Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Be Quiet! ukázal své první plně modulární zdroje

Pořád se všichni předhánějí, kdo vyrobý lepší ATX zdroj. Ale když člověk shání slušný microATX, tak nic není.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

slusny micro ATX (SFX) zdroj existuje. Je viacero moznosti od lacnejsich po drahe Fortron, Seasonic, SilverStone,

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč nemají certifikace silver, gold, platinum? Našel jsem maximálně nějaký bronze.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ospravedlnujem sa vopred za off-topic komentar, ale rad by som sa autora clanku spytal, ci mu v ramci nejakej opravy nepresiel rukami zdroj Seasonic SS-430GB. Mam ho 6 rokov v pocitaci a poslednu dobu mam pocit, akoby odchadzal. Ked na viac hodin uspim pocitac, po naslednom zapnuti sa neprebudi, ale prakticky hned sa restartuje. Zvycajne sa to stava, ked ho zapinam rano, t.j. ked nejakych 8 – 10 hodin "oddychoval". Akoby v nom za tu dobu nieco "vychladlo" a nedokazal narazovo poskytnut potrebny prud (pocitac nie je ziadne delo, je to nejake core2duo + 3 HDD + 1 SSD + pasivna graficka karta, celkovo max. 150 W pri plnej zatazi). Chcel som sa spytat, ci neviete o nejakych komponentoch, ktore v tychto zdrojoch odchadzaju, a prejavuje sa to takymto sposobom. Skusil som do pocitaca nahodit nejaky 250 W noname zdroj, a ten bezi poslednych niekolko dni bez problemov. So Seasonicom som maval tieto problemy 1 - 2 krat denne (vzdy len po zapnuti, ked uz pocitac nabehol. bezal bez problemov). Dakujem za pripadny tip.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takhle mě nic nenapadá, S12II má kvalitní osazení, tudíž to nebude žádná typická věc, ale spíš nějaká porucha konkrétního kusu…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zde to vůbec nemusí být zdrojem. Takhle stará Core2 deska? To je rádo že to funguje. Takhle se často projevují tzv. studenné starty a bejvá to nejčastěji board. Neříkám že to nemůže bejt zdroj, ale je to méně pravděpodobné.

Dej režimu spánku pápá a pomalu šetři na novej PC, smrt se blíží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S inym zdrojom, ktory som pripojil, to nerobi. Preto momentalne podozrievam zdroj, aj ked v prvej chvili som mal tiez obavy, ze to bude skor doskou (aj ked ta ma tiez narok, dlhe roky verne sluzila, P5W DH Deluxe).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak napokon po dvojtyzdnovom skusani sa ukazalo, ze problem nebol v zdroji, ale v HDD (Velociraptor 150 GB). Ten som pri skusani ineho zdroja zabudol pripojit, takze to vyzeralo, ze novy zdroj problem vyriesil :) SMART nehlasi ziadne chyby, ten disk normalne bezi, ale pri zapnuti z rezimu spanku zhadzuje pocitac. Tak putoval do USB supliku; sice trochu luxus pouzivat Velociraptor ako prenosny HDD, ale na ine vyuzitie uz nemam odvahu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím už jsem se setkal. Neřeknu vám čím to je, ale aspoň vám řeknu co bude pravděpodobně následovat. Za jeden, dva měsíce se ozvou 1-2 velké rány. To explodují ty velké kondenzátory.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bolo to u tohto Seasonicu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký to byl zdroj bohužel již nevím, omlouvám se, ale vámi popsané chování PC/zdroje na chlup sedí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aj tak vdaka. Nebudem teda s tym zdrojom riskovat, mozno ho dam este pozriet do nejakeho servisu, ale pravdepodobne sa to asi ani neoplati.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vlastně jsem to psal spíš jako nápovědu Behemotovi. Ty buřtíky nadělaly pěknou paseku, i zvukovou. :) Ale deska i ostatní komponenty přežily bez úhony.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na vstupu to má Chemi-Con, jeden (aktivní PFC). Jednou v životě jsem četl o vadných Rubyconech na primární straně, to ovšem bylo celé PFC a primár v řiti a pravděpodobně odešly důsledkem selhání jiných součástek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,

mohu mit de..hloupy dotaz - k cemu je dobre mit odpojitelny M/B kabel? Konkretne Be Quiet! donedavna mivali radu zdroju, kde bylo odpojitelne vse az na ATX a 12V k procesoru, coz mi prislo z pohledu modularity tak akorat...

Diky, Honza

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cestovní zdroj k předvádění po výstavách, soutěžích apod.?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná bych to uvítal, když bych vyměňoval jeden zdroj za druhý a mohl zachovat kabeláž. Nemusela by se rozdělávat celá case, ATX vedu za backplate základní desky (takže je potřeba odšroubovat a odendat druhou bočnici) a je fixovaný na místě několika sponkami. Ale to je otázka 5-10ti minut... takže i v tomto případě výhoda velmi pofiderní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například u modulárních Silverstone zdrojů je možné použít výrazně kratší M/B kabel (a samozřejmě i všechny ostatní), což se v malých skříních docela hodí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.