Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blíží se tři modely Vega RX s TDP 285-375 wattů

PS: Tipujem , že so spotrebou 375W+ to dorovna možno aj GTX 1080 OC, bravo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je ale rozdiel medzi spotrebou celého PC a iba grafickej karty. :-)

Podľa tohto review:

http://www.guru3d.com/articles_pages/zotac_geforce_gtx_1080_amp_extreme_...

má Zotac GTX 1080 Amp Extreme nameranú spotrebu 196W (a to ide o najviac pretaktovanú OC verziu so vzduchovým chladením).

Tu je ešte podrobnejšia recenzia:

https://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_1080_Amp_Extreme/2...

Spotreba je nasledovná:
Gaming (average): 222W
Gaming Peak: 245W
Furmark: 299W

Takže až vo Furmarku sme sa dostali k 300W, pričom bežná spotreba pri gamingu je okolo 230W. U najviac pretaktovanej OC verzii. Viem odkiaľ sa zobrala fáma, že OC verzie 1080tok mávajú spotrebu 375W, ale daný zdroj sa vôbec nedá brať vážne. Na to už by si snáď mali zvyknúť aj fandovia AMD a neveriť fanatikovi, ktorý podľa potreby hype-uje jej produkty alebo naopak ospravelňuje jej problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, tohle je proste nejvetsi problem RX Vega, ze spotreba PC bude oproti NVidii +100W a to uz je docela dost.

Samozrejme ukaze-li se, ze Vega ma take adekvatne vyssi vykon, tak bude razem vse jinak, tomu ja ale neverim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A stejně tak je rozdíl mezi TDP Vegy a její běžným odběrem. TDP svým významem odpovídá tomu Furmarku, takže on to zase až takový zásadní rozdíl nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já bych řekl, že když vezmeme v úvahu velikost čipu (+500mm2) a frekvence (1650MHz), tak ta spotřeba Vegy vůbec nevypadá špatně, naopak bych řekl, že je +- podobná jako u Pascalu což je kompliment ( Jen ten herní výkon stojí za prd... ale to už je jiná story )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakej herní výkon stojí za prd? Vy máte doma RX Vega nebo frontier edition s funkčními ovladači které poskytují plný herní potenciál té grafiky? Předpokládám že ne, tudíž nerozumím tomu bludu v druhé části. První část je zcela pravdivá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A on si někdo kupuje HW za 1000 dolarů bez funkčních ovladačů? Nebo si kupuje nějaký nedodělek? Je to normálně koupitelný - finální produkt a ten je bohužel špatný. To je prostě fakt.

To nadšení AMD fanoušků z toho že časem třeba budou dobré drivery nechápu. Proč je nevyžadují hned?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já zase nechápu spokojeného uživatele karty od nVidie (nakonec jí taky vlastním) s neustálou potřebou prudit ostatní, kteří si chtějí koupit kartu od AMD, a navíc to celý pojímá fanouškovsky. Pokud si někdo ten HW za 1000$ koupil, tak předpokládám, že asi ví proč (a jsem celkem přesvědčenej, že hraní her to nebylo).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čakám od 70 do 100W. Pochybujem, že bude menší. Určite ale ani náhodou nie je GTX 1080 OC na 375W tak ako písal používateľ vyššie. Každopádne mať okolo predpokladaných 300W spotreby na karte v bežnom gamingu nie je bohviečo už len kvôli prevádzkovým vlastnostiam. Ja vlastním uvedený Zotaz GTX 1080 Amp Extreme a síce je karta riadny macek, ale ani neviem, že ju v PC mám. Neviem či by sa to isté dalo povedať o Vege, aj keď s nereferenčným chladičom by to nemuselo byť nijak zlé.

Aj tak je dôležitejšie aký výkon za to Vega RX ponúkne a za akú cenu. Ak jej výkon bude naozaj iba na úrovni GTX 1080 OC, tak to nebude bohviečo. Aspoň pre AMD. Tomu bude musieť potom zodpovedať aj cena a ja si myslím, že nebude môcť byť cenovo na úrovni GTX 1080. Ten vyzerá výrobne aspoň podľa plochy čipu citeľne lacnejší (484mm2 vs 314mm2) a Vega ešte k tomu používa aj drahšie pamäte. HBM s interposer-om víde určite drahšie ako klasické overené GDDR5X. NVIDIA má stále priestor k zlacňovaniu už len z uvedeného a hlavne aj z toho dôvodu, že rok z GTX 1080 ždímala cenové maximum. Pascal si už proste na seba zarobil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj problém je, že jsi furt přeplej do režimu obhajování Nvidie. :o)
Ona totiž vůbec obhajovat nepotřebuje, protože původní pisatel (Blaho) hejtuje AMD a ne Nvidii. Stačí si ten jeho příspěvek pořádně přečíst. :o)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

