Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Korejské úřady: Baterie iPhone 6S mohou být rizikem jako Note 7

Já bych všechny ty internety zakázal!
^o^

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není potřeba, ony se ty internety rozbijou nebo shoří samy... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemůžu se zbavit dojmu, že to je odvetná akce řízená Samsungem. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže za Note 7 muže Apple ?
Je to možne, asi misto jablka nakousli baterku. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, myslel jsem to tak, že Samsung teď hledá způsob, jak vyhrabat podobný průšvih na Apple, aby srovnal skóre průserů. Prostě jdou štěstíčku naproti. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako spotřebitel bych uvítal důkladné vyšetření a opatření, která by mohla fungovat, bude-li společnost usvědčena z vědomého podvedení (podcenění). Pro obraznost, jako kdysi problémové dveře u letadel DC10. V takovém případě by měl nastoupit vyšší státní princip a vyluxovat akcionářům konta. V opačném případě žádný postih nebude fungovat, jen se bude šidit více, protože se musí zaplatit škoda, náklady a akcionáři nepřestanou tlačit na ještě vyšší zisk, který si rozhodně nesníží za žádných okolností.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je naprostá blbost, že by výrobce předem o problému s výbuchem baterie věděl a přesto pustil telefon na trh.

I kdyby do toho stát nijak nezasahoval, nemůže to skončit jinak než brutální ztrátou pro firmu, a v nejlepším případě „jen“ finančním postihem a ostudou pro zainteresované zaměstnance a vedoucí pracovníky firmy (v horším případě vyhazov a konec kariéry).

Ostatně, Samsung si to vyžral pěkně, nejspíš ho to stálo mnohem víc, než kolik mohla být pokuta od nějakého regulačního orgánu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takových případů už bylo a příklad jsem nedal pro srandu králíkům. Nic jsi nepochopil, ale osvěžím ti myšlenku.

Letadlo DC10 se mělo po letech vývoje stát vlajkovou lodí, vzdušným korábem a splněním snů cestujících, ale hlavně přepravních společností. Zprvu se zdálo všechno dobré, až se jednou utrhly dveře nákladového prostoru, zlomila se podlaha a poškodila se kompletně celá hydraulika (AAA96). Se štěstím se povedlo přistát pomocí motorů. Po vyšetření bylo vydáno nařízení a doporučení pro výrobce, který se na řešení vykašlal. Další nehoda, o dva roky později, tentokrát totálního rázu se stala 3. března 1974 ... tentokrát nepřežil nikdo. Ve stručnosti se zjistilo toto, výrobce se a) vědomě dopustil, aby letadlo zabíjelo, protože přesný popis toho, co se stane se ukázalo v přetlakovém testu. Za b) I přes nehodu se vykašlal na řešení, které vynesla vyšetřovací komise a úřady. Všechno to vyústilo onoho 3. března 1974.

V takových případech, bez slitování pozavírat a pokuty ve výši 105% jejich majetku, tedy likvidační. Stačil by jeden jediný případ a další by se nestal, osoby na konci penězovodu si udělají pořádek sami, to je jediná jistota, která funguje. Hrábnout jim do kapes.

Tedy, až opět dostaneš nutkání povýšeně kritizovat, tak si srovnej fakta ještě před odesláním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„V takových případech, bez slitování pozavírat a pokuty ve výši 105% jejich majetku“

Viz můj komentář níže.
Zkuste si představit, jak by vypadalo řešení např. Dieselgate (že by jako US EPA zkusila „znárodnit“ Volkwagen, nebo jeho vlastníky, jako spolkový stát Dolní Sasko?), z toho je dobře vidět, jaká je to kravina.

Navíc tyhle regulační orgány se o spotřebitele zajímají jen okrajově, primárně slouží jako nástroj politického boje.

