Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BenQ uvádí 32palcový 4k HDR monitor s 99% pokrytím AdobeRGB

Zbytecne prelozene tiskove oznameni Benqu, bez informaci o cene a o pouzite technologii displeje nema clanek zadnou hodnotu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

- Zbytecne: je to upozorneni na neco zajimaveho. Takze treba pro me to prinosne je, protoze tiskove zpravy vsech vyrobcu opravdu nesleduji.
- bez informaci o cene: U produktu, ktery neni na trhu? Navic David to si toho byl vedom a nedelal mrtveho brouka. Viz: "pro tuto chvíli pomiňme, že zatím nebyla oznámena cena, pouze dostupnost monitoru v lednu příštího roku"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podľa jedného ruského webu je technológia IPS a model by mal byť lacnejšou alternatívou k značkám ako je EIZO. Cena zatiaľ nebola stanovená, ale očakáva sa okolo 2500€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tož alternativa možná, ale dokud se to nezměří a důkladně neotestuje, tak si k tomu mohou napsat co chtějí. Zatím se vychází jen z tiskové zprávy a jednoho obrázku. Jde o to, že EIZO má v monitorech vlastní procesory, které provádějí veškeré potřebné korekce a emulace na úrovni jednotlivých pixelů. A pochybuji o tom, že by EIZO tyhle vlastní procesory bylo ochotno někomu odprodat jako OEM…
Až monitor bude k disposici, můžeme požádat o jeho zapůjčení a spácháme důkladné proměření a ověření deklarovaných vlastností a parametrů…

Jen bych podotknul, že dynamika monitoru a deklarovaný kontrast je super věc na hry a videa, ale pro účely fotografie a předtiskové přípravy hraje tento parametr takřka mizernou roli (reálný tiskový kontrast se pohybuje okolo hodnot 1:100)…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Bez otestovani je to jen opis tiskove zpravy, ktera je uzivatelum na ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eizo ma tak leda velke prd, od dob, co opustili zarivky a presli na led maji to co vsichni ostani s tim ze zaruka otresna a kazivost obrovka. Adobergb nikdo nepotrebije, doba cmyk je s prichodem cmyk+4 mynilosto, kjdo to nepochopil je hlupak a dinosaurus, suma sumarum benq dfnes dela spicvkove monitory, jeden ips 4K MAM DOMA, ma srgb a na grafiku I tisk super, kalibracni sonda xrite

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně že jste se pochlubil, nemáte AdobeRGB, tak je to na nic. Hlavně že vám stačí sRGB na gamut osmibarevného tisku. :-/

CMYK+4 místo CMYK. Hmm, jste asi nikdy neviděl a nepoužil ofsetovou mašinu. CMYK ještě dlouho bude vévodit hromadnému tisku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat, ta integrovaná HD530 zvládne přes HDMI krmit rozlišení 2000x1440 ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2560x1440 @ 60Hz by jit melo. 4k jen 30 (24)Hz. Nicmene tohle je taky otazka desky, co za HDMI ma. Ne jen CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Základka podporuje 4K tak snad jo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si zrovna jistý, zda-li přes HDMI protáhnete tohle docela nestandardní rozlišení, ale myslím že jsou na to SW nástroje, které jsou schopny HDMI trochu znásilnit i na jiné kombinace rozlišení při dodržení maximální propustnosti (tuším že u 1.4 je to 340 MHz a datový tok je 8,16 Gb/s). Další otázkou zůstává, jakou verzi HDMI máte. Mám pocit, že HD530 má zatím jen HDMI v1.4 a pak tedy 1440 zvládá na 60 Hz. Seznam nativně podporovaných rozlišení je:
1080p
1080i
720p
480p
1600 x 900
1360 x 768
1344 x 1008
1280 x 960
1024 x 768
1024 x 576
atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, právě že si nejsem jist, protože jsem to ani u výrobce nenašel. Jedná se o MSI PC MATE Z170. No když to nepůjde tak dokůpím quadro.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja tech 2000x1440 bral jako preklep. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro hloupé 2560x1440x60, stačí ti to ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty pohadky, jak si koupis nejakou nvidii uz ti davno nikdo neveri...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo teoretici, jde to pred hdmi na 30hz, mi co meco vime mame displayport .... na 60hz .... a jeste to pak umi I 10bit .... teda 8+2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dík, taky myslím, že to nepůjde, HDMI je standard k ničemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak to bude s tymi parametrami, bude to celkom zaujimavy kusok, ak to nepokazia s cenou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Citam na webe intel, ze "Up to 4K resolution"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tynýte, gratuluji:
AMD totiž oznamuje zahájení výroby a dodávek čipů POLARIS 10 a POLARIS 11 ve zbrusu nové revizi. Jako první se dočkají embedded modely u nichž dochází k velmi zajímavému posunu TDP.
V případě E9550, což je v podstatě Radeon RX 480 s výkonem 5,8TFLOPS, který má normálně 150W, klesá při stejném výkonu TDP na úžasných 95W! U modelu E9260, což je vlastně RX 460, nejen kleslo TDP z 75W na 50W, ale výkon vzrostl z 2,15TFLOPS na 2,5TFLOPS!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