:oDDD Tahají za stejný konec provazu a ani o tom neví :o)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tá prvá veta sa dala pochopiť dvomi spôsobmi keďže nebolo napísané čím Vega predbehla GTX 1080 OC. Okrem toho mi je jedno kto za koho kope. Pochopil som to najskôr tak, že sa jednalo o spotrebu a tak som reagoval pretože to isté som už čítal na všetci vieme akom webe. Myslel som si, že tá fáma pochádza odtiaľ. Moja chyba. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pohodě, to se stane, jen prostě Blaho je AMD troll, ale taky jsem si to raději přečetl 2x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe. Máš pravdu. Dalo sa to ale pochopiť tak, že Vega dobehla so spotrebou GTX 1080 OC. Keď som si vetu v prvom príspevku prečítal, tak prvé čo ma napadlo bolo, že DD presne toto isté (so spotrebou) písal nedávno v diskusii u seba na webe. Preto som tak reagoval v poslednej časti príspevku.
Okrem toho čítaš moje príspevky hneď s predsudkom nejakého obhajovania. Pritom som len porovnal spotrebu dvoch výrobkov na základe testov jedného z nich. A tiež nevidím, že by Blaho robil hate voči AMD. Nejaké ironické rýpnutie neznamená hate (a je jedno koho).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Jde o test geometrického výkonu ze sady Beyond 3D Suite. V testu strip při 100% ořezání dosahuje Vega FE i při nastavení shodných taktů s Fury X o 82 % vyššího geometrického výkonu. Pokud jsou ponechány oficiální takty, je výkon Vega FE dokonce o 168 % (2,68×) vyšší než u Fury X."

to je sice hezké, jenže oproti Radeonu RX580 (GCN4) jde jen o nárust 12%, který v podstatě odpovídá rozdílů taktovacích frekvencí ... Nějak si nemůžu vybavit z prezentací GCN4, že by AMD mluvila o 2x geometrickém výkonu (narozdíl od Vegy)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Frontend Vegy se chova jako Polaris, ktery zmeny skutecne prinesl (na papire i realne). Ve zbytku testu je vykon na urovni navyseni taktu. Fillrate hlasi propad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

větší Polaris s 384bit sběrnicí a 3072 SP by odvedl lepší službu než tahle Vega 10 a hlavně AMD mohla už rok mít kartu co může alespoň soupeřit s GTX1070

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, AMD je opravdu nepochopytelne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to na pytel :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..no dobre :D
nepochopitelne ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu to tajemstvi. V podstate to vypada na dve 8GB (Vega XTX a Vega XT) highendove karty konkurujici GTX1080Ti a GTX1080 a jednu 4GB mainstream kartu (Vega XL) konkurujici GTX1070. A to jsem velkej optimista, jestli to takhle skutecne bude.
Pritom vsechny tri karty maji neskutecnou spotrebu, skoro dvakrat takovou jak konkurence.

Takze jak pisu, nechapu tajnosti, tohle je jak pohreb, kterej se opakuje znovu a znovu kazdej den, to proste musi otravit uplne kazdeho, snad i fanousky. Ach jo. :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to taja, ako keby Vega mala SPM Bez SPM by nemala zmyslel prezentacia, kde sa ukazuje, ze do socketu EPYCu pojde aj GPU a az do implemebtacie C++ STL na GPU a samozrejme gcc pre gcn, v nejakej normalnej verzii, ak to chcu mat v gcc8, tak by to mohli mat v nejkom pouzitelnom stave.

To co AMD vola "Supporting Quotes"

AMD would use a 512-bit memory bus instead of the 384-bit on current HD 7900 series parts which would allow for higher native VRAMs of 4 GB. In addition to the main parallel compute module (PCM), the Hawaii chip would also feature 8 SPMs (Serial processing modules) which allows for parallel computing and could be a dedicated HSA module.
http://wccftech.com/rumoramd-volcanic-islands-20nm-hawaii-gpu-architectu...
http://www.overclockers.com/amd-volcanic-islands-implement-cpu-cores/

Bez SPM by nemala zmyslel prezentacia, kde sa ukazuje, ze do socketu EPYCu pojde aj GPU

http://diit.cz/media-gallery/detail/79677/282777

a ze vie pouzit GPU ako koprocesor
http://diit.cz/media-gallery/detail/79677/282611

a implemnetcia C++ STL na GPU
http://diit.cz/media-gallery/detail/79677/282759

An Early Port Of GCC To AMD's GCN Architecture
Written by Michael Larabel in Compiler on 22 September 2016
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=GCC-For-AMD-GCN-Early
https://gcc.gnu.org/wiki/cauldron2016?action=AttachFile&do=get&target=Po...

SUSE Developers Publish Radeon GCN Backend Code For GCC Compiler
Written by Michael Larabel in Radeon on 16 March 2017 at 02:31 PM EDT. 6 Comments
RADEON --
While the AMDGPU "GCN" compiler support in LLVM is quite mature now, the GNU Compiler Collection (GCC) hasn't yet received a full-fledged GCN compiler back-end for AMD GPUs. SUSE developers have been working on that for AMD and today they have published their code branch. This GCN back-end for GCC is primarily focused on compute capabilities rather than compiling graphics shaders.

