Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Asus nabízí klávesnice s Cherry MX RGB LED a oddělitelným numpadem

"Výrobce dále dodává, že klávesnice ROG Claymore jsou světově prvními, které mají oddělitelnou numerickou část." - A co ten Sidewinder X6, co mi leží na stole?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky jsem si myslel že vyndat 6+ tisíc za klávesnici může jen megadement nebo jedináček z rodiny kde jsou to drobné. Ale podle všeho tato oblast zajímá i čípáka p. Ježka a zjevně není sám. Asi své uvažování budu muset přehodnotit.
Můžu se zeptat, opravdu to stojí za ten příplatek? Zrovna píšu na K260 od Logitech a za mě dobrý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cože, za šestku?? To se asi někdo dost pos..l, ne? I za půlku bych hodně váhal (malej Enter), ale tu bych možná ještě vytáhnul, protože jinak je to přesně to, co si představuji (možnost změnit barvu podsvitu podle únavy očí není špatná, je to promyšlenější než to na první pohled vypadá). Ale za šestku... brr, to je dneska cena dvou počítačů na běžnou práci nebo jednoho trochu lepšího, by se asi měli včas vzpamatovat (RGB LEDka a pár plastů a spínačů není žádnej extra drahej materiál).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi ti uniklo ze jde o klavesnici z rady "Republic of Gamers (ROG)" kde PC opravdu nestoji 3000Kc ale 20000, 60000, 100000Kc ;) https://www.czc.cz/asus%20rog/osobni-pocitace/hledat

ten "jen" spinac stoji 10$ pru kusovem prodeji, tak si klidne poskladej klavesnici vlastni ;)
https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_list&c=43

btw: malej enter je ves ANSI (US) rozlozeni, ISO (CZ,DE,...) ma velkej enter, viz: https://deskthority.net/wiki/ANSI_vs_ISO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale v těch 10$ je i poštovné a nejspíš i přirážka za blbost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to snad ne vychazet z maloobchdoni ceny nakupu jednoho kusu spinace kdy je vcene zapocitana doprava to uz chce mit poradne koule se odvolovat na takovy cenik :D obhajovat tak nesmyslne vysokou cenovku ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

@Dan8, @Tom
odkaz na spinac byl jen jako priklad ze nejde o levne spinace, narozdil od techto co jsou v napr. v beznejch mysi za 1.2$ (take s postovnym)
http://www.ebay.com/itm/Quality-Momentary-Tactile-Push-Button-Switch-SPS... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hledám souvislost mezi cenou PC a klávesnice... a doufám, že nedopadnu jako Ovečkin s Peroutkou. :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak hledas spatne, pomuzu ti, jde o radu "Republic of Gamers (ROG)", jde o herni nabusenou radu, takze kdyz nekdo poridi stred PC za 60000Kc tak 6000Kc za take nabusenou klavesnici neni nepochopitelne (pro toho kdo chce/dokaze chapat)...

ale srovnavat s PC za 3000Kc na kterrem si pustis tak piskvorky, ktere nebude z totozne rady je proste zoufalost nebo jen to nepochopeni ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dodatečná otázka... jak se pozná "nabušená herní řada"? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pozna se tak ze jsou tam komponenty o vykonu ktere si nekoupi nikdo jinej nez gam(bl)er
zde konktretne jak bylo recenu jde o radu ROG: http://rog.asus.com/about-rog

osobne je mi to jedno, jedinej "desktop" co mam je 6let stara skladanka s "neherni Mini-ITX nabusenou" ASUS deskou... s Atomem... ;) a ptas se jak se pozna nabusena deska? joke: mela dovetek DELUXE :)
a vazne: mela v te dobe USB3,Wifi,BT,IrDA,DC napajeni ;) recenzovana byla i zde:
http://diit.cz/clanek/asus-at5iont-i-deluxe-nejlepsi-deska-s-atomem-a-no...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nabusena znamena ze musi mit konretni logo (takovy hloupy dotaz jsem necekal ;) )

kdo tu srovnava s PC za 3000,- a jakou to ma souvislost s predrazenou cenou periferii z plastu a lacinych dilu ? >> to mame tleskat firmam ktere si za logo nechaji plati neuveritelne sumy ? sorry ale clovek co neni fanaticky follower takove znacky se zdravym selskym rozumem takove jednani nemuze snad obhajovat .....
btw napr. i na zarizeni za 3k si clovek zahraje treba Heartstone to jen k tomu nesmyslu o piskvorcich :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s PC za 3000 srovanal reader na ktereho sem reagoval ;)
http://diit.cz/clanek/asus-nabizi-klavesnice-s-cherry-mx-rgb-led-oddelit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

