Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AVCHD 2.0 přidává podporu 3D a 1080/50p/60p videa

Spíš mě zajímá, jestli bude podpora pro přehrávání 50/60p implementována i pro BD. Dnes jsou k dispozici kamery se záznamem v 50/60p, ale není žádné zařízení k reprodukci tohoto záznamu, pouze PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi nejjednodussi a nejrychlejsi podpora bude u PS3. Tipuji ze behem par meiscu to daji do nejakeho updatu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HDMI to zvládá, takže to video můžeš hnát rovnou z kamery do TV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Primární pro mě samozřejmě je, jak foťák fotí.

Ale na druhou stranu je pravda, že video se na krátké sekvence z akcí hodí (poslední dobou jich fotím hodně), a tak budu za funkci videa ve své příští "zrcadlovce" rád (ty uvozovky dávám proto, že to bude nová SLT od Sony).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

už jsem skoro podlehl marketingu a začal o nějaké nové zrcadlovce s HD videem uvažovat, ale ještě dlouho bude u foťáku primární to jak fotí - viděl jsem nějaké ukázky ze zrcadlovek s bortícími se svislými liniemi vyčítaného CMOS při švenku/panorámování a je to docela nepoužitelný humus. zatím jsou videa ze zrcadlovek dobrá tak na hrající si koťátka nejlépe ze stativu ;) nebo pořád přemýšlet u každého záběru jestli se nebude náhodou vlnit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nepleteš si to trochu? Bortící se linie (deformace tvarů) jsou naopak výsadou CCD čipů, kde se informace z pixelů odečítají postupně (proto ta deformace a bortící se linie při rychlém pohybu). U CMOS k ničemu takovému nedochází. A mimochodem, jinak by se asi těžko zrcadlovkou natáč
ely i A-čkové filmy a seriály (např. poslední řada Dr.House - 5D MKII)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jaký Ačkový film je natočen zrcadlovkou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prý některé scény v "Red Tails" budou z 5D MkII. Jestli to bude Ačkový film nevím, ale točí to Lucasfilm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se teda uplne pletes :) U Interline CCD (pro video) se obraz exponuje do zatemnene casti a tato se pak nasledne vycita - zadne bortici se linie.

Nevyhoda je u starsich CCD ze pri pouziti prilis silneho svetla tam preteka naboj mezi bunkami a je videt bilou svislou caru.. CMOS to nema.

Zrcadlovky s CMOS jsou humus, kamery maj maly senzor (1/4").. takze si delam svou vlastni - 4/3" (8Mpx) s 16bit RAW.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak - mam 550d a vizual to ma jak fotomobil - nehodi se to na zadne zivejsi sceny. Nahravam jen koncerty klasicke hudby - tam se detaily v obraze zachovaji lepe nez z HD kamer.

Dale to ma priserne omezeni na 12 minut - protoze to neumi udelat soubor vetsi nez 4G, ani na exFAT.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mně by zajímalo, jak je to právě u těch Canonů....mám 5D MkII, a oproti 7D, který 60p podporuje a umožňuje, u 5D je pouze 30p. Myslíte si, že (i reálně, co se týče strategie marketingu Canonu) dojde k upgradu firmwaru?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuju... vyrobci celkove prdi na update firmware... spis bych u nich cekal akci "vrat stary dostanes slevu na novy"

Vesmes by byli sami proti sobe... je jednodussi prepnout linku tak aby davala nove loga na stare stroje :) a marketing to uz nejak proda...

Uznej ze marketing nemuze prodavat stylem "porad upgradujeme firmware a nemame z toho nic nez dobry pocit"... radeji zvoli strategii "CANON OPET EXCELUJE!!! PRYC S 30p!!! PRICHAZI DOBA 60p!!! 2x VICE blablabla..." :) a je vydelano

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle si právě taky myslim :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou zrovna pro 5D MkII vydal Canon update, kde kromě 30fps přidal i 24fps režim, takže se na přání zákazníků asi i trochu ohlíží. Vydělají na tom nepřímo - současné Canonisty si tak trochu hýčkají, aby si další tělo koupili zase od nich.

Ale osobně taky pochybuju, že budou navyšovat fps směrem nahoru, i kdyby mohli. Spíš bych tipnul, že to senzor nebo procesor nezvládnou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli u 5D MkII nebude spíš omezení ze strany procesoru. Zatím co 7D má 2x DIGIC 4, tak 5D MkII má jeden.

Ale pokud se nepletu, tak 7D umí 60 fps jen při 720p.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

720/60p umi i 550D s jednim Digic4

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepletes, 7D umi pri 60fps pouze 720P. Ma 2x Digic4. Podle me je to vec firmware, aby umela i 1080p/60fps. a odhaduju, ze si to Canon necha na nejakej dalsi model, o tridu drazsi. A odhaduju, ze driv nebo pozdeji nekdo hackne fw a pujde to i na tu 7D, za cenu ztraty zaruky.

U te 5DMkII bych si nebyl jistej, ten snimaci chip umi produkovat cca 150MB(raw z toho 21Mpix ma asi 30MB a umi to fotit cca 5sn/s) dat za sekundu, mozna vic. Otazka je jak rychle umi pracovat Digic4 a cache k nemu. Podle me by to melo byt bez problemu a zas to asi bude vec toho zku$%#^nyho marketingu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho jsem čekal, až se 50p/60p video dostane do běžných přístrojů a snad je to konečně tady.

Letos jsem si koupil kompakt Panasonic TZ20, který natáčí 720p50 video (a celkem pěkné). Umí i 1080i50, ale 720p je samozřejmě lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.