They will be working on more documentations / guide shortly for those interested. Hopefully we'll see the code mature to the point where it will be found in next year's GCC 8 release.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=GCN-For-GCC-Branch

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

česky prosím !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc by mel Slovak psat cesky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bylo to myšleno v kontextu aby psal "srozumitelně"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Slovenstine fakt nerozumim. To uz by byla lepsi ta anglictina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

GTX 1080 není highend (tvrdí to DD a ten je objektivní a má vždy pravdu) takže ani karta, která bude GTX 1080 konkurovat nemůže logicky být označována jako highend.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je podle mne nesmyslna interpretace. 1080 chip "neni" highend (podle DD ale i nekterych dalsich webu), nicmene oznacovat za highen pouze 1080Ti(Xp) by bylo trosku malo, on ten vykon tam je. Co by to potom mohlo byt?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se zeptej DD. Buďto to highend je nebo není. Žádné pokrytecké "je to highend nebo mainstram podle toho jak se mi to zrovna hodí" nikdo soudný snad nebude hájit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo DD, to je komedie.. :) Tenkrát jako jediný naměřil u jedné generace AMD karet spotřebu srovnatelnou s konkurencí, i když všichni ostatní měli velké rozdíly. A jak plynul čas, tak na své korekce zapomněl a v současných testech má najednou u těchto karet rozdíl 100W ve spotřebě :D A takto se do svých lží zamotá pokaždé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to merim jednoznacnym parametrem - cenou. A zcela jiste je highend GTX1080Ti i GTX1080, dokonce i GTX1070 je na pokraji highendu, ikdyz je oznacovana za mainstream. A cenou mainstreamem jsou i GTX1060 a GTX1050, pak uz je to lowend.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A je to tady zase a pořád dokola. Vega donekonečna odkládána, takže aby si neudělali ostudu, tak ke konci června alespoň vydali "pracovní" verzi, která je pro hráče k ničemu. Pak ten fail s "gaming mode" u této karty, který nic nepřidal. A nyní už se nám opět trousí pouze kusé informace o tom co kdy bude a už to zase vypadá nejlépe na podzim. :) Já už se vážně musím AMD smát, protože tohle už není normální. Neskutečný Hype na začátku každé řady, potom dlouhé nic a nakonec v nejlepším stejný výkon jako konkurence s o 100W vyšší spotřebou. Tady už se snad fandové červeného týmu nemůžou té společnosti ani zastávat. Je to totiž trapné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

při tomhle zpoždění by bylo stejně nejlepší ten čip odpískat a vydat rovnou nástupce. Na Vegu 10 už stejně nikdo nečeká a jestli ji mají vydat jen proto, aby si v RTG mohli udělat "čárku" tak to je trochu zbytečný a drahý špás. Čipy se jim pak budou válet na skladech a prodávat to budou pod cenou...

AMD potřebuje něco jako nový Radeon R300 .... tohle je tragický čip

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oni potřebují Vegu k EPYCu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo, aby to byl Epic Fail .-)
v kombinaci s podzimním Windows 10 Fail-Fall update to nebude mít chybu ... :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Crossfire X s Radeon RX Vega XTX se dá počítat už jako přímotop.
S CPU to dá 1kW a malý pokoj se v zimě tím dá skvěle vytopit, než to zdaní EU.
V létě gril, v zimě sauna :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na druhu stranu mat za kazdy produkt od AMD z novej serie, 2 mesiace Adobe Creative cloud v ramci AMD4U. To chce 6 produktov v novom PC/serveri.

Sunnyvale, Calif. 7/11/2017

AMD (NASDAQ: AMD) today announced AMD4U, a program designed to offer to PC buyers some of today's best creative tools and gaming applications optimized for AMD processors and graphics. Kicking off the program, consumers purchasing an eligible AMD-powered system may qualify to receive up to three free games from the entire current Square Enix Collective indie portfolio, and/or may be eligible to receive up to two months of Adobe® Creative Cloud® or three months of the Creative Cloud Photography plan.
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-unveils-amd4u-2017jul1...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samé spekulace pánové a dámy, samé spekulace.
Podle toho, co tu v diskuzi píšete, vydá AMD neprodejný nekonkurenceschopný produkt, který bude jen topit, ve hrách nepřinese žádné navýšení výkonu na takt atp. No prostě to bude úplná tragédie.
Jestli vám většině rozumím, tak AMD vyhodila jen tak několik let vývoje HW a dostane se maximálně tam (výkon na takt), kde už s jiným produktem několik let je.
Tomu prostě nevěřím. Nevěřím, že by i sebehloupější vedení firmy něco takového dopustilo.
Samozřejmě nevěřím na zázraky, ale počkejme se závěry až na chvíli, kdy budou hotové testy vydaného produktu.
Případně mi prosím pošlete odkazy na testy Vegy RX, kde vychází tak špatně ve hrách se správnými ovladači, kde jsou veškeré technologie zapnuté a nejsou to testy Vegy FE.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Prosimte z ktere planety jsi , ze nevis nic o Bulldozeru ? Sebehloupejsi vedeni firmy by to nedopustilo... lol

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo R600, že.

Jenže na druhou stranu obě tyto aférky nejsou zase tak staré, aby je mohli u AMD zopakovat jako přes kopírák. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A v čom bol R 600 tak zlý? MSAA? Ak je to v tom, ovladače vedely vynútit krajší AA a z menším dopadom na výkon ako MSAA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta karta (HD2900) prostě byla špatná, byl kolem ní velký hype a nakonec nezvládla konkurovat 8800GTX.