4k na 32"... Není to nějak málo Antone Pavloviči?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co náte na mysli, že je málo jakože pixelů (těch 4k = 8Mpx) nebo palců (těch 32")?

Jesli myslíte palce, tak aj jo. Já mám jako PC monitor 42"!!! ;-) IPS :-) 4k :-) LCD TV od zn. LG a je to z 0,5m tak akorát a už bych nikdy nechtěl menší!

Z těch 0,5m právě už nevidím pixely :-), zvětšený text je hladký nekostrbatý a jde i zmenšit na méně než 1mm, neb klidně můžu koukat jakoby na jen 21" FullHD (ale 4x) .

Tedy tím chcu naznačit, že to (42" UHD) je naprosto! stejná pixelová hstota jako u jednoho 21" FullHD displeja :-) (jen jakoby jste dali 4kusy nad a vedle sebe jen bezešvě :-) )

U mojich 24Mpx fotek v AdobeRGB vidím supr zelenou trávu, i jemné barevné přechody (i jemnost /hrubost pixelů limituje barevný i jasový přechod - skoky odstínů i jasů jsou možné jen po jednom celém px, čili jeli px málo, skoky vystínování jsou hrubé :-(, nejen elektronika!) a mnoho i drobných detailů v dáli, u fotek krajiny, jako bych koukal z okna na realitu :-)

Krmím to "4k" (vpravdě "jen" UHD) na 50 nebo 60fps (dle fps videa) ovšem nelevnou sestavou: i7/OC 4x4,4GHz + GTX980/OC1500MHz :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tv nebrat, casto umi jen 6bit a vyhlazovani na h.... s tim ze casto nema ani dp ..... no dobra, ty nejdrazi maji vse ... jenze pak vyjde ljevneji monitor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jemu to nevysvetluj, on si jednou kupil najlacnejsiu IPS od LG a odvtedy sa na nej ukaja pravidelne v tychto diskusiach. Ale ze to ma 50Hz vyblity 6bit panel s glow efektom a mizernym kontrastom je zrejme vedlajsie. Hlavne, ze moze cumiet z pol metra na 42". :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jj ani rec.702 to nemá, to můj proejktor to má, ale používám jiné, přímo filmové nastavení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jiz nektere(!!!) stare IPS LCD TV s trubicemi od LG mely jeden(!) HDMI vstup defacto DVI s 10bit zpracovanim obrazu! A pravda kontrast tehdy nic moc ale stejny jako jine i PC monitory.

50Hz progresivne je na oci stejne jako 100Hz u CRT monitoru (nebo vas LCD monitor umi vic jak 50, 60Hz!?...). Vic je dobre leda na hry ne na praci a ani videa, ktery maj max 50,60 fps prokladane dokonce jen 25fps...

Navic jiz ta moje stara Lg umi az 75Hz ;-)

Nova 4k LG ma zase jeden vstup HDMi 10bitovy ale je treba koukat jaky model a jaky vstup! (ano 4k zatim max 60fps) A je nutne nastavit v menu teho vstupu PC Hry anebo v jinem rezimu jde rucne povypinat "vylepsovani"... obrazu vcetne vyhlazoani kontur nebo pohybu... A rucne zapnout Wide Color ;-) Tedy jake vyblite barvy???...