Čili v době politického napětí mezi zeměmi by si ty země navzájem znárodňovaly firmy.
(Asi podobně jako EU zakázala dovoz něčeho z Ruska a vzápětí regulátor v Rusku „objevil“ problém s potravinami z EU a zakázal jejich dovoz.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud natahuješ ruku pro peníze, musíš mít zákonitě také podíl odpovědnosti. Dieselgate není správný příklad, protože nikoho nezabil a nezranil (přímo). Za dobrý příklad, u kterého neexistuje slitování by bylo přimíchávání melaninu do mléka - v Čině roku 2008, za které padly i dva hrdelní tresty. To se dělo zcela vědomě. Podobně jako pančování alkoholu v ČR. Právě proto jsem zmínil případ DC-10, kde během testů prototypu bylo opakovaně prokázáno selhání, zadokumentováno a vyšlo i varování (důkazní materiál se později probíral několikrát u soudu a bylo též prokázáno, že šlo o finanční kalkul vlastníků, kteří případné ztráty na životech a odškodnění chladnokrevně prokalkulovali - dokumenty se dají dohledat). Přesto si odhlasovali (jedním z důkazů byl i písemný záznam), že letadlo půjde do výroby tak jak je. Věděli předem, že je otázkou času, než dojde k nehodě, obešli i povinné přetlakové testy, ale ziskuchtivost a závod o uvedení velkokapacitního letadla byl důležitější. V tomto případě jsou likvidační tresty zcela na místě a právě v těchto případech by měl státní aparát zasáhnout bez slitování. Jednou, podruhé a po třetí už si to nikdo nedovolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Za dobrý příklad, u kterého neexistuje slitování by bylo přimíchávání melaninu do mléka - v Čině roku 2008, za které padly i dva hrdelní tresty. To se dělo zcela vědomě. Podobně jako pančování alkoholu v ČR.“

Což s tímhle nijak nesouvisí, tady nešlo o trestnou činnost ani nějakou sabotáž.

Dieselgate je mnohem lepší srovnání, navíc i tam argumentace byla, že ty zplodiny ohrožují lidi.
Jiný příklad je zasekávající se plynový pedál u Toyoty, kvůli tomu se pár lidí zabilo.

Ale tam nešlo o detaily toho problému, jako o ilustraci toho, že ty hospodské představy „všechny pozavírat a všechno jim zabavit“ v praxi prostě nelze realizovat.

A ostatně, proč by vůbec potrestané měly být zrovna ty firmy?
Stát si osobuje právo rozhodovat o tom, co je a není bezpečné a regulační orgány rozhodují o tom, co pustí a nepustí na trh.
Je to právě ten regulační orgán, kdo výrobku dal razítko, že je bezpečný.

Teoreticky když už stát má pravomoci, můžeme po něm chtít i odpovědnost.
Čili odškodnění od státu a pozavírat pracovníky a vedení regulačního orgánu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nápad vyluxovat akcionářům konta je taky „super“… Co by se stalo, kdyby nějaký stát začal zabavovat milionům vlastních i cizích občanů podílové fondy a životní pojistky kvůli tomu, že v nich náhodou jsou akcie nějaké pokutované firmy, a následně nejspíš jiné státy začaly recipročně zabavovat majetek občanů toho prvního státu, ani nedomýšlet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zmrdi utoci :) Chce to uz len unikatny bojovy pokrik, nieco ako hail "...."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ty nevymenitelny baterie, obavam se ze tento problem neni posledni

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakazal by som baterky na pevno v akomkolvek zariadeni. Nech si robia ale na eu trh len odoberatelne..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, čeho by se tím dosáhlo by bylo to, že by se zase naplní obchody bateriemi mrzké kvality z druhovýroby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte stejných, jako se dávají do nových přístrojů? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je málo!
Zakázat akumulátory celkově. Mobily by se prodávaly s podvozkem a kolem drátu.

I kdyby to mělo zachránit jediný život!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Mě se to nelíbí, tak bych to (všechny ty internety) zakázal.
Kontrolní otázka: vyjímatelná baterka nemůže zahořet?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodavaj to za silene prachy pricem ve vnitrku je to peknej lacinej kram, pekna ukazka role nenazraneho kapitalismu, zlate poctive Nokie, ty bezi dodnes a neco vydrzi, nedivim se ze bohaty lidi uzivaji dal stare Nokie a je tyhle prehypovany smartphone sračky ktere nejenze generaci co generaci debilnej, odebiraji ze svoji vybavy dulezite funkce anebo funkce ktere pred par lety zavedli jiz sami vyrobci jednoduse nezajimaji, protoze oni na nich jeste zprasi obal zarizeni a samotne baterie protoze se rychle a umele honi za 4K a vic coz je naprosto zbytecne, hlavne to bylo eXtra dulezite odstrihnout klasickou SIM-ku na micro a pote na Nano, ja to bylo skutecne nutne, dal s tim odstrihnuti microSD karet aby si zakaznik nahodou nekoupil/nedolozil rychlou pamet do zarizeni za babku a dale jo ten odporny 3.5mm audio Jack neskutecne uz leta vadil az tak ze na jeho miste je dnes plasticek a s tim se sralo na prostor potrebny pro fyzicke zvetsovani baterie, pohnojili co mohli hlavne ze si za tehle shity uctujou od 750 do 1200€, pry kvalita a EKO, nasrat JIM!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) Apple má snad nejlepší support ze všech výrobců (aktualizace vycházejí hodně často, životní cykl je 4 - 5 let). Takový support nemáš ani od MS, ani od Xiaomi a už vůbec né od Google. Ostatní výrobci pak mají nějaké 2r. A ten životní cyklus je real. Brácha má 4s, které už je fakt staré. Šéf a další šéfík jiného oddělení teď 4s po hafec letech odložili a šly do aktuální verze. Každopádně já měl třeba HTC Desire Z a taktéž mi vydržel 4r (ale bez sw supportu a byl šíleně pomalý, i s jinou romkou)