To nic nemění na tom, že po skončení experimentování s ringbusem a DDR4 přišly velmi úspěšné HD4xxx, které stavěly na architektuře R600...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ale to nebyl takový průůů... 1) neměli takové zpoždění jako teď, ta karta přece jen výkon měla, i když neefektivně, a byl to dobrý základ pro další vývoj, což asi bude i Vega, jenže ta má přes rok zpoždění.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vega ma mesic zpozdeni, ne rok (: vegu ohlasili na prvni pololeti 2017, od toho zatim neutekly ani dva tydny.. nevim, co pouzivas za kalendar, ale byt tebou, prejdu na neco jinyho (:

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Má zpoždění rok za konkurenčním produktem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD says:" Are you ready unleash a hell !! Sorry we not :) "

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mal som vtedy HD 2600 a kamarát mal GTX 8600 čo boli takmer vyrovnané karty. Radeon bol lacnejší a tuším aj v testoch pomalší ale ked sme nastavovaly hry na čo najlepšiu kvalitu obrazu ale nie všetko na full v hre a hurá ale aj pomocou ovladačov aby to ešte zvládaly na 60 FPS, radeon bol na tom prinajmenšom rovnako z výkonom ako papierovo trošku rýchlejšia GTX. Vtedy niekedy vyšiel crysis1 a ja som mu požičal na skúšku radeona a on mne GTX ( niekedy sme si vymenily karty, ked niekomu niečo nešlo ako by chcel) a dokial ho nedohral na radeone mi ho nevrátil, pretože sa dalo nastavit na radeone lepší AA a celkovo ostrejší obraz.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pamatuji. To bylo veliké zklamání.
Nicméně stávající vedení si spíše spojuji s Ryzenem, než s Bulldozerem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RTG divize je od AMD oddělená a už 4 roky pod vedením Koduriho.... s CPU divizí to nemá nic společného.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pardon, vy jste se mě ptal první, jestli nevím nic o Bulldozeru ve vztahu k tomu, co vedení "dovolí". A pokud se nepletu tak Bulldozer je název CPU architektury... Tudíž tu poznámku o tom, že s CPU divizí to nemá nic společného jste měl napsat jako reakci k příspěvku vašeho (asi) alterega :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

budu citovat s dovolením váš předchozí příspěvek : "Nicméně stávající vedení si spíše spojuji s Ryzenem, než s Bulldozerem..." (a na něj pak byla moje reakce)

Nebo ten příspěvek napsalo vaše (asi) alterego když ani nevíte na co nebo na koho reagujete .-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Citace, sorry jako...
"Prosimte z ktere planety jsi , ze nevis nic o Bulldozeru ? Sebehloupejsi vedeni firmy by to nedopustilo... lol"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a kdo asi napsal tenhle blabol ? Tvoje dalsi alter ego ?

"Nevěřím, že by i sebehloupější vedení firmy něco takového dopustilo"

facepalm....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si vlákno prostudujete znovu a pořádně, tak první zmínku o CPU jste vznesl Vy. Rathanuviel pouze reagoval.

K článku: Ano, v grafických kartách (upřesním - v herních) opravdu poslední dobou tahá AMD za kratší provaz. Snad se jim co nejdříve zadaří se přes toto období co nejrychleji dostat. Mám teď sice aktuálně v hlavním (mám jich více, nektěré i s AMD+AMD) počítači Intel s Nvidií, ale až příjde čas na upgrade, chtěl bych mít opět více možností na výběr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ? Pointa byla přece úplně jinde. Rathanuviel napsal přece jako první, že nevěří že by sebehloupější vedení AMD dopoustilo aby Vega byla tak špatná. Moje reakce byla, že vedení stejné firmy už jednou něco takového dopustilo a tím byl Buldozer. Čili špatná rozhodnutí může management dělat pořád.
Na to posléze reagoval tím, že si stávající vedení spojuje spíše s Ryzenem než s Bulldozerem, čímž chtěl nejspíš naznačit, že i Vega musí nutně být dobrý produkt, takže jsem mu odpoveděl, že ten team který navrhnul Zen nemá s Vegou a jejím úspěchem nic společného.
takže kdo je tady za pitomce ? hmm ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane, původně jsem chtěl napsat, že jste asi blázen, ale zkusím to jinak:
1. Pokud napíšu, že si spojuji nynější vedení spíše s Ryzenem, kde tam vidíte napsáno, že Vega musí nutně být dobrý produkt?
2. Nejdříve jako první napíšete jakési spojení s Bulldozerem, na to já reaguji podobně a vy nakonec napíšete že CPU s GPU nemá nic společného. Proč to děláte?

