Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spor mezi výrobci chladičů vyústí v zákaz prodeje i odklady grafických karet

odpoved AMD:

“We are aware that Asetek has sued Cooler Master. While we defer to Cooler Master regarding the details of the litigation, we understand that the jury in that case did not find that the Cooler Master heat sink currently used with the Radeon Fury X infringed any of Asetek’s patents.”

(mam to z wccftech)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asetek mě s tím svým patentovým trollením už pěkně štve. Kdyby byli co k čemu, tak by se prodávali i bez trollení (chudák swiftech h220).

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vodni blok s integrovanym cerpadlem pouzil uz muj stryc u chlazeni vykonovych prvku u zarizeni, ktere vyrobil v roce 1966.

Stryc rika, ze se spokoji s mimosoudnim vyrovnanim - pry bude stacit 10 milionu korun :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dokážu si představit že pokud to tvůj strýc dokáže prokázat, měl by Asetek (nebo jak se jmenuje) asi docela problém s platností patentu. Nadruhou stranu - strýc to vytvořil v evropě, otázka je jak se dívají soudy na platnost amerických patentů. Každopádně z toho srandovního výkřiku by opravdu něco klidně mohlo kápnout ;) Najděte dokumentaci a pošlete Cooler Masteru ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to kdo to dřív vyrobí, ale kdo má na to dřív papír...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To právě ne. Pokud vím, pokud se prokáže že něco takového už předtím bylo, byť nepatentované, stává se patent neplatným. Pokud to původní "vynálezce" nepatentoval, jeho chyba - nevydělá, ale aspoň to už nepatentuje nikdo další.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

https://en.wikipedia.org/wiki/Prior_art

Podstatna drobnost je ale "has been made available to the public in any form". Tj pokud si to stryc udelal na dvorecku a nikomu o tom nerekl, patent furt plati.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou(patentem) bude asi konkrétní řešení, protože integrovamé čerpadlo ve vodných okruzích je již po desítky let např. v autech :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

<i>integrovamé čerpadlo ve vodných okruzích je již po desítky let např. v autech</i>

Jistě, to ale není použito na chlazení GPU grafiky, takže tady je ten problém... Jde o to, aby to někdopřed nimi udělal a prodával to veřejnosti. Hodně štěstí s sehnáním něčeho takového - CoolerMaster by Vám utrhl ruce :) (resp. můžete si to nechat královsky zaplatit)

Jinak tohle patentové trolení je hnus a nemělo by to mýt vůbec možné, protože takto se dá de facto zastavit vývoj společnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Jistě, to ale není použito na chlazení GPU grafiky, takže tady je ten problém..."

proto jsem napsal také první větu: "Otázkou(patentem) bude asi konkrétní řešení,".

Celý post na který jsem reagoval byl o obecných chladících okruzích, proto to zmínění konkrétního řešení, které bude předmětem patentu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.