120ks libovolných cherry spínacu koupite za 34,5$ to je kus za méně než 0.3$
http://shopkey.doyustudio.com/120-pcs-cherry-3-pin-plate-mounted-switche...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takze kdy budes prodavat zkompletovanou klavesnici "Sheldoniq Cherry Super Ultra RGB Light" za 1500Kc? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezisi ten dizajn, si koupi jen blb naky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se vam nelibi clovece ? normalni frikulinsky vanocni stromek, ktery zveda prodeje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat co si ma pak koupit clovek, ktery chce poradnou klavesnici na psani a ne barevny cirkus? Netyka se jen klavesnic, ale vetsiny soucasne elektroniky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kazda klavesa ma vlastni RGB LED, to ze nekdo muze kazdou nastavit na jinou barvu, neznamena ze ty nemuzes vsem nastavit stejnou, treba bilou ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě určitě Corsair Vengeance K70 jednoduchý, funkční design a nejedná se jen o nějaký cirkusový paskvil. Působí decentním dojmem s trochou toho luxusu. Prodávané varianty s různými typy Cherry MX spínačů a různým podsvícením. Vrchní část těla klávesnice z hliníku.
Tu šílenost z článku bych si nekoupil ani jako zarážku pod dveře. Dodneška nechápu k čemu je někomu RGB podsvícení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RGB podsviceni muze mit 2 zakladni vyuziti:
1. nastaveni barvy vsem tlacitkum stejne, o presnem odstinu, ktery nekomu se libi, netaha oci, ladi s ostatnim osvetlenim neceho atd
2. nastaveni jinou barvu pro jasne odliseni, konkretnim klavesam, nebo ruzne barvy ruznym skupinam klaves, vhodne pro hry, hudebni/video strih sw apod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se na klávesnici drží málo špíny, co bychom s tím mohli udělat... jo, na všechny plasty přidáme takový parádní vzorek, to bude jak struhadlo! Jenom debil navrhne něco takového zrovna u klávesnice. Příjemné čištění!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co se ti zas nelíbí? Zašpiníš a jdeš si přece koupit novou! :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Paradni klavesnice, pravda za 4.500,- to neni uplne levne, ale bude to mirene predevsim na fanousky Asusu, co maji i zbytek sestavy z ROG edice.

Ja si teda poridil o neco levnejsi Logitech G810 s Romer-G spinacema a byly ty 4.000,- dobre utracene. Paradni klavesnice a jeste navic s bundlovanou The Division. Muzu jedine doporucit.

Na tehle Asus mi prijde zbytecny ten oddelovaci numericky blok, to nevim proc je to oddelovaci, ale treba to nekdo oceni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja treba oddelovaci numericky blok vitam, osobne numericky blok nepouzivam a zbytecne prekazi, primarne pracuju na laptopech a tam take numericky blok (umyslne, jednak nepouzivam, druhak zbytecne pak je primarni pouzivani normalni klavesnice zbytecne sejdrem vzhledem k LCD/Laptopu) nemam, pouzivam anglickou klavesnici takze cisla mam naprimo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to je, no ja si myslel, ze to muze byt pro nekoho zajimave, protoze to neni prvni klavesnice bez numerickeho bloku, zase tim, ze ho mas oddelitelny, tak kdyz bys potreboval nebo s tebou na PC byl nekdo jiny, tak proste pripnes a je to.
Pro me to ale neni, ja numericky blok potrebuju a navic uz klavesnici tu Logitech G810 mam. Tyhle klavesnice s mechanickyma spinacema jsou opravdu super vec, ja sam jsem na ni presel teprve pred nedavnem a jasne rikam, kdo nikdy neozkousel nepochopi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já si koupil normální podsvícenou klávesnici s makry ( https://www.alza.cz/c-tech-chiron-d3850611.htm) a mám ten dojem , že díky poměru cena/ výkon si pohodově odslouží totéž jako ty s cherry a cenovkou desetkrát vyšší ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podivej ja chapu, ze je ti lito obetovat tolik penez. Ono slusne mechanicke klavesnice zacinaji nekde na 2.500,- a je mi jasne, ze jednoduse kouknes na cenovku nejake C-tech a to je jasne presvedci. Ja byl na tom dlouhou dobu stejne. Nicmene nakonec me to zlakalo a do "mechaniky" jsem sel a opravdu ti muzu potvrdit, ze vazne "mas ten dojem", ovsem dojem naprosto mylny. Jedine ti muzu poradit, nasetri a jdi do toho, pak budes rikat neco jineho, tyhle klavesy s mechanickyma spinacema jsou totiz seksakramentsky rozdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a je ten rozdil pozitivni nebo negativni nebo kazdemu vyhovuje neco jineho a s cim clovek srovnava s kvalitni mebranou nebo s nejakym suntem za par korun ?
skoda ze kdyz si chce clovek trochu potunit klavesnici tak u nas se nedaji ani dokoupit o krouzky pod klavesy kvuli tlumeni hluku (posilal jsem dotaz i do eshopu jestli by nahodou neslo rozsirit nabidku ...odpoved: nikdo to sem nedovazi a musel jsem to objednat v zahranici )