A prosím, zkuste reagovat na to, co jsem v této reakci psal. Nereagujte prosím na to, co si myslíte, že jsem se chtěl zeptat, ale nezeptal se.
Napadlo vás někdy, že může existovat jedinec, který když něco napíše, tak to tak i myslí? A že když něco napíše, opravdu píše o tom, o čem píše?
Omlouvám se, ale nějak mi dochází nápady, jak s vámi komunikovat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

rathanuviel napsal: "Podle toho, co tu v diskuzi píšete, vydá AMD neprodejný nekonkurenceschopný produkt, který bude jen topit, ve hrách nepřinese žádné navýšení výkonu na takt atp. No prostě to bude úplná tragédie.Tomu prostě nevěřím. Nevěřím, že by i sebehloupější vedení firmy něco takového dopustilo...atd."

a tohle bylo teda co ??? Nebo ta věta znamenala že Vega nebude dobrý produkt ? ta otázka je pouze řečnická, protože odpoveď opravdu nečekám......

buď bežně popíráte sám sebe (což už je indikace na nějakou léčbu ) nebo nedokážete pochopit návaznost diskuze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu se dohadovat. Jediné, co jsem chtěl říct, že jako první jste dával dohromady CPU a GPU vy. Je to tak, nebo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, já jsem naopak napsal, že spolu nemají nic společného ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A intel s Neburstem byl co? Pripadne Nvidia s Fermi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, píšete to správně. Samé spekulace, kterými se tento web zabývá již dlouhou dobu. Mohli bychom si zde seřadit co vše bylo už o Vega napsáno za mýty. Kolikrát již byl slibován datum vydání apod. A mohli bychom si promítnout diskuze, kde se zatracoval Pascal, že nemá žádnou šanci již proti Polaris.. Takže pokud se současné IT weby zabývají každou spekulací, nevidím nic špatného reagovat.

A jinak jestli jste si nevšiml, tak to samotné AMD vydalo "Gaming" ovladače pro Vegu FE, takže tady si způsobili ostudu oni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím pane, jestli reagujete na můj příspěvek, mě to tak nepřipadá...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano reaguji na váš začátek o spekulacích a rozvíjím ho. Že se na tomto webu nedá poznat na koho reagujete je bohužel fakt. A s těmi Gaming ovladači u FE to byla také reakce na vás. Ale teď si vlastně uvědomuji že nevím jestli reagujete vy na mě.. :D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No já většinou poznám, kdo na koho reaguje.
Nicméně asi jste mě špatně pochopil (nebo jste nechtěl/nemohl pochopit) mou "narážku" na spekulace.
Veškeré nepodložené spekulace čtu právě ve fórech (to byl také důvod mého původního příspěvku).
Naopak, pokud redakce vydá nějaké odhady, či spekulace, pak na to v článku též upozorní.
Tak a teď zpět k původnímu tématu:
Nikde jsem nepsal, že bylo od AMD prozíravé, aby vydalo "GAME" mode, který nemá vliv. To bych se pouštěl do spekulací. Opravdu nevím, jestli to bylo prozíravé.
A teď prosím nějaké ty konkrétní odkazy na výkon Vega RX s game ovladači. Nebo jste mne opravdu nepochopil?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil jsem vás a asi všichni víme, že zatím žádné testy nejsou. Tady se píše nyní hlavně o spotřebě a dostupnosti karet a opět to nevypadá dobře. Pokud překvapí výkonem, bude to jen dobře. Ale už je to čekání na Vegu dost otravné. AMD vypouští hype již rok a pořád nic. Pak by raději neměli ani vydávat nějaký "Gaming" mód, kterým si jen ublížili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, čekání je dlouhé. A na novou grafiku šetřím už tak dlouho, že i kdybych si nakonec koupil grafickou kartu v oblasti kolem 20.000 Kč, zbyde asi i na nové zobrazovadlo :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Šetříte zbytečně. Než vyjde Vega, ze Slunce bude supernova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No v tom případě budu mít opravdu našetřeno i na Freesync monitor :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak souhlas, jenom to neustálý oddalování je prostě protivný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to že bude finální BIOS tak pozdě naznačuje problém s hw kdy do posledního okamžiku nad tím budou koumat. Zřejmě tam dali víc nových nevyzkoušených prvků než je zdrávo a dopadlo to nevalně. Osobně se držím typu že to bude mít solidní výkon, ale dobrý bude až refresh, stejně jako Hawaii-Grenada.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RyZen se vsichni shodneme, ze je skvely procesor, ale RyZen den po vydani byl v podstate na hovno, ovladace se resili ctvrt roku nez doslo k jejich dotazeni do stavu odpovidajicimu kvalite procesoru.

Polaris tesne po vydani, pche. Taky prvni optimalizace prisly nekdy po mesici.

Vega nebude vyjimkou, spis vse napovida, ze Vega s vykonem Vegy tu muze byt nekdy na vanoce!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Píšeš nesmysly. Ryzen den po vydání byl vynikající procesor na kvalitní platformě, ovšem s nějakými mouchami, kterým se dalo ovšem vyhnout.
Momentálně je ten procesor ještě lepší a naprostá většina much vychytána. Ale na hovno nikdy nebyl.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To rikej lidem, ktery si dopredu koupili zdrazujici se DDR4 pameti, aby nasledne zjistili, ze RyZen na nich nebeha. (Dnes uz funguje OK.)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš problém chápat psaný text ? Psal jsem Ti to už nekolikrát jako několik dalších lidí pod jinými články. Tedy znovu:
Koupil jsem si Ryzen 7 1700, Desku gigabyte AB350 AM4, Ram Crucial 16GB 3200 asi dva dny po vydání. Jediné omezení, které bylo tak paměti běželi na 2933 MHz, na druhou stranu s ostřejším časováním.
Systém od začátku tedy běžel:
CPU 3.85 GHz
RAM 2933
Žádné problémy se stabilitou ani ničím jiným nebyly. To jenom Ty tady neustále slintáš vlhký OBRmaierův sen z PCT a mě už to popravdě nebaví, protože lžeš.
Kdokoliv kdo si kupoval Ryzen neměl problém se kouknout do mem kompatibility listu výrobců desek, stejně jako se to dělá u Intelu.

