Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Balení Radeonu Pro Duo obsahuje třetí čip Fiji, jen tak navíc

"Namísto napájecích obvodů (jako u Radeonu Fury X) složených z tlumivek a cívek byly navrženy odlišné obvody složené čistě z cívek, u kterých nehrozí pískání."

Sranda. Tlumivka není nic jiného, než cívka.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a určitě je to chyba?
není Tlumivka speciální případ Cívky??

Cívka se všeobecně definuje, že působí proti výkyvům v el. proudu??
Kdežto Tlumivka zachytává jenom el. signály s vyšší frekvencí zatímco ty s nižší všechny propouští?

nejsem si jist, tak budu rád, když mě poučíte ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme hlupost. Jadro akurat urcuje hodnoty indukcnosti, su rozne typy (tvrde, makke) a nie vsetko sa vsade hodi - moze dojst k presyteniu a je problem. A nie len v audiotechnike. Kazda cievka/tlmivka o istej indukcnosti zaradena seriovo za paralelne zaradeny kondenzator, pomaha filtrovat napatie a znizit jeho vykyvy. Je to taky pomocnik kondiku, preto sa to v napajacich kaskadach krasne kombinuje, vid zakladne dosky: http://sinhardware.com/images/vrmguide/1.PNG
Cievka i tlmivka je principialne to iste, kazda suciastka s indukcnou vlastnostou a spravne zaradena, bude filtrovat jednosmerny prud (napatie) a v pripade audiotechniky, spravne zaradena bude sposobovat dolnu priepust frekvencneho pasma (napr. pasivna vyhybka pre basovy reproduktor). Kondenzator sa pri analogu bude spravat zasa presne opacne. Ich vhodnou kombinaciou je mozne pekne oddelit jednotlive frekvencne pasma a podla stupnovitosti vieme vytvorit 2, 3 ale i 4 pasmovu vyhybku pre danu reprobednu ci pasmovu frekvencnu propust.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tomto případě však je téměř na 100% chápáno tlumivka = cívka s jádrem. Protože "píská" samozřejmě jen jádro v cívce, pokud tam není, nemají vířivé proudy co rozvibrovat protože samotný torus je geometricky superponován vůči magnetickému poli, který generuje (což na jednu stranu posunuté jádro v cívce nebývá).

Samozřejmě to znamená nutnost použít většího množství cívek, tedy mědi a tím trochu návrh karty prodražit. Na druhou stranu u karty za 40 tisíc se ta finanční rezerva najde. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nebo tam nedali to jádro, takže nemá co pískat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem si rikal ze to musel psat nejaky ynteligent :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Urcite ten chip neni rezerva, pro pripad ze se ten v karte poroucha?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pokud vím, tak samotný čip je většinou ta nejméně poruchová část. (to platí nejen pro GPU, ale i CPU)
Navíc nápad "pokud vám odejde čip, tak tady máte náhradní, sami si ho vyměňte" je opravdu šílený.

takže určitě ne. Opravdu to bude jen taková kuriozitka/bonus pro zákazníky.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vtipkoval jsem, ze to v tomhle pripade nebude platit. Musim rict, ze me by fakt, ze mi po montazi zbyl zjevny kus elektroniky venku spis znervoznila.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne , to bude jeden čistý a funkční kousek pro reball ;) . Ale takový dárek by snad měla dávat spíš Nvidie která s bezolovnatou pájkou už má svoje zkušenosti ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajimal by me skutecny dopad RoHS na zivotni prostredi, protoze sice mame elektroodpad bez olova, ale budou ho nezanedbatelne tisice a statisice tun navic diky zkracene zivotnosti. Na druhou stranu, koho v Evrope plne zblblych lidi vlastne zajima, kdyz se to stejne nakonec vysype nekde ve stredni Africe na hromadu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

RoHS je čistě ekonomické opatření, které má za účel zvýšit spotřebu. Zeleného na tom není nic.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"... je přiložený jako zajímavost, kterou si majitel duálního akcelerátoru může vystavit do vitríny, použít jako těžítko nebo upravit do přívěsku na klíče."

Nepochybuji o tom, že používání těžítka jako přívěšku na klíče může přinést spoustu zajímavých zážitků. To nám "AMD" zase něco vymyslela ;-)

Kolik ten čip může vážit?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavý kto ako prvý otestuje funkčnosť tohoto "zberatelského kúsku".

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to zkusil :) sezente kus a zaridim zbytek :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

33+ % chybovost sa rozhodli riesit tymto sposobom. Aj tak by im boli nanic. Na druhej strane by to ale intel/nvidia nikdy nespravili, aj keby mali vacsiu chybovost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.