Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blackberry končí s vývojem mobilních telefonů

"Blackberry končí s vývojem mobilních telefonů"
Sokujici zprava. :-)

Co vlastne BlackBerry jeste dela vyjma toho, ze jsou brandem cinskeho TCL?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Software. Taková druhá nvidia - softwarová společnost.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to jim taky moc dlouho nevydrží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc je mně líto chudáků co přešli-přejdou z BB na iphony. Windows a některé androidy jsou filozofii BB mnohem blíže. I když nechám stranou význam iphonu jako telefonu pro pozérské retardy (passport atd. byl pravý opak), tak je to vážně trapná situace. Asi jako když neonacistovi někdo objeví romské předky. Iphone je symbolem omezenosti kvůli jablečné propagandě, BB byl symbolem funkčního a často i pracovního nástroje co si na nic nemusí hrát. Zase jednou zvítězila hloupost...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro nase uzivatele BB to bylo vysvobozeni - o Iphonech si clovek muze myslet co chce, ale proti BB je to vrchol spolehlivosti. Vsichni co tu dostali Iphone mlaskali nadsenim (hec, ja mam Iphone!).

BB byl symbolem pracovniho nastroje - pokud ho zrovna nebylo treba odeslat na reklamaci, tzn uzivateli zalohovat vsechna data (pokud to jeste slo) a nechat ho dva tydny bez telefonu. Tem lidem to hooodne vadilo, zvlast kdyz to bylo uz ponekolikate.

Nicmene BB jako jediny telefon dokazal zasifrovat skutecne vsechna data v nem ulozena, ten sifrovaci nastroj na Iphone je jen slaby odvar.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych doplnil další ostrý kontrast. Tupá stádovitost applu vs. funkční originalita BB. Heč, já mám iphone. Vím, že se objevila vyšší míra reklamací než je obvyklé, ale ty to popisuješ jako kdyby byl vadný každý druhý. Holt složitější konstrukce u firmy co je pod velkým tlakem. Navrhnout a vyrobit placku je snazší než tlačítkáč s atypickým LCD navíc. Stačí si odhadnout zisk z Passportu za 13k při jeho složitosti a iphonu s jeho ultramegadrahým LCD s rozlišením kosmických 1334 x 750. Jo takhle se vydělává. S iphonem bych srovnával jenom androidy nebo WP, ty byly taky jenom dotykový a poruchovost v pohodě za 2x nižší cenu. On i android začíná mít featury pro podnikové nasazení, protože už minimálně Samsung si tuhle slabinu uvědomuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry komentar. Moje byvala ex mela drive pracovni BB (ted uz nevim :)) ) v dobach Samsung 2 a zadne problemy s tim nemela. Naopak, jako kazdy, kdo si zvykl na klavesnici na mobilu, tak byl pro ni cisty dotykac z pracovniho pohledu nekolik kroku zpet. Bohuzel doba uz je takova a lidstvo hloupne ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"BB byl symbolem funkčního a často i pracovního nástroje co si na nic nemusí hrát. Zase jednou zvítězila hloupost..."

Ďalší príklad toho, že dnes sa neoplatí vyrábať produkt, ktorý bude kvalitný a s dlhou životnosťou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BB nekrachuje prtoože vyrábí produkty "kvalitný a s dlhou životnosťou" a navíc to ani neni pravda - BB hw stál za houby.