Tak tu laskavě přestaň slintat ty svoje nesmysly.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Aby PC opravdu nefungovalo, to se stávalo v minimálním množství případů, na 2400 či v nejhorším na 2133 fungovalo určitě přes 95 % sestav.
A pokud měl někdo RAM, tak většinou nebyl problém si ji s někým vyměnit, kdo kupoval Intel PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ovladace u ryzenu se neresili vubec, ty fungujou od prvniho dne bez vetsich problemu. Kdyz uz chces necim pomlouvat, tak si aspon najdi neco realnyho...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za blábol? Ten procák mám v PC od prvního dne kdy vyšel a kromě toho že zprvu běžely paměti "jen" na 2600mhz a teď s novým biosem na 2933mhz vše funguje a maká na jedničku. Nárůst výkonu proti mému starému 4790 obrovský. Jak ve hrách tak hlavně v chování systému a běhu více aplikací. Nemluvte blbosti o kterých nic nevíte a které máte hloupě načtené. Říká se tomu sociální bublina, bacha na ni. Ano Polarisu roste výkon do teď. Pche Nvidie výkon stagnuje od začátku a nebo se kazí, a má problémy s ovladači čím je starší. Nulová objektivita Vašeho trolení je dost podobná nejmenovaným crhům obermajerům-hujerům a jiným hejhulům.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

" Ano Polarisu roste výkon do teď. Pche Nvidie výkon stagnuje od začátku a nebo se kazí, a má problémy s ovladači čím je starší."

"Nemluvte blbosti o kterých nic nevíte a které máte hloupě načtené"

Dajte jeden príklad kde sa výkon NV grafík "pokazil" a teda je ich výkon horší ako pri vydaní. Rovnako môžme tvrdiť, že NVIDIA má výkon od vydania taký, ako má byť, zatiaľčo AMD musí mesiace dobiehať to, čo mala mať od začiatku. :-)
A to s tými ovládačmi je tiež hovadina. Mám NV grafiky roky a nič také sa mi nestalo ani raz. Mal som 5200 FX, 7600 GT, 8600 GT, 8800 GT, GTX 460, GTX 780 a teraz GTX 1080. Ani s jednou z nich som nemal problém a s výkonom som bol vždy spokojný. Plus od rady 8 som mal navyše možnosť využívať GPU PhysX a neskôr aj proprietárnbe časti Gameworks, ktoré vylepšujú grafiku hier a to beriem ako plus.

Inak čo sa týka CPU, ktorý Ryzen máte? Ja mám ešte i7 3770K a časom budem musieť upgradnúť základ. Rozmýšľam, že počkám ešte na Zen 2. Aký skok v hrách súčasný Ryzen to oproti 4790 priniesol?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Psalo se to už dřív. S příchodem Maxwella se zhoršoval výkon 7xx řady s každým novým ovladačem. Na Maxwell asi ještě nešáhli, možná proto že sdílí části s Pascalem.
Ryzen ti ve většině her oproti 4790(K?) nic nepřinese, ale pokud trochu potaktuješ tu 3770K, tak ani proti ní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Práveže som mal GTX 780 a žiadne zhoršovanie som nepocítil. Podľa testov čo som videl, tak problém bol skôr v nových hrách kde výkon nebol taký, ako by sa očakával oproti vtedajšej konkurencii k tejto GPU od AMD. Ale nedošlo nikdy k tomu, že by si mal v nejakej hre horší výkon s novým ovládačom ako s niektorým predchádzajúcim. Plus v čase, keď AMD malo Mantle, tak NV prišla s ovládačom, ktorý citeľne zdvihol výkon v DX11 a ten som pocítil aj na GTX 780. Viacero hier vrátane Crysis 3, Witcher 3, Batlefield 3 či 4, ale aj mnoho iných, išlo lepšie. Jednak boli vyššie priemerné FPS a aj celkový framerate bol plynulejší. A rozdiely to neboli malé. V podstate za celý čas čo som mal GTX 780 (zhruba 3.5 roka) som nemal s výkonom žiadny problém. Ale zasa na druhej strane som ju používal iba na FHD, na ktorý mala vždy dostatočný výkon. Takže niekto iný, kto mal vyššie požiadavky, to mohol brať inak.
Čo sa týka CPU, ten som po kúpe GTX 1080 nataktoval na 4.5GHz. Preto ma zaujímalo, či by bolo zaujímavé kúpiť Ryzen 1800X a či by som pocítil väčší rozdiel či už v FPS alebo v chode OS. Tentokrát sa ale už bavíme o 4K rozlíšení, kde dostáva 1080tka zabrať tak či tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, ohledne prechodu na ryzen, tady je pekne video shrnujici 3mesicni zkusenost uzivatele. Prechazel z i7 6700, coz vykonem bude porad nad ten tvuj OC 3770k. Ohledne her se vyjadruje okolo 6:40 :) Rika, ze mu vymyzel stuttering (pri pretizeni CPU ve scenach) i presto, ze prumerne FPS nebyly vyssi.
https://www.youtube.com/watch?v=EjSN9tmtY9I
Jinak ja muzu akorat rict zkusenost z pouzivani FX a vic jader fakt vic adidas, pokud s tim kompem neco solidne delas. Moje pretaktovane "archaicke" FX (6C) melo v pripade vytizeni systemu lepsi odezvy, nez notebookove i7 4702 (4C8T) pri stejnem typu vytizeni. Takze co se tyce kompfortu prace, odezev systemu, sviznosti, tak si myslim, ze update na Ryzen bude znat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK. Dík. Večer pozriem video.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm výkon nevím, ale na starších nV jsem osobně několikrát zažil instalaci aktuálních ovladačů a následný hledání vhodné starší verze pro odstranění podivných bugů ve hrách... takže problémy s ovladači jsou. AMD to má obdobně, ale tvrdit, že nV běží bezproblémově od nasazení do poslední verze driverů, je pěknej kec ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nV běží bezproblémově od nasazení do poslední verze driverů, je pěknej kec"