btw Tesoro Durandal je pomerne slusne a da se sehnat za 2k s cherry spinaci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja si prosel od levnych klavesnic, pres velmi slusne membranove az po tyhle znackovy mechanicky spinace a v podstate jedinny duvod, kterej jsem ochoten slyset, ze nekdo nesnasi to klapani a pozaduje klavesnici tichou, pak jsou samozrejme membranovky nedostizitelne, ale jinak jsou ve vsem klavesnice s mechanickyma spinacema nekde o ligu vys a zadna jina klavesnice se na ne nechyta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu jake se vetsinou vyrabeji neergonomicka zverstva bez pridane hodnoty za pomerne vysoke sumy bych si takovym tvrzenim nebyl moc jisty ...ale je pravdou ze poslednich nekolik let jsem nedrzel poradnou "membranovku" nezavisle na cenovce i ty drahe jsou horsi jak materialem tak pocitem z psani nez to co mam jako zalozni za 300,- a pritom je cca 15 let stara :)
btw ten hluk i po pouziti "o-rings" je sice lepsi ale porad to neni ono :) kvalitni "mebrana" neni horsi je proste jina a v podstate je to taktez mechanicka klavesnice ....:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spravne klavesnice s mechanickyma spinacema, klavesnice s membranou, atd. Je to hodne rozdilny koncept.
Jak rikam, ze nekdo muze dat prednost membranovce kvuli tichemu stisku chapu, pak mas pozadavek na co nejrychlejsi stisk klaves hlavne u PC hracu, tam jasne dominuji mechanicke spinace MX Cherry Red, Brown, Romer-G, a potom mas pozadavek na co nejrychlejsi a nejjistejsi psani vsema deseti a tam zase dominuje MX Cherry Blue, Black. Membrana ani v jedne discipline nedominuje a to ani kvalitni.
Rozlozeni je individualni, kazdemu vyhovuje neco jineho. Je pravda, ze u nas dominuje jednoradkovy enter a velky levy shift, coz me treba nevyhovuje a mam jen klavesnice s dvouradkovym obracenym enterem a malym levym shiftem, kter eje trochu slozitejsi sehnat, ale da se.
Doma jsem mel pomerne na stisk slusnou membranovku s nizkym zdvihem klaves Fujitsu KB521, ale odesla. V praci mame membranovky od Dellu a jsou to hodne slusne klavesnice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nestandardni rozlozeni, dekuji, nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je nestandardni rozlozeni ? soucasny prumyslovy standard ktery je spatny nefeektivni a neergonomicky ale jsme na nej zvykli a nebo neco co ma smysl akorat by se vetsina lidi musela naucit pouzivat novy zpusob rozlozeni klaves :) to ze vetsina neco dela aniz by vedela proc to dela neznamena ze je to dobre ... aktualne se pouziva prezity a absolutne nevhody zpusob ktery vzesel z dob davno minulych kvuli konstrukcne technickym omezenim psacich zarizeni ...ale vsak lide nesnaseji zmeny a ucit se neco nove je pro mozek velmi bolestive ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze nekdo navrhne treba klavesnici s velkym otocenym insertem neni o ergonomii .... neni o estetice ... neni o nejakem standardu .... neni o nicem, na co jsou lidi zvykli .... to je o tom, ze ten clovek, co to navrhnul je proste fuckhead ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Standard v rozlozeni klaves snad ani zadny neni. Ta klavesnice je klasicke EU rozlozeni, kde vidis problem?
Ja treba radeji rozlozeni vetsinove pouzivane v Americe, proto se rika, ze je to rozlozeni US a i takove se u nas sezenou, napriklad ta moje uz zminena Logitech G810.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Standard je celkem jasny uz dobrych 30-40 let. Akorat pribyly 3 funkcni windows klavesy (a tehle chybi ta v pravo a je zcela nesmyslne nahrazena nejakou FN, kterou nikdy nikdo k nicemu nepouzije - taky k cemu by asi mohla byt? navic na 95% nepujde premapovat na originalni klavesu). A jeste se lisi treba velikosti enteru na americkou (na obrazku) evropskou a nemeckou. Jsem asi schopen prezit vsechny entery, akorat ta nemecka ma zpetne lomitko u maleho leveho shiftu, kde tu klavesu musim vyloupnout, protoze neustale pisu lomitko misto shiftu. Jak rikam, s rozdilnym enterem se zit neda. Absence klaves je dnes tristni, stejne jako nestandardni rozlozeni (o tom ani nema smysl mluvit).