Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pereme se s YouTube o autorská práva - 2. část: jedna bitva dobojována…

A jak je to s těmi sankcemi, nechali Vám je? :-P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, veškerá omezení samozřejmě zmizela a účet je opět plně funkční (myslel jsem, že je to z textu zřejmé ;).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

já se přiznám že jsem si rýpnout musel ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nakoniec sa nic nestalo a kolko zbytocnych teorii okolo ste mali. Aj cast 1 mi pride zbytocna.
A pritom stacilo pockat par dni ako sa to vyvrbi...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by z toho ale zase nebyly dva docela dobře čtené články ;).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Blesk má také dobře čtené články...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A uhradí jim ti albánci vzniklou újmu? Budou nějak postiženi za neprávněné nařčení? Vždyť se nic nestalo, že. Je to zcela v pořádku hromadně lidem odstavovat účty a otravovat je s řeším neexistujících problémů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohle jsem si musel zalozit ucet. Abych mohl reagovat na tento prispevek. Rici, vzdyt se nic nestalo, je prave to, co stoji celou spolecnost jeji podstatu a existenci! Nebo stat bude. Proboha, to jste tak slepi, Vy kdoz jste porad ve fazi "dyt se nic nestalo". To nas budou opravdu takto utlacovat? To se stalo a sakra se stalo. Nekdo me napadl, nekdo me oznacil za vinika, nekdo rekl ze neco porusuji, ze nekoho okradam, nekdo me narkl z nepravosti. V tento moment ma kdokoliv pravo chtit zpet svou cest. Ano, kdyz po mne nekdo chce, abych zaplatil pokutu za poruseni toho a onoho, pak ja zpetne pri dokazani ze jsem nevinen pozaduji minimalne omluvu! Takto se chova moralne nezdegerovany jedinec. Dekuji prosim pekne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas ... dnes nám nějak vymizela z právního a sociálního systému odpovědnost za nařčení, tedy každý si může nařknout kohokoliv z čehokoliv, aniž by počítal s následky. Důsledkem jsou pak odstavené účty na YouTube, patentoví trollové, politici, justiční omyly. Nejhorší, co se může autorovi křivého nařčení stát je dnes to, že své nařčení nedokáže ... a jedeme dál, s postihem pouze pro nařčeného (který se stal v podobě důsledků z nařčení: zpoždění, likvidace produktu, ztráta cti a váhy mého slova - což je třeba u mě taky asi tak to jediné kreditivum, které v životě mám).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Inu, k tomu mám jednoduchou odpověď - ano, budou nás utlačovat takto, a v mnoha dalších oblastech života systematicky více a více. Protože je hodně lidí (nebo jich přibývá?), kteří svým "dyt se nic nestalo" zmírňují ostražitost a kritičnost k tomu, co různé skupiny a organizace navrhují a prosazují. Umím si představit, že hodně těch chlácholilů je dostatečně omezených na to, aby byli dostatečně kritického uvažování schopni, na druhou stranu si i umím představit řízenou kampaň k usměrnění sentimentu davu. Organizace toto dělají hojně. Čili - tak dlouho se budou Jeníčkové a Mařenky uklidňovat že o nic nejde a cpát si břicha bůčkem a lít si piva do hlav, až najednou zjistí že ta mříž je příliš těsná a už se z ní nedokážou vymanit ven ...:-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže když tě bude chtít někdo okrást a ty ho chytíš, případně když po tobě někdo vystřelí z pistole a netrefí se, už to neřešíš? Nakonec se přece nic nestalo...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mate docela stesti. Spousta spolecnosti ted posila automatizovane odpovedi i na namitky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

I námitka se dá rozporovat (prý ;), bohužel jsme se tak daleko nedostali (ano, bohužel, čekal jsem, že to bude mít víc než dva díly).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou zůstává, co udělat pro to, aby se podobná situace pokud možno neopakovala a aby tato albánská "televize" už přestala otravovat channely a napadat je za copyright?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je jediné řešení: pokud je DigitAlb prostě jen Copyright trollem, tak se musí spálit víckrát, aby je YouTube poslalo do háje stejně, jako posílá do háje uživatele, kteří mají více „Copyright Striků“. Prostě odpovědnost za chyby by měla být na obou stranách. Jestli je - to samozřejmě netuším.

Pak je pochopitelně taky řešení YouTube nepoužívat, což je asi stejné řešení jako „nelíbí se vám, že policajti bezdůvodně buzerují na silnicích a zvyšují se jim pravomoci? Nejezděte autem.“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by možná stálo za to od YouTube (potažmo Googlu) zjistit, jak to je, po kolika "Fail strike" na ně kašlou a už je neřeší.