To som ani netvrdil. Len som napísal moju skúsenosť s GTX 780 čo sa týka hier. Resp. som písal, že s výkonom som problém nemal. Nie, že som nemal problém s ovládačmi. Toto inak závisí aj od toho aké hry človek hráva. Podľa toho sa vôbec s niektorými chybami stretnúť ani nemusí. Ja osobne som sa napríklad stretol s problémom, kedy mi zapnutie Shadowplay v Geforce Experience skončilo na blue screen. A kým som nevymenil GPU za 1080 a neposunul 780tku ako druhú kartu, tak som sa toho nezbavil. Podľa všetkého bol problém s GTX 460, ktorú som mal ako druhú GPU dovtedy. Pričom všetko fungovalo v poriadku a až od jednej verzie ovládačov (z novej vetvy) sa začalo stávať to, čo som napísal. Dnes mám napríklad problém s inštaláciou aktualizácie Geforce Experience, ktorá končí vždy s chybou. Dá sa nainštalovať jedine tak, že sa staršia verzia ručne odinštaluje. Ale v hrách som zatiaľ problém nemal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ecce marketing:

https://videocardz.com/70895/amd-radeon-rx-vega-is-going-on-a-tour

že by přece jen wow/bang teorie měla něco do sebe? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je v pr..li. Pokud jsou všechny 3 karty 300W a více přímotopy, tak Nano asi vůbec nechystají (150-175W max). Anebo se pletu? Spotřeba roste exponenciálně, takže podtaktování tak, aby to pokleslo na těch 150W může znamenat jen párset Mhz. Pak je ale otázka jestli to bude mít výkon při 150W alespoň jako 1070 a taky cena. Musím přiznat že to s náhradou mé Nano1 vypadá zatím blbě

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, nano mela takovy uspech, ze by byli v AMD padli na hlavu kdyby ji nechystali. Jen stradaj vyberove kousky kremiku, aby to za to opravdu stalo. Napred museji vydat naky co nejvykonejsi model aby se predvedli, a pak teprve muzou jit do nano. 14nm proces GF jim k tomu nahrava. Cekam ze nano vyjde az bude mit AMD vyladene ovladace a podporu, aby to za to stalo. Takze nejdrive back to chool (optimisticky), ale spise pred vanoci.......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť píše RX Vega XT 285W, takže prakticky jak Fury X. Nano podle mě určitě bude. Už se na ně těším do nové těžící mašiny. Sorry :P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V pohodě, mě stačí jen 1 kus. Klidně si počkám do Vánoc, na to co hraju nakonec stačí i Nano1. Taky zas půjdu do nějaké lepší a dražší edice, něco jako moje Asus White Nano s neref PCB, bylo to nej. Nano vůbec. O takové edice těžaři zájem nemají (dokud jsou na trhu i ref edice). Mimochodem se zeptám - je šance prodat Nano nějakému těžaři? Mělo by to mít stále vyšší aritmetický výkon jak RX 480 i když spotřebu to asi bude mít vyšší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nano je pořád velmi dobré na crypto. Ona je to víc univerzální karta, protože má o dost vyšší výkon v Equihash než RX4/580, takže na tom jde těžit spousta dalších altcoinů a ne jen Ethereum a jeho klony, které jsou o rychlosti vram. Teď byla a stále asi je nejlepší příležitost ho prodat. Problém asi je, že bys neměl na čem hrát. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ach ta vega.

