Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k BlackBerry Priv nedostane vyšší Android než 6.0

Je rozdil mezi tim jestli je telefon bez podporu a jestli nema posledni verzi Androidu. Pokud bude BB dat vydavat bezpecnosti aktualizace, tak rozhodne nejde rict, ze je to telefon bez podpory.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bezpečností záplaty nejsou všechno. Bohužel staré verze androidu rychle ztrácí podporu a hodně nových apk. nefunguje. BB se transformovalo čistě na SW firmu. To že nedají update dva roky starému modelu si řežou vlastní větev a řadí se mezi ostatní androidí trolly s plnou parádou. Přešel jsem ze Z10 na DTEK jen proto že Z10 už se nedala po SW stránce používat, jestli u DTEK zaříznou 7 verzi androidu jako u privu, tak narovinu říkám že si jejich produkt už příště nekoupím. SW je důvod proč jsem připlácel skoro 4 tisíce za alcatel se značkou BB, v případě že SW podpora je dokonce ještě horší (idol má android 7 DTEK50 pořád ne) tak nevidím jediný důvod jim ty peníze dávat. BB aplikace si tam můžu nahrát taky a nemusím za to platit o tolik peněz víc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale hovadina. Rozdíly mezi verzemi androida jsou od pětky minimální, řeší se víceméně možnost přidat notifikaci aplikace na lockscreen a pak s té notifikace udělat nějakou akci a podobné kravinky. Navíc je struktura toho systému víceméně taková, že podstatné části (play, browser, klávesnice, ...) se updatují separátně bez vazby na verzi. Celkem by mě zajímalo, co konkrétně ti chybí ze sedmičky nebo osmičky na DTEKu, obzvlášť když BB zrovna tady tyto notifikace a gesta má komplet přepracované. Proto se ani moc nedivím, že se jim do toho nechce, když to stejně nic nového nepřináší a ty svoje obfuskace by museli dělat znovu jenom proto, aby to nakonec vypadalo a fungovalo stejně jako na šestce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jde rict ze je to telefon k nicemu.

Pokud mas jako povinnou aplikaci vyzaduji dve posledni verze Androidu, tak telefon ktery nelze aktualizovat muzes ke predem znamemu datu vyhodit at stal kolik chtel. Apple garantuje aktualizace OS po dobu 6 let.

Najednou ten Iphone neni zas tak drahy, kdyz za stejnou dobu 6 let musis 2x az 3x koupit nove Android telefony.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Musíš" je úplný nesmysl. Nevím, jak u Apple, ale na androidu aplikace pro konkrétní poslední verzi už neexistují. Naprosto drtivá většina aplikací je udělaná tak, že využívají API na úrovni androidu 2.3 nebo 4.0 a ten zbytek je udělaný tak, že je tam kód "if verze > 5 then udělej to takto else postaru", takže jedou stejně taky.

Ale chápu, že vnímáš tady tento problém - holt jsi očividně používal WP. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hra Piknik Slovo (ano prasacky naprogramovana) lidem na KitKatu nefunguje (pada), je potreba minimalne Lolipop. Je to bohuzel dalsi problem lagdroidu, ze menej API tak casto, ze pak nefunguji aplikace.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opet si potvrdil, jak tomu vubec nerozumis. Oni api nemenej, oni ho s kazdou verzi rozsirujou. Kdyz si programator zvoli nejakou minimalni verzi api, tak aplikace funguje i na novejsich. To ze je programator prase a aplikace na nekterych verzich zlobi neni vina androidu. Ostatne s tim se opakovane setkavame i na windows, ze prasacky aplikace nejedou na novejsich verzich...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Navíc toto je dost netypický příklad. Většinou je problém spíš opačně - že některé věci nějaký čas nechodí na nové verzi než to autoři opraví, protože se chování API nějak změnilo. Nechtěl bych teď tvrdit, že nová verze rychle je vlastně nevýhoda - to dost záleží na uživateli a situaci - ale ano, pro mě je to víceméně tak. Debian taky upgraduju až tomu dochází podpora, protože se obecně řídím pravidlem "neopravuj to, dokud to není pokažné".

