Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ASRock přináší USB 3.1 Type C na základních deskách i přídavných kartách

asrock celkem jede, me se velice moc hodne libi tato jejich deska http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=EPC612D4U-2T8R
proste mlask

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je duvod proc mam rad modularnost desktopu... kdyz treba za dva roky budu chtit/potrebovat USB 3.1 koupim kartu za par stovek.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Az jeden. No ty brdo.

Preco ich tam nedaju 8 aspon, a neprbalia redukcie na klasicky tvar ako prechodne obdobie kym vsetky kluce, mysky, klavesnice atd neprejdu na C.

Cim skorej sa stareho usb zbavime tym lepsie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Jenže zařízení zatím nejsou a než se objeví situace, kdy jeden uživatel bude mít víc než jedno takové zařízení, bude tenhle produkt EOL. Sám bych to ale ocenil. Když jsem loni kupoval rychlou čtečku karet s USB 3.0 a viděl jsem v realitě micro-USB 3.0 konektor (který je větší než standardní USB konektor - WTF?) a k tomu kabel (možná 20× těžší než samotná čtečka), kterým by nebyl problém ubít medvěda, říkal jsem si, že je čas na úpravu standardu. Jenže ta půjde - jako vždy - pomalu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ten USB 3.0 "zváračský" kábel čo ide zo skrine na základnu dosku... No katastrofa oproti tým drôtikom pri 2.0 čo sa dajú spratať aj v malej skrinke.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že USB A se hned tak nezbavíme, rozšíření USB 1 a 2.0 je obrovské, asi nám to bude dlouho koexistovat, ale to je port který mi nevadí. Hlavně aby periferie rychle přešly na USB C, tedy jsme se urychleně zbavili těch ohavností na opačném konci kabelu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším, jak se budou vyhazovat zánovní základní desky jenom kvůli vyčvachtaným usb konektorům. A jak se to asi bude škvařit při průchodu 3A při jen nepatrně znečištěných kontaktech. Tenhle typ konektoru se hodí jenom pro mobilní zařízení, kde to bude skvělé, ale na velkém pc bych uvítal naopak ještě preciznější a odolnější konektor než je typ A.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za clanok, kvoli nemu som siel na ASRock stranku a zistil, ze prave vydali prvu mATX AM3+ mobo

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak by mě zajímalo jestli ten USB 3,1 type C bude mít kabel s koncovkou C a micro usb pro tablety? a kdy přibližně by se type C objevil na tabletech?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.