Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Biostar TB250-BTC PRO Ver. 6.x nabízí 12 PCIe slotů

Pán Ježek, čo keby ste sa naučili správne "novinársky" písať a nehrať sa na básnika. Nemusíte z čitateľov robiť nesvojprávnych debilov, ktorí nevedia počítať. "Biostar představil desku s 12 PCI Express sloty (to není překlep). A keď už predpokladáte, že my sme blbí, tak nemusíte ukazovať, akí ste Vy blbý. Myslíte, že ťažiar sa pripraví o jednu grafickú kartu pri výpočtoch? "Z grafických výstupů je zde DVI (to v případě využití interní grafiky z CPU)."
Ja chápem, že tu potrebujete nagrcať kopec článkov. Idú dovolenky, treba si dopredu nadrobiť, prípadne viacej zarobiť. Ale permanentne sa hovadiť pred národom asi tiež nic moc dobré neprináša.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Myslíte, že ťažiar sa pripraví o jednu grafickú kartu pri výpočtoch?" - co tím chceš říct občane?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cožeto?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, proc Biostar dela takove kraviny. Deska je totalne nelogicka. Bud udelam neco poradneho, nebo se na to vykaslu...
1) Naco tam je proboha zvukovka?
2) Plne dostacuje 1x SATA konektor
3) bohate staci 2x USB 2.0 (mozna 3x a to pouze v pripade vyuziti pri instalaci systemu)
4) staci pouze konektor na power tlacitko (nez se i tato zbytecnost nastavy v BIOSu)
5) na co tam je na desce SATA napajeni?
6) Jakekoliv vystupy na vrtule (krom CPU) jsou zbytecne, karty urcite nikdo nebude chladit z desky

Je celkem usmevna predstava, ze deska by mela umet dodat do konektoru 900W na 12V :) At ziji napajene RISERy a jejich horici draty...

... Obcan si mysli, ze pokud je na kartu pripojen monitor a na nem bezi system, tak ze karta asi nelze pouzit na tezbu. Ano jde, i kdyz nevyuzije interni grafiku, tak na plnohodnotnem slotu se da tezit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Většina těch věcí je integrovaná v chipsetu.
1) Navíc je tu akorát zvukový výstup, zvukovka je integrovaná. Kvůli zvukové signalizaci? Taky jsem se nad tím pozastavil, ale je to několikacentová položka, bez které by to pro některé účely nemuselo být použitelné. Beeper by byl dražší.
2) Zase, řadič je integrován, náklady jsou pouze na konektory. Až deska nebude pro těžbu rentabilní, dá se využít jako fileserver. Ušetřilo by se pár centů.
3) Zase integrováno, cena je za konektory, holt je jich dost.
4) Nevím, co tím myslíte, ale dát desku do chasis je jaksi... základ, když to děláte pořádně. Co je "nastavy v BIOSu", nevím. Pište s diakritikou nebo správně, takhle z toho člověk neví nic.
5) Taky by mě to zajímalo, jistě to má svůj důvod. A není to SATA, ale molex.
6) Nejsou, větráky se tak dají monitorovat přes SNMP, a případně tak v reálném čase zjistit jejich poruchu.

Nakonec dodám, že vývojáři desek nejsou idioti. A v Biostaru už vůbec ne. To, že něčemu nerozumíte, neznamená, že je to nesmysl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

5) Přídavné napájení desky. Není to zas tak vzácné takže se divím, že se divíte... Zrovna mi tady leží MSI X79A-GD65 a má to také.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se divím, že se divíte, že on se diví.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

5) Zřejmě počítají s tím, že těch dvanáct konektorů si něco vezme. Takže kromě ATX konektoru a osmipinu jsou tam ještě dva molexy. Nikdy mi nebylo jasné, kdo přišel na to, že je lepší místo přímého připojení na zdroj protahovat výkon přes základní desku, ale PCIE je tak navržené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud necemu nerozumim, tak to nekomentuju (viz BIOS), pokud sem slepej, tak taky nekomentuju - MOLEX tam je 2x, za USB vzadu je SATA...

Zvukovka je sice integrovana, ale je to samostatny cip na zakladni desce, ktery tam byt nemusi. Kvuli interferenci se zvukovka neintegruje do cipsetu...

Uz jste nekde videl bednu na 12 grafik? :):):):) Poslete odkaz. Na toto se dela drevenej box s prickou.

https://cs.wikipedia.org/wiki/BIOS

Na 12 karet potrebujes 24 vetraku... K cemu ti bude monitorovani 2 z nich?

Nikdy jste zadny rig nestavel, tak prosim nerozvadejte sve dedukce a mylne predstavy.

To ze vecine veci nerozumite neznamena, ze vse co se prodava ma smysl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1/ dřevo do konstrukcí nepatří, těžaři si dělají obvykle otevřené konstrukce s hliníkových profilů, což vyjde asi jen na tisícovku
2/ přídavné větráky nejsou nezbytně nutné, jestliže karty nejsou těsně u sebe a v místnosti extrémní vedro. Těžaři většinou řeší odvod tepla přes pořádné axiální ventilátory nebo vzduchovým tunelem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pátek budu mít jednu na odzkoušení, ten kdo mi ji dodá, mi říkal že nějaké asi časem bude mít i Alza.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.