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi nikdy nebude vysloveně problém, s tím , když se klávesy mnohdy bohužel nešikovně přidávají (zpětné lomítko vedle malého levého shiftu mi naopak vyhovovalo ) , ale s tím , že prostě někteří výrobci klávesu odeberou a ani ji nezpřístupní pomocí kombinace (svého času mi dlouho chyběla klávesa Insert ). V takovém případě pomůže jen to přemapování ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno mi na stole ležel Consul 2715 (server s 3 x 8" disketovkami a krtečkem na kterém fungovaly šachy) .... ale ta klávesnice , poctivá socialistická výroba a pod každou klávesou halova sonda (na což jsem přišel až poté co jsem při čištění omylem rozleptal mezerník a ten začal drhnout )
Cherry spínače jsou jen pozapomenutá stará a relativně spolehlivá technologie (vůči plastovým membránám )... a firma která je vrátila ze zapomění .
Větší smysl by dávalo bezkontatní snímání at´již pomocí halova jevu či pomocí laseru/IR , jako to předvádí A4Tech s jejich lightstrike IR mechanickými spínači ... právě kvůli životnosti i kvůli tomu , že samotný chod tlačítka může zůstat při vhodné konstrukci tichý (ale to by nesměl být A4Tech co jako bonus přidal i typický zvuk mechanických spínačů ;) .
Pokud Cherry nepřijde s volitelnou charakteristikou chodu spínače , nebudu o nich za stávajících podmínek ani uvažovat . Jednoduše proto , že mít jednu klávesnici na hraní a druhou na psaní mi přijde jako moc velký luxus a přece jen kancelářské Delly či HP jsou prověřeny praxí ... a dostačují na vše .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám od oku 1992 na stole Cherry G81-3000 v ¨provedení, malý Enter a velký levý Shift ve světlé variantě, je to ještě varianta s DIN, konektorem, na kterém mám redukci na PS/2. Stará poctivá kovářská práce 24 let faktický každodenního používání a vypadá jak nová nabýt toho, že se mi tím jak jí občas rozeberu a čistím prodřel kontakt na jeden blok kláves neměl bych důvod měnit, bohužel díky této drobnosti , která nejspíše příští pokus o vypucování nepřežije nebyl by důvod měnit.
Už několik let se poohlížím po náhradě, ale nic použitelného jsem ani nezahledl a tu i když cena nebyla kritériem výběru. Všichni výrobci se vrhli na gaming černé placky obskurních tvarů, provedení čím více to svítí jak vánoční stromeček tím lépe čím více přidají kláves nebo nestandardních nesmyslů tím víc addidas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco takového také marně hledám. Možná bych se spokojil i s nějkou RGB svítící, ale třeba u téhle nezkousnu oddělitelnou klávesnici (zroj problémů, nižší mechnické tuhosti, podobně ten váleček na nudle nad ní), o těch rádoby designových prolisech kam se bude ukládat bordel nemluvě..Min podle obrázu to nemá žádný z hmatových navigačních bodu (jinak prohnuté j nebo terčik na 5 u numerické)

Zkrátka dnes se dělají klávesnice pro gamesky ne pro ty kdo u PC pracuji
Apropo pro klávesnicové úchylaky doporučuji
https://deskthority.net/toptopics.php

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si myslim ze ta klavesnice presne urcena tem co hraji hry na vyssi urovni (ten ani num blok nepotrebuji jako muj kamarad co hraje CS v hernim klanu, ten tuto klavesnici uvital a 4500Kc vysolil) a tem co si chteji vytunit blikajici PC (mb, vga, klavesnice a mys mohou blikat stejne, viz YT videa ;) A jak je videt tento tunning PC je ted fakt IN.
A samo pro ty co chteji mit doma něco extra a rodice to zaplati.
Takze bych to takto neodsuzoval, 4500/6000Kc j fakt palba, ale není to plastovka za 499Kc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.