Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blu-ray filmy mohou šířit malware, ohroženy jsou Windows i stolní přehrávače

Zlatá VHSka. Java v zařízení přehrávající video. Kdo tohle potřebuje?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že dnes je nějaký firmware, navíc bohužel nějaký linux, v každém podobném zařízení. Takže jde infikovat skoro všechno. není to tak dávno, co byl odhalen exploit ve dvou třetinách domácích routerů...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Producenti filmu. Java je zapotrebi na to, aby neslo pretacet reklamy a "FBI warning".

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Na to u DVD stačí příznak v kombinaci s FW.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Jistě lze předpokládat, že s běžně prodávanými Blu-ray filmy od renomovaných vydavatelství nebudou problémy"

A nebyla to nahodou renomovana vydavatelstvi, ktera si vesele instalovala rootkity do pocitacu? Bych se ani nedivil kdyby tohle nebyla bezpecnostni chyba, ale vlastnost se kterou se pocitalo od zacatku pro potreby vydavatelstvi.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Odkdy je Sony renomovana spolecnost?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od té doby, co po dlouhé existenci a velké expanzi až skoro do monopolní velikosti a následně po problémech se udržet v konkurenčním "boji" , je opět na výsluní v mnohých oborech a snaží se vybudovat opět monopol :-)

A monopoly se prostě chovaj s pocitem neohroženosti tak, že si myslí , že si mohou k zákazníkům dovolit ledacos i nasadit jim červa masově... :-(

I proto existují antimonopolní úřady, jako reakce na nekalost některých, spíše většiny..., monopolů. Sami nesolidní monopoly si existenci státních kontrol vykoledovaly. A SONY k nim , bohužel, patří také :-(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

monopol není to pravé slovo pro tenhle případ. I když jste se snažil z toho udělat množné číslo "monopoly" (haha :D ), ale to správné slovo je "oligopol".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nejsem takovy prebornik na ekonomii a obchod, tak pardon a dik za poopraveni terminologie :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Další důvod proč ten šunt vůbec nepoužívat…

BTW je tam docela dost překlepů, i co vůbec takhle po ránu hladovej vnímám :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blu-ray filmy??? Co je to za film: Blu-ray??? Není lepčí napsat: filmy na Blu-ray mediu, nebo: v Blu-ray formátu?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade je asi bezpecnejsie pouzivat inu verziu blueray, tzv. blueray rip. :-D

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Cele je to o znamych vecech, ala:

-CIA uz pred lety nahravala svy spehovaci algoritmy do firmwaru pevnych a SSD disku, ted se k tomu pridaly SMART televize a to ze existuji i nejake zadny vratka v podobe prehravacu Blu-ray disku je jenom cista formalita, jednoducho moznost spehovani uzivatele narasta

-Java je paskvil sam o sobe, verze 6 byla OK, od 7 to uz ale de dole z kopce, kolik bezpecnostnych der v tomle api neresi Oracle od predvzeti Javy je uz spolecnosti davno znamo, vid Firefox i kdyz mate nejnovejsi generaci a vydani Javy neustale upozornuje na ni jako prime bezpecnostni riziko

-Tyhle reci o nekupovani palenych medii a distribucii obsahu skrz P2P/Torrenty smrdi cistym strasenym uzivatele ze jenom original plny DRM a rootiku za desitky € je nejlepsi a ze stahovat se proste nesmi

Osobne tohle cele beru jenom jako kacici podobnou tomu ze Rusi sou prime bezpecnosti riziko vuci Evrope a s tym Americani rozmistnuji desitky svych hrdlorezu v krajinach kde hledat proste co nemaji, proste jasna zaminka, bodka.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby americani nerozmistili svoje hrdlorezy v Evrope a svoji pomoci nezachranili SSSR pred likvidaci, tak dneska mluvis nemecky nebo zivoris nekde na Sibiri........

Cela Evropa by mela byt americanum vdecna, co pro ni udelali - a jen dvacatem stoleti dokonce trikrat.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mluvím v práci často německy pracujíc v německé firmě v česku a beru skoro německý plat ! Nějak mi ta tzv. germanizace tedy vyhovuje ;-)

Jo a taky jezdím v Německu vyrobeným autem a mám raději salámy z Německa (maj opačný!!! poměr tuku a masa než ty z Česka :-( ), neraději mám však voňavou bavorskou šunku je bez těch sraček kolem masa s vodou..., je skoro jak šunka od kosti :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je jestli by ti vyhovovala i ve chvili kdy by te Nemci nacpali do vlaku smer Dachau nebo Osvetim...... Nicmene EU je takova reinkarnace nemecke rise, celoevropsky projekt defakto dotovany a rizeny Nemeckem. Cilem ale neni nekolik statu na stejne zivotni urovni, ale Nemecko a nekolik okolnich statu s levnou pracovni silou. Jak je videt, znacne casti obyvatel tento stav vyhovuje.