Oni krachují protože se nedokázali přizpůsobyt trhu. Ono o BB se mluví jako o pracovním nástroji, ale ony ty telefony toho moc neupracovaly. Ta klávesnice byla maličká a na LCD se nic nevešlo. jak vlastně se na nich pracovalo? Většina lidí četla emaily a tím to končilo - práce na mobilním telefonu je utopie dnes a byla před deseti lety. Dnešní manager vystačí s chytrým telefonem a někde v deskách má tablet nebo ultrabook podle práce kterou potřebuje dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows jsou BB blíže hlavně podílem na trhu a tím, že mateřská firma končí s prodejem telefonů :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorsi je, ze uz vlastne ani nic neztracime. Smartphonum se dneska venuji uz jen firmy, ktere to berou jako hrackarstvi pro dospele, o pouzitelny nastroj clovek nezavadi.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Co si myslíte o telefonech Jolla s přídavnou klavesnicí, která je z kickstarter projektu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neco takoveho je potreba pred koupi vzit do ruky a vyzkouset, coz je vzhledem k dostupnosti v normalnich obchodech problem. Vzhledem k soucasnym moznostem vyberu nemusi byt spatna, ale ja mamm osobne radsi pevnou kalvesnici a ne vysuvnou. Ale rozhodne je lepsi nez u Priv, kde se vysouvala po kratsi hrane.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by to pěkné. Bohužel ta přídavná klávesnice je provedená dost amatérsky.

Souhlasím s tím, že z výroby telefonů se dnes stala hračkářská záležitost. A snad už to není ani pro dospělé... :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RE Noxik
Cat S60 s termokamerou, odolností a negumovým designem. Mobily s Windows v širokém cenovém rozpětí. Ono je to s tou použitelností mobilu na práci těžké. Je to malé a musí to zůstat malé. Když už lidi chtějí opravdový pracovní (dejte si tam menší uvozovky) ultramobilní nástroj a ne jen placku na hry, tak skončí v jednoduché úvaze. BB passport/classic, levný notebook nebo tablet s HW klávesnicí. No a BB v tomhle souboji častěji prohrálo než vyhrálo. Navíc je skupina takhle uvažujících lidí malá a těm ostatním stačí placky do 10k, kde se BB s QWERTY ani nesnažilo prorazit. I nokia dělala levný mobily s qwerty. No nic, kupte si passport do zásoby, já naštěstí mohu tahat notebook, takže je mně negativní vývoj na poli smartphonů aspoň trochu jedno:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je na tom Cat nevi, ale WP jde pomalu ale jiste do kytek, takze se s nim pocitat neda. Udajne jedine firmy, co na vyrobe smartphonu nejak vyrazneji vydelavaji jsou Apple a Samsung. Zbytek se placa okolo nuly. Ano, tahle skupina je mala, ale jeste pred par lety se pro normalne vyrabelo a pro hracicky nic, dneska je to naopak, bohuzel. Zrovna slusne BB s QWERTY do 10 000 Kc by i ndeska mohlo byt zajimave, kdyby nemelo nejake zasadni problemy a dostalo se realne do obchodu.
Zasob mam dost, ikdyz nejde o Passport. Jen tahat ntb mi prijd eneprakticke, kdyz si clovek na neco na ulici vzpomene, tak aby ho tahal ven kvili napsani 2 slo poznamky mi prijde trochu moc. Asi skoncim u papiroveho diare a zalohovat ho budu scanerem..inu pokrok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BlackBerry prislo o zakazniky hlavne tim, ze vyrabelo zmetky ktere byly v jednom kuse rozbite a vymenou kus za kus posilalo jeste rozbitejsi telefony. U telefonu za 15 tisic ostuda.

Kdysi firemni standard pro mobilni telefony, ktery se po spatnych zkusenostech objevil na blacklistu a nakoupily se Iphony. A to nekte funkce dodneska nemaji nahradu.... ale co s telefonem, u ktereo kazdych par mesicu odejde klavesnice, displej, mikrofon, reproduktor, zakladni deska a zpet se vrati jiny, navic omlaceny s jinou vadou (!).