Viacej osohu by spravili keby vydali dualny polaris ako hi end....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No čekal jsem (čekám ) na Vegu ale podle toho co pomalu leze na věřejnost tak se dost obávám o její výkon no ještě měsíc a snad budeme konečně chytřejší jinak se obávám že budu muset po několika letech přejít k nVidii a to se mi moc nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A všimli jste si, že se 2 měsíce hovoří už jen o Veze? Nvidia byla totálně smazána, i negativní reklama je reklama. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je síce pravda, ale viacero ľudí a to aj fandov AMD písalo na základe týchto negatívnych informácií, že idú do NV. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mám už doma 1080Ti, ale taky mám doma dva celkem drahý monitory s FreeSync. Myslel jsem že se to nějak pohádá a bude to dobrý. Nebylo. Nehraju úplnej mainstream a nejnovější hry, ale hned první den jsem narazil na dva problémy, který elegantně řešil FreeSync, zato bez něj jsem se tearingu nebo stutteru na tý 1080Ti nevyhnul. Jeden z těch problémů nevyřeší ani monitor s G-Sync, protože jsem se dočetl že stále nijak valně neumí pracovat ve FullWindow (a nejspíš nikdy nebude "by design"). Takže tu 1080Ti rád vyměním za Vegu, nebo zůstanu u FuryX (která zastarala jen morálně, freesync řeší všechno ostatní).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatial som s G-Sync nemal problém. Ale je možné, že som si ho nevšimol. Čoho sa presne týkal? Pod FullWindow sa myslí FullScreen alebo Window mód bez rámečku či s ním? Ja hrávam vo Fullscreen móde, v ovládačoch mám G-Sync nastavený na Fulscreen and windowed mode. Týkajú sa tvoje problémy toho o čom sa píše v tomto vlákne? Viď:

https://forums.geforce.com/default/topic/957952/gsync-full-and-windowed-...

Sám sa radšej pozriem na niektoré nastavenia pre istotu. Podľa toho čo tam je, problémy nastali po výročnej aktualizácii Windows (niektoré aj po Creators aktualizácii). Na základe toho vlákna si zapnem G-Sync v ovládačoch iba na FullScreen a skontrolujem si či nemám zapnutý fast boot vo windows.

Len pre info. Freesync pracuje bez problémov vo Fullscreen aj Window móde? A v akých frekvenciách Freesync funguje na tvojich monitoroch? Je obmedzený, alebo ide o full range?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden monitor je 48-75 (1440p), druhej 48-144+LFC(1080p). Freesync jede už asi 3/4 roku (možná dýl)celkem bezproblémově ve fullscreen i full/borderless window.
O tom že jde G-Sync zapnout i pro Window mode jsem četl pár článků na redditu, ale zrovna moc pozitivně nezněly a vypadalo to, že to nefunguje úplně dobře, především z faktu, že ta technologie byla původně určená pro provoz na fullscreen. Dlouho to přepínalo do plochy, po návratu do hry g-sync vypadnul nebo se začal obraz chvilkově zadrhávat a podobný radosti.
Problém je že G-Sync monitor nemám a i nejlevnější TN mrdka (na přechodnou dobu) je kolem 10k. Tak jsem si řekl že budu hrát jako dřív. Vsync ON a jedu, nebo Vsync off a cap max fps kde to neudrží FPS na max refresh monitoru. Bavím se tu o hře, kde běžně lítá FPS 50-180 a je úplně jedno co nastavíš za detaily. P.S.: 60Hz ke své smůle už vážně nedávám, až moc jsem si zvykl na víc. A to jsem si myslel že jen zapnu adaptive vsync a bude vymalováno i za cenu tearingu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som zatiaľ iba na 60Hz a G-Sync používam iba na Fullscreen, aj keď v ovládači to mám zapnuté aj pre windowed mode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo co to bylo za hry. Mám také 1080 Ti + 34" 3440x1440@100 Hz Freesync monitor a s trháním nebo stutteringem jsem neměl žádné problémy kromě jedné hry, GTA V a i tam to šlo vyřešit celkem jednoduše a to hraji všechno možné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Vega bude jen dorovnání GTX, tak to samozřejmě moc smysl nemá - leda by ceny byly výhodnější (pak by přišli další zákazníci, pro které je cena přes 15 tisíc neakceptovatelná). Pokud to bude nová kvalita, nevidím v tom žádný problém; ve světle končící mining manie by to bylo dokonce velmi optimální, protože by tím vznikl tlak i ve střední třídě, která bude pod náporem bazarových prodejů minérských karet, což by mohlo vytvořit prostor pro výkonový posun-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude Vega dorovnání GTX s poněkud agresivnější cenou, pak to rozhodně smysl má, bez ohledu jestli chci nV nebo AMD... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při téhle spotřebě by museli jít s cenami hodně dolů a prakticky by na tom nic nevydělali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ještě se chystají uvést duální Vegu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už nechám na nich, ale asi se zase zopakuju. +-100W u karty v téhle cenové relaci bude trápit asi málokoho... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud z ní dostanou výkon Titana tak ano, to nebude nikoho trápit. Pokud by zůstal takový jak je, tak si to nikdo rozumný nekoupí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak předpokládám srovnatelný výkon, jinak nemá cenu o tom uvažovat... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam nejde o cenu za elektriku, ale hlavně o to vyzářené teplo navíc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, do malých kejsíků to asi nebude to pravý ořechový...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidii to také pomáhá. Stále žádné nové info o Vega, teda kromě této poslední zprávy, která teda také pomáhá, protože ta spotřeba je brutální... takže na redditu pořád čtu "měl jsem jenom AMD, už na Vegu nečekám, kupuji GTX 1080 nebo 1080 Ti" atd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keby sa tu dali zoradit komentare podla casu, bolo by to fajn...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.