Ehm k té druhé části jen přidám, že to samé platí o kolech (zákaz jízdy po chodníku, zákaz jízdy támhle a tudy, nedejbože vyjetí z pruhu pro cyklisty z důvodu objíždění beozhledných chodců :D )

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec. Kdyz uz jste nakousli docela zajimave tema, co po tom z Vasi pozice Diit (jako IT magazinu) jit a zjistit podrobnosti primo u zdroje? Ja bych si takove pokracovani precetl rad.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Fail strike" je ten tvuj priklad o cyklistech. na kolech se drive jezdilo pouze s bandaskou mlika. cyklisti nikoho neohrozovali a nebyli to agresivni posuci.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Všichni cyklisti nejsou "agresivni posuci", to je mi zase škatulkování. Ale škoda mluvit, spousta bezohlednych chodcu je mnohem více zdraví ohrožující, než někteří řidiči a pumpičkáři.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za OffTopic, ale musil jsem reagovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale copak. Kdo nám tu tvrdil u článku google glass že kdo nechce být venku natáčen ať ven nechodí :D No tak to asi kdo nechce být na youtube banovanej ať tam nemá účet (:E

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Víš vůbec, jak nesouvisející pitomost jsi dal do kupy? ;) Ani nevíš, jakou mám chuť dát ti přátelský ban zde na diitku :).

Myslím, že Google nekoupil YouTube primárně proto, aby tam mohl banovat účty. Naproti tomu význam Google Glass… ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to nesouviselo? Všechno je to činnost "vyšší moci" a její libovůle :o) Kteréžto libovůli když se chce člověk vyhnout tak to skoro nejde nebo jen za ztrát.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Google koupil YouTube zcela jistě kvůli dalšímu vydělánvání pěněz. Všimni si, že nejprve byla reklama kontextová jako ve vyhledávači, pak se přidala ta "napovídací", obrázková, teď je tam ještě videoreklama (ani v jednom nevidím problém, je to stejné jako v TV akorát net té reklamy snese daleko více). Problém je právě v tom, že Google banuje za něco co mu třetí strana nakecá (čili bez předem předloženého důkazu jako ve tvém případě). Spojitost s brýlemi je zatím nulová nicméně potencionál na ovlivňování reklamním sdělením a omezování účtů (jako se stalo tobě) je vícenež jasná. Dovedu si celkem jasně představit, že bychom se v budoucnu setkali třeba s tím, že jsi nahrál video, na které někdo aplikuje právo-neprávo a jako reakce se dočkáš bloknutí účtu s kterým máš spojené zařízení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zazil jsem neco podobneho. Na mem kanale rusak ukradnul video, uploadnul ho, odstranil zvuk, pridal reklamy a moje nahlasil jako zavadne. youtube mi to bloknul a jeho nechal.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď jsem zažil haluz. Čtu si tak tento článek, když v tom mně přijde email, že nějaké dva subjekty si nárokují práva na "mé" video. Video tedy není můj výtvor, je to videoklip, resp. záznam živého vystoupení grabnutý z TV http://www.youtube.com/watch?v=og0frZrxMeY
Napadlo mě podat Námitku proti nároku - "Obsah je ve veřejném vlastnictví nebo se na něj nevztahuje ochrana autorských práv."
A jelikož nevím, zda položka, "Jsem si vědom(a), že podání podvodné námitky může vést ke zrušení mého účtu YouTube." je jen bububu nebo by to opravdu youtube s těmi domnělými vlastníky nějak moc řešil...tak jsem se raději rozhodl akceptovat stížnost a nedráždit hada mou nepodlouženou námitkou :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co je doma to se počítá, takže diskové pole a nazdar :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jj na fasismus, ktery se zde deje pravem silnejsiho je treba reagovat vzdy agresivne, jinak se nic nevyresi, zde se sice problem vyresil, ale vznikne znova, bud zde, nebo jinde.
Pripomina mi to jedno neskodne zviratko, ktere se rozhodla mi chodit na vejce, odnaset pryc nepomaha, ono se vrati zpet, ale existuje jedno reseni jak to parazita odnaucit, dnes hnije prazit zahrabany v hnoji a jiz dale skodit nebude, cim drive to lidstvo pochopi, tim lepe, na hruby pytel hruba zaplata, jinak zlocinci budou mit vzdy navrh, pritom za doby mestskych statu, se tohle nedelo bez spravedlive odezvy obcanu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nuz, co sa dalo cakat.
Nieje sa comu cudovat. Youtube je takisto len sprostredkovatel a prava, resp. ochranu pred korporaciami, ktore si mozu pripadnu skodu vymahat je velke mnozstvo, tak sa rovno vsetko blokuje uz pri prvych pochybnostiach.
Cely system tak funguje, neviem ci ma niekto podobne skusenosti, ale nejedna sa len o youtube, pripadne spomenuty FB.

Ja som mal negativnu skusenost, ktora nebola technicka ale postova. FedEx mi stratil balik v hodnote 500$ a trvalo zhruba mesiac, kym uznali svoju chybu. Pohadzuju si vas ako horuci zemiak a musis sa za svoju pravdu byt.

To mala byt len taka vsuvka k tomu, ze jednoducho - vzdy sa treba ozvat a stat si za svojim ak to ma realne zaklady. Vtedy to taktiez moze byt ukoncene k vasej spokojnosti bez vacsich problemov.

Ja si myslim, ze aj napriek stale coraz vacsej kontrole a akejsi centralizacii, sa stale z hladiska prava, ludskosti a celeho tohoto cirkusu od tychto spolocnosti mame este co ucit. Moje skusenosti hovoria za to, ze su nestranni a vzdy sa mi na tom poli potvrdilo, ze ked to nenechas len tak lezat, dosiahnes vysledok, ktory chces.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.