Dneska se ty telefony od BB prodavaji v hrabaku v bazarech za 100-300 Kc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

popravdě: poslední spolehlivá ostružina byla poslední "modrá" s barevným displejem a jogem (třetí generace, pokud se na stará kolena dobře pamatuju). Vše co přišlo po ní, byl už šit s debilním a nespolehlivým ovládáním.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no ja doufam v totok http://crackberry.com/john-chen-blackberry-keyboard-will-live
jak sem tu uz parkrat psal, nebude pro me az takovy problem prejit na android v budoucnosti, jen abych neprisel o hub, kalednar, dalsi tuny vychytavek a hw klavesnici ... ale doufam, ze to nebude nejaka nudla, max velikost jako classic, vic ani tuk ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hub na android BLCB pry silne vybiji baterii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no hodne by me i zajimal takovy ten "workflow" v hubu, proste defakto normal pracovat primo z hubu, s prilohama, mailama a podobne, tezko vysvetlovat nekomu non-bb :) takze asi nekde na mesic pusit bb-android a zkusim s nim pracovat, a pak proste prejit, ted aktualne mozna priv, budoucnost ukaze ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je teda ultra ohavnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je klasika, kterou jsme viděli už vícekrát:

Firma A má nějaký produkt, konkurenční firma B vydá svůj, se kterým získává podíl na trhu. Firma A zpanikaří, opustí původní strategii a začne imitovat výrobek B, čímž ztratí i ty zákazníky, kteří zůstávali právě díky specifickým vlastnostem produktu A.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jen že těch věrných bylo tak málo, že je to neuživilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že BB končí už se vyhlíží posledních pár let. Postupně bylo - je vidět, jak utínají svoje služby. Je to jako kdyby probíhal pečlivě řízený bankrot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nuz moj BB9720 je funkcny a este aj baterka drzi, tak co uz dozije a pude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre mna to bolo jasne uz davno, ked predstavili model Z10 a Q10(tusim). Ten OS verzie 10 potreboval novy BES, nove konfiguracie atd. Navyse ten OS do verzie 10.1 brutalne blbol, prestalo to prijimat emaily, aj ked na BES bolo vsetko OK. Bolo jasne ze ked upustia od jedinej vlastnosti - HW QWERTY klavesnice, tak si kopu hrob. + k tomu nevyladeny OS, nutnost noveho BES+licencie...
Takze nam bezal stary BES + Novy BES a ten blbol.
A za dalsie som mal znameho z FLextronicsu, ktory tvrdil uz pred 4 rokmi, ze BB je na tom hodne spatne a ze sa da ocakavat, ze coskoro skoncia...
Ja som ich mal celkom rad a mali sme par userov, co na tom pisal maily ako ja na normalnom PC.
Najoblubenejsi model u mna bol Bold 9000, aky bol vas?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbost. Převzali jste zkomolenou zprávu a neobtěžovali se ji ověřit.
BB s vývojem nekončí. Jenom už nebude vyrábět ve vlastních továrnách.
Během týdne přijde na trh DTEK60 a v lednu nový model s HW klávesnicí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"BlackBerry will stop manufacturing the hardware for its smartphones and instead outsource that to partners"
Asi jo... dobrej postřeh.
Ale "The company plans to end all internal hardware development and will outsource that function to partners," BlackBerry said."
"But by next February, the end of the company's fiscal year, BlackBerry will have completely exited the hardware business."

Vpravdě ... jsem trochu zmatenej.

A jestli telefon ponese značku blackberry nebo ne... a kdo z prodeje bude mít % zisk... chtělo by to jiný zdroj :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mým zdrojem je tisková zpráva BlackBerry:
“Our new Mobility Solutions strategy is showing signs of momentum, including our first major device software licensing agreement with a telecom joint venture in Indonesia. Under this strategy, we are focusing on software development, including security and applications. The company plans to end all internal hardware development and will outsource that function to partners. This allows us to reduce capital requirements and enhance return on invested capital.”

Z toho mi nevyplývá, že by BB končilo s HW businessem. Jen že budou outsourcovat výrobu a do budoucna i vývoj HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poslední větě tohohle komentáře píšete totéž, co já v článku. BlackBerry končí s in-house vývojem hardare, další telefony budou totéž co byl DTEK50 - outsourcovaný vývoj, outsourcovaná výroba, systém od Google, v něm nějaké úpravy od BlackBerry a pár aplikací s ostružinou. Co konkrétně kde tvrdím jiného, že to je blbost a zkomolenina?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.