Jen tak mimochodem - vysledkem nemeckeho pravniho sporu je rozsudek evropskeho soudu, ze stahovani filmu a hudby pro vlastni potrebu neni legalni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

proč by ho cpali do nějakýho vlaku do Dachau copak je žid?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

nejsem ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože po roce 1945 by už Židi došli a Slovani byli hned další na řadě. Pro Čechy to znamenalo, že 1/3 bude poněmčena (rasově správný typ), 1/3 skončí někde na nucených pracech v lágrech nebo na Sibiři a 1/3, pro kterou nebude žádné využití, půjde do plynu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda. Však většina Evropy uznává němce za velmi pracovité a úspěšné, co si jen tak něco nenechají líbit (ať už jsou to sr*čky od politiků, nebo nekvalitní jídlo) .

Ale petr22 narážel na to, že kdyby se dějiny/historie vyvinula jinak, tak by jsme zpívali úplně jinou písničku a nemyslím si,že by byla zrovna moc radostná (ehm, Protektorát Čechy a Morava, ehm).
Ale jak se říká: "co jsme si... to jsme si..." a je pomalu načase jít dál.

offtopic:
nemůžu se přestat smát tomu průzkumu co byl prováděn: většina Evropy označila němce za nejpilnější, teda s vyjímkou řeků, kteří označili sami sebe za "nejpracovitější" :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem kdyby to byla germanizace podle Hitlera, tak byste pro ně pracoval v tom nejlepším případě někde na Sibiři....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mozna sis toho nevsim, ale Hitler uz je 70 let mrtvej...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce opacneho pomeru tuku a masa, tak me to moc nepresvedcuje ... mam pocit, ze v cechach jsme nekde okolo 1:1, ne?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

:-)) okolo 15% masa, 60% tuku a zbytek ani nechtěj vědět co je v salámech z CR :-(...

Např aktuálně: http://ekonomika.idnes.cz/tri-salamy-by-nemeli-pouzivat-nazev-lovecky-fm... Kde těch 15% potvrzují ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Byl rozlišoval potraviny v ČR a nejlevněší potraviny (lze-li to tak vůbec nazývat) v supermarketech. Kdo chce může kupovat kvalitní jídlo. Speciálky se značně rozrůstají. Rozhodně se dají koupit i velmi kvalitní potraviny. Často jsou to jen výmluvy, že za nejnižší ceny nemáme nejvyšší kvalitu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

15% ciste svalove bilkoviny neni totez jako 15% masa, ani kdyz maso uriznes primo z prasete neni to 100% ciste svalove bilkoviny. A co se tyce toho "co nechtej vedet", tak toho byvaji zanedbatelna mnozstvi: nejcasteji se hmotnost nekvalitnich uzenin doplnuje vodou, ktera je levna a zdravotne nezavadna.

A jak uz bylo zmineno, i v cechach najdes kvalitni uzeniny, i kdyz to da vic prace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Důkladná znalost historie asi nebude tvoje silná stránka, že? Víc na to nemá smysl reagovat...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spatne jsi cetl to varovani: nemas kupovat palene bluraye, mas si to proste sam stahnout. V mkv zadna java neni, takze je podstatne bezpecnejsi.

A samozrejme ze Rusi sou prime bezpecnosti riziko vuci Evrope. Od obsazeni Krymu to dokonce vypada, ze jsou vetsim bezpecnostnim rizikem nez Americane - ale je mozne, ze ti nas necim podobnym prekvapi priste.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to dopada, kdyz se do vseho cpou kraviny. Opravdu by tam ten film bez toho byt nemohl? Pripada mi to stejna blbost jako smartTV - nikdo o to nestoji, ale furt se to tam bude cpat a mrhat penezi na "vyvoj".

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

jj, strašně už se těším, až se mě záchod pokusí zabít hajzlpapírem, pračka se rozhodne roztočit o 50% otáček víc, než má a v důsledku toho odletí, nebo až se kohoutek na umyvadlu rozhodne, že bude pouštět vodu jen když bude vhodná příležitost mě pocákat... no nic no, ať inženýři používaj mozky na píčoviny, místo něčeho co by mělo smysl...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.