Takže nová verze špatně, stará verze taky špatně, jak z toho? Ideální by bylo nechat to prostě na uživateli, ať si upgrade vyzkouší a sám si rozhodne, co je pro něj lepší a držet podporu více verzí najednou. Haha, to je ve světě, kde velcí výrobci často nedrží ani jednu (!) verzi aktualizovanou, dost drzý požadavek, ale ve skutečnosti to jde - viz třeba Debian nebo i ten debilní Microsoft se sedmičkmi, i když tam už nám to taky pomalu končí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, kolik iPhonu se tech 6 let dozije, kazdou chvili vidim nejaky s pavoukem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Po hw stránce jsou na tom iPhone dobře, neserou se. Ano, nesmíš je používat bez ochrany, ale to žádný telefon. Když sedím v MHD, tak vidím lidi, jak si hrajou s telefonem a upřímně, skoro všichni mají pavouka, ať je to iPhone, nebo jiný výrobce. A lidi kašlou na výměnu, když jim display funguje, tak to neřeší, protože jsou to finance navíc. Navíc nejde jen o finance, ale o to, že telefon daný k opravě je nějakou dobu tam, tj. nelze používat.
Já měl HTC Desire Z asi 4 roky a jako nový, stejně jako předchozí telefony a stejně jako aktuálně iPhone 5s, na který přistane iOS11 a budu v klidu další roky.
Jinak už jsem opravil docela dost telefonů (Samsungy, iPhone i číňany) a cajk, management firmy za mnou chodí, protože to je easy, ukážou telefon, objednám díly a v práci mi pak na hodinku dají telefon a mají hotovo. S iPhony je to horší, tam nejsou ofiko náhradní díly, jediná možnost je čína, nebo věřit firmám, že je to originální display po repasu (= vyměněný dotyk).
Jednomu z firmy jsem dal čínu a ten jeho iPhone 6 mu opět spadnul a ten čínský display se rozdělil do několika vrstev, jak byl nekvalitně slepený.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O které aplikace se konkrétně jedná? Určitě ne o těžký business např.: IBM Verse, Endpoint Protetion. "Běžně rozšířené" např.: K9 a specializované např.: DriveDroid taktéž ne. Co zbývá?

Obavy nejsou na místě, HTC 10 One úspěšně přešel na Nougat 7.0 (aktuální build 2.51.617.11) a plánuje se i Oreo 8.0. Tak či onak, ty stejné aplikace fungují naprosto stejně i na starém 4.1 ... logicky nefungují vazby na čtečku, pokud starý telefon nemá čtečku, ale nic jako vnucení verze jsem teda ještě neviděl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smutná správa pre majitelov smartphonu. BlackBerry beží na Androide.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majitelům S.M.A.R.T. phonu je to jedno. To jenom majitelé androidů mají oči pro pláč, že si neuměli koupit SMARTPHONE:-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Horší jak můj Doogee X5pro za 2litry, co měl 5.1, výrobce udělal 6.0 a komunita i 7.1.1
Ale jinak v tom problém nevidím, sám dodnes používám původní 5.1 a na vlně bezpečnostní paranoi nejedu...

Navrch - fungovat to bude dál. Co jsem kdesi četl, Googlem (a následně výrobci mnoha APPek) byla zaříznuta podpora Androidu 2.2 a nižší. Nevím jak je to u 2.3.6/7, ale nevím o masově používané aplikaci, co by nepodporovala 4.0/4.1 a vyšší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se tu rozčilujete ? Jaké procento smartfonů má oficiální podporu výrobce (upgrade OS, patche OS) víc jak dva roky ? A je jedno jestli Android 4, 5, 6 ... Až na pár vyvolených modelů. Nebýt komunity nadšenců, kteří portují novinky ve světě Androidu i na starší platformy, asi by nejnovější fičurky a upgrade OS byly záležitostí jen horkých novinek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco jiného je, pokud vám prodejce při nákupu Android 7 slíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v tomto případě máte pravdu, ale obecně vzato, výrobce se málokdy takto zavazuje. Většinou je to na jeho dobré vůli, méně už tlak zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Apple je bezkonkurenční, 5-6 let
2) Microsoft většinu zařízení podporuje taktéž dlouho, ale dost také ne
3) Google dává 2 roky feature update + 1 rok security update + další roky jen google play update
4) Xiaomi má dlouhý support, ale většinou bez upgrade Androidu, takže MIUI aktualizuje, ale android zůstává při starší verzi, ale aspoň bugfixují a mají security patche
Dřív do této kategorie spadalo i Blackberry, ale nevím, nevím.

Pokud jde o velké hráče na trhu, tak tam je support jen u nejvyšších modelů + když je oblíbený, tak je podporovaný i komunitou a po 3 letech neumře.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A neplačte, že váš nejnovější BB nebude mít upgrade OS. To jste si měli rozmyslet nákup BB už tehdy, když samo BB zařízlo valstní (propracovaný) OS. Už to byl signál jak to bude s podporou v budoucnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je teda nepříjemné.

Mironet mi při nákupu slíbil Android 7 hned, jak bude Key One (ostatně jen tlumočil BB). Tak jsem zvědavý, jestli mi vrátí peníze. Asi se jim to nebude líbit, ale NOZ mi dá za pravdu.

Ať se v Blackberry propadnou hanbou!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ved to poznate, asi za 7 rokov sud rozhodne o preplateni 8.29$ pre kazdeho, kto si zaziada a zije v usa

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až tak zlé to nebylo.
Mironet mi nabídl vrácení 80% peněz, což po 6 měsících používání nezní vůbec špatně.

Alespoň jsem si vybral solidního prodejce, když už mám idiota výrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.