2) Apple má nejlepší podporu v komerční sféře. Kromě toho, že podporuje všechny možné standardy, i wifi standardy na Roaming (802.11r, 802.11k, 802.11v), Android přišel jen s podporou 802.11r ve verzi 5, MS ve Win10, tak Apple podporuje modifikace a profilování velkého množství nastavení (viz. ".mobileconf"). V kombinaci bodu 1 a 2 dost často bezpečnostní firmy(když firma potřebuje splňovat velkou úroveň zabezpečení a mít pod kontrolou klienty s iOS) podporují jen Apple zařízení.

3) Apple dokáže lépe běžet na méně výkonném hw, než konkurence (aspoň donedávna to tak bylo), takže proč by měl používat náročnější hw na spotřebu? Není k tomu důvod.

4) 3.5mm jack je jen záminka pro házení špíny na Apple. Velký tlustý konektor, při jehož zapojování dochází ke zkratu, to není žádný důvod, aby byl nadále trpěn. Já s jeho odstraněním souhlasím. To, že na něj existuje hafec zařízení, to je přeci šumák. Takovým argumentem bychom se nikam ve vývoji neposunuli. Navíc když Apple dodává mini redukci pro uživatele, tak škoda nula nula nic a celý ten hipe kolem toho postrádá smysl.

5) microsd karta není rychlé zařízení, výkon je tristní a třeba takový Android má ještě tolik mezivrstev, které způsobují ještě větší pomalost. Koupě levného telefonu s malou nand si člověk připojením microsd karty moc nepomůže, protože si už tak pomalý telefon ještě více zpomalí. A v dnešní době 20Mpix foťáků je třeba počítat s tím, že telefon s 16GiB nand je na hraně použitelnost a nejlépe je dnes kupovat 32GiB a větší verze.

Pokud jde o MS, tak ten jde s těma s výma mobilníma Win ke dnu (navíc nedávno jsem u něj testoval ipsec implementaci pro bezpečný přístup do firmy a je to opravdu výsměch). Nokia šla už dávno. Blackberry k tomu míří, bohužel. Android se začal stávat použitelným od verze 5.1, takže jeho současný stav vnímám jako plně konkurenci schopném proti Apple (ohledně rychlosti, svižnosti apod.). Android má spoustu fičůrek a líp se z uživatelského hlediska přizpůsobuje, ale zase postrádá různé věci, které má Apple.

Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevadi mi prejimani slov, ale slovo "recentní" mi zni tak nejak divne
myslim ze tady by bylo lepsi uzit puvodni ceske slovo "nedávné"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit. Normálně si anglikanismů ani nevšimnu, ale recentní už je trochu moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to anglikanismus, angličtina i čeština toto slovo přejaly z latiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli spíš korejské úřady nechrání „svůj“ Samsung tím, že podobný problém vyrobí i u Applu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco by se s těmi bateriemi mělo udělat. Vyrobil jsem první prototyp a myslím, že by to mohlo být bezpečné a plně funkční. Přístroje se staší technologií na vyšší napětí by musely mít dva kousky v takovém malém futrálku.
http://panorama.mnoho.info/userFiles/retro/m-q/plochabaterie-01.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvedomujes si, ze tahle baterie jsou tri 1.5V clanky za sebou v "takovém malém futrálku"? A je to velike, tezke, neda se to dobijet a IMHO by to ten mobil moc dlouho neutahlo.

(Jsem se jednou ptal, jestli do fotaku co ma 1.5V nabijeci baterie nejde dat nenabijeci. Jde, ale vydrzi jen par fotek (mysleno nejspis s bleskem), protoze na tak velke odbery nejsou delane ; ostatne viz http://www.ledmania.cz/aa/test-tuzkovych-baterii - "alkalické baterie nejsou stavěné na vysoké odběry")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.