A konecne kontrast- nekter(!!!) dnesni LCD maj rezimy kdy ani vecer temer neprosvita cerna :-)

Tak prosim nezobecnovat(!!!) a plivat jen na konkretni modely. Dekuji.

"problem" bejva casto ve spatnem modelu TV nebo pripojeni nebo nastaveni...

Apropo ja nez koupil pokazde jsem se tahal s tezkym PC do prodejny a dovolil si otestovat vstup a obraz testovacimy obrazci ;-)

A koukat z pul metra na 21" FullHD monitor nebo na ctyri 21" FullHD monitory vedle a nad sebou jestale koukani na stale stejnou pixelovou hustotu i kdyz jsou v mem pripade ty ctari jednadvacitky jen jakoze bezesve - cili jeden 42" UHD, mi neprijde divne koukat stale z oul metru ba naopak bozi! zdy si mohu odsednou a pobodlne zaklonit hlavu do kresla u horsiho obrazu napr. SD videa nebo zmensit okno ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jiz nektere(!!!) stare IPS LCD TV s trubicemi od LG mely jeden(!) HDMI vstup defacto DVI s 10bit zpracovanim obrazu! A pravda kontrast tehdy nic moc ale stejny jako jine i PC monitory."

A to je vsetko sexy, ale k prdu ti je 10bit elektronika, ked panel je 6bit sunt ;)

"50Hz progresivne je na oci stejne jako 100Hz u CRT monitoru (nebo vas LCD monitor umi vic jak 50, 60Hz!?...). Vic je dobre leda na hry ne na praci a ani videa, ktery maj max 50,60 fps prokladane dokonce jen 25fps..."

Ne to je o tom, ze ak je panel ako tak schopny a rychly, ma aspon 100Hz realne. Pokial nesi schopny vidiet rozdiel medzi 50Hz a 100Hz panelom v rychlych scenach (sport napr.), tak si slepy a je zbytocne tu s tebou diskutovat.

"Navic jiz ta moje stara Lg umi az 75Hz ;-) "

Tak to si vyhral.. :D

"Nova 4k LG ma zase jeden vstup HDMi 10bitovy ale je treba koukat jaky model a jaky vstup! (ano 4k zatim max 60fps) A je nutne nastavit v menu teho vstupu PC Hry anebo v jinem rezimu jde rucne povypinat "vylepsovani"... obrazu vcetne vyhlazoani kontur nebo pohybu... A rucne zapnout Wide Color ;-) Tedy jake vyblite barvy???..."

Take vyblite, ake ma kazdy 6+2bit FRC panel, vcetne toho tvojho vybliteho levneho IPS panelu. :)

"A konecne kontrast- nekter(!!!) dnesni LCD maj rezimy kdy ani vecer temer neprosvita cerna :-) "

Jo, znizia backlight na ukor kontrastu, to je mi teda featura :D

A o prosvite tu nikto nerozpraval, bavim sa o glow efekte, ktory je sucastou kazdeho IPS panelu a o KONTRASTE, ktory tvoja TV ma tak kolem 700:1 s mizernou ciernou, v porovnani s kvalitnymi VA panelmi, ktore davaju staticky okolo 5000:1. A nie, nemyslim ziadne sunty za 10k s rozhodenymi farbami a delta E 5+, ale zkalibrovane poctivky ako napriklad UE55H7000 ;)

"Tak prosim nezobecnovat(!!!) a plivat jen na konkretni modely. Dekuji.
Problem" bejva casto ve spatnem modelu TV nebo pripojeni nebo nastaveni..."

