Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus pracuje na nereferenčním Radeonu Fury Nano White

Ruční osazování ???
To se mi nějak nezdá, jediný co se osazuje ručně bejvaj THD komponenty a to je na grafice leda napájecí konektor
Nebo je snad čínská realita jiná a pájej tam ručně BGA pouzdra ?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kde přesně se v článku či videu poukazuje na: "Ruční osazování ???". Trol se třemi otazníky ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě máte zvláštní schopnost nevidět a neslyšet věci, jako ostatní.

Ve videu se to uvádí zde:
https://youtu.be/9-RBFe6OiUg?t=55s
"Until today, every graphic card in the world, was hand-built to exact specfications."

Zřejmě jde o nedorozumění, Asus <b>podle mě</b> mluví o ručním návrhu desky, zatím co nově dělají plně počítačový návrh desky.

Možná jde o záměrné matení lidí reklamou. Myslí sice <i>podle mě</i> návrh desky, ale hned v další větě mluví o výrobě ("Now, incorporating 180 innovations, ASUS is the first graphic cards brand to achieve 100% automated production..."), takže to v mnohých může vyvolávat oprávněný dojem, že to všichni vždy pájeli na koleně, ale nyní a jen Asus, to dělá roboty a perfektně.

Marketingový krasožvást + záměrně nejasný tak, aby vyvolával matoucí dojem, že Asus je "míle od konkurence" :)
(vlastně taková legální (nebo na hraně zákona) klamavá reklama...)

...

Ve skutečnosti vždy tak 95 - 98% práce na grafické kartě bylo automatické nasázení komponentů a projezd cínovu vlnou, atd... A ten zbytek je nepodstatný a nejde o to, co se kazí. Kazí se (díky nařízení EU) cín bez změkčovadla - olova.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moje chyba, komentar jsem pochopil spatne. V tomhle kontextu mate pravdu oba.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně v tom videu ukazujou, jak tam cpou cosi ručně na ty desky

Ten bezolovnatej cín je v tom z velký části nevině, v testech je minimální rozdíl v počtu cyklů do selhání spoje, realita je sice trochu jiná než laboratorní test, ale mnohem větší vliv má velikost pouzdra a změna teplot, která roste s tím, jak u moderních komponent výrazně roste rozdíl ve spotřebě v klidu a v zátěži a řízení spotřeby podle teploty to ještě umocní, ze studena se to ohřejvá moc rychle a kuličky praskaj

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že karta ponese v názvu slovo "white", tak patrně půjde o jediný zásadní rozdíl oproti referenci. Čekal jsem alespoň jiné chlazení, podle fotky ale vypadá stejně jako ref. a to samé platí pro délku pcb, tak konektorovou výbavu. Fakt nenacházím nic special na této kartě. Kdybych byl výrobce karet, tak třeba integruju na jeden DP výstup všech svých Fiji karet redukci na HDMI 2.0 a nabídnu tak něco, co ostatní nemají a co je skutečně k něčemu. Touhle kartou se zavděčí Asus tak maximálně těm, kdo nosí pouze bílé hadry :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není moc vidět napájení, ale pokud by přidal ASUS i lepší napájecí kaskádu (upravil PCB), tak by se to pak dalo osazovat i full cover vodníkem. Pak by to stálo za změnu. Jestli je to jen bílý lak, pak taky nevidím moc smysl měnít referenci.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak bílá barva je na těchto komponentech vítanou změnou. Já mám rád bílou a bílé hadry nenosím. Černá je prostě už nudná. Modrá už je také profláklou barvou a navíc nepůsobí dobře na oči a náš mozek :). Červené byly Radeony od nepaměti a zelená je nvidia, takže bílá je jediná možná barva :).

Jinak já bych určitě redukci z DP na HDMI nepřibaloval, protože to může mít svá omezení. Navíc HDMI by už nemusela ani existovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.