AMD, ale jejich strategie "opijeme je rohlíkem" jde poslední dobou mimo mě a kdybych dnes kupoval stroj, tak buď minimálně dvoumodulový, nebo (to spíš) intel ;( A to jsem měl AMD hodně rád...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To asi bude mejlka, tady není řeč o Bulldozeru/Piledriveru se sdílenou FPU, ale o Jaguaru, který má "klasická" procesorová jádra.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem přehlédl. Teď můžu jen doufat, že něco podobného časem dostanou i do desktopu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

určite si si pomýlil "Kaveri" s "Kabini" ...mne sa to tiež stáva...troška nešťastne zvolené značenie.

A aby sme mohli urobiť závery nad modulárnou architektúrou rodiny Bulldozer, treba si počkať na jej evolúciu v podobe Steamroller a Excavator. Treba tomuto konceptu dopriať čas, nakoľko pokiaľ viem, tak nikdo takýto koncept nikdy neskúšal, a tým pádom sa AMD musí učiť na vlastných chybách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

taky mam AMD rad ale je proste fakt ze ve vykonove i v nejlevnejsim segmentu notebooku proste radeji sahnu po Intelu nez po AMD. jako minimalne absence Turba povazuji za diletantismus a podceneni situace z jejich strany

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma zkusenost s C e E procesorama AMD je proste taka ze nebrat, je to proste odpad ktery nikdy nemel byt uveden na notebooky, prilis pomale(1.0GHz+), jeste i 7 rocni notebook s Celeronem je rychlejsi. Jedine A rada ale ta se malo vyskytuje v ponuke koncovych zarizeni.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam presne opacnou zkusenost ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Take se musim AMD zastat, treba E-350 a C60 jako nahrada Atomu nejsou spatne - alespon subektivni pocit je odost dobry...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Core je jina liga takisto jako Atom je jina. Jasne ze kdyz srovnam Atom vs AMD C vyde ten druhy lepe, lenze kdyz na porovnani dam 5 rocni Celeron na architekture Core a novejsi C a E procesor stale je ten Celeron sviznejsi, lepe reaguje a pracuje. Jedine v cem rada C a E vynika je akcelerace videa, jest integrovany Radeon, jenomze i ty Atomy se daji koupit jak set s Tegrou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já mám také opačnou zkušenost. Vzhledem k tomu, že jsou to CPU stojící proti Atomu, tak se jedná o nebe a dudy. Atoma jsem měl 330, čtyřvláknové dvoujádro, na 1600 MHz a k tomu ION, a bylo to něco otřesného. Jen vysypat koš ve Windows byla operace na minuty, bylo-li tam více položek. Dialogy se málem malovaly na monitoru, že by čistě vyskočily, to fakt ne. Teď mám jeden netbook s E450 a proti Atomu je to nebe a dudy, přitom se slušnou grafikou TDP 18W, to je solidní volba. Pochopitelně hrubý výpočetní výkon to nemá, ale to od tohoto procesoru, stejně jako od Atomu nebo ARMu, nečeká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.