Zobecnujem, pretoze som este nevidel kvalitny IPS panel do 30k do uhlopriecky 50". A to som ich uz videl stovky.. ;)

"A koukat z pul metra na 21" FullHD monitor nebo na ctyri 21" FullHD monitory vedle a nad sebou jestale koukani na stale stejnou pixelovou hustotu i kdyz jsou v mem pripade ty ctari jednadvacitky jen jakoze bezesve - cili jeden 42" UHD, mi neprijde divne koukat stale z oul metru ba naopak bozi! zdy si mohu odsednou a pobodlne zaklonit hlavu do kresla u horsiho obrazu napr. SD videa nebo zmensit okno ;-) "

To je uz tvoja subjektivna vec, nevyhovaram ti to. Komentoval som iba fakt, ze 42" IPS za 20k je, bol a vzdy bude kvalitativne sunt a na serioznu pracu, pripadne pozitok z filmov to nikdy nebude to prave orechove - 6bit panel a mizerny kontrast. A to som sa radsej nepustil do rozboru rovnomernosti podsvietenia, v com je LG fakt "kvalitka". :D Ale rozumiem, ze s tymto sa ty nedokazes zmierit. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4k, 10bit, 200Hz Made In CZ ;-) https://www.expert.cz/hisense-h43m3000/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato TV NEMA 10bit panel ani vo sne a panel nie len ze nie je 200Hz, ale nie je ani 100Hz. Takze pokus dobry, avsak uplne mimo. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LCD panel je každé jen 8bit, ale zpracování, elektronika! je 10bit :-) Proč by nebyl 200 ani dokonce 100Hz? Viděl jsem na tom demo a bylo velmi plynulé i při prudším pohybu a přitom stále ostré kontury, 25 i 30p poznám, to je hnus trhanej jemně (nějakej rok proto točím sice "jen" FullHD ale 50p - a ne kvůli zpomalovačkám..., ale aby se využilo a synchronně!!! 50Hz/50fps monitoru! :-) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rekvence SMR 200 Hz = 50Hz panel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

levneji pravda neb 10bit ani v HDMI 2.0 nemaj levne modely, jen nektere(!!!) drazsi(nektere LG to pri.o oisi na panelu vedle jednoho HDMI nektere je treba vypatrat...), natoz DP ktery s prenosem 4k 60Hz chvili zaostal za HDMI i u grafik.., ale ne tak velkej - pro 4k taky dulezity parametr , jinak jde o zbytecneou pixelovou hustotu jak FullHD na mobilu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

levneji pravda neb 10bit ani v HDMI 2.0 nemaj levne modely, jen nektere(!!!) drazsi(nektere LG to pri.o oisi na panelu vedle jednoho HDMI nektere je treba vypatrat...), natoz DP ktery s prenosem 4k 60Hz chvili zaostal za HDMI i u grafik.., ale ne tak velkej - pro 4k taky dulezity parametr , jinak jde o zbytecneou pixelovou hustotu jak FullHD na mobilu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

často? Ano! Však já taky neradím brát jakoukoliv... TV jako PC monitor ;-) Tak prosím nezobecňovat :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

4k IPS LCD TV LG s HDMI 2.0 10bit/60fps: http://www.ozone3d.net/public/jegx/201412/lg-49ub850v-hdmi-4k-60hz-input...
Zdroj: http://www.geeks3d.com/20141202/tested-geforce-gtx-970-and-4k-60hz-on-hd...
Nějak tak to mám i já doma :-) Kdo neviděl neuvěří a jen haní :-(

Ještě doplním citaci z článku i když jen jen strojovým... překladem: "Když přijde na nativní 4K obsah, UB8200 podporuje 4K @ 60Hz, byť jen 8bitové 4: 2: 0, na všech vstupech HDMI. UB8500, na druhé straně, podporuje 4K při 60 Hz kanály s vyšší barevnou hloubkou (10 a 12 bitů) a podvzorkování poměru chroma (4: 2: 2), stejně jako 8-bitový 4: 4: 4, byť jen na vstupu HDMI 3 (zbývající vstupy HDMI podporují 4K @ 60Hz, 8-bit 4: 2: 0)."

http://www.benchmark.rs/assets/img/test/lg_43uh6507_calman_1.jpg

Tedy jak jsem psal - jak který model a jak který vstup! ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

..... When it comes to native 4K content, the UB8200 supports 4K @ 60Hz, albeit only 8-bit 4:2:0, on all HDMI inputs.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musíš se kouknout na starý dobrý model LG a to 49UB850V ;-)
( MSI GTX 970 + LG UHD TV @ 60Hz 4:4:4 : Finally It Works! Zdroj testu: http://www.geeks3d.com/20150112/msi-gtx-970-lg-uhd-tv-60hz-444-finally-i... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.